Moje misljenje je da je MLM, dakle taj sistem marketinga - koji ne podrazumeva samo reklamiranje, vec dosta toga, moze da funkcionise odlicno, i da niko od nas nije izmislio toplu vodu, vec da MLM postoji jos odavno, u svetu naravno, posto mi dosta kaskamo za razvijenim drzavama.
E sad, problem je sto su se kod nas na trzistu prvo pojavile "piramide", i ostavile negativan utisak, jer su osnivaci piramide shvatili koliko je dobar MLM sistem i pokusali da ga iskoriste samo za sebe, ili najvise za sebe, i tako napravili osnovnu gresku u samom koriscenju MLM-a.
Posto se los glas daleko cuje, pa se i piramide a i nesrecni MLM procuo kao "prevara", sada ce prava svrha MLM biti u senci "Piramidalnih sistema".
ALi posle kise dodje sunce , tako da ce ovaj sistem uspeti i u Srbiji.
Samo sto u Srbiji svi idu kao ovce, za ovnom predvodnikom, i kada su u pitanju lose, ali i kada su u pitanju dobre stvari.
Kad bi mi u Srbiji imali bar 5% ljudi koji uvek, i na vreme mogu da prepoznaju dobru poslovnu sansu, i da malo iskoriste ono sto su ucili, citali, ili bar naculi, gde bi nam bio kraj.
Ovako, kaskamo za svetom, i kaskacemo dok ne budemo u stanju da prepoznamo buduce bitne promene na trzistu, onda kad je vreme.
Jer...
Uvek vise zaradjuje onaj ko je proaktivan, onaj koji izmisli nesto novo, onaj koji modifikuje postojece i ucini ga mnogo boljim...
Dok ostali gledaju, pa onda u minut do 12 rade ono isto protiv cega su bili do malopre.
Ali valjda tako mora.
Ja sam se ucalnio jos februara meseca, ali od tada nisam uclanio nikoga, jer sam posle par razgovora sa prijateljima shvatio da je jos rano. Samo sam cekao da u SCNET kao firme partneri udju jace kompanije pa da krenem ozbiljnije da radim. I eto, MTS je koliko znam firma partner, sad ce polako da se prikljucuju i nis i eps, a onda i ostale pumpe, banke osiguranja, prehrambena industrija, a pogotovu kompjuterska industrija... i na kraju svi ostali - mislim sto se firmi tice, a kad potrosaci shvate, da ce istim novcem koji zaradjuju imati bolji standard samo zato sto su clanovi SCNET-a, onda ce i oni da nagrnu -e ja bih tada uveo clanarinu, ili procentualno manje popuste za neverne Tome, koji pljuju pa polizu.
Mada salim se naravno, nije moje da o tome diskutujem, vreme ce pokazati.
Pozdrav svima