Novak Đoković _II

RG je najveca sansa.

Ne slažem se. RG je GS koji je najmanje puta osvajao od 4. Sad da ga osvoji u 38. godini je po meni nemoguća misija jer RG je fizički najzahtevniji GS za osvajanje i tu je najveći rizik za povredom ako se telo preforsira u mečevima. Ja mu dosta veće šanse dajem na Vimbldonu.
Američki open mu takođe slabije leži i tu će biti teška konkurencija sa Sinerom kao favoritom broj 1.

Ne slažem se. RG je GS koji je najmanje puta osvajao od 4. Sad da ga osvoji u 38. godini je po meni nemoguća misija jer RG je fizički najzahtevniji GS za osvajanje i tu je najveći rizik za povredom ako se telo preforsira u mečevima. Ja mu dosta veće šanse dajem na Vimbldonu.
Američki open mu takođe slabije leži i tu će biti teška konkurencija sa Sinerom kao favoritom broj 1.
Igrao je u vreme Rafe Nadala.

Budi malo realan.

U poslednje 4 godine izgubio je samo 1 mec na RG i to od Nadala.

2021. osvojio
2022-ge ga je Nadal pobedio
2023. osvojio
2024. jedini razlog zasto nije osvojio je povreda meniskusa (predao bez borbe)
2024. osvojio OI na RG

Ajde koji je to veci favorit od njega na RG.

Alkaraza je dva puta dobio na RG terenima, dok ga nijednom nije dobio na Wimbledonu.

Poslednja izmena:
o
Da se upustim u najpesimisticnija predvidjanja i mastanja,
najlepse bi bilo da uzme po jos 1 RG i Wimbledon i da zavrsi karijejru sa lepim parnim brojkama.
10, 4, 8, 4 - 26
Imao bi i lep rekord koji bi i roboti tesko oborili, po 4 pobede na sva 4 GS-a.

Ali meni je uvek reper Federer, ako je on igrao ono finale Wimbledona 2019 sa 39 godina onda ce Boze zdravlja i Nole sa svojim vanserijskim telom moci bar toliko ako ne i malo duze.
Jedino sto se ne razumem u ozbiljnost ove povrede, nadam se da ce do RG-a imati dovljno vremena da je zaceli.
Puknuće mišića realno zahteva mesec i po da zaraste običnom čoveku.Koliko će trebat Noletu videt cemo.Ali ima veći problem.To njegovo puknuće je isto ono kad mu je dolazila ona Marijana u Melburn i spašavala ga(ako je to istina)Znači ima žarište u zadnjoj loži koje će uvek biti opasnost da se obnovimpovreda i kada je zaleči.Tako je to sa rupturama mišića.
Ali bez obzira na sve Pariz i wimbldon napada titulu ako Sinera suspenduju.

Sbbkbb.

U realnosti Alkaraz ga nikad nije dobio na RG.

U realnosti No1e nikad nije dobio Alkaraza na W.

U realnosti Novaku je mnogo lakse da igra na RG iz mnogo razloga. Kondicija mu nikad nije bila problem pa ni sada.

Alkaraz je prošle godine osvojio RG. I on je neko ko je prvenstveno šljakaš (a ne travaš), to je podloga na kojoj je odrastao kao igrač, isto kao njegov zemljak Nadal. I to kad ga je Novak pobedio pretprošle godine u polufinalu RG-a je zato što je Alkaraz bio fizički vrlo limitiran u tom meču jer je doživeo grč i bolove u nožnim mišićima (i zato je izgubio zadnja dva seta sa ubedljivih 6:1), a da mu fizički nije ništa falilo tokom celog meča pitanje da li bi ga Novak tad pobedio.
A pobeda nad Novakom dvaputa na travi ne pokazuje Alkarazovu nadmoć na toj podlozi nego je Novak oba ta meča odigrao dosta ispod svog nivoa.
Ove godine ako bude koliko-toliko na svom starom nivou na Vimbldonu dobija Alkaraza bez ikakve dileme.

Poslednja izmena:
No1e je sljakas jer bukvalno nije imao na cemu drugom da igra u Srbiji kad je pocinjao.

Alkaraz trenira na jednoj od najboljih akademija na svetu kod Ferero-a gde ima sve moguce uslove i nije profilisan po podlogama.

Trava mu je najuspesnija podloga gde ima 2 GS-a, onda beton i sljaka gde ima po 1 GS i po koji masters.

RG je uzeo jer se Novak povredio, a USO jer Novaka nisu pustili da udje u USA.

No1e nije losiji od Alkaraza na travi, ali je pritisak da tamo igra neverovatan.

I No1e to tesko podnosi u ovim godinama.

Od toga da covek dodje da brani titulu tamo, oni stave zvanican poster bez njega, a sa Alkarazom, pa onda neverovatan pritisak medija, koji je jednak ili jos veci nego u Australiji, gde mu se sve budale nakace na vrat, na stadionu niko ne navija za njega...

A sa druge strane pale Alkaraza, miljenik sponzora, na svim posterima, pa eto omiljeni teniser malog princa Dzordza itd. I mali se pali na to i daje 120% mogucnosti.

U Parizu nije tako gadno za Novaka, moze opustenije da igra, ima i podrsku, mediji ga ne drndaju ni blizu kao u Londonu, moze da se opusti i fokusira na igru.

Pojavi se neka budala povremeno kao Janik Noa, ali to je kisela voda za Englesku.

I naravno da bi ga No1e dobio jer mu je on i izazvao tu povredu, bukvalno je ubio malog, uzeo mu je noge i dusu u tom mecu.

Nije ovaj dobio grceve sam od sebe, nego je intezintet bio takav da ovaj nije mogao da izdrzi da igra sa Novakom.

Od toga da covek dodje da brani titulu tamo, oni stave zvanican poster bez njega, a sa Alkarazom, pa onda neverovatan pritisak medija, koji je jednak ili jos veci nego u Australiji, gde mu se sve budale nakace na vrat, na stadionu niko ne navija za njega...

Niko ne navija za njega na Vimbldonu? U Londonu ima naših ljudi i sugurno neki idu na Novakove mečeve.

Нема шта да се каже више.
Новак је играо много боље него прошле године у ово време.
Али ето, повреда...
Међутим, одбранио је бодове од прошле године.
Сад нека се опорави и нека види шта ће...
Можда му је најбоље да се појави где год може...
Индијен Велс и Мајами...после Монте Карло и Рим...
то би требало да му је минимум пре Ролан Гароса...

Bio dobar Melburn obzirom da je imao pauzu računao sam da ce proć bez povreda ali jak napor i naprezanje da dobije Alkaraza ga je koštao ponovnog cepanja mišića zadnje lože.
Standrdne povrede kod sportista koji uđu u 35 i više .Logično.Ali Novak je zver i vraca se.
U njemu tinja natjecateljski duh iako mu 38 željan igre.Najveci sampion i najveci sportista.Nadam se da ce osvojit Pariz ili London ako ovog riđokog suspenduju.

1738000049593.png

Kakve reci Vavrinke o Novaku. :ok:

https://www.b92.net/sport/tenis/ves...stava-a-srecan-si-jer-igras-protiv-njega/vest

Zavisi kako ćeš shvatiti moj odgovor, jer mislim da sam više od 20 puta izgubio od Novaka, ali on je bio onaj protiv koga sam bio srećan da igram. Iako sam izgubio u finalu ATP turnira u Londonu 2014. godine sa 6:0, 6:3, uživao sam igrajući protiv njega. On pogađa lopticu tako čistom tehnikom. Imaš osećaj kao da te uništava, ali si nekako srećan jer si igrao protiv savršenog tenisera", rekao je Vavrinka.

Уопште није битно када ће да зацели.
Битно је да се то реши и да се не понавља.
Човек није више у годинама кад се тек тако лако опоравља.

Написао сам овде пре тачно годину дана да ће он играти још ову годину и можда 2026-у.
А тек је био изгубио меч од Синера у полуфиналу тада.
Не мењам мишљење.
Једино што може да га отера пре краја следеће године у пензију је, не дај Боже, нова тежа повреда.
Како год, крај каријере му се ближи, и он је тога свестан.
Само да се не понаша као остали, и не бламира се на терену...као Надал и Федере при крају каријере.
па макар не освојио ништа до краја каријере.

хахахаа
какав је то комплексаш
ахахаха
а сећам се и као је Боба кецао Мекинроа у Аустралији
онај пиззди на судију 10 минута
а лик извадио ладно СЕНДВИЧ из торбе иу појео опар залогаја...
Ахахаха

Novak ima igru i dalje, lekcija Karlitosu sto je dobro. Sto vise meceva sa Nolom napredovace mnogo vise. Ali da li telo moze da izdrzi to.

Npr. 1/4 finale jak protivnik, polufinale opet mladji i jaci igrac i onda kolko snage ostane za finale. Jos ovaj Siner ako ne bude suspendovan na neko vreme... lik je masina

Back