trazi se saradnik iz norveske za otvaranje picerije u oslu
predpostavljam da imas plan ,ideju ili slicno?
zbog cega bi "tvoja" picerija uspela u Oslu? (vec ih ima milion)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
trazi se saradnik iz norveske za otvaranje picerije u oslu
-----------------------------------------------------pa na kraju da li neko hoce da napise koliko je mesecno stan, hrana, obavezni racuni tipa infostan, telefon, tv, internet, gorivo, mobilni..znaci sve ono sto se mora..i onda koliko ostane?!
-----------------------------------------------------
Plata radnika u fabrici srednje strucne spreme ,konobari,cistaci,medicinske sestre i slicno imaju platu od 14-18 000kr neto.
Zanatlije tipa elektricari,zidari,keramicari,stolari mislim na majstore ne segrte itd...20-25 000 a jos ako imaju svoju firmu onda i na crno mogu da udare dodatno dobru paru,za doktore si vec dobio odgovor
REZIJE-Oslo i okolica do 100km:
Stan jednosoban-6000-8000
TLF,tv,internet-1000-1500
struja-1000-1500
mob-500-1000
hrana 4000
kredit auto-1500-2500
gorivo-2000
Да би добио ауторизацију или лиценцу треба да диплому средње школе преведеш на норвешки или енглески, као и преглед броја сати теоретске и практичне наставе у средњој медицинској и пошаљеш у SAFH. Ако имаш радног искуства у струци прикупи препоруке и преводе приложи уз молбу за ауторизацију/лиценцу.
Ауторизацију/лиценцу добијаш за болничара - "hjelpepleier". Ако нађеш посао и почнеш радити можеш предати молбу за за ауторизацију за "sykepleier". Завршаваш кратак стручни курс и полажеш неку врсту државног испита. После тога следи пракса чија дужина зависи од броја практичних сати у школи и евентуаланог радног искуства - од 2 недеље до 4 или понекад више месеци.
Ovaj link ti ne radi za predaju diplome kod njih, mene takodje zanima je l je ista procedura za fizioterapeute kao i za med. sestre sto se tice autorizacije?
Hvala unapred!
po mom proracunu ja bih, na osnovu tih cena sto si ti naveo ima barem 30.000 fixno troskove svaki mesec, jer mi treba bar trosoban stan, onda su valjda veci ti fixni racuni, vise hrane jer imam porodicu, znaci svega vise, pa sam tako i racnao. a ako se ne varam doktori imaju oko 80.000 ili 800.000 ?
Норвешка је пропала земља, нафте и гаса ће јој ускоро нестати тако да ће јој стандард пасти на ниво просечне развијене државе попут Немачке. Далеко је перспективнија Аустралија, једина земља развијеног света која није имала рецесију.
Ako lekar zaradjuje mesecno 800000 kruna a troskovi su oko cirka 30.000 kruna, sta reci..sjajno..ja ,zena i dvoje male dece. Mesecno sta znam 25hiljada KR odprilike ode na stan,auto,obdaniste,struju,hranu itd... Imamo trosoban stan na kredu i nov auto.
Veci stan vise kosta normalno ,lokacija i jos vise kosta ,ili manje.
Pogledao sam koliko je moj lekar zaradio u 2009. 800hiljada x 2. Garant sljaka i smene ,i vikend ,i u hitnoj i ko zna.
Zenina lekarka isto zaradila kao ovaj gore.
Znaci ako si lekar nema problema za tebe.Mozes da se trosis do mile volje.
Neko gore rece da ce puci Norveska.
Ce pukne ce pukne al ne uskoro. Ovo je trenutno zlatno doba Norveske kraljevine. Odavde moze samo nadole.
Nemačka prosečno razvijena evropska zemlja?
Mislim da je ona među razvijenijim u Evropi.
Plate specijalista i lekara na specificnim radnim mestima idu i do milion kruna godisnje. Od 700000, 800000 pa do preko miliona su plate lekara ali zavisi od mnogo toga. Pustite te bajkovite price tipa standard, porez i sve ostalo je skupo u norveskoj. Jeste skuplje nego u srbiji ali ja ovde imam platu 12,13 puta vecu nego sto sam imao u srbiji a porez i sve ostalo nije skuplje 12,13 puta pa cak ni duplo.
STVARNO NE ZNAM STO JE SA OVIM INTERNETOM,ALI ODGOVORI SE NE POKAZUJU ODMAH PA GA PONAVLJAM JOS JEDNOM. AKO DODJE ISTI ODGOVOR POSLE 2.MIN. IZVINJAVAM SE.
ZAVISI KAKO TKO!!! MOJ BRAT JE U NORVESKOJ 10.G. I RADI KAO DOKTOR OPSTE PRAKSE PRIVATNO. GODISNJA ZARADA POSLE POREZA MU JE OKO 200000 EVRA, A POSTO SE NADA DA CE ZA KOJI MESEC POSTATI I SPECIJALISTA OPSTE PRAKSE NADA SE DA CE MU PRIMANJA DA SE POVECAJU OKO 20%. TJ 240-250 HILJADA EVRA.
A IMA KOLEGA KOJI NECE DA BUDU PRIVATNICI JER SE BOJE DA CE IM SVE PUKNUTI AKO PLACAJU LOKAL I SEKRETARICU I AKO SE U POCETKU ZADUZE ZA LISTU PACIJENATA( OKO 100 HILJADA PROSEK). ON TO VEC OTPLATIO POSLE 2.G. RADA.
POSTO SMATRA DA IMA DOVOLJNO NOVCA, NE ZELI DA RADI PUNO PA TAKO RADI DEZURSTVO MAKS 1-2 PUTA U 1.MESECU. SVE STO RADI ZARADI OD 08.00-16.00 RADNIM DANOM OD PONEDELJKA DO PETKA.
Pozdrav svima..ja sam nov ovde pa me interesuje koja je papirologija potrebna za dobijanje radne dozvole..trenutno sam u Norveskoj,imam zasiguran posao u jednoj firmi za pravljenje ventilacione opreme...jedino me muci kako da dodjem do radne dozvole,kako taj postupak ide.Pronalazio sam svasta na internetu po tom pitanju zvao abasadu al zeleo bi da cujem od nekog ko je to licno prosao...hvala unapred.