NOKIA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima,imam jedno pitanje.
Dobila sam nokiu n95 8GB i imam problem.Kada mi neko prebaci preku bluetooth-a nesto(muziku,sliku itd) ne mogu da to primim jer pise memory full ?!Zasto se to desava a u telefonu nemam skoro nista?

Mawa, podesi prijem poruka tako da dolaye na mem karticu, a ne u mem telefona. Memorija telefona kad je puna do "grla" onda javlja "memory full". Meni se to desilo sa nokiom 6120c i da bi resio problem brisao sam nepotrebne podatke sa mem telefona, ali nista nije pomoglo jer je ostala gomila repova od prethodnih instalacija. Ovo je siguran raylog - ja sam kupio nov telefon i dobro znam koliko sam stavio na njega programa pa ih brisao (programi su redovno bili provereni na viruse, crve, trojance....)
Ma kod ti i nije problem idi na [ES], tamo je neko sigurno postavio kod.

Elem, problem sam resio tako to sam napravio bekap imenika i poruka i uradio hard reset sa kodom *#neki kod#. Nesecam se koji je kod u pitanju. Mislim da je to ovaj sto je neko naveo. Sve u svemu imas i opciju: "Vrati na fabricka podesavanja", to bi trebalo isto da pomogne. Kod mene se to nalazi: meni > podesavanja > podesavanja tel > opste > fabricka podesavanja

ako neuspe prvi put, ti ponovi postupak bilo da je u pitanju kod bilo da je u pitanju vracanje na fabricka podesavanja. 2-3-4 puta i telefon ce biti ko nov

Certifikat error?? Ko je to pominjao? Samo sam rekao da ima problema prilikom prebacivanja podataka putem bluetooth-a i infrared-a prilikom cega dobijam kao poruku samo "Operation failed".

meni se i to pojavljivalo.... to ti se desi kad se pravis pametan pa cistis telefon od nepotrebnog softvera pa obrises softver koji ti je potreban (moj slucaj :-( ) ili bilo koji slucaj kada ima neko neslaganje sertifikata.

Ovo su bila moja iskustva. Pre hard reseta sam video koji softver mi je potreban, a posle hard reseta sam instalirao samo taj softver i evo sada i telefoncic i programi rade k`o satici

Ali nisam imao dodatni software koji sam mogao "slučajno" da obrišem. Ovo kao da je počelo odjednom da se dešava, ranije sve u redu i onda je krenulo iz čista mira (mada radim sa elektronskim uređajima i sam, tako da znam da se ništa ne dešava "tek tako"). Znači stvar je u tome da telefon ima problem da prima podatke poslate preko bluetooth-a i infrared-a, ali ne uvek.

U nekoliko poruka ranije sam već napisao kako sam jednom uspeo da napravim "lanac" prenosa podataka od drugarovog telefona na moj - koristili smo treći telefon kao posrednik i išlo je skroz normalno, a kada smo pokušavali direktno sa njegovog na moj nije htelo.

E ja bih voleo TO da mi razjasnite i ako je moguće da mi ne pominjete više taj "hard" reset jer vam pomenuti kod čak i ne radi.

Ljudi uzela sam nokiu 7610 supernova, super je bas sam zadovoljna, medjutim imam prolem sa porukama odnosno sa vremenom koje se prikazuje kada dodje poruka. Npr ako mi je poruka stigla u 18:00 h kada je otvorim pise da je 17:00 h. Sve drugo u vezi vremena je ok, kada posaljem poruku pise normalno vreme, za pozive isto tako, samo je problem kod primljenih poruka.

E ovako...Imam mobilni Nokia 5800 Express Music i verovatno mi je uleteo virus jer mi je sve sto sam ja dodavao na memoriskoj kartici izbrisano. Sta da radim? Svaki savet dobrodosao...Ne znam da li cu moci da uopste ubacim anti virus u telefon!

moj savet ti je da uzmes usb prikacis na komp i ako imas anti virus na kompu (verovatno imas ) ides desni klik pa tamo da skenira i nadjes pise nokia 5800 ili kako vec i ako ima on ti skenira i obrises viruse ako ih imas ako ne onda formatiraj memorisku i uradi hard reset ,memoriska se formatira odes tamo na ikonicu memory card opcije i format a hard reset(memorija telefona i sve opcije ti se vracaju kao kad si ga kupila) kucas *#7370# pa onda yes i ako trazi sifru kucaj 12345 ako nisi menjala

*kupiO...menjaO :))
skenirao sam i ne prijavljuje nista.Ja zapravo sada na njoj nemam prakticno nista! Dakle, necu nista da zeznem ako formatiram? a hard reset trazim preko mobilnog ili na kompu...nesto nisam uspesan...to uradim posle formatiranja?

e ovako ides tamo nadjes ikonicu u telefonu pise memory card(tamo gde gledas koliko imas memorije itd) pa na opcije i format i on samo izbrise sve sa kartice mozda ti nemas nista na mem, kartici ali virusi se ne vide tako da uradis .kad to uradis kucas kod *#7370# i onda yes i sifru 12345 i sacekas malo i onda namestis datum ,vreme i ostale opcije .taj kod kucas kao i svaki broj .ja imam n73 i radio sam to i nista nije bilo telefonu samo izbrise sve sto ima na njemu

moras da imas ako imas memorisku karticu kod mene ide ovako meni-tools-memory (ima slika memoriske kartice)ides opcije -open-option-format mem. card i onda yes

kad to uradis uradi ono sa onim kodom

hmm...cudno..ali kod mene ide na applications pa file manager i tu mi je memorijska kartica i nema ta opcija...cini mi se da nemamo isti telefon, zbog toga...probacu preko racunara...a posle bi trebalo da mogu da ubacujem sve sto sam imao, tako?
hvala puno! :)

Pozz.Imam problem sa Nokiom e71,naime od kako sam je kupio baterija mi ne moze trajati duze od dva dana.Da li neko zna sta je u pitanju,da li je do softvera,.....

Thanks unaprijed

Pozz.Imam problem sa Nokiom e71,naime od kako sam je kupio baterija mi ne moze trajati duze od dva dana.Da li neko zna sta je u pitanju,da li je do softvera,.....

Thanks unaprijed

ako ti nije pokvarana baterija ,evo kako mozes da ustedis bateriju: idi u opcije i vidi osvetljenost ekrana ,normalno je na pola ili skroz na najmenje, iskljuci 3g mrezu ako ti je ukljucena.to ti bas puno vuce baterije

a moze da bude i da imas neki program koji si instalirao pa da ti radi non stop da nesto skida,dopunjuje se .ne znam vidi to

ako nije od toga nista probaj da stavis neciju bateriju pa vidi koliko ti drzi.
neverujem da je softverski problem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back