Novak Đoković _II

Pratim ga otkako se pojavio na ATP turnirima. Prije nekoliko godina, kad sam bio moderator Tenisa, otvorio sam temu o njemu, još dok je bio malo poznat igrač.

Bio je pozitivan na doping prije malo manje od godinu dana. Nezasluženo nije kažnjen za to. Ali smiješno mi je čitati da se on redovno dopinguje. Da to tako može i drugi bi to radili. Doping kontrole su redovne na ATP turnirima. On je odličan teniser. I prije doping afere je sjajno igrao. Komentarisati da odlično igra jer je na dopingu je za mene tenisko neznanje.
Druze pre dopinga su ga cesto pobedjivali,gubio je vise...od kako je krenuo sa dopingom samo od Alkaraza jednu izgubio..Statistika je tu i jasna ko dan.
Pre doping afere ga je Nole mislim 2 puta dobio.Posle dopinga ga ni japanski robot ne bi dobio.
Naravno da je on odličan igrač ali uz doping ide turbo druže+30% ...
Ima tu jos udaraca i dobrih igraca ali sa njim ne mogu set dobiti.
On je trebao fasovati 2 godine hlađenja kao i ostali kada su padali.
Ti pravdaš doping?

Novak bez intervijua nakon pobede poželeo laku noć publici i otišao.
Australija nastavlja sa provokacijama ništa novo.
Samo da ga ne hapse za vreme boravka tamo bit će ok.
Novak je delovao u cestim momentima jako dobro trkački.
Da li će ovaj nivo biti dosta za iduće "dopingovane protivnike" videt cemo.
Ovi do sada su bili od krvi i mesa ljudi.Grese pogađaju.Od cetvrfinala slede ovi koji sve stižu.

Новак сервира много боље него пре годину дана.
Креће се као кад је имао 18 година...
Има своје кризе и падове али с и диже брзо.
Е сад да видимо шта ће бити са Господином Неуморним.
Није бриљирао до сада али ето провуче се малтене без борбе данас.

Da bi se dobili Alkaraz,Zverev pa evntuelno Si ner u 6 dana to moraš baš igrati na nekom vanseriskom nivou,taktički mudrom.Ako mu uspe ovako servirati i skracivati poene šanse su velike.Odlična je stvar što mu se probudila ratnička krv u njemu.Nema intervijua,nema foliranja,samo ratnički sa svima njima dok je na turniru.Samo tako.Sve ispravno radi.A i Marej mu izgleda leži.
Trebali bi i Novaku dopustiti da "uzme malo" i onda bi ih ubio za 2 sata igre,ovako će biti jako teško jer će imati najteže protivnike mlade zeljne njegovog skalpa.
Ali verujemo da ide do kraja.

Сви имају успоне и падове, чак и Алкараз за којег се види да је нашикан...али кризира и губи мечеве.
Једино овај Тиролац нема никаву кризу, а то није нормално.
Сви су падали у игри, и Надал и Ђоковић ма било ко
али овај лик преко ноћи постаде неуморан, буквално преко ноћи...
.

Pa da, da ja pamtim nijedan teniser za vrlo kratko vreme nije postigao toliko veliki i nagli skok u formi i uspehu kao Siner. Sve do jeseni 2023. on je bio igrač sa prosečnim teniskim rezultatima, a onda je odjednom počeo da dominira. Početkom 2023. čini mi se da nije bio ni u top 10 igrača na listi.

Pa da, da ja pamtim nijedan teniser za vrlo kratko vreme nije postigao toliko veliki i nagli skok u formi i uspehu kao Siner. Sve do jeseni 2023. on je bio igrač sa prosečnim teniskim rezultatima, a onda je odjednom počeo da dominira. Početkom 2023. čini mi se da nije bio ni u top 10 igrača na listi.

Evo sad sam video ATP listu po datumima, npr. 30.januara 2023. Siner je bio čak na 17. poziciji, a 10. juna prošle godine je došao na sam vrh liste. Neverovatno, za nepunih godinu i po dana on se popeo za 16 mesta na listi. Ne verujem da li je još neki teniser ranije to uspeo.

I iz cista mira poceo sve redom bez problema dobijati.Odjednom napredovao 300%?
Naravno da se tu radi o dugogodisnjem dopingu s tim da su ga samo lani uhvatili.
On nema sanse da izgubi mec u narednih 10 godina.I japanskog robota bi verujem dobio .

.
Какав чудесни опоравак Синера у трећем сету! :mrgreen:

Након што је крајем другог (који је изгубио) и почетком трећег сета буквално тетурао по терену, двукао се на медицински тајмаут који је потрајао око 12 минута.

Просто не знам да ли му је лимунда толико пријала или су извели на терен неког његовог двојника углавном, у наставку је почистио несрећног Рунеа...

.

Back