Normalnost se uvozi selektivno

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.998
Koliko znam, definicija normalnog je ono sto vecinski, jedna sredina (sira) smatra normalnim. Ako je u Kini normalno da se jedu pse,bube, u Peruu da muskarci za odecu koriste kao pantalone, neku improvizaciju od lisca i da kosu moraju farbati u crveno, bojom od neke vocke, ili na Tajlandu sto devojke stavljaju spiralu na vrat i time ga izduzuju, da se neko tako ponasa u Srbiji i da kaze pa to je normalno, sa argumentom ''pa velike zajednice su prihvatile to ponasanje'', on bi ipak bio proglasen nenormalnim, i ustanove bi ocenile da covek ima psihicki problem.Ali zato sa Zapada uvozimo i gotovo da namecemo standarde.Psiholozi koji se i ne slazu s time, iz verovatno pro-politickih razloga mora da ''propoveda'' to ponasanje kao normalno, i da je to normalan izbor i da ljudi treba i to da izaberu kao stil zivljenja jer je to normalno (mislim na homoseksualnost, transeksualnost, uskoro i neke druge seksualnosti i modele ponasanja i zasnivanja porodice, odnosa u istoj i sl.).Sta vi mislite o tome? Da li normalnost dolazi sa Zapada, a Istok polako za neka svoja ponasanja ''moraju da shvate'' da nisu normalna?

Запад је за нас цивилизација и ми као бели народ припадамо њима. Са њима имамо више сличности него са источним људима или људима са Афричког континента.

Koliko znam, definicija normalnog je ono sto vecinski, jedna sredina (sira) smatra normalnim. Ako je u Kini normalno da se jedu pse,bube, u Peruu da muskarci za odecu koriste kao pantalone, neku improvizaciju od lisca i da kosu moraju farbati u crveno, bojom od neke vocke, ili na Tajlandu sto devojke stavljaju spiralu na vrat i time ga izduzuju, da se neko tako ponasa u Srbiji i da kaze pa to je normalno, sa argumentom ''pa velike zajednice su prihvatile to ponasanje'', on bi ipak bio proglasen nenormalnim, i ustanove bi ocenile da covek ima psihicki problem.Ali zato sa Zapada uvozimo i gotovo da namecemo standarde.Psiholozi koji se i ne slazu s time, iz verovatno pro-politickih razloga mora da ''propoveda'' to ponasanje kao normalno, i da je to normalan izbor i da ljudi treba i to da izaberu kao stil zivljenja jer je to normalno (mislim na homoseksualnost, transeksualnost, uskoro i neke druge seksualnosti i modele ponasanja i zasnivanja porodice, odnosa u istoj i sl.).Sta vi mislite o tome? Da li normalnost dolazi sa Zapada, a Istok polako za neka svoja ponasanja ''moraju da shvate'' da nisu normalna?

Da zaista , kakav je to način da neko dođe sa zapada i nameće neku svoju normalnost kad se oduvek znalo da su jedino normalne žene one koje nose tanjir u usnama , što veći tanjir ženskinja je elegantnija i cenjenija.

http://1.***************/_zV8Dci8L3Ys/RoJXSgGu0lI/AAAAAAAAAus/2Q3anb0W3No/s400/Surma%2Bwoman%2BEthiopai.jpg

Normalnost jeste ono sto masa smatra normalnim, ali ima i ona individualna normalnost, jer sigurno nije sve sto je meni normalno, normalno svakom clanu te "normalne" mase.
Ja mogu da smatram da silovanje nije normalno, ali necu smatrati da su Grand, Pink i Farma normalni, tj. dobri, kao sto smatra dobar deo ljudi koji osudjuje silovanje.

Primera radi, tamo na istoku, maloletnu devojku koju neko siluje primoravaju da se uda za silovatelja ili je kamenuju do smrti jer je bludna i jer se upusta u seksualne odnose pre braka, iako je silovana protiv svoje volje.

Nama tipicnim zapadnjacima je ovo debilno, maloumno, varvarski, nenormalno. Mozda bi neko od nas i promenio te stvari na isktoku, pokusao da objasni tim ljudima da to i nije toliko normalno i da je sve samo ne normalno, ali put sile je daleko laksi.
Ovde kod nas je situacija malo drugacija, jer mi zelimo da se pridruzimo organizaciji vise zapadnih zemalja, koje jesu liberalnije.

Mi kada hocemo da postanemo deo te "grupe" moramo da prihvatimo njihova pravila, jer oni nece da se druze sa nekima koji bi radili nesto sto se ne slaze sa njihovim sistemom. Tj. mi smo ovde u podredjenom polozaju, pa cak i ucenjeni sa jedne strane, jer ako hocemo da se igramo i druzimo sa zapadnim i razvijenim zemljama, moramo da prihvatimo njihova pravila, ne zato sto hocemo, ne jer smo evoluirali kao drustvo, postali tolerantniji, vec jer je to uslov.

Ista bi prica bila da mi imamo neku grupicu zamalja i Irak ili ko vec hoce da nam se pridruzi i mi posto diktiramo pravila mozemo da kazemo "e hocemo da vase zene voze, hocemo da imaju pravo na obrazovanje, i ako hocete da se druzite sa nama, morate da prestanete da ih silujete kad vam cef i da ih kamenujete, jer to stvarno nije normalno". Pa oni ako hoce da se druze sa nama, moraju da se povinuju i prilagode.

Takva je prica ovde.

Da li je zapad sada uvek u pravu sa svojim liberalnim idejama i da li ceo svet mora da prati to je drugo pitanje. Da li smo mi u pravu sto zene mogu ovde da zavrsavaju fakultete i da biraju kada i sa kim ce imati seksualni odnos? Neko bi rekao da smo previse liberalni, nemoralni.

homoseksualnost je normalna iz prostog razloga što cilj seksa nije začeće već zadovoljstvo, ako dvema osobama to pričinjava zadovoljstvo ne vidim u čemu je problem.

progon homoseksualnosti, masturbacije itd, došao je iz religije koja je seks htela da svede na produženje vrste. crkva je želela da bude vlasnik nečijeg prava na zadovoljstvo, želela je da stvara, kontroliše i iskorišćava robove....

mislim da se treba afirmisati aseksualnost kao takođe normalna pojava. puno je aseksualnih ljudi koje tretiraju kao fobičare, kao poremećene....

a ne, normalno je danas sto je vecina prihvatila ,znaci trebas biti van tih bolesnih tokova da bi ostao normalan

Back