- Poruka
- 63.764
Чудне је блага речMa nije to,nego imaju neke cudne navike,pljusak,ona sedne na bicikl i sa sirokim osmehom krene u voznju i tako te stvari.Mozda sam i ja zaostao pa mi sve to cudno.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Чудне је блага речMa nije to,nego imaju neke cudne navike,pljusak,ona sedne na bicikl i sa sirokim osmehom krene u voznju i tako te stvari.Mozda sam i ja zaostao pa mi sve to cudno.

Meni su baš lepe, izgledaju mlađe 10 godina.Meni je retko koja Nemica lepa
Meni ovo i jeste normalno i ne bih htjela da moja djeca ginu ni za jednu državu. Sad sam aplicirala i za srbijansko državljanstvo za djecu i sebe, pa će imati 5 pasoša, pa samo neka koriste po želji koji im odgovara i bježe dalje čim počne naznaka rata.Сви би збрисали.
Србијица би постала супер моментално.![]()
Platio ti tata akademiju, a i nisi polagao zakletvu da braniš Srbiju....Završio sam Vojnotehničku akademiju, IT smer.
iliti ustaše i četnici....pošto su svi partizani stigli do golog otoka i ostalih zatvora ili su odustali zbog porodica...valjda je jasno da je antikomunistička "opozicija" nastala iz samog vrha komunističke vlasti i ljudi koje su oni postavili kao profesore i akademike...i da su organizovani 68 godine, zato je i nastao antisrpki ustav Srbije početkom 70tih....zato su ustaše mogle da imaju vlast u jugosklaviji 80tih....zato je nastavak Jugoslavije ostavljen bez budžeta i vojske sa ogromnom administracijom zaposlenih ustaša i četnika i danas su faktička vlast i drže antisrpske medije i antisrpske profesore i akademike i sve to je intelegencija koja rupu na putu ne ume da okrpi...bosansko-hercegovacko crnogorski udbasi i njihovi potomci
Da, da, tako to funkcionise u mozgovima SNS botova, koji sve završavaju na muftePlatio ti tata akademiju, a i nisi polagao zakletvu da braniš Srbiju....
Oni su sklopili sa firmom ugovor. I sad radili na konto toga. Posle eto pet šest godina više uopšte nisu vezani za njih. Imaju dozvole za rad u celoj EU. Nešto poput državljanstva. Međutim , za sada ne žele da se odreknu našeg.
Samo ti polakoЈа сад нешто размишљам о наслову...ок, имам касно паљење, шта сад![]()
Тек смо прешли 600. постSamo ti polako![]()

Ja sam bila previše kratko da se razviju bilo kakvi osećaji, plus, kao što sam rekla, nije uspelo spajanje porodice.након путовања могла да осетим то узбуђење кад пређем границу и знам да сам на своме, међу својима, на свом говорном подручју.
Врв је до особе, ја изгледа више нисам добар материјал за трајно пресељење.Ja sam bila previše kratko da se razviju bilo kakvi osećaji, plus, kao što sam rekla, nije uspelo spajanje porodice.
Ipak, nagledala sam se gastera, a i tog uzbuđenja - na obe strane. Neko razvuče taj osmeh kad ugleda Beograd, neko kad ugleda Beč.
Mufte, pljačka i laž, ali i izdaja je vaša specijalnost...ti se ugledao na svoje nadredjene izdajnike pa te nije sram....Kao što znamo, tata ti nije platio akademiju, a zakletvu Srbiji si morao da polažeš da bi imao beneficije države Srbije....sad ne znaš ni koja ti je domovina...Da, da, tako to funkcionise u mozgovima SNS botova, koji sve završavaju na mufte![]()
U nemačkom je to das Vaterland (the fatherland).Врв је до особе, ја изгледа више нисам добар материјал за трајно пресељење.
Али, стојим иза тога да домовина, или отаџбина, може бити само једна.
Руси је зову Родина, Енглези motherland, fatherland...није то случајно.
Koliko si se brzo prilagodila na vremenske prilike (kiša)? Da li ti nedostaje naša hrana?Vjerovatno je teže ljudima koji su čitav život proveli u istom gradu, eventualno otišli da studiraju, pa se vratili.
Rođena sam u Hrvatskoj i tamo živjela do rata, u BiH tokom rata živjela u jednom mjestu, poslije rata u BL. Ne mogu Hrvatsku smatrati svojom domovinom iako volim da idem na hr more volim da je posjetim, ne mogu ni Srbiju da smatram domovinom, iako sam Srpkinja, kad nikad tamo nisam živjela, ne smatram ni da je Bosna moja domovina, ali najveći dio života sam provela u BL, pa kad tamo dolazim imam osjećaj o kojem Mina priča. Možda zbog svega toga meni nije ni bilo teško promijeniti zemlju.

Vaterland je, doslovno, otadžbina - zemlja otaca.U nemačkom je to das Vaterland (the fatherland).
Nemci doduše imaju još jednu reč - die Heimat, koja se može koristiti u kontekstu domovine, ali može i u kontekstu mesta ili kraja u kojem si odrastao (der Heimatort - rodno mesto, die Heimatstadt - rodni grad).
Dodatno, u nemačkom postoji reč das Heimweh koji na sprski može samo opisno da se prevede kao nostalgija za domovinom ili rodnim krajem i sl.
Meni se kod njih dopada ta reč die Heimat. Npr, neko može da kaže das ist meine Heimat i da misli na rodno selo, npr.Vaterland je, doslovno, otadžbina - zemlja otaca.
Na vrijeme sam kukala prve dvije godine. Sad kad odem kod svojih ne mogu da podnesem te vrućine u julu i avgustu i jedva čekam da se vratim.Koliko si se brzo prilagodila na vremenske prilike (kiša)? Da li ti nedostaje naša hrana?
Ја никад нисам била у Ирској, али из неког разлога ми је готивна. Сигурно сам у више наврата читала позитивне ствари, ако занемаримо онај период кад је харала ИРА.Na vrijeme sam kukala prve dvije godine. Sad kad odem kod svojih ne mogu da podnesem te vrućine u julu i avgustu i jedva čekam da se vratim.
Što se hrane tiče, treba samo da saznaš u kojim prodavnicama ima šta da se kupi i sve ćeš naći. Ima mnogo poljskih prodavnica, oni imaju sličnu hranu, a ima i hrane iz cijele ex Yu, najčešće po azijskim prodavnicama, tako da možeš naći sve što želiš.