NOKIA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snimljeni video sa nokie prebačen na Sony Ericsson k800i nije hteo da očita, čuje se samo ton, bez slike...Probala sam onda sa SE da prebacim na Nokiu 7230 i opet čuje se samo ton bez slike, zašto?

Snimljeni video sa nokie prebačen na Sony Ericsson k800i nije hteo da očita, čuje se samo ton, bez slike...Probala sam onda sa SE da prebacim na Nokiu 7230 i opet čuje se samo ton bez slike, zašto?

Nije ista vrsta videa. Nokija je verovatno snimala neki 3gp sa amr zvukom, a tvoj SE ne prepoznaje taj fajl (sa takvim zvukom).
Mora da se konvertuje u Total video converteru ili eventualno u Real playeru.

ako moze pomoc u vezi 5530:
da li ima punu flash podrsku(stranice kao na redovnom pretrazivacu), da li cita pdf format(zbog e-knjiga),
i na kraju koji bi uzeli izmedju ovog i samsung s8000 jet(prednost i mane)?!?

ps. nisam strucnjak pa sam se mozda negde lose izrazio, ali nadam se da shvatate!

ako moze pomoc u vezi 5530:
da li ima punu flash podrsku(stranice kao na redovnom pretrazivacu), da li cita pdf format(zbog e-knjiga),
i na kraju koji bi uzeli izmedju ovog i samsung s8000 jet(prednost i mane)?!?

ps. nisam strucnjak pa sam se mozda negde lose izrazio, ali nadam se da shvatate!

Za tu Nokiju nisam sigurna da čita te fajlove, ali mislim da bi trebalo.
Ako pitaš šta bih između ova dva... Ako mi je bitna kamera, onda definitivno Samsung, zbog 5.0 mpx.
mada, verovatno ne bih ni jedan ni drugi, preskupi su, a malo iznad proseka što se funkcija tiče.

Za tu Nokiju nisam sigurna da čita te fajlove, ali mislim da bi trebalo.
Ako pitaš šta bih između ova dva... Ako mi je bitna kamera, onda definitivno Samsung, zbog 5.0 mpx.
mada, verovatno ne bih ni jedan ni drugi, preskupi su, a malo iznad proseka što se funkcija tiče.

ja jako retko uzimem telefone(na 2-3 godine), a cena ova dva mi odgovara.
Trenutno imam w200 tako da ce ovo biti OGROMAN skok. Jedini(ponavljamJEDINI) razlog sto je samsun u opticaju je njegova veca rezolucija koja mi odgovara zbog neta. Amoled ekran, toliko hvaljen mi nije tako velika prednost(i ako je znacajno bolji od nokijinog), ali NOKIA je NOKIA. Prokletstvo, treba da mi stigne lova pa cu videti.

Reci te mi dali moze u srbiji da se dekodira NOKIA N97 mini.....Posto sam zvao neke servise ...jesdni kazu moze,drugi nemoze......Pa ako neko moze sa sigurnoscu da mi kaze!?Hvala:)

Nabavio sam telefon Nokia 5230 pa imam neka pitanja:

1. Je li telefon potpuno kompatibilan sa memorijskim karticama od 8GB i 16GB? Čitao sam da su se neki žalili da im je telefon postao usporen nakon što su ubacili kartice. Da li treba da obratim pažnju na nešto da mi se to ne bi desilo?

2. Kada upalim telefon, kamera radi kada je uključim prvi put, drugi, ali treći ili četvrti put bude samo crna slika, pa moram da restartujem telefon da bi kamera opet proradila. Takođe, kada napravim video snimak ne vidi se slika već se samo čuje zvuk. Da li je to zbog toga što se telefon oslanja samo na svoju internu memoriju od 70MB pa mi treba microSD kartica, ili ću morati da nosim telefon u servis da restartuju softver?

3. Koje je bolje (a kad kažem "bolje", mislim "ekonomičnije") rešenje što se tiče povezivanja na PC? Da nabavim USB kabl, ili onu stvarčicu što udenem u PC pa povežem telefon preko Bluetooth-a?

4. Možete li da mi preporučite gde je i kako najbolje da ugradim mape i ostalo što je potrebno za kvalitetnu GPS navigaciju? (Potpuno sam nov na tom polju.)

nokia%205230_blue%2001-400x400.jpg

3. Koje je bolje (a kad kažem "bolje", mislim "ekonomičnije") rešenje što se tiče povezivanja na PC? Da nabavim USB kabl, ili onu stvarčicu što udenem u PC pa povežem telefon preko Bluetooth-a?
Uvek je bolje da nabavis USB mada ni sa blututom neces imati problema a i trebace ti uopste :ok:

1. Je li telefon potpuno kompatibilan sa memorijskim karticama od 8GB i 16GB? Čitao sam da su se neki žalili da im je telefon postao usporen nakon što su ubacili kartice. Da li treba da obratim pažnju na nešto da mi se to ne bi desilo?

Nikako od 16 GB na taj telefon. I od 8 će ti usporavati. Toplo preporučujem dve kartice od 4 GB.

Nikako od 16 GB na taj telefon. I od 8 će ti usporavati. Toplo preporučujem dve kartice od 4 GB.

Nabavio sam od 8GB i savršeno radi, bez ikakvog usporavanja. A i ima slot samo za jednu karticu (ako i postoje dva, nisam ih video).

Uvek je bolje da nabavis USB mada ni sa blututom neces imati problema a i trebace ti uopste :ok:

U paketu sa karticom sam dobio i čitač kartica za PC koji udenem u USB slot i prebacim podatke na nju pa je ubacim u telefon. Malo je komplikovanija procedura nego da povezujem preko kabla ili bluetooth-a, ali zasad je to rešenje dok se ne nađe drugo (a pod tim mislim da se skupe pare :D jer sam se istrošio za telefon i karticu).

Što se tiče problema s kamerom, moraću da se cimam do servisa koji je bogu iza leđa u odnosu na mesto gde živim (samo što sam kupio telefon i već ga nosim u servis! :besan2:), a za ugrađivanje GPS mapa su mi rekli da pogledam u Rajićevoj ulici.

Nabavio sam od 8GB i savršeno radi, bez ikakvog usporavanja. A i ima slot samo za jednu karticu (ako i postoje dva, nisam ih video).
Nisam mislila na dva slota, već na jedan slot i dve kartice od po 4 GB. :lol:
Probala sam na mom X3 od 8GB i telefon je bio katastrofalno spor. Zato su mi ljudi preporučili da uzmem dve od po četiri i mirna Bačka. OK ako kod tebe radi.

Ne znam sto vam to usporava sa 8gb. Ja imam 5800 i normalno mi radi sa karticom od 8gb o.O Isto radi kao i npr. kad ubacim od 2 ili bilo koju drugu. A ubacivala sam i micro sdhc od 32 i isto je normalno radio :mrgreen:

Imam 6120c... To je V03.83 symbian...
Ima GPS, ali sam čuo da mu treba neki dodatak... Pošto sam čuo da i za E71 isto treba taj dodatak, a znam dve-tri osobe koji ga koriste bez istog, hteo sam da pitam da li ima neka caka i za ovaj moj...
Glavni problem je što se locira preko GPRS-a pa račun izađe... izađe, a kod ovih ljudi ništa...
Unapred hvala.
p.s. podpitanje: kako se zove, pošto košta i gde ima da se kupi taj dodatak...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back