Nikola Jokic

Ko je najbolji srpski kosarkas u istoriji, posle Jokica?

Bodiroga, Divac, Djordjevic, Stojakovic, Teodosic? Da cujem misljenja

Od tih ponudjenih, Bodiroga.

Mogao je i Teodosic, da nije lenstina tupava; on ima sve predispozicije za tako nesto, ali ga jednostavno mrzi da se spusti u stav i igra odbranu, i da radi i crnci.

Stojakovic ne moze da bude najbolji, jer je jedan od najgorih igraca u istoriji NBA lige u odbrani koji je igrao na tom nivou. Bio je uzasan u odbrani cak i za standarde iz 70ih godina, potpuna rupa u Sakrementu u odbrani, pa je Dag Kristi morao da popunjave sve njegove nedostatke u odbrani. Sto je ok jer im je donosio puno u napadu recimo. Ali je zaista bio legendarno uzasan u odbrani.

Само да напоменем да је Шак који је нахвалио Јокића у овом клипу (а и много пута досад у разним приликама) недавно оспорио његову трећу МВП титулу.

- Jokić je nešto između Šakila i Džabara po stilu, ali značajno niži ( u košarci na poziciji centra je razlika od 5 cm puno). Nikola je niži od Šakila 5 a od Džabara 7 cm.
Ali racio mu je na najvišem nivou. I ne može on to u reprezentaciji pokazati, kao u Denveru, mada mi to očekujemo, ali to ne treba da umanji njegovu virtuoznost.
Ovde se provukla neka debilna teza da Jokic ne moze da dominira u reprezentaciji,autor nije objasnio zasto i zbog cega.

Zapravo moze to je pokazao na EP.

Ne moze da dominira ako mu je trener
Sale Djordjevic zvani igra sa dva centra,onda ne moze,a zasto??????

Zato sto je fiba teren skracen velika je guzva u reketu,a majstorima igre treba prostor,na tako skracen teren nas tadasnji selektor je imao voziju da dodao jos i Milutinova pa da ih upari zajedno...mislim cisto da i on dosoli guzvi i da je napravi jos vecom.

Cim je dosao Pesic uradio je jednu sasvim logicnu stvar.Ocistio je prostor Nikoli Jokicu da bi mogao da igra.

Naravno to je dalo rezultate i ovaj je dominirao od prve do poslednje utakmice.
Dakle sve je do trenera kako i na koji nacin ga koristis...

Sad ce neko reci pa sto nismo uzeli medalju onda kada je tako dobro igrao?

Odgovor je opet jednostavan.

Zato sto jedan igrac ne donosi medalju.

Jokic dok je bio na parketu bili smo u plusu,a onda je i sam Pesic zabagovao.

Prvo ga izveo pred kraj poluvremena bez ikakvog razloga i to na plus cetrnaest cini mi se,a onda ga u poslednjoj cetvrtini drzao na klupi bez ikakvog razloga.Igrac koji je igrao umesto njega napravio je minus deventaest.

Inace generalno Jokic se zaustavlja tako sto ga udvojis gde ne moze on kao centar protiv dva igraca na sebi,ali onda se pravi visak gde je jedan igrac slobodan,a ti onda imas svo vreme ako si pametan trener da vezbas takve situacije...i kaznjavas protivnika,sto opet dovodi do uloge trenera koja mora da se vidi.

Poslednja izmena:
Karikiraš i izvrćeš,.. ali ne marim,..
Ovde se provukla neka debilna teza da Jokic ne moze da dominira u reprezentaciji,autor nije objasnio zasto i zbog cega...
UIGRANOST - odgovorio sam već - ( Denver je jako uigrana ekipa, a nijedna reprezentacija tu uigranost ne može dostići,.. nema vremena ni para za to)
I teza nije debilna i nisam koristio tvoj rečnik: Napisao sam "virtuoznost" a dominantan je Jokić svakako,..To nije isto.
Zapravo moze to je pokazao na EP.
U Denveru pokazuje mnogo više.
Ne moze da dominira ako mu je trener
Sale Djordjevic zvani igra sa dva centra,onda ne moze,a zasto???

Zato sto je fiba teren skracen velika je guzva u reketu,a majstorima igre treba prostor,na tako skracen teren nas tadasnji selektor je imao voziju da dodao jos i Milutinova pa da ih upari zajedno...mislim cisto da i on dosoli guzvi i da je napravi jos vecom.
OK, ali i Milutinov je tada bio u top formi,.. pa je Sale eksperimentisao. Sale nije vrhunski trener koliko Pešić, bio je samo dobar plej,
Cim je dosao Pesic uradio je jednu sasvim logicnu stvar.Ocistio je prostor Nikoli Jokicu da bi mogao da igra.

Naravno to je dalo rezultate i ovaj je dominirao od prve do poslednje utakmice.
Dakle sve je do trenera kako i na koji nacin ga koristis...
Uvek će Nikola dominirati, ali je bitnije da i tim pobeđuje.
Sad ce neko reci pa sto nismo uzeli medalju onda kada je tako dobro igrao?
Odgovor je opet jednostavan.
Zato sto jedan igrac ne donosi medalju...
Bilo je i drugih razloga - igra se sa pet igrača,.. bolje je reći - ne može se igra zasnivati na jednom igraču - i to u kraćem vremenu priprema. (u Denveru, koji je jako uigran i puno toga je podređeno Jokiću - ponekad može)
Postoje i dani kada se mnogo negativnog poklopi ( poslednja utakmica Minesote i Denvera,.. pa i tu utakmicu tako vidim.
Jokic dok je bio na parketu bili smo u plusu,a onda je i sam Pesic zabagovao.
Prvo ga je izveo pred kraj poluvremena bez ikakvog razloga i to na plus cetenaest cini mi se,a onda ga u poslednjoj cetvrtini drzao na klupi bez ikakvog razloga.Igrac koji je igrao umesto njega napravio je minus deventaest.

Inace generalno Jokic se zaustavlja tako sto ga udvojis i ne moze on kao centar protiv dva igraca na sebi,ali onda se pravi visak gde je jedan igrac slobodan,a ti imas onda svo vreme ako si pametan trener da vezbas takve situacije...i kaznjavas protivnika,sto opet dovodi do uloge trenera koja mora da se vidi.
Jokić je tip igrača koji se ne zaustavlja, ali i on ima dobar i loš dan,... Nema igrača koji 1 na 1 može da zaustavi Jokića (trenutno), a o udvajanje bi moglo biti govora, kada bi Jokić igrao klasičnu peticu (pod košem), ali on je izvrstan i na postu i spolja.
A, za udvajanje bilo kog igrača, treba protivnička ekipa da je znatno brža.

vidim ispušio slaninar
jbg nek se pakuje čekaju ga konji vrani i aca vučić da ga malo pojača pred lokalne izbore..možda ga dovuku na neki miting da mahne sendvičarima.. taman ima vremena da odmori za Olimpijadu da nas opet use re ko i uvek..
mada možda opet smisli neki izgovor da odjbe Srbiju.. tipa konj mi kašlje i ima temperaturu ili tako nešto..

Poslednja izmena:
MPJ iz igre 3/12 (25%)
Gordon 2/5, ukupno 4 p, 4sk, 2as
KCP 2/7
cela klupa Denvera ukupno 5 poena (svi od K.Brauna)

Ovo nije šampionski tim, ovo je raspad sistema. Treba im ozbiljna rekonstrukcija tima oko Jokića, Mareja i Gordona, prvi da leti MPJ da bi se za njega uzeo ozbiljan igrač, takođe pod obavezno da se nađe neko da odmeni Jokića na 10 minuta po utakmici.

Osim Mareja, nemaju bekove koji mogu da organizuju igru, a kada Minesota ima takvog defanzivnog igraca kao sto je Ant, koji bukvalno probija sve screenove koje Jokic postavlja i smeta Mareju da radi, to je to.

MPJ iz igre 3/12 (25%)
Gordon 2/5, ukupno 4 p, 4sk, 2as
KCP 2/7
cela klupa Denvera ukupno 5 poena (svi od K.Brauna)

Ovo nije šampionski tim, ovo je raspad sistema. Treba im ozbiljna rekonstrukcija tima oko Jokića, Mareja i Gordona, prvi da leti MPJ da bi se za njega uzeo ozbiljan igrač, takođe pod obavezno da se nađe neko da odmeni Jokića na 10 minuta po utakmici.
Marej i Jokić = 69 poena
Svi ostali = 21 poen

Denver - Jedan centar (igrao 47 minuta)
Minesota - Tri centra (39, 36 i 22 minuta)

Ne može Jokić sam?
Kada kola krenu niz brdo i potreban je siguran koš, ako Mareja ne krene a ne može stalno, Jokić može samo da plače.
Sve te kliše fore: "nezaustavljiv", "ne može niko da ga čuva" padaju u vodu, jer pod malo većim pritiskom Jokić je u napadu prosečan.
Stegne se ruka, nema više flotera, šuta sa distance, laganih poena, procenta šuta od 80% kao u sezoni kada su se stručnjaci kleli u "najboljeg ikada".
Ne može Joka sam, trebaju mu još dva superstara, klupa, trener u eri kada u celoj ligi samo 2-3 tima imaju krštenog krilnog centra ili centra, a nema čak ni toliko dobrih trenera.
U trećoj četvrtini Jokić je odigrao kardinalno, sramno i sahranio Denver.
Izgubiti od ovakve Minesote sa jednim klincom koji glumi Jordana a nije mu ni senka i sa dva antikošarkaša u odbrani Goberom i Taunsom je sramota.
Bostonu se konačno sve složilo do finala, a moguće i Dalasu.

Ne može Jokić sam?
Kada kola krenu niz brdo i potreban je siguran koš, ako Mareja ne krene a ne može stalno, Jokić može samo da plače.
Sve te kliše fore: "nezaustavljiv", "ne može niko da ga čuva" padaju u vodu, jer pod malo većim pritiskom Jokić je u napadu prosečan.
Stegne se ruka, nema više flotera, šuta sa distance, laganih poena, procenta šuta od 80% kao u sezoni kada su se stručnjaci kleli u "najboljeg ikada".
Ne može Joka sam, trebaju mu još dva superstara, klupa, trener u eri kada u celoj ligi samo 2-3 tima imaju krštenog krilnog centra ili centra, a nema čak ni toliko dobrih trenera.
U trećoj četvrtini Jokić je odigrao kardinalno, sramno i sahranio Denver.
Izgubiti od ovakve Minesote sa jednim klincom koji glumi Jordana a nije mu ni senka i sa dva antikošarkaša u odbrani Goberom i Taunsom je sramota.
Bostonu se konačno sve složilo do finala, a moguće i Dalasu.
Znaci nema trenera u nba,nema centara,nema ni krilnih centara,ne valja Jokic,ne valja Tauns,a ne valja ni Gober ma niko ne valja au aj mrs retard klasican loptu u zivotu nisi pipnuo ne zna se ko je ludji ti ili ovaj pop80..

Poslednja izmena:
Znaci nema trenera u nba,nema centara,nema ni krilnih centara,ne valja Jokic,ne valja Tauns,a ne valja ni Gober ma niko ne valja au aj mrs retard klasican loptu u zivotu nisi pipnuo ne zna se ko je ludji ti ili ovaj pop80..
evo ni Hauard nije pipnuo loptu..

Hauard je taj stav izneo nakon što je Denver poražen u polufinalu Zapada od Minesote (4:3).

"Bilo je teško. Ne mislim da je Jokić trebalo da bude broj jedan", rekao je Hauard..

"To što ne idem na Olimpijske igre je najveće razočarenje u mom životu" ( Timoti Luvavu )
"Ne znam da li ću da igram za Srbiju na Olimpijadi. Moram da razmislim." ( Nikola Jokić )

Patriota koji voli svoju zemlju i svoj narod a sa druge strane SNS sektaš koga boli krac za svoju zemlju i svoj narod.. Čak i da dođe da igra biće to iz ljubavi prema Vučiću koji će ga zamoliti.. Da pokaže Vučić Srbiji kako su SNS članovi i simpatizeri lojalni svojoj zemlji.. I naravno igraće preko krca , us raće nas 100 %

Back