NISTA

видиш, шопози, нико ти не брани твоју веру и ако је погрешна...
To nije вера него наједноставније чињенице.

али си ти противник уједињења ванчулног и чулног, шопози...

Ванчулно и чулно, ствар по себи и појава не могу се ујединити јер се суштински разликују.

исус је укинуо поистовећивање уједињењем у богочовека.

А тај "богочовек" је онај ко је скрушен пред богом, господаром његовим? Јел тако?

Poslednja izmena:
"Kao sto je svako potajni pozorisni direktor svojih snova, da isto tako i ona sudbina koja vlada nasim stvarnim zivotom u krajnjoj liniji polazi od volje koja je nasa sopstvena , ali koja je medjutim ipak ovde gde nastupa kao sudbina , delovala iz jednog regiona koji lezi visoko iznad nase predstavljacke svesti."

citat: Sopenhauer

Neverovatno da I u ovom veku ima takvih koji još veruju u ovakve fantazmagorije!
I posle,Frojda,Ajnštajna,Bora,Vitgenštajna,Deride,Huserla,Habermasa...

To nije вера него наједноставније чињенице.

Ванчулно и чулно, ствар по себи и појава не могу се ујединити јер се суштински разликују.

А тај "богочовек" је онај ко је скрушен пред богом, господаром његовим? Јел тако?

Onaj ko želi kako tako da se bavi filozofiranjem-mudrovanjem,da se ne bi katastrofalno ispromašivao ,valja da poznaje najmanje
dve filozofske discipline:osnove leksičke analize (mikro I makro) I logiku reči.
Od poznavanja jezičke analize I njene primene zavisi izbor reči I organizacija teksta,a od primene logike zavisi kako će o predmetu
interesovanja biti upotrebljene reči -tekst.Za logičnost teksta je od prvorazrednog značaja izbor premisa što niže složenosti koje se
ne moraju posebno dokazivati.Ukoliko se izaberu za premise sumnjivi iskazi-takve će biti I konkluzije!

Recimo,tematska reč NIŠTA u mikroanalizi se razbija na dve reči NI i ŠTA...Reč NI znači da se isključuje čak i predmet o kom se radi,
a reč ŠTA je upit za predmet fokusiranja pažnje. Tako da pravo značenje reči NIŠTA ne znači neku prazninu već samo da se isključuje čak i
predmet fokusiranja pažnje!
.Očigledan je nedostatak predmeta na koji bi se fokusirala pažnja! Ni manje ni vise!

Ne sme Ozi da prizna da su duša i telo jedno jer bi morao spustiti zavesu na svoju predstavu...:mrgreen:
A činjenica je da je Šopi pokrao osnovnu ideju Upanišade iz vede o kosmologiji tj ontologiji gde se kaže da je svemir u umu čoveka...
(nebo posuto zvezdama,zvezdani svod-zaboravio sam tačan termin upotrebljen...:cool:)
Samo malo dalje isti spis tvrdi da su telo i duša jedno! Šopi možda nije stigao dotle u čitanju Upanišade...;)

Ne sme Ozi da prizna da su duša i telo jedno jer bi morao spustiti zavesu na svoju predstavu...:mrgreen:
A činjenica je da je Šopi pokrao osnovnu ideju Upanišade iz vede o kosmologiji tj ontologiji gde se kaže da je svemir u umu čoveka...
(nebo posuto zvezdama,zvezdani svod-zaboravio sam tačan termin upotrebljen...:cool:)
Samo malo dalje isti spis tvrdi da su telo i duša jedno! Šopi možda nije stigao dotle u čitanju Upanišade...;)

Nije Шопенхауер то изјендачавао на та небулозан начин. Кажеш "Тело у дух су једно", и шта то значи? Ништа. Овај горанбеоград и даље када то чује замишља себе скрушеног пред господаром му на небу, ти и даље змаишљаш совј објетивно постојћи свет са телима и душама у њима, које су јелте самим тим такође нешто што има облик и што може негде бити .

Однос тела и воље је својеврстан однос који нема анагогију у појавном свету и који се може разумти тек кда схватие рзлику имзеђу појаве и ствари по себи. Између екстензивог и интензивног .

" Identičnost volje i tela je sasvim posebna vrsta saznanja čija se istina upravo stoga ne može zapravo uvrstiti ni u jednu od četiri rubrike na koje sam - u svojoj raspravi o načelu razloga,i dalje - razdelio sve istine; naime, nju ne mogu da uvrstim ni u logičke, ni u empirijske, ni u transcendentalne, ni u metalogičke istine: jer ona nije - poput ovih istina - veza apstraktne predstave s nekom drugačijom predstavom ili s nužnom formom intuitivnog ili apstraktnog predstavljanja; ona je veza suda sa odnosom koji postoji između opažajne predstave, to jest tela, i nečeg što uopšte nije predstava, već je nešto što se od nje toto genere razlikuje: volja. Zato bih želeo da ovu istinu razlučim od svih ostalih istina i da je nazovem filozofskom istinom svoje vrste. Nju možemo da izrazimo različitim obrtima: moje telo i moja volja su jedno; ili, ono što kao opažajnu predstavu nazivam svojim telom, to nazivam svojom voljom, ukoliko sam svog tela svestan na sasvim različit način, koji se ne može uporediti s nekim drugim načinom; ili, moje telo je o b j e k t i v i t e t moje volje; ili, bez obzira na to što je moje telo moja predstava, ono je još samo moja volja, itd."

Шопенахуер

двојица најзаглупљенијих на крсти су сизиф и озиман.
гордост им је покретачка снага.
за њих кита и јајца не постоје, само случајност.

Objektivitet je moja vera Ranego,mada sam I u tom pogledu neverni Toma...Ona ideja o hologramima...:mrgreen:
Takođe smatram I nauke verom u aksiome I osnovne stavove...Ta vera nagrađuje verifikacijom I novim rezultatima...
Nemam ništa protiv stave da se mi ,ustvari,igramo stvarnosti,međutim to s čime se mi igramo je veoma tvrdoglavo I
neumoljivo...I da ne dužim-esenciju svega toga ni dotakli nismo,a da nagađamo da je volja,sile svemira,Boža koji
hologramiše ili Đezuz krajst u svom osnovnom vidu ili itd-ne bih ja!Ponešto o tome znamo,nešto I slutimo-sve
je to sasvim nedovoljno za ozbiljnu konkluziju...Može,ali leva strana ima previse nepoznatih...

:eek:

Eto naučih danas nešto novo:

1.) Ko ima kitu i jajca taj je "nameran"
2.) Ko To nema taj je "slučajan"

Čista Kosmogonija i teranje principa ... :manikir:

будале уче док паметни разумеју.
паметни схватају док будале уче.
будале све знају ал им ништа није јасно...

prasina prasini,pepeo pepelu..Nihil,Nihilizam,nistavilo..uvek prisutno u ljudskom zivotu,zar nista treba objanjavati,za vernike Nihil u biti i ne postoji,za ateiste postoji

"Kao sto je svako potajni pozorisni direktor svojih snova, da isto tako i ona sudbina koja vlada nasim stvarnim zivotom u krajnjoj liniji polazi od volje koja je nasa sopstvena , ali koja je medjutim ipak ovde gde nastupa kao sudbina , delovala iz jednog regiona koji lezi visoko iznad nase predstavljacke svesti."

citat: Sopenhauer

Neverovatno da I u ovom veku ima takvih koji još veruju u ovakve fantazmagorije!
I posle,Frojda,Ajnštajna,Bora,Vitgenštajna,Deride,Huserla,Habermasa...

I gdje nestadoše??? I gdje će tek nestati njihove zabilježene misli za nekoliko stotina godina, da ne kažemo nekoliko desetina ili miliona godina??? HAHAHA

Ali ono što će ostati jeste ono-što-jeste, što uvijek jeste... postojanje. Ono će iz sebe iznjedriti nove 'mozgove'... koji će kao i oni koji će biti u totalnom zaboravu misliti da su odgovori u njihovom intelektu.

Eto, koliko su važne te nadobudne teorije svih filozofa. Važne su samo dok se u njih vjeruje, dakle važne su njihovim VJERNICIMA.

Jeste, apsolut je deponija. Skuplja sve kerece. :hahaha:

Apsolut skuplja informacije samo u razumu koji Sebi projektuje. U njemu skuplja informacije o proživljenim iskustvima, dakle manifestovanim mogućnostima.
Takođe, apsolut ih anulira, jednostavnim odvajanjem pažnje od i izvan projekcije, jednostavnim usmjerenjem pažnje na Sebe, na ono-što-jeste.
Apsolut omogućava svemu-što-jeste, Sebi, tačnije omogućava svim Znanjima-o-Sebi-koji-sve-jeste (dakle Svijesti a istom Sviješću o sopstvenim potencijalima) da se manifestuju u bezbroj mogućnosti. Pri tom ono-što-jeste ostaje netaknuto, nestvorivo, neuništivo. Ono je nepokretni pokretač, Kretaor i kreacija, kao i svjedok procesu kreacije. Dakle, prevedeno na Srpski jezik; apsolut je Stvaralac i stvorenje, kao i svjedok svakom koraku na putu stvaranja.
Apsolut jeste. JA JESAM APSOLUT.

I gdje nestadoše??? I gdje će tek nestati njihove zabilježene misli za nekoliko stotina godina, da ne kažemo nekoliko desetina ili miliona godina??? HAHAHA

Ali ono što će ostati jeste ono-što-jeste, što uvijek jeste... postojanje. Ono će iz sebe iznjedriti nove 'mozgove'... koji će kao i oni koji će biti u totalnom zaboravu misliti da su odgovori u njihovom intelektu.

Eto, koliko su važne te nadobudne teorije svih filozofa. Važne su samo dok se u njih vjeruje, dakle važne su njihovim VJERNICIMA.
I za tebe koji si jok važi ta imbecilna introvertna konstatacija da ti je ceo Univerzum u klempi koja potiče iz Indije a oberučke je prigrlile one švapske pametne budale
19 veka!
Ako,nije za tebe nešto bolje-I s tim se jedva nosiš-ruku pod ruku s Ozijem!:mrgreen:
Znaš...I fotografije s Marsa su Nasovci slikali samo u svojim glavama-zamišljali kako rover baulja Marsom!
Imbecilizam!:mrgreen:

Inače,o svemiru I svemirskom vakuumu postoji sasvim pogrešno,uvreženo mišljenje...
Da je vacuum "prazan" proctor u kom je -273 o C...
Jeste,apsolutna 0 je...
Ali to nije "prazan proctor" to je isto što I "materija" samo što je "ohlađena" na -273 dejstvom entropije!
Dakle:mi smo praktično I teoretski u Parmenidovom jednom I samo su energije kvanata u promenama pozicija različite te su
neka područja "zagrejanija",a neka "hladnija",Vakuum je najhladniji-to je "materija" tj.izmene kvantnih pozicija u skupovima,
"pojedena" entropijom-stalnim,permanentnim prelaskom s višeg energetskog stanja na niži nivo "zagrejanosti"...
Vakuum nije ,dakle,praznina već isto što I kamenje I atmosfera I mi,samo je ohlađeno na -273 o C -oduzeta mu svaka energija.
U Univerzumu ne postoji "prazno"već hladnije od ledeno hladnog!
Ljudski um teško ovo "vari"...:hahaha:
Ne voli smrzavanje na -273 oC-to je smrt postojanja!:per::mrgreen:

I za tebe koji si jok važi ta imbecilna introvertna konstatacija da ti je ceo Univerzum u klempi koja potiče iz Indije a oberučke je prigrlile one švapske pametne budale
19 veka!
Ako,nije za tebe nešto bolje-I s tim se jedva nosiš-ruku pod ruku s Ozijem!:mrgreen:
Znaš...I fotografije s Marsa su Nasovci slikali samo u svojim glavama-zamišljali kako rover baulja Marsom!
Imbecilizam!:mrgreen:

Evo, kopirao sam svoj zadnji komentar na tvoj sličan zaključak, te kao odgovor i na ovaj komentar isto važi. :)
Samo umjesto da govorimo o 'kvantima' koje ti VIDIŠ i otkrivaš ('nauka', ne ti)... ovdje govorimo o Fotografijama... zamisli... fotografija. To mora da je uvjerljiv i mjerodavan dokaz KAKO postojanje jeste...
Pročitaj šta sam napisao... može ti otvoriti vidike... ;)

Evo, citat sa teme NIŠTA:

"Pazi bogati...ovaj 'čovjek' može a vidi kvante i kvantne skupove... hahaha ... i još mu nije jasno da samim ti što ih vidi...UISTINU GLEDA SOPSTVENU PREDSTAVU koju je svojim razumom percipirao i čulima sebi projektovao.

Zar ti nije jasno da čim pomeneš 'oči', čim si upotrijebio vid, alate gledanja i viđenja, mikroskop, teleskop, bilo koju spravu, pa i mjerače frekvencija i drugo... ti si u PROJEKCIJI, dio si nje. Sve je to, kao i pozicija tvojih očiju pa i same oči (tvoje tijelo kroz koje gledaš) dio predstave. I ti sad govoriš o ni manje ni više do o postojanju kao nekakav autoritet.
Postojanje ne možeš vidjeti, ne množeš ga opaziti, ne možeš ga mjeriti, ne možeš mu odrediti pozicije... da ne govorimo o nekakvim 'kvantnim skokovima'... skokovima čega u čemu??? Da bi 'skok' mogao da postoji, mora da postoji prostor u kojemu nešto ima svoje koordinate, poziciju, i da iz te pozicije onda može da skače ili preskače... A prostor, moj ti, jedino postoji u razumu, kao preduslov dimenzionalnoj projekciji. Prostoru prethodi UM, Etar, praznina, koja tek dešifrovanjem njegove percipirane vibracione vrijednosti (0) razumom, jedino u tom razumu dobija svoju prostornu vrijednost dubine. Prostornost projektovanih pozicija jedino možeš odrediti koordinatama projektovanih objekata u praznini. Praznina i dalje ostaje s vrijednošću nula (0)."

Inače,o svemiru I svemirskom vakuumu postoji sasvim pogrešno,uvreženo mišljenje...
Da je vacuum "prazan" proctor u kom je -273 o C...
Jeste,apsolutna 0 je...
Ali to nije "prazan proctor" to je isto što I "materija" samo što je "ohlađena" na -273 dejstvom entropije!
Dakle:mi smo praktično I teoretski u Parmenidovom jednom I samo su energije kvanata u promenama pozicija različite te su
neka područja "zagrejanija",a neka "hladnija",Vakuum je najhladniji-to je "materija" tj.izmene kvantnih pozicija u skupovima,
"pojedena" entropijom-stalnim,permanentnim prelaskom s višeg energetskog stanja na niži nivo "zagrejanosti"...
Vakuum nije ,dakle,praznina već isto što I kamenje I atmosfera I mi,samo je ohlađeno na -273 o C -oduzeta mu svaka energija.
U Univerzumu ne postoji "prazno"već hladnije od ledeno hladnog!
Ljudski um teško ovo "vari"...:hahaha:
Ne voli smrzavanje na -273 oC-to je smrt postojanja!:per::mrgreen:

Koje gluposti...
Svemir, kojeg ti zamišljaš i doživljaš ga kao ohlađenu materiju je samo takav zahvaljujući tvojoj percepciji. Uistinu, ono što prethodi tvojoj percepciji i projekciji predstave... i materija i temperatura, prostor i objekti ... SVE jeste JEDNO. Stoga, to JEDNO ne doživljava sebe kao nikakvih -273 stepena C.... hahahah
Praznina nema nikakvu temperaturu, nikakvu frekvenciju. Temperatura je već nešto u praznini koje ima svoju vibracionu vrijednost...Temperatura je objekat u praznini koji ti kao subjekat opažaš... razumom mjeriš...

Koje gluposti..
Svemir, kojeg ti zamišljaš i doživljaš ga kao ohlađenu materiju je samo takav zahvaljujući tvojoj percepciji. Uistinu, ono što prethodi tvojoj percepciji i projekciji predstave... i materija i temperatura, prostor i objekti ... SVE jeste JEDNO. Stoga, to JEDNO ne doživljava sebe kao nikakvih -273 stepena C.... hahahah
Praznina nema nikakvu temperaturu, nikakvu frekvenciju. Temperatura je već nešto u praznini koje ima svoju vibracionu vrijednost...Temperatura je objekat u praznini koji ti kao subjekat opažaš... razumom mjeriš...

Ma ti si Mesi-ja. Sve zna tvoj apsolut, cak i da pika fudbal. :hahaha:

Ma ti si Mesi-ja. Sve zna tvoj apsolut, cak i da pika fudbal. :hahaha:

U svojim ranijim danima, kad sam imao 21 godinu bio sam pozvan u Njemačku da branim za profesionalni klub u malom fudbalu... ali, tad sam tek počeo studirati slikarstvo i nije mi padalo na pamet da napustim Akademiju. Nikad nisam dobro baratao loptom nogama kao Mesi ili drugi ali sam izuzetno branio...specijalno u malom fudbalu...to mi je ostao hobi dugo godina dok nije došlo vrijeme da sam u igri učestvovao kao 'veteran'... hahaha, a kad veterani igraju najteže je biti golman, pošto veterani nemaju više vitalnost niti reflekse da se zaustave ii da preskoče golmana koji se baca na loptu... hahaha... shvatio sam da je vrijeme da svoj hobi zamijenim pjevanjem... kako bih sačuvao zdrave kosti... kako bih sačuvao 'živu glavu' ...hahaha

U svojim ranijim danima, kad sam imao 21 godinu bio sam pozvan u Njemačku da branim za profesionalni klub u malom fudbalu... ali, tad sam tek počeo studirati slikarstvo i nije mi padalo na pamet da napustim Akademiju. Nikad nisam dobro baratao loptom nogama kao Mesi ili drugi ali sam izuzetno branio...specijalno u malom fudbalu...to mi je ostao hobi dugo godina dok nije došlo vrijeme da sam u igri učestvovao kao 'veteran'... hahaha, a kad veterani igraju najteže je biti golman, pošto veterani nemaju više vitalnost niti reflekse da se zaustave ii da preskoče golmana koji se baca na loptu... hahaha... shvatio sam da je vrijeme da svoj hobi zamijenim pjevanjem... kako bih sačuvao zdrave kosti... kako bih sačuvao 'živu glavu' ...hahaha

...mislim da bi bilo bolje da se vratiš malom fudbalu - pevanje ti ne ide rođo , od glave...drž se ti nogatanja !

Back