Znate li kolike su plate u Norveškoj.Ako neko zna molim vas da mi kazete.Barem da da svoje misljenje.Unapred hvala! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lekar u bolnici zaradjuje oko 700.000 kruna godisnje. Duplo vise od mene. Lekari van bolnice nekih 200.000 kruna manje. Mnogo zavisi od toga koliko se radi i koje smene. Govorim o neto zaradi. Ne znam ni jednog dermatologa.
koliko je to u eurima
To je po danasnjem kursu 86573.88149 EUR
Plate specijalista i lekara na specificnim radnim mestima idu i do milion kruna godisnje. Od 700000, 800000 pa do preko miliona su plate lekara ali zavisi od mnogo toga. Pustite te bajkovite price tipa standard, porez i sve ostalo je skupo u norveskoj. Jeste skuplje nego u srbiji ali ja ovde imam platu 12,13 puta vecu nego sto sam imao u srbiji a porez i sve ostalo nije skuplje 12,13 puta pa cak ni duplo.
Odi u policiju gde su predati papiri i pitaj jer je to najsigurnije. Ne znam da li ti je diploma autorizovana ali po novom zakonu imas pravo da dobijes potvrdu iz policije da mozes da radis i regulises skat dok cekas papire. Dobices i D-nummer koji je privremeno resenje dok ne dobijes personnummer i sa kojim mozes da otvoris konto u banci ili regulises neke druge stvari. Iz licnog iskustva mislim da mozes da ostanes jer si u procesu a npr. ja sam predao zahtev zadnje nedelje februara, nakon tri dana dobio potvrdu iz policije da mogu da radim dok u medjuvremenu cekam na radnu dozvolu. Evo radim, regulisao skat i jos uvek cekam na papire. Jednostavno takav je sistem i treba vremena da se to regulise. Kao sto sam rekao, odi u policiju i pitaj da li mozes da dobijes potvrdu i D-nummer.
Pozz
Bogami će ti se isplatitiidem da ucim norveski
U Srbiji sam na odmoru pa nisam video poruku. Iskreno ja tebe ne razumem bas dobro zasto gubis vreme ovde na krstarici a u norveskoj si i imas tamo rodbinu? Ako si dobio sigurnu ponudu za posao onda ne vidim u cemu je tu problem. Sa ponudom za posao, odnosno ugovorom ides u policiju, popunis tamo zahtev za oppholdstillatelse, platis taksu i za nedelju dve te pozovu da ti stave u pasos vizu. Po novom zakonu u medjuvremenu mozes da radis da poslodavac a i ti ne bi gubili vreme jer ti policija izdaje potvrdu.
Sve najbolje, pozz
Znate li kolike su plate u Norveškoj.Ako neko zna molim vas da mi kazete.Barem da da svoje misljenje.Unapred hvala!![]()