Nista ne bih menjao

Pera zdera

Buduća legenda
Poruka
42.714
Nevernik sam, okoreli ateista koji ne veruje ni u sta, olajava boga i truje crkvu na svakom koraku.
Nista mi ne fali, svega imam u dovoljnim kolicinama, porodica dobro tj savrseno, svi u porodici zivi i apsolutno zdravi, oboje dece skoro vukovci, razumevanje, sloga i ljubav su zastupljeni u najvecoj mogucoj meri a zadjoh u "neke" godine.

Nek mi neki vernik pojasni zasto da verujem u boga kad i bez njega imam sve :think:

Nevernik sam, okoreli ateista koji ne veruje ni u sta, olajava boga i truje crkvu na svakom koraku.
Nista mi ne fali, svega imam u dovoljnim kolicinama, porodica dobro tj savrseno, svi u porodici zivi i apsolutno zdravi, oboje dece skoro vukovci, razumevanje, sloga i ljubav su zastupljeni u najvecoj mogucoj meri a zadjoh u "neke" godine.

Nek mi neki vernik pojasni zasto da verujem u boga kad i bez njega imam sve :think:
Hej, nevernice, gde ce ti dusa? Zaboravljas da si je (dusu) besplatno (gratis) dobio od boga i da ce se ona njemu vratiti kada odes sa ovog guravog Sveta na onaj vecito blazeni. Sta vise taj gospodar gospodara svih svetova ce se zbog tvojih gresnih ideja istrositi za hemijsko ciscenje tvoje gresne duse. Hej, opameti se, bog je usao u mozgove svih hriscana i time ih bezgranicno usrecio. Ti zivis u laznoj sreci, pravi srecnici su ona uboga sirotinja koja zivi od korice suvog ubudjalog hleba iz beogradskog kontejnera. I to zahvaljujuci srpskim popovima, inace, da nije njih ni to ne bi bilo na trpezi gurave sirotinje hriscanske.

Napisano je:

А Бог њему рече: Безумниче! Ову ноћ узеће душу твоју од тебе; а шта си приправио чије ће бити?

Znaci, ti kao nevernik ostavljas sve ovde, dok vernici u ekonomskoj klasi imaju pravo na rucni prtljag maksimalno tezak 17 kg, a u biznis klasi i na posebnu kargo isporuku piramidom.

"...- Pred svakim je čovekom - ili put istine, pravde, ljubavi, put po Bogu; ili suprotno tome. Sektaši ili jeretici, oni uvek operišu sa poluistinama, tu je ta nesreća. Kad je Isus Hristos, po svome krštenju, otišao u pustinju i tamo postio, pa, budući čovek, ogladneo, pristupi mu kušač, kao Adamu i Evi, da i Njega iskuša. Prilazi Hristu sa pitanjem: Ako si Sin Božiji, reci da ovo kamenje hlebovi postanu. Isus odgovara: Pisano je, ne živi čovek samo o hlebu, nego o svakoj reči koja izlazi iz usta Božijih. On tu ne kaže da čovek ne živi o hlebu, od telesne hrane. Tu je telo, ali je tu i duša. A i duši treba hrana, a to je Reč, Nauka Božija. Đavo Ga onda vodi na krilo jerusalimskog Hrama, pred drugo iskušenje. Kaže Mu: Ako si Sin Božiji skoči dole, jer je pisano (i on tu navodi Sveto Pismo): Anđeli će svojima zapovediti da te uzmu na ruke svoje, da gde ne zapneš nogom svojom. I zaista u Psalmima piše upravo to. A Hristos odgovara: Ali je pisano i ono - Ne iskušavaj Gospoda Boga svoga!
E, sad vi vidite. Da je đavo rekao: Skoči dole, i anđelima svojim zapovedi da te uzmu u ruke svoje, to bi bila puna istina. Ali, on nikada ne postupa tako. On postupa samo po poluistinama, a poluistina je ponekad gora i teža od laži. U laži su kratke noge, lakše će čovek sagledati laž. Ali, kad đavo preokrene istinu tako da mi ne vidimo njen kraj – onda je tu opasnost. Nije velika nesreća što mi često govorimo u poluistinama, ali ako mi poluistine proglasimo za punu istinu – to je onda nesreća. Ima kod nas jedna priča, o nekakvom seoskom knezu, kome su došli ljudi žaleći se na neke da su im učinili nepravdu. On ih sluša, sluša, pa kaže: Ljudi, izgleda mi da imate pravo. Odoše ovi, a dođoše oni drugi, koji počnu da iznose sve to, ali viđeno sa druge, njihove strane, sve bacajući na one prve drvlje i kamenje. On sluša, sluša, pa će: Ljudi, izgleda mi da imate pravo. Odoše i oni. A tu bila i njegova žena, koja je čula obadva razgovora, pa će reći: Ma, kakav si ti, veli, čovek i knez. Ovi ti govore jedno, ti im kažeš da imaju pravo. Oni govore suprotno, ti i njima kažeš da su u pravu. Kako to? A on će na to: Imaš i ti, ženo, pravo. Ako je ono onako – sigurno je da oni imaju pravo. A ako je ovo ovako – onda su ovi drugi u pravu..."...

Sa:
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1026/tekst/ko-u-ljubavi-prebiva-sav-u-bogu-prebiva/print/lat

Bas tako kao sto je i napisano :
"...Ne iskusavaj Boga svoga..." , jer ima i ona prica o Jovu i njegovim iskusenjima .
Zablagodarimo Gospodu za sve ono sto nam je svojom Promislju ucinio , onome sto nam cini ili ce uciniti . Amin .

Poslednja izmena:
Sve to može da se posmatra i sa neke druge od svih postojećih tj. mogućih strana.
Recimo, poznajem ljude koji žive u izobilju (bukvalno) i redovno daju priloge lokalnoj crkvi, donacije manastirima, učestvuju u dobrovoljnim manifestacijama
koje nisu vezane za veru i verske stvari..dakle, veruju u nešto, poštuju nešto, nekog...
Poznajem ljude koji žive u izobilju a sebični su do neba i nazad, ne poštuju nikoga i ništa i njihova parola je "daj-daj, samo meni daj".. srećni su, smeše se često..
Poznajem sirotinju koja ne veruje ni u šta osim u flašu rakije...srećni su kad dodju do nje..
Znam sirote ljude koji traže utehu u crkvama, manastirima i srećni su dok ne stignu računi dvadesetog u mesecu.
..itd..spektar onih koji bi ili ne bi menjali ništa, je povelik...:lol:

многи се тако хвалили па ево сада шкргућу зубима
те једно дете му наркоман, а ово друго побегло од куће.

мислим да ме погрешно не схватиш, свакаквих судбина има што наравно не желим теби да се деси нешто слично а бива и горих ствари.

овако кажи
фала богу да су ми моји вољени живи и здрави и нека тако вазда буде
довољно;)

Sram te bilo što si gord zbog svoje sreće, kad ostatak sveta pati ...

Di će ti duša?

да ли знаш где се налази граница твог цинизма?
шта године чине од човека па то је страшно:sad2:

све наопако постаде
оно горе сад је доле
место више мудрости са годинама све више лудости
ајд уздравље:pivce:

Misljenja sam da nije moralna niti bilo kakva druga obaveza bogatih pojedinaca da daju priloge za one u nevolju. Danas to je moralna i svakojaka druga obaveza drustva (drzavne organizacije) da obezbedi da svaki pojedinac ima normane uslove za zivot i sopstvenu reporodukciju. Naravno, neko voli da se rasipa, pa ce i davanjem priloga za siromasne da demonstrira svoju moc i svoje bogatstvo. Raznorazni prilozi i ostale akcije za pomoc nemocnima su samo pokrivanje i prikrivanje velike raslojednosti drustva u kome na jednoj strani zivi mali broj bogatih, a na drugoj velika vecina siromasnih.

Ne treba smesti s uma da i ti darezljivi bogatasi, koji zive u izobilju su, negde na nekoj njima znanoj strani, nekoga ili neke ojadili. Ne stice se bogatstvo postenim radom, vec eksploatacijom drugih ili spekulacijama, a cesto i mafijaskim delovanjem odredjenih slojeva drustva.

Postavlja se pitanje - gde se tu nalaze religiozne nevladine parazitske organizacije, a pre svega tri povlascene koje uzivaju neizmerne privilegije i drzavne subvencije.

многи се тако хвалили па ево сада шкргућу зубима
те једно дете му наркоман, а ово друго побегло од куће.

мислим да ме погрешно не схватиш, свакаквих судбина има што наравно не желим теби да се деси нешто слично а бива и горих ствари.

овако кажи
фала богу да су ми моји вољени живи и здрави и нека тако вазда буде
довољно;)

Da se razumemo, nisam bogat ali imam dovoljno koliko mi treba i deca mi nisu narkomani, cak jako mrze narkomaniju, gejeve i crkvu. Ja sam ih tako vaspitao.

A nisam ni stipsa ali ne delim tamo gde ne treba

Da se razumemo, nisam bogat ali imam dovoljno koliko mi treba i deca mi nisu narkomani, cak jako mrze narkomaniju, gejeve i crkvu. Ja sam ih tako vaspitao.

A nisam ni stipsa ali ne delim tamo gde ne treba

глупо је децу васпитавати уопште да мрзе и лечити сопствену фрустрацију на њима

Mhm...da ne idu putevima pederluka...kako to mogu da idu 'putevima pederluka'? Šta je to, zarazna bolest, pa će da se zaraze, i postanu prederi?

Šta im tačno kažeš? 'Ako te vidim da si mi doveo zeta u kuću, odreći ću te se? :lol:

Svet je otišao u majčinu.

PAPA se zalaže za prava gej populacije, a ateista diskriminiše. Idem da skočim sa meseca.

Poslednja izmena:
Ajmo ovako:
Zadovoljan si životom, i nisu ti potrebne vera, nada i uteha ... nikad?!:)
Samo što neko racionalizuje to emotivno sidro za lakše preživljavanje, a neko ga mistifikuje.

Primarni uslov za dobrotu je postojanje saosećajnosti. Ako si dobar, tj. saosećajan, onda se (manje ili više) uživljavaš i u muke ostatka sveta. Postavlja se pitanje kako dobar čovek može bezbolno podneti da gleda zla a da je pride svestan da od njega ništa ne zavisi. Takođe, koliko je zbilja dobar čovek koji je svestan tuđih nesreća a u potpunosti zadovoljan sopstvenim životom.
Čovek bi se raspao kada bi pokušao da se uživi u svetski jad i bedu. Zato se fokusira na sebe i svoje najbliže, što bi se, uprošćeno govoreći, moglo nazvati instinktom preživljavanja.

Dakle, Cleaner ima prava da bude srećan i pravo da tvrdi da je srećan, i njegovu sreću niko od vas ne može mu osporiti, niti ga ubeđivati da laže sam sebe.

Ako si dobar, tj. saosećajan, onda se (manje ili više) uživljavaš i u muke ostatka sveta
Pa zao mi je onih koji pate, kojima je tesko.......
Zao mi je i onih koji odlaze u crkve, mole se bogu i rade neke stvari za sta ja mislim da su gubljenje i vremena i para.
Siguran sam da se time nista ne postize ali oni toga nisu svesni. Misle da ce im biti bolje i lakse ako ne rade na crveno slovo, ako poste na odredjeni dan, ako se mole bogu kad ustanu i pred spavanje itd itd.
Pa evo ja sam im cist primer da moze dobro da se zivi i bez vere ali zaista dobro bez stresova, sa ljubavlju i dobrim zdravljem

Ajmo ovako:
Zadovoljan si životom, i nisu ti potrebne vera, nada i uteha ... nikad?!:)
Samo što neko racionalizuje to emotivno sidro za lakše preživljavanje, a neko ga mistifikuje.

Primarni uslov za dobrotu je postojanje saosećajnosti. Ako si dobar, tj. saosećajan, onda se (manje ili više) uživljavaš i u muke ostatka sveta. Postavlja se pitanje kako dobar čovek može bezbolno podneti da gleda zla a da je pride svestan da od njega ništa ne zavisi. Takođe, koliko je zbilja dobar čovek koji je svestan tuđih nesreća a u potpunosti zadovoljan sopstvenim životom.
Čovek bi se raspao kada bi pokušao da se uživi u svetski jad i bedu. Zato se fokusira na sebe i svoje najbliže, što bi se, uprošćeno govoreći, moglo nazvati instinktom preživljavanja.

Dakle, Cleaner ima prava da bude srećan i pravo da tvrdi da je srećan, i njegovu sreću niko od vas ne može mu osporiti, niti ga ubeđivati da laže sam sebe.

..što reče neko..suština..

Racionalizacija i mistifikacija imaju isti cilj a različite puteve..

Pa zao mi je onih koji pate, kojima je tesko.......
Zao mi je i onih koji odlaze u crkve, mole se bogu i rade neke stvari za sta ja mislim da su gubljenje i vremena i para.
Siguran sam da se time nista ne postize ali oni toga nisu svesni. Misle da ce im biti bolje i lakse ako ne rade na crveno slovo, ako poste na odredjeni dan, ako se mole bogu kad ustanu i pred spavanje itd itd.
Pa evo ja sam im cist primer da moze dobro da se zivi i bez vere ali zaista dobro bez stresova, sa ljubavlju i dobrim zdravljem

Samo tu grešiš, njima tad i jeste bolje a ko si ti ili ko sam ja da im to "bolje" pa nek je i imaginarno, uskratimo...

Lepo je to sto si srecan i neka ti tako bude do kraja zivota. Previse je zivot nepredvidiv tako da sve moze da se preokrene krene nekim drugim tokom i sta onda?Nema Bog veze sa tim ..prosto zivot je takav.

Previse je zivot nepredvidiv tako da sve moze da se preokrene krene nekim drugim tokom i sta onda?Nema Bog veze sa tim ..prosto zivot je takav.
Upravo o tome pricam.
Mozes da se molis non stop ako treba da se desi nesto lose desice se.
Ako ti sve ide od ruke onda ti ide i kraj.
Pusti te price "jednog dana" ili "u nekom drugom zivotu".
Vec sutra je ko ziv a ko mrtav..........

Back