Novak Đoković _II

Pa nisu jos na takvim visinama, al imaju potencijal. Neki misle da su vec bolji al ne bi se slozio ipak. Muratoglu kaze da su Sinner i Carlos kao unapredjene verzije Feda i Nola. Video sam cak da je neko rekao kako bi bili favoriti protiv Rafe na sljaci...
Bolji su nego velika trojka kad je bila u njihovim godinama, al nisu jos na nivou prime big 3

Oni su sivonje,samo je Federer bio metodican Sivonja i jedini je od tih sivonja imao dugu karijeru ali ni on nije tako dugo i do klasnih teniskih godina osvajao titule kao njezni, mrsavi i elasticni tehnicar Nole,koji ima sve udarce tehnicki izradjene i gradjen je kao Gazela zato i traje,jer je tehnicar i tijelo mu se mnogo manje trosi na udarcima.Zar stvarno mislis da sivonje poput Alkaraza i Sinera ce moci da igraju 20 sezona na vrhunskom nivou a da nemaju povrede i oscilacije u igri i krize.

Siner i Alkaraz imaju veci intezitet u ovim godinama nego Nole,ali nemaju kvalitet veci,jer Nole i tada je pokazivao vecu raznovrsnost udaraca i kompletnost u igri,bolje kretanje

Americki novinari na Tv su komentarisali prvi mec Djokovica na Roland Garosu prije 20 godina kada je igrao tada protiv tehnicara Korije a Nole tada anoniman igrac a oni govore kao djeluje neuhranjeno, previse mrsavo i da mu udarci nemaju snagu a ti povrsne neznalice ne shvataju da,njemu to nije potrebno kada je tehnicar koji daje loptama dubinu i rotaciju raznovrsnu,on bekend hvata u penjanju sto je tehnicki jako tesko

Poslednja izmena:
Nama sto smo pratili big 3 godinama nikad nece imati tu tezinu. Ne pamtim kad sam poslednji put cekao neki mec onako sa uzbudjenjem do ovog finala, konacno su stigli novi veliki igraci :D jeste na momente bude malo seprtljasto ali nisu oni jos u primeu. Za 2-3 godine ce biti jos ludji, jos ako se pojavi treci

Nema tu Big 3 ,to jeste najveca era u istoriji tenis ali nema tu price o Big 3 jer da bi se moglo pricati o Big 3 onda Federer i Rafa moraju biti rivali a oni nisu Noletu po rezultatima i rekordima do koljena, njih je Nole prevazisao odavno

Kakvi su mu oni Rivali kada nemaju ni Mastersa ni Gs ni nedelja na 1 mjestu vise od Noleta

:worth: :worth: :worth: Analitički sabio, kakv lik bgtjb :worth::worth:

Ja u tenisu znam za igrace koje ti nikada nisi cuo.Sa prijateljem kada sam 2005 gledao mec Korija vs tada nepoznati Djokovic rekao sam prijatelju rekao da je on kompletniji igrac i tehnicki uz Borga najveci i da ce osvojiti najvise Ga trofeja,lik mi rekao da nemam pojma o tenisu smijao mi se.A sada mi lik govori kako si znao, ja sam tada govorio da posle Borga se tada kazem 2005 kada sam ga gledao da se posle Borga pojavio najveci tehnicar meki ikada i da kada sam dugo godina posle na Tv slusao Pilica kaze zasto je vidio da je Nole poseban.On kaze koncentracija i sposbnost da igra 15 minuta a da ne napravi nijednu neuznudjenu gresku.A ako gledas Noleta zasto on dobija te duge teske drama meceve cijele karijere.Zato sto nakon 5 sati igre kada udarci oslabe i forhendi,dobija igrac koji napravi manje neiznudjenih gresaka a to je Nole,jer onda ti tehnika i slajsevi sve znace zato ih lomi tada Nole,to je isto Borg radio sivonjama

Borg je sa 26 na vrhuncu batalio tenis jer nije imao zelju da igra tenis a imao 12 titula GS i samo 1 izgubljeno finale.A tada su igraci bili ono na snagu izadju na mrezu pa smecuju lopte jedini koji su imali tehniku Mekenro Borg.A tada je Borg prvi poceo da igra osnovnu liniju bio je kompletan kao sto je danas Nole.Sustinski Borg i Djokovic simbolisu tennis kao igru ja sam uvijek vidio Borga u Noletu.A Borg da je htio da gura preko 30 da igra tenis imao bi 25 Gs

Ako analiziras sve teniske sampione jedini koji su igru zasnivali na tehnici i komplet igri su ti Djokovic i Borg

Siner i Alkaraz to ljudi danas pogresno gledaju oni vide veci intezitet u razmjenama i to je tacno nego kada je Nole imao 21 godinu kao Alkaraz ali ne vide komplet igru i ne vide koliko Alkaraz i Siner imaju rupa u igri i u tehnici a to ce uvidjeti za jedno deceniju kada ovi budu zbog povreda svako malo van terena jer Alkaraz kao svaki sivonja spanski imace problema s koljenima kao sto ih je imao i njegov trener Ferero i Moja i Rafa

Poslednja izmena:
Sine ti si teški bolid i kakvi su ti to izrazi "sivonja" zato jer jako udaraju lopticu pa su zato sivonje, umesto da lagano plasiraju loptice protivniku kao Novak pa da budu tehničari? :worth: :worth: :dash:
I Federer je sivonja jer ima razoran servis, a lik je najviše obožavan u svetu tenisu upravo zbog te svoje savršene tehnike i teniske inteligencije, pogledaj neke njegove mečeve pa i protiv Novaka u nekim situacijama kad njegovu servu hvata odma pri odskoku, to niti jedan igrač nije u stanju da uradi.
Jel ti uopšte znaš koji udarac je u tenisu najteži i koji udarac teniseri najviše treniraju??
Zbog čega je Novak upravo tog sivonju Ivaniševića angažovao da mu bude trener??
Janik i Karlos sivonje jer rasturaju Novaka na baselinu upravo ono što je Novak radio Fedu pre 10g.
I da slajsevi?? Pa kad NOvak igra slajseve, pa gotovo nikad, uđe u razmenu ponekad tek kad se ponudi, ono što igra su dropovi a to radi da prekine dugu razmenu jer se očito više ne može fizički nositi sa mladim igračima.
Na wimbldonu će garant više forsirati s&v igru

Poslednja izmena:
Kapi znoja nemaju na sebi obojica za 5 sati igre,nema umora,žestok tenis bez umora?Sve lepo za gledat nema frke i ja sam uzivao u plej stejšnu.Ali da li je to realnost?Ja mislim da ipak nije.Oba igrača su pod pokrivenim dopingom.Loptice lete 200 km na sat u razmenama.Mogli su još 5 sati ne bi se umorili.Kukale im majke nakon zavrsetka karijera.Sve ce to da udari na srce,bubrege,jetru...Nikada necu zaboraviti slike pokojnog Maradone pre smrti koje je objavilo Argentinsko sudstvo.Naduti organi usled 40 godisnjeg uzimanja kokaina .
Imao samo 59 godina.
Da li je vredno uzet lovu do 35 god i posle biti u strahu?Neznam mislim da Novak nije uzimao dovoljno je pametan.
Dakle bez dopinga je njegov rezultat i 24 slema nedodirljivo za večnost.
Ja ove ne računam nije to realno.
Da je ove ispumpat Rubljov bi ih tukao svaki dan npr,Medvedev ..itd.
E sad odi na yubitub i upali Novaka iz 2011 ali zamisli da gledaš Sinera a ne Novaka pa mi reci jel ti taj "Siner" izgleda na drogeraša??

Gledao sam Novaka,Rafu,Fedrera i pre njih naravno sve tenisere,Bekera,Edberga itd niko nije trcao i tukao kao Siner i Alkaraz.
Ipak niko!
I dalje lično mislim da njih dvojica koriste ozbiljan doping.
Ne kokain kao Mardona već sustavan ozbiljan doping.Zaštičeni su ko beli medvedi.

Gledao sam Novaka,Rafu,Fedrera i pre njih naravno sve tenisere,Bekera,Edberga itd niko nije trcao i tukao kao Siner i Alkaraz.
Ipak niko!
I dalje lično mislim da njih dvojica koriste ozbiljan doping.
Ne kokain kao Mardona već sustavan ozbiljan doping.Zaštičeni su ko beli medvedi.

Ljudi zaboravljau sta je hispano skola tenisa

To su nabijeni igraci vecinom ne previse visoki mada mogu biti visoki,koji svoju igru zasnivaju na igri sa osnovne linije primarno na jakim i zivotnjskim forhendima svi hispano igraci ali svi imaju krace karijere i svi su skloni povredama ,zato sto se previse trose na forgendu

Karlos Moja - Nabijene noge sklon povredama bio (zivotinjski forhend)

Rafael Nadal - Nabijene noge sklon povredama (zivotinjski forhend)

Juan Carlos Ferero - Nabijene noge sklon povredama bio (zivotinjski forhend)

Fernando Verdasko - Nabijene noge sklon povredama bio (zivotinski forhend)

Fernando Gonzales - Nabijene noge sklon povredama bio, (zivotinjski forhend)
.
Juan Martin Del Porto - Noge jake,sklon povredama (zivotinski forhend)

Carlos Alcaraz - Nabijen,(zivotinjski forhend) a bice vjerovatno kao i svi hispanosi sklon povredama

Gledam dugo tenis, osim Đokovića nisam ni za kog drugog navijao, evo sad prvi put je to Siner, jedini nakon Đokovića za kojeg navijam. Trpi iste nepravde, mržnju i slično zbog gluposti. Pristojna osoba koja igra fin i čvrst tenis. Podseća malo na Novaka po izdržljivosti i mentalitetu i fokusu. Jedini pored Đokovića koji može Alkaraza zaustaviti i jedini koji će to moći nakon Đokovićeve penzije koja je blizu, možda već sledeće godine.

Sine ti si teški bolid i kakvi su ti to izrazi "sivonja" zato jer jako udaraju lopticu pa su zato sivonje, umesto da lagano plasiraju loptice protivniku kao Novak pa da budu tehničari? :worth: :worth: :dash:
I Federer je sivonja jer ima razoran servis, a lik je najviše obožavan u svetu tenisu upravo zbog te svoje savršene tehnike i teniske inteligencije, pogledaj neke njegove mečeve pa i protiv Novaka u nekim situacijama kad njegovu servu hvata odma pri odskoku, to niti jedan igrač nije u stanju da uradi.
Jel ti uopšte znaš koji udarac je u tenisu najteži i koji udarac teniseri najviše treniraju??
Zbog čega je Novak upravo tog sivonju Ivaniševića angažovao da mu bude trener??
Janik i Karlos sivonje jer rasturaju Novaka na baselinu upravo ono što je Novak radio Fedu pre 10g.
I da slajsevi?? Pa kad NOvak igra slajseve, pa gotovo nikad, uđe u razmenu ponekad tek kad se ponudi, ono što igra su dropovi a to radi da prekine dugu razmenu jer se očito više ne može fizički nositi sa mladim igračima.
Na wimbldonu će garant više forsirati s&v igru

Alkaraz sivonja nije mogao dobiti Noleta od 37 godina u finalu Olimpijade i on kao igrac nicim ne moze da parira Djokovicu a kamoli da nesto Nole nauci od njega u tenisu kada je mali sivonja koji dere zivotinjske forhende kao svi hispanosi kao i Delpo i Gonzales i Moja itd.On je neko ko na 2 poteza kupi i odusevi teniske nezanlice i ljude koji tenis gledaju povrsno.Svako ko poznaje istorijat svih spanskih tenisera da oni su svi odreda skloni povredama i da ne mogu dugo da igraju najbolji tenis,kada kazem dugo msm Minimum 10 a maksimum 15 ili vise godina

Oni su sivonje,samo je Federer bio metodican Sivonja i jedini je od tih sivonja imao dugu karijeru ali ni on nije tako dugo i do klasnih teniskih godina osvajao titule kao njezni, mrsavi i elasticni tehnicar Nole,koji ima sve udarce tehnicki izradjene i gradjen je kao Gazela zato i traje,jer je tehnicar i tijelo mu se mnogo manje trosi na udarcima.Zar stvarno mislis da sivonje poput Alkaraza i Sinera ce moci da igraju 20 sezona na vrhunskom nivou a da nemaju povrede i oscilacije u igri i krize.

Siner i Alkaraz imaju veci intezitet u ovim godinama nego Nole,ali nemaju kvalitet veci,jer Nole i tada je pokazivao vecu raznovrsnost udaraca i kompletnost u igri,bolje kretanje

Americki novinari na Tv su komentarisali prvi mec Djokovica na Roland Garosu prije 20 godina kada je igrao tada protiv tehnicara Korije a Nole tada anoniman igrac a oni govore kao djeluje neuhranjeno, previse mrsavo i da mu udarci nemaju snagu a ti povrsne neznalice ne shvataju da,njemu to nije potrebno kada je tehnicar koji daje loptama dubinu i rotaciju raznovrsnu,on bekend hvata u penjanju sto je tehnicki jako tesko

Novaka su u tim godinama zvali "rastezljiva mašina" neverovatno kave je sve lopte uspevao da stigne i vrati ih i to u raskoraku sve.

Alkaraz sivonja nije mogao dobiti Noleta od 37 godina u finalu Olimpijade i on kao igrac nicim ne moze da parira Djokovicu a kamoli da nesto Nole nauci od njega u tenisu kada je mali sivonja koji dere zivotinjske forhende kao svi hispanosi kao i Delpo i Gonzales i Moja itd.On je neko ko na 2 poteza kupi i odusevi teniske nezanlice i ljude koji tenis gledaju povrsno.Svako ko poznaje istorijat svih spanskih tenisera da oni su svi odreda skloni povredama i da ne mogu dugo da igraju najbolji tenis,kada kazem dugo msm Minimum 10 a maksimum 15 ili vise godina
Alkarazu je problem tvrda podlog, tu gubi i od mnogo slabijih od Novaka.

Novaka su u tim godinama zvali "rastezljiva mašina" neverovatno kave je sve lopte uspevao da stigne i vrati ih i to u raskoraku sve.

Nole je tehnicar koji koristi izradjen slajs, bekend ima tehnicki servis,drop udarce,lobove, fizionomiju najbolju da traje na duge staze,teniski IQ i tenisku lukavost i elasticnost.Ja sam jos 2005 godine znao da ce on biti najveci teniser svih vremena,jedino ako ga povrede ne zaustave smijali su mi se drugovi tada ali nisam ja kriv sto oni ne razumiju Tenis kako I tada tako ni sada

Znao sam logicno da za njegovu igru treba vise vremena i godina da dodje do izrazaja ali kada dodje onda je to temelj I baza na kojoj ce dugo trajati osvajati titule,nisam znao hoce li to biti 2011 ili 2012 itd ali znao Sam.Tada je bio naslednik Borga u procesu formiranja

Alkarazu je problem tvrda podlog, tu gubi i od mnogo slabijih od Novaka.
Alkaraz je klasicni attraktivni forhend raspalivac loptica cije lopte imaju tu fluidnost i brzinu ali on kada covjek to hladne glave gleda i ne uspaljuje se na njegove poene onda jasno vidi da on ima mnogo rupa koje Nole u tim godinama nije imao.Alkaraz nema fizionomiju igraca koji moze da traje dugo kao Nole niti ima teniski a ni licni IQ da tako igra na duge staze, promjene ritma su mu ocajne im igri.On ima taj udaracki talenat i instikt

Gledam dugo tenis, osim Đokovića nisam ni za kog drugog navijao, evo sad prvi put je to Siner, jedini nakon Đokovića za kojeg navijam.
Ja poceo da ga cenim i da mi bude drag od onog ATP FInals turnira 2023 godine.

Kada je Djokovic dosao u situaciju da ne prodje grupu ukoliko Sinner izgubi svoj poslednji mec u grupi, iako je i pre njega vec obezbedio prolaz u dalji tok takmicenja.
Mogao je da odigra lezernije taj mec, da cuva snagu za dalji tok takmicenja, kalkulise da li da izgubi i izbaci Djokovica iz daljeg takmicnenja, ali odigrao je ozbiljno i pobedio i taj mec, cime je Djokovic prosao dalje.
Na kraju mu dodje Djokovic u finalu i izgubi to finale od Djokovica.

Respect!

Alkaraz je klasicni attraktivni forhend raspalivac loptica cije lopte imaju tu fluidnost i brzinu ali on kada covjek to hladne glave gleda i ne uspaljuje se na njegove poene onda jasno vidi da on ima mnogo rupa koje Nole u tim godinama nije imao.Alkaraz nema fizionomiju igraca koji moze da traje dugo kao Nole niti ima teniski a ni licni IQ da tako igra na duge staze, promjene ritma su mu ocajne im igri.On ima taj udaracki talenat i instikt
Taj njegov agresivni stil igre vodi ka čestim povredama nažalost. Siner ima veće šanse da se približi velikoj trojci dugoročno.

Taj njegov agresivni stil igre vodi ka čestim povredama nažalost. Siner ima veće šanse da se približi velikoj trojci dugoročno.

Nema ni on, opet kazem zbog fizionomije,on ima 1.91 kao Marej visinu i sa tom visinom je nemoguce biti na duze staze dobar a ne povrijediti se

Siner kao i velika vecina igraca preko 1.90 nije sinhronizovan,i njemu ce ledja biti problem a Alkarazu zglobovi i koljena,veliki napor Alkaraz ima pri servisu jer mora da se napregne vise a visok igrac ima problem kada prima slajs niski mora da se savija a tijelo nije sinhronizvoano

Teniser mora imati srednju visinu i ne smije imati opterecenja pri servisu niti pri igri slajsevima niskim a treci faktor je psiha a to imaju i Siner i Alkaraz po meni jacu psihu imaju od Rafe i Fedexa

Nole je mrsav a ima srednju visinu nije preko 1.90 a nije ispod 1.85

Federer je 1.86 cm srednje tezine
Nole 1.88 cm mrsav, savitljiv (srednje visine)
Rafa 1.85 nabijen,zdepast (koljena)

Alkaraz 1.83 - nizi i blago zdepast

Marej 1.91 cm - visi,nesinhronizovan (povrede)

Siner 1.91 visi, nesinhronizovan

Delpotro 1.97 visi, nesinhronizovan ( ledja)

Nole je sredina idealna,on je sredina izmedju 1.85 i 1.90 i sa tom visinom tijelo je idealno sinhronizvoano

1.70 do 1.80 ekstremno niski (Svacrman, Tipsarevic)

1.80 do 1.85 nizi (Alkaraz,Hjuit,Agasi)

1.85 do 1.90 srednji (Nole,Fedex,Rafa,Sampras)

1.90 do 1.95 visi (Marej,Siner,Gulbis,Conga, Monfils,Cilc)

1.95 do 2.10 najvisi (Karlovic, Medevev)

Poslednja izmena:
Nema ni on, opet kazem zbog fizionomije,on ima 1.91 kao Marej visinu i sa tom visinom je nemoguce biti na duze staze dobar a ne povrijediti se

Siner kao i velika vecina igraca preko 1.90 nije sinhronizovan,i njemu ce ledja biti problem a Alkarazu zglobovi i koljena,veliki napor Alkaraz ima pri servisu jer mora da se napregne vise a visok igrac ima problem kada prima slajs niski mora da se savija a tijelo nije sinhronizvoano

Teniser mora imati srednju visinu i ne smije imati opterecenja pri servisu niti pri igri slajsevima niskim a treci faktor je psiha a to imaju i Siner i Alkaraz po meni jacu psihu imaju od Rafe i Fedexa

Nole je mrsav a ima srednju visinu nije preko 1.90 a nije ispod 1.85

Federer je 1.86 cm srednje tezine
Nole 1.88 cm mrsav, savitljiv (srednje visine)
Rafa 1.85 nabijen,zdepast (koljena)

Alkaraz 1.83 - nizi i blago zdepast

Marej 1.91 cm - visi,nesinhronizovan (povrede)

Siner 1.91 visi, nesinhronizovan

Delpotro 1.97 visi, nesinhronizovan ( ledja)

Nole je sredina idealna,on je sredina izmedju 1.85 i 1.90 i sa tom visinom tijelo je idealno sinhronizvoano

1.70 do 1.80 ekstremno niski (Svacrman, Tipsarevic)

1.80 do 1.85 nizi (Alkaraz,Hjuit,Agasi)

1.85 do 1.90 srednji (Nole,Fedex,Rafa,Sampras)

1.90 do 1.95 visi (Marej,Siner,Gulbis,Conga, Monfils,Cilc)

1.95 do 2.10 najvisi (Karlovic, Medevev)
A vidim da svi stranci pričaju kako Federer ima tehnički najbolji forehand??

A vidim da svi stranci pričaju kako Federer ima tehnički najbolji forehand??

Ima ga i Del Potro ali to nije tehnicki izradjen udarac kao kod Djokovicu.A Tenis kao i mnogi sportovi takvi su da ako neki igrac ima neki segment im igri neki udarac koji je zaista posebno elegantan ili unikatan kao sto npr Federer ima poseban i najelegantiji bekend svih vremena da onda ljudi na osnovu tog jednog udarca toliko idealizuju jednog igraca i zaljube se u njega,da ne mogu objektivno da vide sve njegove druge udarce i procijene tehniku igraca.Ja kada kazem da je Djokovic najveci tehnicar u Istoriji tenisa ne govorim to zato sto gledam samo 1 udarac vec gledam sve udarce

Nisam nikada rekao da Federer nema tehniku ali u njegovoj igri je 90 posto snaga i voleji I inicijativa nakon snaznih 1 servisa i forhenda ili voleja,a onda tek nakon toga on ima taj Trademark udarac jednorucni bekend i ima lijep slajs mada ne do kraja tehnicki izradjen kao Nole ali mu je jako dobar

Nole cijelu svoju igru zasniva na tehnici,cak i kada koristi kondiciju i trku da stigne kratke lopte ili saljseve na mrezi on napravi spagu i bekend ili forhend dijagonalom loptu posalje u dijagonalu i da poen a to je gola tehnika i sami slajs ali i igrac koji treba da potrci na mrezu I stigne tu skracenu loptu,al tu je Nole besprekoran umijece da to stigne i tehnicki posalje loptu i dijagonalu.Nole ima i tehnicki forhend ali bekend slajs,i servis pun rotacije iako nije jak nego slab,ima forhend ritern bekend tehnicki, Pasing shotove,drop shot,on prilikom spage loptu tuce iz zgloba kojeg savija kao pravi tehnicar a ne ravno iz gole snage.On je kompletan tehnicar i to mu je cijela igra

On nije sivonja i nece imati ni protiv Alkaraza ni Federera vid

Ima ga i Del Potro ali to nije tehnicki izradjen udarac kao kod Djokovicu.A Tenis kao i mnogi sportovi takvi su da ako neki igrac ima neki segment im igri neki udarac koji je zaista posebno elegantan ili unikatan kao sto npr Federer ima poseban i najelegantiji bekend svih vremena da onda ljudi na osnovu tog jednog udarca toliko idealizuju jednog igraca i zaljube se u njega,da ne mogu objektivno da vide sve njegove druge udarce i procijene tehniku igraca.Ja kada kazem da je Djokovic najveci tehnicar u Istoriji tenisa ne govorim to zato sto gledam samo 1 udarac vec gledam sve udarce

Nisam nikada rekao da Federer nema tehniku ali u njegovoj igri je 90 posto snaga i voleji I inicijativa nakon snaznih 1 servisa i forhenda ili voleja,a onda tek nakon toga on ima taj Trademark udarac jednorucni bekend i ima lijep slajs mada ne do kraja tehnicki izradjen kao Nole ali mu je jako dobar

Nole cijelu svoju igru zasniva na tehnici,cak i kada koristi kondiciju i trku da stigne kratke lopte ili saljseve na mrezi on napravi spagu i bekend ili forhend dijagonalom loptu posalje u dijagonalu i da poen a to je gola tehnika i sami slajs ali i igrac koji treba da potrci na mrezu I stigne tu skracenu loptu,al tu je Nole besprekoran umijece da to stigne i tehnicki posalje loptu i dijagonalu.Nole ima i tehnicki forhend ali bekend slajs,i servis pun rotacije iako nije jak nego slab,ima forhend ritern bekend tehnicki, Pasing shotove,drop shot,on prilikom spage loptu tuce iz zgloba kojeg savija kao pravi tehnicar a ne ravno iz gole snage.On je kompletan tehnicar i to mu je cijela igra

On nije sivonja i nece imati ni protiv Alkaraza ni Federera vid
Dakle, hoćeš reći da Federer ne zasniva svoj forehand na tehnici, već na snazi?

Dakle, hoćeš reći da Federer ne zasniva svoj forehand na tehnici, već na snazi?

Bekend na tehnici a forhend na snazi,ljudi kazu kako on brzo zavrsava meceve i lako a kako nece kada ima 1 servis zivotinjski koji ide preko 230 km/h i onda kada te izbaci iz terena moze da radi sa tobom sto hoce moze volej da igra ili skracenu na mrezu itd,mnogo je lakse

Sjeti se finala Djokovic vs Federer Wimbldon

Vidi sta je problem kada si tehnicar 100 posto kao Nole i kada nemas jak servis kao Fedex ili Alcaraz

Nole od svojih 6 gemova gdje on servira u jednom setu Nole ce u prosjeku samo 2 svoja servis gema dobiti bez djus znaci (40-0,40-15,40-30 dobijen gem) znaci nema djusa a Federer ce od svojih 6 gemova jedno 4 ili 5 rijesiti bez djusa.To znaci da ce Nole 3 ili 4 gema u svakom setu manje vise igrati 40-40 i bice suocen sa morem brejk lopti koje mora da odbrani

Rezultat finala tada je bio

Djokovic vs Federer 7-6,2-6,7-6,1-6,13-12

Nole nije uzeo nijedan servis gem Federera a Federer njemu jeste 6 servisa oduzeo napravio toliko brejkova i opet nije dobio mec.Nole je dobio svoja 3 seta u 3 tibrejka u ta 3 seta Nole je spasio 21 brejk loptu.Tako dobiti mec na travi sa tako cak i losim procentom 1 servisa,mozes dobiti samo ako si veliki tehnicar

Federer je igrao taj mec dao more vise vinera i aseva ali imao je i vise neiznudjenih gresaka ,zato sto je slabiji tehnicar od Noleta i vise rizikuje na jake udarce to mnogi ne vide.Nego samo o Noletu pa on je mentalno jak a kljucni razlog je sto Nole ima bolju tehniku i vecu paletu udaraca koji su tehnicki i ta kompletnost Noleta ga cini Goat pobjednikom

Nole je tenisu ono sto je Messi u fudbalu tehnicar 100 posto ili sto je Joe Jones u Mma tehnicar 100 posto a sirovina i u Mma ima sto hoces ali nemaju sve tehnicki izradjene udarce.Jel Joe Jones miljenik publike nije ali je najveci Mma borac ikada kao sto je Nole najveci teniseri suvi tehnicari i klase.Ronaldo je igracina ali pored Mesiija on djeluje kao Sivonja isto kao sto pored Noleta skoro svaki teniser djeluje kao Sivonja isto kao sto pored Joe Jonesa skoro svaki borac djeluje kao sirov i nedovrsen

Poslednja izmena:
Na tom WB Novak je tad dobio Feda isključivo i samo jer je Fed poznati čoker i da se ukenja Novaka kad ga treba dovršiti i to se videlo više puta ne samo na tom WB, Fed je tehničko savršenstvo dok je Novak običan prosek tipa jednog Simona, ono što Novak ima to je najbolja motorika i kretnje u polju, noge su mu uvek na mestu pri udarcu i savršeno čita protivnika, unapred već zna kud treba da krene , servu protivnika isto savršeno čita zato je i najbolji riterner ikada

Back