Potresna pricha, ali ne i usamljena. Razumem osecaj besa koji je gospodario zenom dok je u svojoj nemoci radila ono shto joj je pomoglo da se isprazni. Bes je stanje koje se teshko kontrolishe, a mora negde da eksplodira. U afektu se ljudi i ubijaju, zar ne! Osveta ide uz ovakav sluchaj ruku pod ruku.
Dotichna Ivana jeste bila posledica a ne uzrok, sasvim se slazem, ali da li je bash to moralo tako da se razvija. Kada brak (veza) zapadne u krizu to ne mogu da ne osecaju oba partnera, ali se onda o tome razgovara i ne treba da se pravimo da ne primecujemo ili da se nadamo da ce sve to samo da se reshi, dok nezadovoljstvo raste do kulminacije. Meni je chak vrlo interesantna pojava kada zena nadje dechka i ostavi muza i decu, a on ostane kao po-sran, i prosto bih aplaudirala dotichnoj, da konachni ceh ne placaju deca. Ali i u obrnutom sluchaju dechica najvishe osete taj razlaz roditelja, i kao lichno pogodjena i kroz patnju ostavljenog roditelja. Ne valja kako god okrenesh.
No, retko ce majka da ostavi decu i cak ce i da trpi u braku, samo da se to kotrlja nekako. Au, onda je bes josh jachi kad se on odluchi na izlazak iz takvog braka. Ne valja ni kad oboje dodju do faze nezadovoljstva, pa se svadjaju, a deca to slusaju. Sve u svemu, jedino sami sebe mozemo da krivimo za promashaj u odabiru partnera, mada se i ljudi menjaju pod raznoraznim okolnostima, pa kroz sazrevanje menjamo i cud, pa se desi da kroz 10 godina nemamo partnera kakvog smo izabrali. Zato treba razgovarati i resavati probleme, ili se sporazumno razici, uz poravnanje koliko je to moguce. Iznenadjenje tipa - ostavio me iz chistog mira - najgore je i najpovredljivije reshenje.
Da se nije nashla Ivana, nashla bi se neka druga devojka na njegovom putu, jer su muskarci skloni da ostaju u svojoj ususkanosti dok ne nadju sigurnu drugu priliku. A najbolje je, to vazi i za vezu, da se rascisti jedna, pa zapocinje druga. Mada, ima i bezobzirnih devojaka koje ne haju mnogo za status mushkarca, u fazonu - ako on ne vodi rachuna o svojoj zeni, a shto bih ja? Lichno, izbegavam ozenjene kao kugu. A cyber je pun takvih likova. Lazu i mazu samo da bi zveknuli nesto sa strane.
Vishe i ne znam shta sam htela da kazem, odoh u shirinu ... pa dobro, u svakom sluchaju razumem postupak ostavljene zene, znam da joj nece biti lak zivot na dalje, jer su majci gotovo uvek 'vezane ruke' i ne moze chestito da se posveti sebi od jednog mora obaveza oko kuce i dece, ovamo je sama, usamljena, da li nadje nekoga za seks, da li ne nadje (a to je jako bitan segment zivota), neretko se prekida i drushtveni zivot, zatvaramo se u sebe, ocajavamo, i jedno vuche drugo ... zapada se u vrtlog i kolotechinu. Gospodi je mnogo lakshe, nastavljaju da zive kao momci, zezanje, seks, opushtencija ... e, ovo stvarno jeste velika nepravda.