Nišvil otpušta sve zaposlene

Zaista je neprilkladno poređenje kraiške pjesme s nekim crnačkim balavljenjem
Koja Krajiska pesma? Ono zavijanje tih nazovi “Krajisnika”
Moji preci su bili “pravi” Krajisnici i imali su odredjene povlastice- npr bili su oslobodjeni regularne vijne sluzbe i nisu morali ucestvovati u prvom svetskom ratu i nisu se borili protiv kraljevine Srbije i nisu slusali ovo zavijanje koje se sad predstavlja kao Krajiska muzika; npr tamburice su takodje Krajiska muzika, tj Krajina je imala i severni i juzni deo koji se totalno razlikuju, a iz nekog razloga ovi s juga i njihova muzika su postali sinonim za sve Krajusnike.

Koja Krajiska pesma? Ono zavijanje tih nazovi “Krajisnika”
Moji preci su bili “pravi” Krajisnici i imali su odredjene povlastice- npr bili su oslobodjeni regularne vijne sluzbe i nisu morali ucestvovati u prvom svetskom ratu i nisu se borili protiv kraljevine Srbije i nisu slusali ovo zavijanje koje se sad predstavlja kao Krajiska muzika; npr tamburice su takodje Krajiska muzika, tj Krajina je imala i severni i juzni deo koji se totalno razlikuju, a iz nekog razloga ovi s juga i njihova muzika su postali sinonim za sve Krajusnike.
Znamo mi tvoje pretke svi su oni pomrli na krevetu od starosti kao žene zato ti danas i slušaš tu pseudointelekualnu onaniju umesto u guslama da uživaš dok ti suze liju niz lice.

Problem je sistematsko unistenje kako kulturnog tako i intelektualnog i kognitivnih sposobnosti gradjana
citava stvar u Srbiji podseca na neke ideje iz SSSR-a, kad su neki clanovi KP SSSR razmisljali o tome da ukrste gorilu i coveka;
ideja je bila da se stvori jak i izdrzljiv radnik koji bi ima dovoljno intelekta da radi i slusa naredbe i samostalno zivi; ali nedovoljno da se razume i gura nos u politiku i smeta politbirou.
Tako i ova gamsd gradi coveka koji samo ponavlja mantre, ponavlja reci i izmisljenu istoriju i slusa sta im se kaze, bez previse razmisljanja.
nije tebi dobro...

Imate i vi krvoslednike.Obično uzimaju srpska i ruska imena.

Ma jasno, urbane legende, još je i najmanje najgorih među Beogradjanima kao što je i najmanje promiskuitetnih među Beogradjankama, seljančice nas tu šiju za pet dužina al' najlakše komplekse lečiti na nama kad nam je sve to jasno i smešno.

Što se tiče dečaka odozgo, može nešto da mu se ne sviđa ali bar iz pijeteta prema precima, osnovna kultura i kućno vaspitanje nalažu da se ne mažu fekalijama.

Ma jasno, urbane legende, još je i najmanje najgorih među Beogradjanima kao što je i najmanje promiskuitetnih među Beogradjankama, seljančice nas tu šiju za pet dužina al' najlakše komplekse lečiti na nama kad nam je sve to jasno i smešno.

Što se tiče dečaka odozgo, može nešto da mu se ne sviđa ali bar iz pijeteta prema precima, osnovna kultura i kućno vaspitanje nalažu da se ne mažu fekalijama.
Sve su to videli od amerikanaca.

I još se Kraišnikom naziva , taj za stid ne zna. Bar da prizna kako je neki Beogradski pederko.
Iz zapadne Zapadna Slavonije sam i recimo u Vojvodini se bolje slazem s Vojvodjanima nego s kolonistima i onima sto su dosli iz “juznog sektora”, apsolutno ne podnosim gusle, totalno dosadsn instrument.
Dzez je definitivno intelektualno sest stepenica iznad gusli i ojkanja.

Što se tiče dečaka odozgo, može nešto da mu se ne sviđa ali bar iz pijeteta prema precima,

Ja imam pijetet prema precima- zato se i bunim protiv prekrajanje i jednostrano prikazivanje istorije, i delovi Vojvodine i Slavonije su bili deo Vojne Krajine, gde se slusala drugacija muzika i bila drugacija kultura, ako prave Krajisko vece onda bi trebali pozvati i neke tamburaske orkestre.

Poslednja izmena:
Ja imam pijetet prema precima- zato se i bunim protiv prekrajanje i jednostrano prikazivanje istorije, i delovi Vojvodine i Slavonije su bili deo Vojne Krajine, gde se slusala drugacija muzika i bila drugacija kultura, ako prave Krajisko vece onda bi trebali pozvati i neke tamburaske orkestre,
ne samo da pozivaju one Chechene.

Iz kog si sela, dela Vojvodine?
Bačka mi je u srcu i jako dobro poznajem taj mentalitet stoga te i pitam. :)

Tamošnja deca su jako lepo vaspitana, ne verujem da bi neko od njih ovako nešto napisao pa ni da bude popularan u društvu.

Tamošnja deca su jako lepo vaspitana, ne verujem da bi neko od njih ovako nešto napisao pa ni da bude popularan u društvu.
Lepo sam napisao da sam (poreklom) Zapadne Slavonije,
a ne vidim po cemu sam nevaspitan?
Mislim da sam sasvim kulturno komunicirao i nisam davao epitete, a sve sto sam rekao se moze potvrditi, vecina Krajisnika nisu slusali gusle i razni delovi Krajine se razlikuju i cak imaju razlicite politicke stavove- ogromna vecina mojih rodjaka koji zive u Srbiji podrzavaju studente, zapravo u rodbini imam jednog od vodja studentskog pokreta.

Iz zapadne Zapadna Slavonije sam i recimo u Vojvodini se bolje slazem s Vojvodjanima nego s kolonistima i onima sto su dosli iz “juznog sektora”, apsolutno ne podnosim gusle, totalno dosadsn instrument.
Dzez je definitivno intelektualno sest stepenica iznad gusli i ojkanja.
Sta se pravdas? To glupo ko noc. Nista ne znaju,mrze Zidove i naseg kralja.
Srbi iz Srbije ne mrze Jevreje.

Sta se pravdas? To glupo ko noc. Nista ne znaju,mrze Zidove i naseg kralja.
Srbi iz Srbije ne mrze Jevreje.
Problem je sto je propaganda totalno iskrivila i cinjenice i istoriju i sadasnjost, narocito je pojednostavljivanje toliko uhvatili maha- pa se svi redovno trpaju u isti kos.
Kao sto si i ti sada uradio- neki Srbi iz Srbije vole Jevreje, neki ih mrze, neke te teme ne doticu. Isto i sa Srbija van Srbije.

Uglavnom- sve je to posledica intelektualnog i kulturoloskog pada i to je najveci problem- cak i protivnici SNS-a su nesvesno prihvatili njihovu propagandu i nacin razmisljanja koje se otprilike svodi na: ili mi ili oni…

Da nisu organizatori Nišvila možda izlazili na ulice ovih dana?
Ovo je vrlo opasno i po meni cak kaznjivo razmisljanje, iz osvete ukinuti nekome "zurku". Mene licno boli dupe za Nisvil, nisma ga posecivala i smatram ga pomodastvom, ali bilo sta raditi iz politicke osvete, ravno je komunjarizmu i staljinizmu, i to sto pre treba ukinuti, a takve ljude koji razmisljaju kao ti, nikad ne dopustiti da dodju na odlucujucu funkciju.

@ tema

Sasvim neopravdano dati otkazi,umesto da se bore za komercijalizaciju i sopstvene prihode, i da oni koji zele, nastave s tom manifestacijom od publike koju ce jos vise da privuku. Nego izgleda da to ne zele ni oni sami.

Back