NOT FATE IT*S ALL PLANNED...

Pade mi na pamet (sto ce reci u prazno) - kako je cudan spoj Skorpije i Device (i obrnuto).
To mozes samo da pozelis dusmanima:rtfm::lol:

Zasto su Skorpije fantasticne?
Škorpija je osmi znak Zodijaka i drugi vodeni, posle Raka. Pod vladavinom je Plutona, boga pakla i suvladara Marsa, boga rata a to zajedno znači borbenost, agresivnost, neustrašivost, energičnost ali i mudrost.

Ovo je jedini znak koji sadrži tri simbola pa tako i pripadnici ovog znaka mogu da se razlikuju već prema tome kom tipu simbola pripadaju: smrtonosnoj škorpiji, mudroj zmiji ili spiritualnom orlu. Škorpija je jedan od najjačih astroloških znakova ali i najokultniji. Pluton omogućava vulkansku seksualnu energiju kao i sposobnost da se prodre u misterije metarmorfoze i transformacije i spiritualnu snagu koja može da preobrazi škorpiju u spritualno biće. Magnetične su sa prodornim, jakim i hipnotičkim očima koje odmah odaju škorpiju.

Škorpije su hrabre, smele, neustrašive vođe koji se smeju u lice svemu što predstavlja prepreku i opasnost. Međutim, mogu da da budu i iscelitelji duše i tela, da leče i pomažu. Magovi Beli ili Magovi Crni, magični, mračni, zastrašujući. Nedokučivi Pluton tajanstveno odlučuje o sudbini svojih podanika. Postoji u astrologiji jedna čudna analogija u vezi sa škorpijama a to je da rođenje škorpije uslovljava smrt nekog člana porodice a smrt škorpije rađa novi život jer Pluton je planeta smrti i regeneracije.

Skorpije su intenzivne, ne znaju za ograničenja i u svemu preteruju; vole da rizikuju, strastveni su i vole seks. Posesivni su, ljubormorni i osvetoljubivi. Sposobni su da postignu uspeh u velikom broju profesija; idealni su za hirurga zbog svoje hladnokrvnosti, generala, psihijatra, farmaceuta, fotografa, policijskog inspektora a zbog svojih okultnih moći mnogi veliki okultisti i astrolozi rođeni su ovom znaku.

(Malo ili malo vise kolje ovaj zadnji pasus?:zper:

Sale, odnosno Alekasandar 2 (tad je bio 2. sad je 3. do 4. nece stici jer je odmaglio) ovo je jednostavno sazeo.

"Да скратимо причу
Уз шкорпију се упознају
метафизичке висине љубави
и нуклеарна катаклизма.!
:rotf:

Poslednja izmena:
Da vidimo sta cemo s nesrecnom Devicom uz tu i takvu Skorpiju:

Devica
Tipicne osobine su analiticnost, promišljenost, izuzetna preciznost, urednost, tacnost, odmerenost. Okolina Vas karakterise kao veoma racionalnu, realnu, razumnu, pedantnu i diplomaticnu osobu. Kod Vas dominira intelekt, prakticne sposobnosti i sklonost ka analizama i dedukciji. Naročito držite do reda, postujete disciplinu i marljivost. Vrlo ste izbirljivi, obracate paznju na detalje i sitnice, posedujete dobre organizatorske sposobnosti. Odlikuje Vas radoznali duh, potreba za ucenjem, saznanjem i obrazovanjem. Lepo se izrazavate, komunikativni ste, ali kod Vas sve mora da bude „po notama” i odmereno. Veoma ste odgovorni i savesni, podlozni ste pesimistickom i melanholicnom raspoloženju. Okolina Vam zamera na preteranoj kriticnosti odnosno kritizerstvu, na odmerenim i kontrolisanim emocijama. U ljubavnom odnosu delujete suzdrzano, a povremeno previse sumnjicavo ili nepoverljivo prema partneru. Za Vas skoro svaka situacija ili osoba mora da poseduje „misaonost”.
--------
Ako se ovo dvoje uporede, ako je to ikako moguce, sta se dobija?
Molba:Da se te "kataklizmicne" osobe, oslobode odgovornosti za svoje cesto nepredvidive postupke (to je rekao jedan prijatelj):cmok2:

Alekasandar, tada 2. je na pitanje koji je podznak on, posto je Skorpija, lepo odgovorio da ne zna!
Kako ne znas, bre:evil:
"Lepo, Појма немам... никад нисам ни стигао до подзнака, увек када су ме питали који сам знак, ја реко "Шкорпија", а они "Аууууу".. и беже, па нисам никада ни стигао до подзнака.:(
:rotf:

Sta (ili ko? je kazna (sta ili ko) nagrada:huh:

Poslednja izmena:
"Sve tvoje reči mirišu na jutra,
preslicom utkan u večnoj niti
sa bakarnom kosom pokrivam sutra,
do majskih kiša, da li će me biti?

Stapam se nemo u beskraj ravnice
sakupljam blagost u njedra svoja
zaliven tišinom i spokojom noći,
da li si kazna il' nagrada moja?

Dok Dunav valja, diže me i poji
jablani stoje kao večne straže,
u mirisu jorgovana i ptica u letu
muziku iz krila, željne usne traže.

Da li ćeš nići iz nebeskog kroja?
Nadanju doček kao zvezda sjajna
obasjaće sunce iz sazvežđa tajna,
da li si kazna il' nagrada moja?"

nocno20nebo.jpg

Pesak

"Ovu pesmu treba čitati
sasvim polako.

Malo nakriviti glavu,
sklopiti oči
i razmišljati o pesku pustinje
koji se talasa i prosipa
a ipak ima svoju povezanost
i sigurnost,
jer niko ga nije uhvatio da žuri.

Naiđu nepogode,
i on ih utiša svojom težinom.

xPustinja.jpg.pagespeed.ic.vJuzGoKFbL.jpg

Niču i sahnu narodi i kulture,
a on ih nadživi i zatrpa.

Eto zašto se ova pesma čita
polako kao pesak
dok se naslanja na uho
na ogromni gluvi prostor oko sebe
i razmišlja o stvarima
koje nas čine jakim i dugovečnim.

Samo onaj,
ko nije uhvaćen da žuri,
može se uzvisiti nad početkom
i krajem
i zaslužiti vrlinu da bude vladar
jednog nezamislivog predela,

i istraživač jedne ružnoće
ili lepote stvari oko sebe.

Ko žuri - zakasniće.
Siroko začuđenih zenica,
ostaće zauvek pobeđen.

Zauvek samo podanik."

Poslednja izmena:
"Ljudi mogu da nesebicno vole, ali retko nesebicno mrze. Svaka mrznja je strah ili zavist, jer covjek mrzi samo onog koga se boji. Covjek odista hrabar ne mrzi, nego prezire. U osjecanju mrznje ima unizenja za nas same, a u preziranju ima ponosa i uvjerenja da smo bolji i visi od onoga koga preziremo, i da mozemo bez njega, i da smijemo protiv njega. Nikad mrznja ne dolazi iz razlike uvjerenja, ni iz razlike moralnih principa. Pravi covjek ne mrzi ni onog koga se boji."....

- Odakle si dosao?
- Niotkud. Ja sam odavde.
- Каko to da te nikad nisam sreo?
- Nisam izlazio.
- Bio si bolestan?
- Ne, bio sam zdrav.
- Pa, zasto nisi izlazio?
- Pa zato. Zato sto sam bio zdrav.
- А sada, zasto si sada izasao?
- Razboleo sam se. Sad sam kao i svi drugi. Niko me nece primetiti.
- Sta bi se desilo da te primete?
- Proglasili bi me za zdravog.
- Je li to rdjavo?
- Kako gde. U bolesnom svetu, svakako.
- I sta bi sa tobom radili??
- Lecili bi me dok se ne bih i ja razboleo.
- Аli ti si vec bolestan, zar nisi?
- OD SVOJE BOLESTI, DA, SAMO ONI HOCE DA BOLUJEM OD NJIHOVE...

"Pustite malo svetlosti u svoj zivot, lakse cete uociti gde se prasina natalozila"---
The_light_of_morning_on_the_forest_paths_-_Olympic_National_Park.jpg

Poslednja izmena:
"Ne možete zamisliti kakva tuga i srdžba obuzimaju dušu kada veliku ideju, koju odavno poštujete kao svetinju, dohvate nevešti ljudi i izvuku je na ulicu pred glupake kakvi su i sami, i najedanput je nadjete na tržnici stareži, u prljavštini, naopako nameštenu, bez proporcija, bez harmonije - kao igračku kod nerazumnog deteta, i ne možete je više prepoznati... Ne!"
Dostojevski

Poslednja izmena:
"Kažu da sam se promenila… Nisam više onakva kakva sam bila,u pravu su ljudi. Drugačija sam, ne mislim da sam gora. Naprotiv,bolja sam od mnogih koji mi sude. Kažu da sam drska. Nisam, samo ne dam da me gaze. Kažu da sam bezobrazna, nisam, samo udarce istom merom vraćam. I opet ne valjam… Kažu da sam izgubila dobrotu u sebi, nisam, samo je više ne pokazujem svima… Podigla sam zidove, do najboljeg dela mene sada stižu samo oni kojima ja to dozvolim i oni koji to znaju ceniti, koji su to zaslužili. Ostali samo neka stoje napolju iza zidova i pitaju se kakva li sam iznutra."

518791.jpg

Odavno nesto nikako ne stizem da napisem nesto licno (osim ove pesme ovde), dobih inspiraciju iznenada...
Gledah i glasah na pdf. Fotografija, jedna slika (steta sto je zauzela cetvrto mesto) me jako dirnula, eto, a mislila sam da je pokopano-pokopano...
Moguce, ali pre pesme posvecene jesenjim ruzama (Jesenje ruze-Tuzne ruze, naslov sam vec dala) da dodam:
Desi se ponekad da u Jesen ograne Prolece, u to ime:

:)

*BILJA*;bt264672:
"Kažu da sam se promenila… Nisam više onakva kakva sam bila,u pravu su ljudi. Drugačija sam, ne mislim da sam gora. Naprotiv,bolja sam od mnogih koji mi sude. Kažu da sam drska. Nisam, samo ne dam da me gaze. Kažu da sam bezobrazna, nisam, samo udarce istom merom vraćam. I opet ne valjam… Kažu da sam izgubila dobrotu u sebi, nisam, samo je više ne pokazujem svima… Podigla sam zidove, do najboljeg dela mene sada stižu samo oni kojima ja to dozvolim i oni koji to znaju ceniti, koji su to zaslužili. Ostali samo neka stoje napolju iza zidova i pitaju se kakva li sam iznutra."

518791.jpg

Kao da sam ja pisala i sebe opisala:eek:

Pa, jesi li:)
Inace(stavila sam pod navodnike) citat je sa jednog foruma gde sam se registrovala, veoma mi se dopao, stavise, dobro sam zagledala da nisam JA to pisala? Naravno da ne, ali sam se pronasla i te kako...
U suštini, svako moze da se pronadje u necemu što je neko drugi napisao, ja sam recimo videla dve svoje pesme i jednu pricu bukvalno prisvojene, cak ni pod navodnicima. Ako se jos neko pronasao u njima, neka, jedino smeta sto je to ipak KRADJA, a zapravo mi trebaju obe (kao i prica o Strancu u noci), videcu da se ipak javim i da preuzmem svoje.
Pozz

*BILJA*;bt264733:
Pa, jesi li:)
Inace(stavila sam pod navodnike) citat je sa jednog foruma gde sam se registrovala, veoma mi se dopao, stavise, dobro sam zagledala da nisam JA to pisala? Naravno da ne, ali sam se pronasla i te kako...
U suštini, svako moze da se pronadje u necemu što je neko drugi napisao, ja sam recimo videla dve svoje pesme i jednu pricu bukvalno prisvojene, cak ni pod navodnicima. Ako se jos neko pronasao u njima, neka, jedino smeta sto je to ipak KRADJA, a zapravo mi trebaju obe (kao i prica o Strancu u noci), videcu da se ipak javim i da preuzmem svoje.
Pozz

Videla sam da je pod navodnicima...
Nisam ja pisala, ali sam se pronasla i jako "lici" na mene...:)
Toliko sam bila sokirana da nisam razmisljala o tome da moze da zazvuci kao optuzba. Izvini ako si moj komentar shvatila na taj nacin.
:bye:

Ma, kakvi, samo sam se iznenadila to sto smo se obe pronasle u istom, znaci da smo na istoj talasnoj duzini, iliti,
duse koje jedna drugu razumeju, a sad govorim u svoje ime: Oprljena od MRAZA, ali i svojom krivicom.
Budi mi pozdravljena, nisam shvatila kao optuzbu, ti bi to izravno rekla, ne bi okolisala, ti ne bi dozvolila sebi da budes na jeziku med, u srcu jed, a to je tvoja najveca vrednost:)

*BILJA*;bt264739:
Ma, kakvi, samo sam se iznenadila to sto smo se obe pronasle u istom, znaci da smo na istoj talasnoj duzini, iliti,
duse koje jedna drugu razumeju, a sad govorim u svoje ime: Oprljena od MRAZA, ali i svojom krivicom.
Budi mi pozdravljena, nisam shvatila kao optuzbu, ti bi to izravno rekla, ne bi okolisala, ti ne bi dozvolila sebi da budes na jeziku med, u srcu jed, a to je tvoja najveca vrednost:)

:D Neverovatno da smo se obe pronašle..."što na umu to na drumu" pa ko preživi prečiće :D
Da, baš nemam "dlake na jeziku", ponekad prebrzo reagujem, ali to sam ja...:D
Hvala što misliš da je to moja vrednost...ljudi najčešće misle drugačije...

images

Da zime nije, da li bismo prolece sanjali
da nesrece nije, da li bismo se sreci nadali.
ustajali-padali, bauljali, trcali, ustajali-padali?
Da cveca nema da li bismo samo korov sadili?
Ptice s jeseni na Jug odlaze a s prolecem vracaju
ruze uvele jednom, nikad vise iste ne cvetaju
samo bokori njihovi nove izdanke spremaju,
mirisa uvelih se ne secaju, a on se sirio,sirio...
Ljudi kazu na svadbe slutio, svadbama mirisao...
Ruze uzdaha, ljubavnog trajanja ili venjenja?
One su poslednje vatre koje mucno dogorevaju
jutrom se bude s nadom da suncem jos cvetaju
da prvi mrazevi ne beru mirise dok nocu spavaju
snove najavljuju a sopstvenog spokojnog nemaju

images

Secam se, iako davno proslog kao da je bilo juce
iako nema nas odavno, nema ni one stare kuce
kraj cijih vrata i prozora cvetahu a mi ih brali
smejali se, krili, kikotali, i mirisali, mirisali....
Ni traga tom vremenu, imali smo pa nemali
ne poznajem vise taj kraj grada, visoka zgrada
ko zgariste minulih secanja i mirisa, kisa pada
i sobom u reku nosi pricu naseg uspona i pada...
U mojoj basti stoje, na novi procvat se ne spremaju,
dugo ce sunca biti ove jeseni, necujno pevaju-
nek se ne predaju, nek cvetaju, nek me ne izdaju
da i pod snegom mirisu samo one umeju i znaju
Boze, zaustavi vreme, i kise nek vise ne padaju
neka ne venu ove, s mukom procvale jos u maju.

0.jpg

(Biljana)

Poslednja izmena:
Cao:)
Jeste, pesma je savrsen izbor, ali pogledaj ovu, toliko je jaka, tuzna i pomalo plasi, ali iznela ju je do kraja, svaka joj cast, osim toga i spot je dobro uradjen...
Ima i jedna jos bolja verzija, ali, malo je kasno a ja sam umorna....
:cmok2:

Back