Norveška

• Začetnik teme Začetnik teme slike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lekar u bolnici zaradjuje oko 700.000 kruna godisnje. Duplo vise od mene. Lekari van bolnice nekih 200.000 kruna manje. Mnogo zavisi od toga koliko se radi i koje smene. Govorim o neto zaradi. Ne znam ni jednog dermatologa.

Lekar u bolnici zaradjuje oko 700.000 kruna godisnje. Duplo vise od mene. Lekari van bolnice nekih 200.000 kruna manje. Mnogo zavisi od toga koliko se radi i koje smene. Govorim o neto zaradi. Ne znam ni jednog dermatologa.

koliko je to u eurima i koja to specijalnost zaradjuje toliko, koliko lekari opste praxe a koliko specijalisti i cime se ti to bavis?I koji je najbolji norveski grad za zivot, i kakav je zivot van radnog vremena?

Pozdrav svima,interesuje me dal je iko imao iskustva sa podnosenjem zahteva za radnu dozvolu za Norvesku,koja je papirologija potrebna i kako taj proces ustvari funkcionise...hvala unapred!

zdravo svima, ja sam novi clan na ovom forumu. Imam autorizaziju za bolnicara ucim jezik i planiam da dodjem u norvesku sredinom marta. Ali problem je sto nemam kod koga da spavam dok ne nadjem posao,a za sobe u hotelima nemam tolikii novac jel planiram da ponesm 2000e. Da li moze neko da mi izadje u susret ?

Plate specijalista i lekara na specificnim radnim mestima idu i do milion kruna godisnje. Od 700000, 800000 pa do preko miliona su plate lekara ali zavisi od mnogo toga. Pustite te bajkovite price tipa standard, porez i sve ostalo je skupo u norveskoj. Jeste skuplje nego u srbiji ali ja ovde imam platu 12,13 puta vecu nego sto sam imao u srbiji a porez i sve ostalo nije skuplje 12,13 puta pa cak ni duplo.

Pozdrav svima..ja sam nov ovde pa me interesuje koja je papirologija potrebna za dobijanje radne dozvole..trenutno sam u Norveskoj,imam zasiguran posao u jednoj firmi za pravljenje ventilacione opreme...jedino me muci kako da dodjem do radne dozvole,kako taj postupak ide.Pronalazio sam svasta na internetu po tom pitanju zvao abasadu al zeleo bi da cujem od nekog ko je to licno prosao...hvala unapred.

Plate specijalista i lekara na specificnim radnim mestima idu i do milion kruna godisnje. Od 700000, 800000 pa do preko miliona su plate lekara ali zavisi od mnogo toga. Pustite te bajkovite price tipa standard, porez i sve ostalo je skupo u norveskoj. Jeste skuplje nego u srbiji ali ja ovde imam platu 12,13 puta vecu nego sto sam imao u srbiji a porez i sve ostalo nije skuplje 12,13 puta pa cak ni duplo.

slazem se, isplati se..ali kakva li im je nostrifikacija i u kom gradu je najveca potraznja za lekarima i koje specijalnosti?

Odi u policiju gde su predati papiri i pitaj jer je to najsigurnije. Ne znam da li ti je diploma autorizovana ali po novom zakonu imas pravo da dobijes potvrdu iz policije da mozes da radis i regulises skat dok cekas papire. Dobices i D-nummer koji je privremeno resenje dok ne dobijes personnummer i sa kojim mozes da otvoris konto u banci ili regulises neke druge stvari. Iz licnog iskustva mislim da mozes da ostanes jer si u procesu a npr. ja sam predao zahtev zadnje nedelje februara, nakon tri dana dobio potvrdu iz policije da mogu da radim dok u medjuvremenu cekam na radnu dozvolu. Evo radim, regulisao skat i jos uvek cekam na papire. Jednostavno takav je sistem i treba vremena da se to regulise. Kao sto sam rekao, odi u policiju i pitaj da li mozes da dobijes potvrdu i D-nummer.
Pozz

Ako moze odgovor na jedno pitanje bio bih jako zahvalan.Da objasnim moju situaciju prvo.Trenutno sam u Norveskoj kod rodbine i dobio sam ponudu za posao u jednoj firmi,ne znam dal si cuo,Ventistol.Problem je sto nisam uopste upucen u to kako sad dalje da postupim jer mi je receno da moram da podnesem zahtev za radnu dozvolu il kako vec stvarno se ne razumem...pa bi molio ako mozes i ako imas vremena da mi objasnis postupak sta da radim,papirologija,gde to da podnesem..Hvala

Pozdrav, imam 25 godina i tragam intezivno za posao u Norveskoj i EU zemljama. Radio bi sta god za pocetak, samo mi je neophodan taj prvi korak, jer na zapadu nemam nikog.
Imam papire EU zemlje, tako da mogu da radim bez problema u EU.
Ako neko ima neki predlog ili savet ako nije tesko da napise ovde ili na pp :)
pozz

U Srbiji sam na odmoru pa nisam video poruku. Iskreno ja tebe ne razumem bas dobro zasto gubis vreme ovde na krstarici a u norveskoj si i imas tamo rodbinu? Ako si dobio sigurnu ponudu za posao onda ne vidim u cemu je tu problem. Sa ponudom za posao, odnosno ugovorom ides u policiju, popunis tamo zahtev za oppholdstillatelse, platis taksu i za nedelju dve te pozovu da ti stave u pasos vizu. Po novom zakonu u medjuvremenu mozes da radis da poslodavac a i ti ne bi gubili vreme jer ti policija izdaje potvrdu.
Sve najbolje, pozz

U Srbiji sam na odmoru pa nisam video poruku. Iskreno ja tebe ne razumem bas dobro zasto gubis vreme ovde na krstarici a u norveskoj si i imas tamo rodbinu? Ako si dobio sigurnu ponudu za posao onda ne vidim u cemu je tu problem. Sa ponudom za posao, odnosno ugovorom ides u policiju, popunis tamo zahtev za oppholdstillatelse, platis taksu i za nedelju dve te pozovu da ti stave u pasos vizu. Po novom zakonu u medjuvremenu mozes da radis da poslodavac a i ti ne bi gubili vreme jer ti policija izdaje potvrdu.
Sve najbolje, pozz

Znaci ne treba mi nikakva papirologija sem ugovora za posao i pasosa ako sam vec u norveskoj,posto sam cito po internetu,UDI-u i ne znam ni ja gde,posto se ovi moji uopste ne razumeju jer su dosli ovde pre 20godina i sad bas ne znaju sta kako ide...a bio sam u policiji pre nego sto sam ovde na krstarici ista pitao i mislim da ta policajka s kojim sa prico nije bila bas obavestena kako sve to funkcionise..I hvala za dosadasnje informacije :)

Cao svima! Nas cetvoro bi isli u Norvesku... Drugarica i ja smo iz med struke i vidim da je za to lakse, ali interesuje me kako prolaze oni sa sumarskim fakultetom, menadzmentom i grafickim dizajnom? Znam da mora da se pocne od nekih sitnijih, ali zanima me da li uopste postoji sansa za te poslove. Ako neko zna nesto :)

Hvala i pozz

Znate li kolike su plate u Norveškoj.Ako neko zna molim vas da mi kazete.Barem da da svoje misljenje.Unapred hvala! :)

ja sam skoro dosao ovamo po drugi put.plate su na osnovu radnih sati i posla koji obavljate. krecu se od 17 do 35 eura po satu. elika je potražnja za zdravstvenim radnicima inžinjerima pilotima itd skolovanim ljudima.bolje je nego kod nas zbog ekonomije a za neki trajni zivot porodica i td bolje je kod nas.osim novca ovde malo cega ima.ako zivite i zaradjujete godisnje od 60000 do 80000 vi ste prosecan gradjanin.

Back