Novak Đoković _II

1722857926904.png

Ovo dete definitivno ima nešto u sebi, nesto veliko

https://www.espn.com/olympics/story...alcaraz-says-pressure-got-loss-novak-djokovic

"I think I put more pressure on myself because I was playing for Spain, for the Spaniards," Alcaraz said. "I felt that I let the Spanish people down by not winning the gold."

Dođe mi da mu puknem disciplinsku preko ušiju i kažem tikvane, ti si ponos jbne Španije i njenog naroda za sve što si do sada uradio. I ove njegove suze me strasno podsjećaju na one Novakove iz 2008 iz Pekinga, jbm mu mater, sumnjam da ću ikada navijati za njega ali vidiš da ne igra samo za sebe i svoju guzicu, igra za nešto što je veće od njega, koliko to konta ne znam ali sigurno instinktivno osjeća.

Siguran sam da prati Krstu, zato mu šaljem sledeću poruku,

Mali, kad istinski skontaš zašto si juče izgubio a zašto je Novak pobijedio, ali istinski, kad ti ta spoznaja postane dio tebe, tog momenta ćeš ga prestići i postati GOAT

https://www.espn.com/olympics/story...alcaraz-says-pressure-got-loss-novak-djokovic

"I think I put more pressure on myself because I was playing for Spain, for the Spaniards," Alcaraz said. "I felt that I let the Spanish people down by not winning the gold."

Dođe mi da mu puknem disciplinsku preko ušiju i kažem tikvane, ti si ponos jbne Španije i njenog naroda za sve što si do sada uradio. I ove njegove suze me strasno podsjećaju na one Novakove iz 2008 iz Pekinga, jbm mu mater, sumnjam da ću ikada navijati za njega ali vidiš da ne igra samo za sebe i svoju guzicu, igra za nešto što je veće od njega, koliko to konta ne znam ali sigurno instinktivno osjeća.

Mali, kad istinski skontaš zašto si juče izgubio a zašto je Novak pobijedio, ali istinski, kad ti ta spoznaja postane dio tebe, tog momenta ćeš ga prestići i postati GOAT
Ima vilicu kao da je prešao moreuz zajedno sa Tarikom ibn Zijadom. 🤣🤣🤣🤣
Lik mi je odvratan, toliko dobar u tenisu, fin i fizički gadan.
Garant ga dopinguju, kao što neko reče.

Погледај још једном меч ја сам га вратио преко еона Новак је прилично сигуран да добија меч.
Онако неоптерећено без адреналина и страха меч изгледа другачије.
Једини гаф Новаков је био одбрана од брејка када је на његов сервис Алкараз водио са 40:0 кад је то одбранио мислим да је меч ишао у смеру Ђоковића не тско баш ноктима егал већ прилично уверљиво егал али не винерима.
Ни мечеви са Надалом нису били спектакуларни Новаком цећ више сензацонални Рафиним форхендима али на крају Рафа губи
.
Планирам да одгледам, не налазим комад времена, по сат и по је сваки сет трајао. Јбт, две фудбалске утакмице у цугу су одиграли на врхунском нивоу, са свим тензијама!

Што се тиче "ноктима се држао", то је опис из замишљене серије, а и иначе је меч лагано у сваком тренутку могао да оде на другу страну. Све време је био изједначен резултат.

Највише ме подсећао на шаховску партију у којој противник проналази најбољи одговор и у најкритичнијим ситуацијама.

После првог добијеног сета очигледна је била Новакова релаксација и ту се већ осетио дах победе.

Просто невероватан меч су одиграли.

.

Има их још који нису схватили али су му се приближили.

Ima on sve što mu je potrebno da bude veliki šampion, ali ne i GOAT, za to treba da ga posluži i telo a ono ga sve češće sabotira. Sigurno ga dosta pumpaju poludozvoljenim supstancama ali to nije toliko bitno, koliko je bitno da njegovo telo verovatno neće trajati dovoljno da dostigne Novaka. Previše podseća na Nadala u svemu, dobrom i lošem.

Carlos je do sada osvojio daleko vise nego bilo koji teniser pre njega u tim godinama. I nema sta da se nervira, srebro je fantastican uspeh na OI. Istini za volju, svojim neiznudjenim greskama je dosta pomogao Nolou, sve je to moglo da ode i u drugom smeru, ali nije. Da ga je razvalio 6:1 6:2 pa da razumem da je tuzan...

Ima on sve što mu je potrebno da bude veliki šampion, ali ne i GOAT, za to treba da ga posluži i telo a ono ga sve češće sabotira. Sigurno ga dosta pumpaju poludozvoljenim supstancama ali to nije toliko bitno, koliko je bitno da njegovo telo verovatno neće trajati dovoljno da dostigne Novaka. Previše podseća na Nadala u svemu, dobrom i lošem.
Sa ovakvom igrom do 30. godine moze da stigne do 20 GS.

Covek je ciljao i fokusirao se na olimpijsko zlato i jos jednom pokazao kad nesto stavrno resi ne moze ga niko spreciti u tome. Za sve ostalo ne verujem da ce imati neki motiv kao za ovu olimpijadu, osim normalno finansija. A nije ni bitno, kad covek u godinama ovako istrese klinca svima je jasno koliko je dominantniji od svih koji su igrali tenis.
Svaka cast

Meni deluje da Novak vise nikad nece dobiti Alkaraza. Narucito ne na GS-u.
Inicijalno sam mislio da ako osvoji zlato da ce uci u jos jedan, poslednji run i uzeti jos ko zna koliko titula na krilima rasterecenosti, oslobodjen bilo kakvog pritiska.
Ali posle jucerasnjeg meca mislim da je za dobijanje Alkaraza ipak potrebno ono sto se kosi sa tom rasterecenoscu a to je neverovatna volja koju je juce imao.
Alkaraz juce nije slomljen vec je prevaren Noletovom glumom koja je pocela pocetkom godine.

Nadam se svakako jos jednim run-om i jos 2-3 osvojena GS-a, to je ipak Nole svemocni ali verujem da tamo gde se sretne sa Alkarazom, tu nece biti mrdanja jer mu je juce pokazao sve karte.

Велико је питање колико пута ће они још играти.
Новак може, ако тако одлучи, мирне душе да заврши каријеру на крају године.
Његова ствар...
А то хоће ли икада више победити Алкараза или било кога...
тотално небитно...
Показао је свима ко је и шта је, по хиљадити пут.
Ако има воље да се још годину или две јури са млађима по терену, ОК.
Ако нема, није важно, и то је ОК.

Carlos je do sada osvojio daleko vise nego bilo koji teniser pre njega u tim godinama. I nema sta da se nervira, srebro je fantastican uspeh na OI. Istini za volju, svojim neiznudjenim greskama je dosta pomogao Nolou, sve je to moglo da ode i u drugom smeru, ali nije. Da ga je razvalio 6:1 6:2 pa da razumem da je tuzan...
Много, али МНОГО је грђе кад изгубиш овако на пар лопти него кад те неко помете. Овако и те како има да ти буде жао јер да је само понека лоптица била кража, дужа, јача... а онако ти скоро свеједно, изгубио па изгубио.

Back