Novak Đoković _II

1757103050952.png

Da ostavim ovo ovde, kad ga je prosao No1e. :D

neb se slozio..alkaraz kontrolise igru..zato i nole pravi greske...prvi servis ga jednostavno nece..prosto receno zeza ga rodni list i to je svima jasno..napravio je par dobrih poteza..trudi se u svojim godinama da se bori protiv djecaka, al ne ide..da je nole dobio 2 set, imo bi psiholosku prednost..ovako sipak..alkaraz nije vise "zgoljo" pa da mu se noge zalede protiv noleta..djecko vodi 2:0 i nece dozvoliti noletu da nesto pokusa u 3-cem setu..

Nije problem tehnika, Nole je tu i bolji od ove dvojce, ali 5 setova noletovo telo ne moze vise da izgura, ne u poznoj fazi turnira.
Nole mora magiju da izvede svaki put da zgrabi jedan set u ranoj fazi i da se nada da ce to mentalno da poremeti alkaraza u nastavku meca.
Trikova je sve manje a telo je sve slabije...

Steta za drugi set.

Pa i za prvi, brejk u prvom gemu. Mislim da je to bio kljucni momenat.

Komentator je pricao o statistici pre neki dan da kad No1e osvoji prvi set ima tipa 75 pobeda i 3 poraza na USO.

Tako da je taj prvi set bio vrlo bitan, a No1e nije dobro poceo mec.

No1e rece posle meca da ce igrati Atinu u novembru.

Eto prilike da osvoji 101. turnir.

Takodje je rekao da mu posle ove GS sezone mastersi deluju realnije.
A pre par dana sam se pitao, a sad pitam i vas, da li je realno da se mastersima pozicionira bolje na listi, mozda cak i prestigne ovu dvojcu?

Jos jedno pitanje za vas. Da li bi Nole imao vise snage za ovaj turnir i ovaj mec da je igrao masterse?

Dobro je igrao Novak ali jbg klinci sada dominiraju...
Atinu igra jer je imao raniji dogovor
to je ovaj premesteni BG turnir
Ako hoce takmicarski ritam mora da igra Masterse
a samo on zna koliko ima energije za to
Rekao je jos u januaru da sansu protiv ove dvoijce ima i dalje
ali samo ako je na 100 odsto...
Realno tesko da moze sada da ih dobije i to je tako...
On u sebi ima jos tu jednu godinu vrhunskog tenisa sigurno...
a da li ce da se razvlaci do OI u Los Andjelesu samo da bi nastupio kao Nadal u Parizu
to zna samo on i niko visse.

Takodje je rekao da mu posle ove GS sezone mastersi deluju realnije.
A pre par dana sam se pitao, a sad pitam i vas, da li je realno da se mastersima pozicionira bolje na listi, mozda cak i prestigne ovu dvojcu?

Jos jedno pitanje za vas. Da li bi Nole imao vise snage za ovaj turnir i ovaj mec da je igrao masterse?

Ne može Novak da osvaja masterse ako su na njima Siner i Alkaraz prisutni u završnicama, to je jasna stvar.

Nema pojma da se Novakova trenutna forma i igra može nazvati vrhunskim tenisom, a kamoli misliti da sledeća godina za njega može biti išta uspešnija od ove. Zadnja godina kada se "vrhunski tenis" i Novak moglo staviti u istoj rečenici je 2023, posle toga je period velikog pada sa jednim bljeskom na OIimpijadi prošle godine i to je to. Mislim da on posle sledećeg AO-a treba da lepo okači reket o klin i kaže zbogom tenisu. I ovo sve govorim kao njegov navijač.

Poslednja izmena:
Ti bi bre Rendzeru pre crkao nego da meni ne kontriras
iebe mi se kontriraj
imas pravo na misljenje
ti si bre teniska neznalica
koorac moi je bio apatian igrao je maksimalno i nije islo
sta je trebalo da slomi sam sebi nogu da zadovaolji fotelja navijace?
vreme prolazi i on je toga svestan
a to sto je narod naucio da on treba da dodje negde i svi skinu gacce
to je nesto drugo
njemu se sad desava isto sto i mnogima ore njega
samo je fenomen pa i dalje igra
cuj rendzera bezvoljan delovao
ahahahahahahha
bezvoljan covek ne igra 4 polufinala GS turnira u istoj godini
teniska neznalico kontrasu i drveni advokatu
ahahahaha
samo nastavi ides na ignore

Dobro je igrao Novak ali jbg klinci sada dominiraju...
Atinu igra jer je imao raniji dogovor
to je ovaj premesteni BG turnir
Ako hoce takmicarski ritam mora da igra Masterse
a samo on zna koliko ima energije za to
Rekao je jos u januaru da sansu protiv ove dvoijce ima i dalje
ali samo ako je na 100 odsto...
Realno tesko da moze sada da ih dobije i to je tako...
a da li ce da se razvlaci do OI u Los Andjelesu samo da bi nastupio kao Nadal u Parizu
to zna samo on i niko visse.
On nastupa zbog 3 stvari,on je Oi vec osvojio naravno da zeli jos jednu medalju ali nije mu to glavni cilj,

1.On igra polufinala grendslema on je od ovog tunira kao polufinaliste zaradio 1 milion i 200 hiljada eura

On je samo ove godine od Grendslema inkasirao izmedju 3 i 5 miliona evra

Ko je lud da ispusti taj novac,od cetvrtifinala pa nadalje dobijaju se ozbiljne pare

2.Njegov motiv je 25 grendslemova

3.Njegov Motiv je jos jedan ili 2 Wimbldona da bude najbolji u Istoriji Wimbldona

Objektivno on i sam zna da sa 39,40 i 41 godinom on ima najvece sanse da osvoji Wimbldon i nijedan turnir vise ma kako god igrao.Sa 39 i 40 se Wb moze uzeti a ostali turniri ne.Niko Roland Garos nije osvojio sa 38,39 a Wimbldon jeste

Federer je sa 38 igrao finale Wb a ko je sa 38 igrao finale Roland Garosa itd, najstariji pobjednik WB imao je 42 godine sto je ludo

koorac moi je bio apatian igrao je maksimalno i nije islo

Igrao je maksimalno? Pa uporedi kako je Novak igrao u finalu USO pre dve godine protiv Medvedeva (kad ga je dobio sa ubedljivih 3:0) i kako je sinoć igrao protiv Alkaraza. Da je tako igrao protiv Alkaraza sinoć kao protiv Medvedeva pre dve godine porazio bi ga stopostotno. Da li bi ti mogao da ta dva Novakova meča staviš u istu ligu realno?

Back