Nov naziv potforuma Usamljena srca / Romantika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, jer svuda u svetu forumi Ljubav i sex znače forume koji se odnose na erotsku vrstu ljubavi, tj ljubav koja nije prema roditeljima, prijateljima, biljkama, svetu oko sebe, nauci, deci, prirodi, .. već ljubav prema osobi suprotnog pola, tj pošto to ne mogu da kažem jer postoje i ljubavi prema istom polu - onda se to kaže erotska vrsta ljubavi. Uostalom, nisam ja to definisla već još Stari Grci.. Zna se šta znači EROS na grčkom.

Oni su definisali u osnovi tri vrste ljubavi: Agape, Fileo i Eros. Prva i druga su opšte fforme ljubavi, agape se pominje i u Sv. Pismu, fileo je prijateljska, a zna se šta znači erotska.

Naravno, u takvim forumima piše se u svemu s tim u vezi, od kontracepcije do ljubavi u poznom dobu, jednostavno zna se na šta se misli.

Nije trebalo menjati naziv pf!
Nisu samo ' usamljena srca' romantična, ili, ljudi u vezi/ braku, nemaju potrebe za romantikom?
Čemu promene baš ovde?
Kakva interakcija i bakrači?!
Radi se o emocijama koje iskazijuemo iz ličnih razloga u određenim trenucima nevezano za virtuelnog sagovornika.

Što se tiče pf 'Opusti se', ko voli takav vid komunikacije tu i piše.
Neki vole isključivo pisanje u temi.

Romantika ne mora nikakve veze da ima sa erotskom ljubavi i vezama. Recimo, mogu imati vrlo romantično osećanja kada sama sedim na obali mora , gledam talase koji zapljuskuju, sećam se nekih stvari.. gledam zvezde, čitam poeziju.. Dakle, nikakva druga osoba tu ne mora biti prisutna.

Romantika ne mora nikakve veze da ima sa erotskom ljubavi i vezama. Recimo, mogu imati vrlo romantično osećanja kada sama sedim na obali mora , gledam talase koji zapljuskuju, sećam se nekih stvari.. gledam zvezde, čitam poeziju.. Dakle, nikakva druga osoba tu ne mora biti prisutna.
Ovde se podrazumeva da je reč o romantici u vezi sa osobom koja nas privlači.

Problem je u tome što je pdf lj&s jednostavno neozbiljan a ima dosta nas forumaša koji bismo na te teme hteli da pišemo ozbiljnije i da čitamo ozbiljnije stvari.

Pa bilo je ozbiljnih stvari, niko vas ne tera da pišete neozbiljno.
Bilo je puno ozbiljnih tema, znam kada sam bila moderator i sama sam otvarala, ne sećam se da si i tada pisao.

Koliko puta sam tamo otvorila sasvim ozbiljnu temu, retko nešto šaljivo. I ljudi su pisali. Doduše, sad inače ima malo osoba na forumu.

Generalno, kada se već postavljaju pitanja o romantici, ljubavi i odnosu prema sexu imam da napišem tu koju.

U Zapadnoj civilizaciji (moje mišljenje prevashodno stoga što je filosofija, nauka, misao generalno rasla najviše u hrišćanskim krugovima, posebno od katoličkih monaha, pa i protestanata, a nastavilo se u savremeno doba ihahaj) sex se smatra nižom formom delatnosti, otprilike nešto ili grešno ili o čemu se ne priča, ili nešto za šta nikakva ljubav ti nije potrebna, naprosto je grešno reč ljubav staviti uz seks.

Vratimo sa na Stare Grke ili na Istočnu kulturu. U telesnim odnosima dvoje koji se vole erotskom ljubavi, niko ne može da kaže da to nije vođenje ljubavi, jedna forma ljubavi, telesna ljubav je ljubav takođe. NE, kod nas telesna ljubav skoro da ne postoji, ili se seksaju bezosećajno ili onako usput jer se VOLE, nema nikakve sredine, tako da postoji velika odbojnost da se seks uopšte postavi uz ljubav i ako se postavi to je onda ljubav u braku, nesebična ljubav, ljubav koja neguje, koja istrajava... i usput imaju i seks.

Nismo se razumele, očigledno.
Ne sporim 'usamljena srca', ali mi se nikako ne uklapaju ljudi u vezi, a romantični su, sa nazivom pf.

Pa da, jer svuda u svetu forumi Ljubav i sex znače forume koji se odnose na erotsku vrstu ljubavi, tj ljubav koja nije prema roditeljima, prijateljima, biljkama, svetu oko sebe, nauci, deci, prirodi, .. već ljubav prema osobi suprotnog pola, tj pošto to ne mogu da kažem jer postoje i ljubavi prema istom polu - onda se to kaže erotska vrsta ljubavi. Uostalom, nisam ja to definisla već još Stari Grci.. Zna se šta znači EROS na grčkom.

Oni su definisali u osnovi tri vrste ljubavi: Agape, Fileo i Eros. Prva i druga su opšte fforme ljubavi, agape se pominje i u Sv. Pismu, fileo je prijateljska, a zna se šta znači erotska.

Naravno, u takvim forumima piše se u svemu s tim u vezi, od kontracepcije do ljubavi u poznom dobu, jednostavno zna se na šta se misli.
Sve si ti lepo napisala i potkovala argumentima, ipak, ne mislim kao ti da je ljubav bliže u vezi sa seksom nego sa romantikom.

Seks često nema ni dodirnu tačku s ljubvi.

Sve si ti lepo napisala i potkovala argumentima, ipak, ne mislim kao ti da je ljubav bliže u vezi sa seksom nego sa romantikom.

Seks često nema ni dodirnu tačku s ljubvi.
A ni romantika ne mora imati dodirnih veza sa ljubavlju.

Čak, često ljudi koji imaju veoma romantična osećanja posle se pokaže da su fejk, ne umeju da vole, oni samo vole svoje emocije i što im je lepo, uživaju u emocijama, a druga osoba im je samo tu da ispuni njihove emotivne prohteve, ne i da je vole zaista.

Nismo se razumele, očigledno.
Ne sporim 'usamljena srca', ali mi se nikako ne uklapaju ljudi u vezi, a romantični su, sa nazivom pf.

Sve sam razumela, ali sam nadodala.
Naravno, romantika nije isto što i usamljeno srce. Usamljeno srce više ide uz poetične emocije, a romantika je mnogo šira stvar, kako obuhvata zaljubljene parove tako i osobe koje nisu ni malo usamljene nego jednostavno vole romantična osećanja. To ne mora da ima veze sa suprotnim polom, a može. Zato sam razumela da Romantika postoji zbog toga. Doduše nisam dolazila pa i ne znam sadržaj.

Romantika i ljubav idu samo kod određenih vrsta osoba zajedno. Naime, i ja sam kada sam bila jako mlada imala sijaset romantičnih osećanja prema osobama u koje sam zaljubljena. Kako se to menjalo i kako sam upoznavala ljudsku prirodu, tako mi se to transformisalo u nešto konkretno. Zapravo, plaše me osobe koje pokazuju previše osećanja, jer uvek mislim da je to neki njihov trip, da to nisam JA, što se pokazalo xz puta do sada. Više pod ljubavi smatram onu tihu stvar, kada se voliš sa nekim kroz telesan odnos, zašto ne i lepe trenutke (koje neko kaže romantične), a koji se meni sastoje u zajendičkom zalivanju bašte, bilo čemu što radiš dok ti je jako lepo i voliš. Da li je to romantika? Ne bih ulazila u to. Svakako da sve forme erotske ljubavi su za ljude, neke su više neke manje seksualne, ali stalni pokušaj da se iz seksa izbaci bilo kakva romantika i/ili ljubav je meni zaista čudna... Na žalost, to je samo posledica loše reputcije koje seks ima.

Свако ко је провео макар мало времена читајући Љис зна да су тамошње теме и постови у просеку поприлично неозбиљни и простачки. То се такође односи и на твоје теме и постове. Да их не набрајам сад.

А неко ко хоће озбиљно да пише нити има моћ да забрани неозбиљнима да пишу нити има жељу да се ваља у блату с њима.

U telesnim odnosima dvoje koji se vole erotskom ljubavi, niko ne može da kaže da to nije vođenje ljubavi, jedna forma ljubavi, telesna ljubav je ljubav takođe.

На мушко-женске односе где је сексуално задовољство главни или једини циљ се гледало као на инфериорну врсту љубави и пре појаве хришћанства. Можда су били толерантнији али не значи да су имали високо мишљење о тој врсти љубави.

ako se postavi to je onda ljubav u braku, nesebična ljubav, ljubav koja neguje, koja istrajava... i usput imaju i seks.

А како би ти хтела да буде? Не може хедонистичка, тинејџерска, врста љубави да буде супериорнија од, или у истом рангу као, озбиљна љубав.

Bilo je puno ozbiljnih tema, znam kada sam bila moderator i sama sam otvarala, ne sećam se da si i tada pisao.

Koliko puta sam tamo otvorila sasvim ozbiljnu temu, retko nešto šaljivo. I ljudi su pisali. Doduše, sad inače ima malo osoba na forumu.
Moje iskustvo je malo drugačije, ljudi su na tom pdf neozbiljni. Mada i ceo ovaj forum je slabog kvaliteta. Dolazim po navici.

Znači stalno se smanjuje broj forumaša?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back