Nova Владa Србије

Шта мислите какав ће бити нови састав Владе?

• ДС - СПС - ЛДП

glasova: 21 14,0%
  • ДС - СПС - ЛДП - УРС

glasova: 35 23,3%
  • ДС - СНС

glasova: 31 20,7%
  • СНС - СПС - ДСС

glasova: 44 29,3%
  • Неће се формирати Влада, иде се на нове изборе

glasova: 19 12,7%

• Ukupno glasova
    150
  • Anketa je zatvorena .
Какве везе има ко је био министар правде у прошлој Влади?Ови нови обећаше да ће бити много бољи од претходних, а нови министар није ништа бољи, угледнији и искуснији од Маловићке , чак је и испод ње по годинама радног искуства а она се бар потрудила па положила правосудни испит пре министровања.

Угљанин већ најављује да ће се ићи у "национални баланс" у Санџаку у разним установама у Санџаку , а пре свега у судству и тужилаштву.То једино може значити да ће неки Срби бити отпуштани из правосуђа или ће бити додатно примани кадрови и по "националном кључу" у Н.Пазару, Сјеници, Пријепољу итд.САда ће момак од 29 година имати ауторитета да се успротиви Угљанину или неком другом.

За "јача" министарства се отимају значајни политичари и коалициони партнери и ту нема много маневарског простора а на овим "слабијим" министарствима се показује озбиљност и кадровска база једне владајуће странке.Изгледа да СНС има толико танку кадровску базу да је момак од 29 година једино решење за министра правде , јер не би њега изабрали да су имали неког озбиљнијег или стручнијег.

Слично је и са осталим "слабијим" ресорима , на пример какве везе има шахисткиња са спортом и омладином.Шах није спорт , бар није признат као званични олимпијски спорт, већ има своју посебну олимпијаду, као што математичари имају своја такмичења , што не чини математику спортом.

Министар културе је човек који је редитељ који је последњи пут нешто режирао 70-тих година, а после се бавио посластичарством.

Namerno stavljaju totalne duduke u ta najvaznija ministarstva da bi mogli da rade sta hoce.
Tako je bilo i kod BOTe. Stavio za premijera coveka koji se nije nikada usudio da prozbori ni jednu rec, onog fizicara za ministra
inostranih poslova, mladjaHnu Malovicku za ministra pravde. BoTa je manipulisao njima, sada je mnogo nezgodnija situacija
jer ima mnogo koalicionih partnera, a i premijer nije iz stranke koja je pobedila.

Ne znam kako je u drugim drzavama, ali recimo u Nemackoj ne postoji ministarstvo za sport.

.Код нас су министри Маловић или Селаковић по партијској књижици или неки адвокат(Батић, Душан Петровић из ДС , Стојковић из ДСС) .Све људи који благе везе немају са правосуђем, и који никада нису судили најобичнију парницу за дуг од 1000 евра или уређење међе(сем Стојковића који је 80 тих година био судија).

Човек који не зна како функционише вођење парничног или кривичног поступка треба да води неку стратегију, реформу , да предлаже законе из тих области. То не иде тако, па зато имамо катастрофалне резултате.Парнице трају по 15 година а кривични предмети апсолутно застаревају.

Од "јаких" министарстава обични грађани немају ништа, само се политичари отимају о њих јер су профитабилна.Министарства "силе" ништа не значе јер имамо мизерну војску , Србија нема капацитет за иоле озбиљну и самосталну спољну политику.Економску политику ће водити ММФ и Динкић (ко би други) тако да нова Влада може да води неку самосталну политику само у "слабијим" министарствима, где су одабрали неке почетнике којима је то прво озбиљно запослење у животу.

Конкретно, у сектору правосуђа , за очекивати је да ће СНС преко новог министра вратити стање на 2009 годину, које је иначе било катастрофално.Вероватно ће "старе" судије бити враћене на посао а "нове" најурене,обрнуће се улоге, па ће то даље ићи на Уставни суд и Стразбур , с тим да нико нормалан у судству неће озбиљно радити свој посао док се ситуацији не разбистри за једно пар година.

Hm..., ajde ovako. Znaš da Snežana Malović i Boško Ristić, nikog živog nisu pitali kod ove reforme, mislim iz struke..., kako bi trebalo da se stvar uradi. Oni su imali jednostavan nalog. Da se podobni zadrže, kako bi DS i posle odlaska sa vlasti mogla da kontroliše svoju sudbinu u onom najvažnijem segmentu. Možda su pitali Natu Mesarović ali po tom kriterijumu je bilo bolje da su pitali Bidžu (samo da mi se čovek ne naljuti) iz Svilajnca.

Struka, drugostepenci, treba da pripremaju zakone Ministarstvu, pa onda Ministar može da bude bilo ko ali je naravno poželjnije da ne bude, već da i to bude čovek od struke. Pa zamisli samo ovu seobu (ustanička i timočka parnični, pupina porodični, ostavinski, vanparnični, radni i izvršni ..... ejjjjj, da li je to imalo i malo mozga, a palata pravde - krivični, da se dokažu kako će se oni boriti protiv kriminala ...) Dobro, njih smo apsolvirali.

Nikola Selaković. Na sajtu pravnog čak izbrisali, odnosno učinili nedostupnom njegovu biografiju. verovatno je uz pomoć Antića preko politike i postao asistent. Kako su samo srozali taj Pravni fakultet... tuga jedna.
Meni lično je samo na osnovu izbora kandidata za Ministra pravde jasno da ne misle NIŠTA ŠTO GOVORE. Samo će pojesti život još jednoj generaciji u Srbiji.

Ništa neće vredeti ni Strazbur jer će taj sud nalagati bankrotiranoj državi, da ljudima isplati odštetu zbog prekršenog prava na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku.

Struka, drugostepenci, treba da pripremaju zakone Ministarstvu, pa onda Ministar može da bude bilo ko ali je naravno poželjnije da ne bude, već da i to bude čovek od struke. Pa zamisli samo ovu seobu (ustanička i timočka parnični, pupina porodični, ostavinski, vanparnični, radni i izvršni ..... ejjjjj, da li je to imalo i malo mozga, a palata pravde - krivični, da se dokažu kako će se oni boriti protiv kriminala ...) Dobro, njih smo apsolvirali.

.

Jedino ministar pravde mora da bude iz struke, sve drugo nije vazno. Medjutim, obicno se to ministarstvo daje nekom iskusnom pravniku , koji u krajnjoj liniji
i zna sta je parvosudje, a trebalo bi i da je imao iskustva i to ne kao obican advokat potrckalo.

To moze samo neko ko je presao cetrdesetu deceniju.

Hm..., ajde ovako. Znaš da Snežana Malović i Boško Ristić, nikog živog nisu pitali kod ove reforme, mislim iz struke..., kako bi trebalo da se stvar uradi. ..Možda su pitali Natu Mesarović ali po tom kriterijumu je bilo bolje da su pitali Bidžu (samo da mi se čovek ne naljuti) iz Svilajnca.

Ја сам већ неколико година адвокат и имао сам великих проблема са неким разрешеним-неизабраним судијама.Уопште се не заказују рочишта и по 2-3 године од подношења тужбе а странка притиска и напада мене а не било кога другог.Обијао сам прагове разних председника судова(општински, окружни) и слично али ништа.Након општег реизбора , имам далеко позитивније искуство, јер је то колико-толико нормалније.Неке нове судије су одлично радиле свој посао , нарочито они који су имали неколико година искуства у суду као стручни сарадници, а други који су дошли ван суда нису баш најбоље радили али је то ипак некако ишло, рочишта су се одржавала и предмети су се приводили крају.Неки предмети су "пали" код много ажурнијих "старих" судија па је и ту било много боље него пре 2010 године."Тумбање" је много боље него да је остало све по старом. Да напоменем, то је и даље доста далеко од неког перфектног стања и још ту има доста неажурности али је ипак значајно боље него пре 2010 године.

Зато ме чуди фама о сиротим судијама које је зла Ната отерала са посла .Треба бити у позицији да ти од таквих зависи лични интегритет и пословни углед, у крајњој линији зарада и опстанак на тржишту, па онда нешто причати.

За протеклих 7-8 година адвокатуре (+2 године као адвокатски приправник) имам искуства сигурно са једно 70-80 судија разних општинских ,окружних , привредних судова и могу рећи да када сам чуо ко је прошао избор а ко није, да сам се у једно 80-85 % сложио са избором Високог савета.За осталих 20% нисам имао довољно увида у рад и нисам имао неки закључак.Свакако да је Високи савет у неким случајевима погрешио и отерао са посла судије које су вредно и поштено радиле свој посао.На пример скоро све судије преко 60 година нису изабране без неког посебног разлога.То није у реду, али сулудо је сада после 3 године враћати судије са 63-64 године на посао, јер за 1-2 године испуњавају услове за пензију, и уопште им не пада на памет да сада пред крај каријере нешто озбиљно раде свој посао.Сада треба неко поново да улази у посао после 3 године неактивности , проучава нове законе и судску праксу, да би онда 1 или 2 године ефективно радио и отишао у пензију.

Очигледно је да су начињене бројне грешке приликом избора судија али треба извршити рационалну анализу а не ђутуре враћати свакога без икаквог критеријума.Сигурно је да најфлагрантније случајеве судија-алкохоличара , судија осуђених за кр.дела, судија који нису заказивали по 2-3 године ниједно рочиште или који нису урадили отправак пресуде и по 5 година, треба одстранити са функције.Исто, најфлагрантније грешке Високог савета треба отклонити враћањем на посао судија за које нема ниједног конкретног разлога за разрешење
Судије које одлучују о нашим кућама, парама, послу и другим правима имају одређене критеријуме за успешно обављање тог посла.Један од тих критеријума је и број укинутих одлука, на пример то је 25% укинутих одлука .Значи судија може да погреши у 1/4 својих одлука и да се опет сматра успешним судијама.

Високи савет је такође грешио и уколико је у мање од 25% неизабраних судија погрешио у својим одлукама, то треба сматрати успешно обављеним послом.Ничија функција није важнија од нечије куће, земље, слободе, старатељства над дететом и слично, па исти критеријум који важи за наше никада прежаљене старе неизабране судије треба да важи и за Високи савет.

Мислим да Селаковић или неки други кадар СНС(Антић, Цвијан) немају ни стручни ни лични капацитет да изађу на крај са овим, и да покушају да исправе грешке раније власти, задрже оне исправне одлуке и потезе, а на основу неког осмиљеног и рационалног плана.Они ће то "ресетовати" на стање пре реформе, па ће ситуација бити много гора него 2009, 2010 или 2011 године, јер је у међувремену примљено стотине хиљада нових предмета.

Ја сам већ неколико година адвокат и имао сам великих проблема са неким разрешеним-неизабраним судијама.Уопште се не заказују рочишта и по 2-3 године од подношења тужбе а странка притиска и напада мене а не било кога другог.Обијао сам прагове разних председника судова(општински, окружни) и слично али ништа.Након општег реизбора , имам далеко позитивније искуство, јер је то колико-толико нормалније.Неке нове судије су одлично радиле свој посао , нарочито они који су имали неколико година искуства у суду као стручни сарадници, а други који су дошли ван суда нису баш најбоље радили али је то ипак некако ишло, рочишта су се одржавала и предмети су се приводили крају.Неки предмети су "пали" код много ажурнијих "старих" судија па је и ту било много боље него пре 2010 године."Тумбање" је много боље него да је остало све по старом. Да напоменем, то је и даље доста далеко од неког перфектног стања и још ту има доста неажурности али је ипак значајно боље него пре 2010 године.

Зато ме чуди фама о сиротим судијама које је зла Ната отерала са посла .Треба бити у позицији да ти од таквих зависи лични интегритет и пословни углед, у крајњој линији зарада и опстанак на тржишту, па онда нешто причати.

За протеклих 7-8 година адвокатуре (+2 године као адвокатски приправник) имам искуства сигурно са једно 70-80 судија разних општинских ,окружних , привредних судова и могу рећи да када сам чуо ко је прошао избор а ко није, да сам се у једно 80-85 % сложио са избором Високог савета.За осталих 20% нисам имао довољно увида у рад и нисам имао неки закључак.Свакако да је Високи савет у неким случајевима погрешио и отерао са посла судије које су вредно и поштено радиле свој посао.На пример скоро све судије преко 60 година нису изабране без неког посебног разлога.То није у реду, али сулудо је сада после 3 године враћати судије са 63-64 године на посао, јер за 1-2 године испуњавају услове за пензију, и уопште им не пада на памет да сада пред крај каријере нешто озбиљно раде свој посао.Сада треба неко поново да улази у посао после 3 године неактивности , проучава нове законе и судску праксу, да би онда 1 или 2 године ефективно радио и отишао у пензију.

Очигледно је да су начињене бројне грешке приликом избора судија али треба извршити рационалну анализу а не ђутуре враћати свакога без икаквог критеријума.Сигурно је да најфлагрантније случајеве судија-алкохоличара , судија осуђених за кр.дела, судија који нису заказивали по 2-3 године ниједно рочиште или који нису урадили отправак пресуде и по 5 година, треба одстранити са функције.Исто, најфлагрантније грешке Високог савета треба отклонити враћањем на посао судија за које нема ниједног конкретног разлога за разрешење
Судије које одлучују о нашим кућама, парама, послу и другим правима имају одређене критеријуме за успешно обављање тог посла.Један од тих критеријума је и број укинутих одлука, на пример то је 25% укинутих одлука .Значи судија може да погреши у 1/4 својих одлука и да се опет сматра успешним судијама.

Високи савет је такође грешио и уколико је у мање од 25% неизабраних судија погрешио у својим одлукама, то треба сматрати успешно обављеним послом.Ничија функција није важнија од нечије куће, земље, слободе, старатељства над дететом и слично, па исти критеријум који важи за наше никада прежаљене старе неизабране судије треба да важи и за Високи савет.

Мислим да Селаковић или неки други кадар СНС(Антић, Цвијан) немају ни стручни ни лични капацитет да изађу на крај са овим, и да покушају да исправе грешке раније власти, задрже оне исправне одлуке и потезе, а на основу неког осмиљеног и рационалног плана.Они ће то "ресетовати" на стање пре реформе, па ће ситуација бити много гора него 2009, 2010 или 2011 године, јер је у међувремену примљено стотине хиљада нових предмета.

U kojem gradu radiš?

Mnogo pije.
A ne zna.
Jes da volim ljude koji znaju da popiju , al on nume da nosi.

Što se ekipe tiče, ujedinili se manji gangovi da sj*** veliki .

Pod okriljem Amerike i EU, pod uslovom da ne skrenu sa europskog puta ispunjavanja Julskog ultimatuma.

Ko pokuša da ne sluša, aktiviraće se postupak iz fijoke protiv njega.

Ova vlada je vlada sa mudima u mengelama.

Nema tu mnogo prostora za improvizacije.

Neko pametan na ovom forumu reče onomad kada je Nikolić pobedio Tadića: "joj jadan šta će sad, tome se kolaču nije nadao"

:lol:

4914_2.jpg

Pocela podela plena. :aha:

Partije podelile javna preduzeća: Spor SPS i SNS zbog EPS
Ivana Mastilović Jasnić | 03. 08. 2012. - 20:55h | Komentara: 11

Stranke u vlasti podelile su među sobom skoro sva direktorska mesta u javnim preduzećima iako su kao okosnicu kampanje svi imali upravo departizaciju. Najveći spor SPS i SNS vodili su oko Elektroprivrede Srbije.
264177_vucic-dacic-foto-oliver-bunic_f.jpg
Petar Škundrić, Aleksandar Vučić, Dragan Marković i Ivica Dačić

- Pošto nisu mogli da se dogovore, odlučeno je da EPS vodi neko ko je po volji i jednima i drugima - kaže izvor „Blica“ blizak vladajućoj koaliciji.

Taj „kompromis“ najverovatnije će biti kadar socijalista, nekadašnji ministar energetike Petar Škundrić.

Takođe, na rukovodeće mesto u Upravi carina, socijalisti guraju dosadašnjeg Dačićevog savetnika Ivicu Tončeva, ali naprednjaci to ne žele, već insistiraju da se raspiše konkurs. Tončev nije ni po ukusu Mlađana Dinkića.

Izvesno je i da će prvi čovek „Srbijagasa“ ostati Dušan Bajatović, kao i da će „Dunav osiguranje“ i „Galeniku“ voditi neko koga predloži SPS.

Naprednjacima su prema koalicionom dogovoru, pripali Telekom i „Putevi Srbije“. Kao kandidat za direktora Telekoma pominje se Draško Petrović, koji je to preduzeće već vodio, ali kao kadar DSS. Na čelu „Puteva Srbije“, iako je loše radio, mogao bi da ostane Zoran Drobnjak. Naprednjaci će voditi i dve banke - Jubmes i Srpsku.

Na pitanje „Blica“ da li će ostati poslanik ili možda ide u PTT, Milan Krkobabić se zagonetno nasmejao i rekao da će uraditi ono što stranka odluči. PUPS-u će osim PTT pripasti i Poštanska štedionica i PIO fond.

Mlađan Dinkić je na pitanje „Blica“ rekao da o podeli javnih preduzeća ne zna ništa i da s njim o tome niko nije razgovarao. Prema dogovoru, URS-u će pripasti „Skijališta Srbije“, Aerodrom „Nikola Tesla“, Komercijalna banka i Elektromreže Srbije.

- Ukoliko, na primer, dosadašnji direktor aerodroma Velimir Radosavljević bude hteo da ostane na tom mestu, moraće da konkuriše, ali pre toga i da izađe iz Gradskog odbora URS-a, budući da je odluka stranke da više nijedan od njihovih funkcionera ne može da konkuriše - navodi naš izvor blizak vrhu URS-a.

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić obećali su JP „Srbijašume“ Socijaldemokratskoj partiji Srbije Rasima Ljajića.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/336192/Partije-podelile-javna-preduzeca-Spor-SPS-i-SNS-zbog-EPS

Jedino ministar pravde mora da bude iz struke, sve drugo nije vazno. Medjutim, obicno se to ministarstvo daje nekom iskusnom pravniku , koji u krajnjoj liniji
i zna sta je parvosudje, a trebalo bi i da je imao iskustva i to ne kao obican advokat potrckalo.

To moze samo neko ko je presao cetrdesetu deceniju.

четрдесету деценију:eek:...а где да нађу окошталог вампира од четири стотине љета:hahaha:

To moze samo neko ko je presao cetvrtu deceniju.

Ja kad sam je citirala, bilo je ispravno .... :whistling:

Најгоре што постоји у земљи Србији су - њени ''политичари''
Ко год и какву год коалицију формирао, направио владу, јуче-данас-сутра .... овом народу никада неће бити боље

На другом форуму, човек је лепо написао :

u nas postoji samo jedan tip inteligencije. Dakle, radi se o lenjoj, zadrtoj, sujetnoj i dvolicnoj grupici oprtunista, koji su uvalili dupeta u drzavne fotelje/jasle stranih fondova i iz njih prodaju ideolosku maglu zbunjenoj naciji, a svoje licne razmirice i sukobe predstavljaju kao konacnu borbu dobra i zla u Srbiji. A to, da li ce jesti govna o EU i NATO ili o SrBstvu i slatkm pravoslavlju, stvar je licne preferencije i sile prilika u kojima se svaki od njih nasao.

Preprod za Srbiju

Premijer nam vajni pravi tim za spas Srbije.

Premijer Ivica Dačić najavio je da će uskoro formirati savet za ekonomski preporod Srbije u kome će biti ekonomisti, privrednici, bankari i drugi eksperti.

Dačić je u izjavi za "Pres" naveo da će na jednom mestu okupiti sve koji svojim znanjem mogu da doprinesu ekonomskom boljitku Srbije.

"To su ljudi koji znaju šta treba privredi da bi oživela, kako se mogu sačuvati i stvoriti nova radna mesta, tako da želim da u jednom partnerskom savetodavnom odnosu uradimo nešto najbolje za Srbiju", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je dodao da će savet biti formiran do kraja avgusta i da će mu glavni zadatak biti bolji život građan

Postavlja se pitanje ko su ministri,ministarstva, ako ima boljih od njih, zasto njih nije pozvao u vladu?

Mozda ce sada Soskica pozvati u taj tim jer je expert.

Podseca sve na davno vidjenu prevaru njegovog sefa koji je zajmom za preporod opljackao narod.

I posle Slobe, Sloba.

Preprod za Srbiju

Premijer nam vajni pravi tim za spas Srbije.

Premijer Ivica Dačić najavio je da će uskoro formirati savet za ekonomski preporod Srbije u kome će biti ekonomisti, privrednici, bankari i drugi eksperti.

ivica-dacic-banke-pljacka-narod-finansijski-sektor-1342774473-184533.jpg

Неко треба да сноси одговорност за лоше стање у финансијама и економији. Финансијски сектор има за циљ да што више опљачка овај народ, и то тако више неће моћи. Погледајте где иду профити банака, да ли остају у Србији или иду у иностранство. Зар смо дотле дошли да наш сиромашни народ финансира стране банке? Није народ гласао за то да банке и богати буду још богатији. Народ више нема где. Не верујем финансијском сектору, они не учествују у изборима, али увек воде главну реч. Е па, то више неће моћи. Финансијски сектор, тајкуни пежоративно, не управљају овом земљом
http://www.kurir-info.rs/dacic-banke-pljackaju-narod-clanak-315337

Мали дебели опет променио мишљење.:lol:

Back