Novac je moć

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim (Jaaao, ne, ne mislim, samo procesujem iz onoga što sam već saznala, pročitala i čula, a da li je to isto što i misliti?) da ni novac, ni treniranje moći ovaj svet ne čine boljim mestom.
Da li su u toj sprezi da je teško reći šta je starije-pa naravno, ali starija je sigurno želja za moći nego novac koji se ispostavio kao sjajno sredstvo na putu do nje.
Sve što porobljava je u vezi sa moći i novcem. Izostavljen je treći važan element i pratilac ova dva, a to je slava koju interpretiraju kao svojevrsnu besmrtnost.
Dakle, nije važno biti samo moćan i bogat, važno je da se ličnost još istakne po čemu, i zabeleži i pamti.

Šta vi mislite, da li je zaista novac moć ili obrnuto da moć stvara novac
Novac nije primaran.
Jer ako je primaran onda spada... (spada na olaksicu, sto se vise trosi to je lakse, sto se teze trosi to ne spada...) da ides za moci. Ne za idejama sta postignuti sa toliko moci.
Ali veca je sila od moci.
Nikad neces imati novca ako ides da platis racune.
Radije ides tamo gde novca nema i obogatices i sebe a i druge svojim izumima...

novac i moć idu jedno uz drugo. ali prvo se kreće od novca. jer novcem kupuješ ljude, dobijaš moć. a kada imaš moć samo uvećavaš novac.
Kreativnost je izvan novca i moći, pa su davno mecene plaćale ponešto da se nađu rame uz rame sa genijima. Dakle, uništi i suzbij kreativnost, ljudima oduzmi moć stvaralaštva, i imaš konačno bogataše koji su slavni samo po tome što su bogati, a to je bio viševekovni cilj koji je konačno skoro kompletno postignut.

Back