Norveška

• Začetnik teme Začetnik teme slike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Predpostavljam da je iskustvo glavni faktor ali postoji li sansa bez njega sa visom skolom traziti posao,posto predpostavljam da nigde u EU takvog radnika ne bi primili,norvezani mozda....

Ja nemam nikakvog extra iskustva pa kopam saljem i cupam da odem briga me sigurna sam u svoje znanje i znam da cu cim mi se pruzi prilika biti uspesna,nesto malo sam radila u starackom domu,ali mi je gore bitnije da nastavim da studiram i radim uporedo neki posao.A na tebi je koliko ces se angazovati da te prime gore.Iskustvo nije presudno.

Pozdrav svima. Resih da se uputim put Norveske i potrazim posao i bolju buducnost. Dobio sam garantno pismo za dolazak ali kod tih ljudi nemam smestaj. Koji je smestaj najbolji za pocetak? Kome se obratiti i sta je jeftinije? :bye:

ma ne treba ti iskutvo uopste...uradis autorizaciju, dodjes u norge ,najdes cimera...visish malo na www.finn.no ili www.nav.no (biro rada) nadjes neki posao kao hjelpepleier(pomocni bolnicar)... posao sykepleier-a (bolnicara) je tesko dobiti samo sa med. skolom iz Srbije...moras ici neku godinicu i ovde...
e da , mora da se polozi i Bergen test (minimun 450 )..imas dve godine za to...

Ja sam papire poslao 4-og aprila a nadoknadu sam platio 8-og maja nadam se da ce to uskoro biti gotovo i da ce sto pre stici.
Nema mnogo ljudi iz Srbije za koji su to radili pa ne mogu da dobijem tacne informacije. Poslacu za koji dan mejl SAFH-u da pitam kada ce to stici?
Bio sam i na forumu sajta -Srbi u Norveskoj- ali nisam dobio zeljene informacije o autorizaciji. :dash::gace:

Zdravo svima
Jel zna mozda neko za au pair u norveskoj? Ima li nekog da je bio tamo ili da je trenutno u norveskoj kao au pair? Zanima me koje agencije iz srbije imaju opciju au pair za norvesku.

NY NORSK ti je nesto kao pocetnicki Norveski koji polazemo svi mi koji odemo gore,bez tog NY NORSKA-a ne mozes da radis tamo obavezno ga je poloziti,ali te knjige dobijes gore u toj skoli,a nekada ti i institucija u kojoj se zaposlis placa taj kurs.Nema na cemu.Pozdrav i tebi.Ovde smo se svi nasli koji trazimo isto u zivotu zasto ne pomoci.

Jesi sigurna da je "NY NORSK" kurs? :)
Nynorsk je dijalekt norveškog jezika koji se priča/piše u zapadnoj Norveškoj.
Bokmål je drugi, zastupljeniji dijalekt.

A jedini test za strance za koji sam čuo je "Bergen test", koji je, ironično, na bokmålu (ironično jer se u delu zemlje gde je Bergen govori nynorsk) :)

Da li ima neka agencija u Srbiji da šalje u Norvešku i da obezbeđuje posao. Čula sam za Sagu, da li neko zna o njima nešto, jesu li pouzdani. Varijanta je da preko njih učiš jezik i oni te šalju u Norvešku i obezbede ti posao.

Znam ih dosta koji su iz Srbije dosli ovamo,ali su svi sami sebi nasli posao preko interneta,mislim da nisu koristili nikakvu agenciju.Vazno je da se zna engleski.

E pa vidis ja sam pousala u par bolnica da dobijem posao preko neta,to vise ne ide tako lako,mora da se zna Norveski,nije im tako bitan engleski.Mene je danas neka agencija zvala idem u sredu na razgovor pa cu vam javiti,aSaga kod njih sam polozila jos pre pocetnicki kurs norveskog i ne znam sta da kazem o njima,sto se tice jezika super su,ali nisam imala prilike da mi traze posao.

Da li ima neka agencija u Srbiji da šalje u Norvešku i da obezbeđuje posao. Čula sam za Sagu, da li neko zna o njima nešto, jesu li pouzdani. Varijanta je da preko njih učiš jezik i oni te šalju u Norvešku i obezbede ti posao.

Evo ja mogu da ti preporucima agenciju u kojoj sam ja,javi se na 069/58-88-501 i dobices ve informacije.

Back