- Jokić je nešto između Šakila i Džabara po stilu, ali značajno niži ( u košarci na poziciji centra je razlika od 5 cm puno). Nikola je niži od Šakila 5 a od Džabara 7 cm.
Ali racio mu je na najvišem nivou. I ne može on to u reprezentaciji pokazati, kao u Denveru, mada mi to očekujemo, ali to ne treba da umanji njegovu virtuoznost.
Ovde se provukla neka debilna teza da Jokic ne moze da dominira u reprezentaciji,autor nije objasnio zasto i zbog cega.
Zapravo moze to je pokazao na EP.
Ne moze da dominira ako mu je trener
Sale Djordjevic zvani igra sa dva centra,onda ne moze,a zasto??????
Zato sto je fiba teren skracen velika je guzva u reketu,a majstorima igre treba prostor,na tako skracen teren nas tadasnji selektor je imao voziju da dodao jos i Milutinova pa da ih upari zajedno...mislim cisto da i on dosoli guzvi i da je napravi jos vecom.
Cim je dosao Pesic uradio je jednu sasvim logicnu stvar.Ocistio je prostor Nikoli Jokicu da bi mogao da igra.
Naravno to je dalo rezultate i ovaj je dominirao od prve do poslednje utakmice.
Dakle sve je do trenera kako i na koji nacin ga koristis...
Sad ce neko reci pa sto nismo uzeli medalju onda kada je tako dobro igrao?
Odgovor je opet jednostavan.
Zato sto jedan igrac ne donosi medalju.
Jokic dok je bio na parketu bili smo u plusu,a onda je i sam Pesic zabagovao.
Prvo ga izveo pred kraj poluvremena bez ikakvog razloga i to na plus cetrnaest cini mi se,a onda ga u poslednjoj cetvrtini drzao na klupi bez ikakvog razloga.Igrac koji je igrao umesto njega napravio je minus deventaest.
Inace generalno Jokic se zaustavlja tako sto ga udvojis gde ne moze on kao centar protiv dva igraca na sebi,ali onda se pravi visak gde je jedan igrac slobodan,a ti onda imas svo vreme ako si pametan trener da vezbas takve situacije...i kaznjavas protivnika,sto opet dovodi do uloge trenera koja mora da se vidi.