Nikolić pozvao Jahjagu na susret

Nepozvani Junak

Domaćin
Poruka
3.636
Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je pre dvadesetak dana uputio kosovskoj predsednici Atifeti Jahjagi poziv da se sretnu i o tome obavestio Brisel.

tomislav-nikolic.jpg

Nikolić je rekao da je o pozivu koji je uputio predsednici Kosova obavestio visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana Filea. On u intervjuu za novogodišnji broj "Politike" kaže da je manje važno gde bi bio održan taj susreta, ali da bi možda trebalo izbeći i Beograd i Prištinu.

"Što se mene tiče, mogu da idem u Prištinu i da im u skupštini izložim Platformu. Nemam nikaka problem sa tim"
, rekao je predsednik Srbije.

Napominjući da je želeo da se, čim je vlada formirana, posvetimo rešavanju pitanja Kosova i Metohije, Nikolić je rekao da su imali dva sastanka.

"Na prvom sam pitao ko će da napiše Platformu i predsednik vlade (Ivica Dačić) je rekao: Napiši ti predsedniče"
, kazao je Nikolić.

"O tekstu smo više puta razgovaral i nije bilo ozbiljnijih primedbi. Tek tada sam ga predstavio opoziciji", rekao je on i naglasio da Platforma "ne treba da bude dokumet vladajuće koalicije, nego Narodne skupštine".

"Platformom želimo da prestane praksa da pravimo parcijalne dogovore, a da nemamo obavezu da poštujemo neki svoj dokument. Hoću da razgovaramo i o parcijalnim problemima, ali znam da je za naše interese optimalno da je i parcijalno dogovoreno tek kada je sve dogovoreno", kazao je Nikolić.

"Kada imate okvir i kada nam kažu da žele da razgovaraju o telekomunikacijama, mi pogledamo Platformu i kažemo - dobro, razgovaramo, o energetici, isto - pogledamo rezoluciju. To je način da nas niko ne dovede u situaciju da nas upozna da je nešto dogovoreno, a da mi o tome ne odlučujemo i da ne možemo da reagujemo", kazao je predsednik Srbije.

Na pitanje da se to može protumačiti da je nezadovoljan nečim o čemu se Dačić dogovorio, Nikolić je rekao:

"Nije se on (Dačić) ništa dogovorio, samo je ispunjavao ono o čemu su se drugi dogovorili".

Na konstataciju da se Dačić dogovorio o carinama, o oficirima za vezu, predsednik Srbije je kazao:

"Ne, o carinama se dogovorio Borko Stefanović. Dogovorio je, imam papir u arhivi, da se roba carini po zakonima Kosova. To je papir koji nas najteže opterećuje. Najteži zadatak Dačića jeste to što nema nove teme i ja mu Platformom otvaram manevarski prostor".

-------------------------------------------------------------------------------------
Да ли ће Скупштина Косова прихватити платформицу коју није прихватила Скупштина Србије?
Ако Скупштина Србије нешто неће да ли је то добро за Србију или за Николића?
Да ли је платформа преведена?
Које доказе Председник има у архиви и зашто не оптужује целу претходну власт него именује лично?
Има ли бар тај Николићев доказ икакав печат ако већ нема на дипломи?
Да ли је овај доказ сигуран попут доказа са изборним листићима?
Шта мисле Срби са Косова?

-------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
kolega, kad shvatite da su nasi politicari kroz istoriju skoro svi do jednog bili sluzbenici stranih ispostava, onda znate da za ovaj napacen i izmucen narod nade nema i nikad je nece biti dok nekome od njih ne omrkne...barem tako istorija kaze a ja sam racionalan covek i sabiram dva i dva....

uostalom to je najgora varijanta za srbiju ali ovoliko ponizenje srbija nije u istoriji nikad dozivela.... rekoh ja da cemo zidati botu od blata a i rebeka, jedina od svih....

kolega, kad shvatite da su nasi politicari kroz istoriju skoro svi do jednog bili sluzbenici stranih ispostava, onda znate da za ovaj napacen i izmucen narod nade nema i nikad je nece biti dok nekome od njih ne omrkne...barem tako istorija kaze a ja sam racionalan covek i sabiram dva i dva....

uostalom to je najgora varijanta za srbiju ali ovoliko ponizenje srbija nije u istoriji nikad dozivela.... rekoh ja da cemo zidati botu od blata a i rebeka, jedina od svih....

Sa jedne strane je tako ali sa druge strane postoji fascinantna organizacija celog sveta
No to su previše visoki nivoi rasprave za nas proste forumaše željnih senzacija izraženih u brojevima:
http://forum.krstarica.com/showthre...А-ЕВРА-!!!?p=24114019&viewfull=1#post24114019

Poslednja izmena:
Sa jedne strane je tako ali sa druge strana postoji fascinantna organizacija celog sveta
No to su previše visoki nivoi rasprave za nas proste forumaše željnih senzacija izraženih u brojevima:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/596856-%D0%9D%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%90%D0%9B%D0%9E-160-%D0%9C%D0%98%D0%9B%D0%98%D0%9E%D0%9D%D0%90-%D0%95%D0%92%D0%A0%D0%90-!!!?p=24114019&viewfull=1#post24114019

naravno i to nije tema za pdf koji se bavi po pravilu samo dnevnim vestima tipa koji nas ili strani politicar ume dalje i socnije da pljune....

Pametnica :)

A da pri tome nismo ni u jednoj stranci već samo realno ;)

BOTU neću zidati nikad i ni za šta..NIKAD I NI ZA ŠTA

Back