Nikola Kojo: Odlazim iz Srbije

Аница Добра говори немачки једнако добро као српски и одавно је тамо на тржишту. Мира Фурлан се бави другим послом сада.
Svako ima neki adut. Neki prodje neki ne. Ako je covek resio da ide preko neka ide. Neka pokaze sta zna i ume. Ne vidim potrebu da opljuvavas coveka i zelis mu propast. Jel to zato sto si ti ceo zivot nesposobna da uradis ista hrabro i sposobno?

Zavukla se u kiosk neki prodajes kifle i molis Boga da svi budu gladni?

Svako ima neki adut. Neki prodje neki ne. Ako je covek resio da ide preko neka ide. Neka pokaze sta zna i ume. Ne vidim potrebu da opljuvavas coveka i zelis mu propast. Jel to zato sto si ti ceo zivot nesposobna da uradis ista hrabro i sposobno?

Zavukla se u kiosk neki prodajes kifle i molis Boga da svi budu gladni?

Јесте, продајем унучиће на киоску. Хајде, уозбиљи се.

Нити је леп нити изразито талентован. Који ће им такав, леба ти.

Bio je lep, u ovim godinama sigurno vise nije, ali jeste talentovan i mio lik. A svaki covek koji voli Srbiju, sto je i logicno, potreban je drugima.
Ne bih se slozio. Mnogo je veca hrabrost potrebna da se ode. Svaka mu cast na tome samo time nece nista da postigne.

Jos je veca hrabrost ostati i uhvatiti se u kostac sa ovom i ovakvom realnoscu, a svaka teskoca je prolazna.

Bio je lep, u ovim godinama sigurno vise nije, ali jeste talentovan i mio lik. A svaki covek koji voli Srbiju, sto je i logicno, potreban je drugima.

Jos je veca hrabrost ostati i uhvatiti se u kostac sa ovom i ovakvom realnoscu.

Мио лик? Па сад...

Којо и реалност. Па он већ живи дупло боље од просека.

Jos je veca hrabrost ostati i uhvatiti se u kostac sa ovom i ovakvom realnoscu, a svaka teskoca je prolazna.
Ma kakva veca hrabrost. Pa prepuna je Srbija degenereika koji nemaju hrabrosti ni knjigu da otvore :D Prepuna uplasenih degenerika. Evo ti hiljade botova koa dovoljan primer.

Oduvek su ljudi odlazili tamo gde im je bolje.Prena nekim procenama od pada Berlinskog zida 28 miliona ljudskih jedinki sa istoka Evrope preselilo se na zapad Evope,Iskreno ne vidim da je odlazak pomenutog za Srbiju gubitak na koji se treba osvrtati.Zapravo drustvo nece primetiti ili osetiti njegovo odsustvo.Sasvim je drugi par cipela odlazak strucnjaka iz oblasti u kojima imamo malo drugih strucnjaka ili ih nemamo uopste kao sto su neke lekarske specijalnosti ili subspecijalnosti.
Tako mozemo reci da nam niko nece nedostajati ili je stvar ukusa,jel isto kad su odlazili za boljim u proslom veku i miru,za vreme bombardovanja i sad vucica,pa sramota je nasa sto smo mu dozvolili da toliko pusti muda i da mu se toliko slepaca prislepa i dalje nekaznjeno,pa sutra ce neko nas rodjeni otici ,jbg meni nece tvoji nedostajati tebi nece moji,a realno smo svi u kurcy

Мио лик? Па сад...

Којо и реалност. Па он већ живи дупло боље од просека.

Dobro nije sve u parama, mozda je u uslovima zivota, institucijama, atmosferi, ali svejedno, lakse je otici nego ostati i boriti se.
Ma kakva veca hrabrost. Pa prepuna je Srbija degenereika koji nemaju hrabrosti ni knjigu da otvore :D Prepuna uplasenih degenerika. Evo ti hiljade botova koa dovoljan primer.

Veruj da ne znam za takve, ali eto, ti se mozda druzis sa takvima pa znas bolje.

A da ima uplasenog sveta, ima, ali uvek ga je i bilo, i na to se ne treba obazirati.

Dobro nije sve u parama, mozda je u uslovima zivota, institucijama, atmosferi, ali svejedno, lakse je otici nego ostati i boriti se.

Veruj da ne znam za takve, ali eto, ti se mozda druzis sa takvima pa znas bolje.

A da ima uplasenog sveta, ima, ali uvek ga je i bilo, i na to se ne treba obazirati.
Ma ovde ostaju samo nesposobni debili i sposobni koji uzivaju :D Debila je 10 puta vise.

Marko-Djuric-smejanje-smeh1.jpg

Ovaj nece nigde! Ima masa njih ispod prosecnih ,netalentovanih koji su preko politike dosli do polozaja.Nikola Kojo je odlican glumac i kada pogledate njegovu karijeru tu je veliki broj filmova visokog dometa Lepa sela lepo gore,Parada,Mi nismo Andjeli ...
Ko je rodjen pre 80 tih u BGD zna kakav je ovo grad bio ,kulturna metropola,grad Mire Trailovic ,Festa ,Branka Pesica jedna lepa atmosfera sa zurkama po gradu i raznim desavanjima. Danas je samo veliki ,preveliki grad koga vode ovakvi kao ovaj sa slike. Pokusavamo da odrzimo nivo ali jako tesko jer danas dolaze svakavi u grad a nekada samo najbolji.

Tako mozemo reci da nam niko nece nedostajati ili je stvar ukusa,jel isto kad su odlazili za boljim u proslom veku i miru,za vreme bombardovanja i sad vucica,pa sramota je nasa sto smo mu dozvolili da toliko pusti muda i da mu se toliko slepaca prislepa i dalje nekaznjeno,pa sutra ce neko nas rodjeni otici ,jbg meni nece tvoji nedostajati tebi nece moji,a realno smo svi u kurcy
Nije stvar ukusa nego objektivnih kriterijuma.Neke jedinke su vaznije od drugih.Nikola Kojo ne spada u vazne.Odlazak je sad masovniji jer postoji mogucnost odlaska.Poslednjih 100 i vise godina uglavnom su zapadne drzave bile zatvorene za Srbe u smislu trajnog preseljenja a mnogi su zazirali od tudjine jer nisu poznavali jezik ili nisu imali dovoljno informacija sta ih tamo ceka.Danas je preseljenje na zapad mnogo lakse..Mislim da iseljavanje nema mnogo veze sa pitanjem ko je na vlasti.Sve nase vlasti su manje vise iste.Iseljeavanje je nemoguce zaustaviti sve dok postoji mogucnost ljudi da odu.

Back