Nikola Jokic

Nije, ali ne treba osporavati ni Denver koji je odlična ekipa, koja igra pravu timsku košarku.
Bez obzira ko je MVP finala(to odlučuje obično poslednja utakmica) ne može se tvrditi da je Jokićev uticaj veći od Marejovog, kada Denver bez Mareja nije ni video finale, niti bio blizu.
isto važi i za Gordona, čiji je doprinos u timskoj igri, odbrani daleko važniji i značajniji od Jokićevih triple double-ova i statistike.
Ali mi samo hvalimo i veličamo Jokića, da je Marej naš bila bi druga priča.
Denver je tim koji je godinama građen oko Jokića i njegovih mogućnosti, bez njega ovaj Denver ne bi postojao.

Za ovo "Denver bez Mareja nije ni video finale, niti bio blizu" ne znam šta da ti kažem sem da je za finale i titulu potrebno da tim bude kompletan, ali Jokić je uspešno vodio desetkovani Denver u plejofu, dok domete Denvera u plejofu bez Jokića nismo videli, tako da tu možeš samo da spekulišeš, ali budi pošten i realan pa mi kaži koliko daleko misliš da bi stigli?

Gordonov doprinos timu veći od Jokićevog? Zaista? Sebe smatraš realnim?

Denver je tim koji je godinama građen oko Jokića i njegovih mogućnosti, bez njega ovaj Denver ne bi postojao.

Za ovo "Denver bez Mareja nije ni video finale, niti bio blizu" ne znam šta da ti kažem sem da je za finale i titulu potrebno da tim bude kompletan, ali Jokić je uspešno vodio desetkovani Denver u plejofu, dok domete Denvera u plejofu bez Jokića nismo videli, tako da tu možeš samo da spekulišeš, ali budi pošten i realan pa mi kaži koliko daleko misliš da bi stigli?

Gordonov doprinos timu veći od Jokićevog? Zaista? Sebe smatraš realnim?
Naravno da je potrebno da tim bude kompletan, ali Marej nije samo igrač koga Jokić "vodi" , već najbolji individualni igrač Denvera, jedini koji može nešto sam da iskreira kada timu ne ide.

Nisam rekao da je Gordonov doprinos timu veći od Jokićevog, već da je Gordonov uticaj u odbrani važniji od Jokićevog triple double, tj. nabudžene statistike, odnosno, ako je lakše mislio sam tu isključivo na asistencije, koje su precenjena kategorija.

Karmela nikada nisam voleo kao igrača, ali Denver tada nije mogao više jer je Zapadna konferencija bila prejaka.
Sa Marejom imaju titulu, to se slažem.

Embidd igra na poziciji centra, to znači da ga čuva protivnički centar. Ako je ubacio Denveru 50p, to znači da je ubacio direktno preko svog čuvara, tj. Jokića.
Kako se okrene poprilična je sramota da "velikom" igraču u najboljim godinama protivnički igrač ubaci 50p. To se najboljima ne dešava.
Embiid je u Denveru u zadnjih 7 godina igrao 2 puta. Lik "on the road" igra samo protiv raspad momčadi na kojima bilda statistiku. Al njega još nitko nije prozvao stat padderom. Glavno da je Jokić, koji je gro puta prosjedio zadnjih 5-6 min utakmice (iako mu je za triple double falio 1 skok ili 1 asistencija), tako nazvan masu puta.

Embiid je u Denveru u zadnjih 7 godina igrao 2 puta. Lik "on the road" igra samo protiv raspad momčadi na kojima bilda statistiku. Al njega još nitko nije prozvao stat padderom. Glavno da je Jokić, koji je gro puta prosjedio zadnjih 5-6 min utakmice (iako mu je za triple double falio 1 skok ili 1 asistencija), tako nazvan masu puta.
Embidd je veliko, nezrelo, razmaženo derište.

Ma gde može neki tamo Jokić s tobom :rotf:
Dejan Stankovic je u svojoj generaciji u Zvezdi bio jedan od najslabijih, najlosijih igrača i završio je u Interu dok drugi nisu izborili mesto ni u Zvezdi.
Imao sam priliku da igram fudbal protiv par prvotimaca kao amater na turnirima malog fudbala i pobeđivao ih bez problema.
Tako da ne znači da ako je neko u vrhu najboljih igrača u ligi od 300 igrača da je najbolji na svetu, jer ima mnogo talentovanih ljudi koji se ne bave određenim poslom u kome bi lako mogli da budu najbolji.
Moj brat je u svojim najboljim godinama igrao strašno košarku, basket a nikada je nije trenirao.
1-1 nije mogao niko da ga čuva, nikada, a ono što je izvodio na basketu jedan Jokić može samo da sanja.

Naravno da ograničeno i indoktrinirano stado to teško može da razume i prihvati kao istinu.
Mediji prave svet iluzije gde su Mask, Gejts najpametniji ljudi na svetu, a ne neki tamo anonimni matematičar genije iz Rusije koji odbija Nobelovu nagradu i milion dolara.

Ako sam ti smešan i pišem gluposti možeš lako da me demantuješ na basketu, kada god hoćeš.
Povedeš filiposa malog pantera, možeš i Jokića da zovneš on čeka taj poziv stalno i da vidimo ko će na kraju da se smeje.

Ti si izgleda samo trcao kao sto kazes, a lopti i taktici nisi ni prisao, a kamoli basketu.
U pravu si, trčao sam kao Embidd.
Opet ga ponizio. Još prišao Jokiću posle utakmice i šapnuo mu na uvo da je najbolji.

Zamisli Jordanu u svom prajmu Dreksler za dve utakmice ubaci 90p i priđe mu i šapne da je najbolji i da nastavi tako.
Jordan bi ga zadavio.
Mada, najboljima to jednostavno ne može da se dogodi.

živeo sam u usa 7 godina i družio se na nekim likovima koji baš vole sport
ok tad nije bilo Jokića, bili su Peđa i Divac aktuelni.. Le Bron je bio najbolji tih godina..
Ameri više prate koledž košarku nego NBA!!!
NBA je bio popularan dok su igrali Jordan , Medžik , Barkli i ekipa ..
sad je to sviranje krcu..pa više ljudi gleda Partizana nego Lejkerse ili Majami !!! a i ti što odu da gledaju pola ih i ne gleda košarku nego žderu naćose sa sirom i loču pivo iz plastike..
trenutno NBA ne može da se poredi sa NFL, MLB I NHL... ljude boli k jednostavno da gledaju utakmice bez ikakve odbrane gde se samo trči i šutira

Indijana : Atlanta pre mesec dana 157:152!
jbm ti cirkus

Poslednja izmena:
U pravu si, trčao sam kao Embidd.
Opet ga ponizio. Još prišao Jokiću posle utakmice i šapnuo mu na uvo da je najbolji.

Zamisli Jordanu u svom prajmu Dreksler za dve utakmice ubaci 90p i priđe mu i šapne da je najbolji i da nastavi tako.
Jordan bi ga zadavio.
Mada, najboljima to jednostavno ne može da se dogodi.

Opet nisi gledao utakmicu, pa tripujes da ga je ponizio? Po tome sto je opet Embid dobio jedno 10 od 15 bacanja na lepe oci i glumu. Odbija se od Gordona i pada kao pokosen, Porter stoji pored njega na sutu za tri i on opet pada i dobija bacanja ili kad je pao pored Jokica i opet dobio bacanja...

Ili ga je ponizio sto gomilu Jokicevih dodavanja i ostavljanja igraca samih na sutu za tri nisu mogli da pogode.

Sta bi sa tvojom teorijom da centar cuva centra, izvegavali se tri četvrtine da se medjusobno cuvaju.

Kako ga je to ponizio?

zašto brt ..pa istinu priča. ti si makar korektan forumaš
pa taj slaninar sad da dođe u EL ne bi Realu dao više od 20
Baš zato što sam realan znam da je on daleko iznad EL nivoa, mogli bi samo da ga gledaju kako se igra.

Kao čoveka ga ne cenim i stalno kritikujem njegovo ponašanje, ali kao igrač samo mogu da kažem: nemojmo da se zezamo.

Naravno, košarka je takav sport da moraš da uklopiš ekipu i ne možeš samo da baciš igrača bez uklapanja i očekuješ čudo. Jokić je u Denveru na maksimumu jer igra u sistemu koji je građen oko njega, saigrači ga poznaju, napadi su usavršeni do perfekcije i sve deluje impresivno. Ali kvalitet Jokića je toliki da prilagođavanje bilo koje evroligaške ekipe ne bi moralo da bude više od par utakmica da se značajno podigne kvalitet celog tima.

zašto brt ..pa istinu priča. ti si makar korektan forumaš
pa taj slaninar sad da dođe u EL ne bi Realu dao više od 20
Zivota ti koju istinu prica? Vidis da je u nekom tripu, on bi dobio Jokica na basketu ili njegov brat jaci od Jokica, ali nije hteo da trenira. U Srbiji niko nije mogao da ga cuva. E to ti je njegov domet poznavanja kosarke. Zatim igrao mali fudbal pa bio bolji od prvotimaca, a fudbal i mali fudbal dva razlicita sporta. Da se malo razume i da gleda nesto shvatio bi koliko su ti ljudi na drugom nivou u sportovima kojim se bave.

A tek da ce gluposti koje pise da dokaze na basketu, a ne nekakvim cinjenicama...

Zivota ti koju istinu prica? Vidis da je u nekom tripu, on bi dobio Jokica na basketu ili njegov brat jaci od Jokica, ali nije hteo da trenira. U Srbiji niko nije mogao da ga cuva. E to ti je njegov domet poznavanja kosarke. Zatim igrao mali fudbal pa bio bolji od prvotimaca, a fudbal i mali fudbal dva razlicita sporta. Da se malo razume i da gleda nesto shvatio bi koliko su ti ljudi na drugom nivou u sportovima kojim se bave.

A tek da ce gluposti koje pise da dokaze na basketu, a ne nekakvim cinjenicama...
Ja sam išao u srednju sa Ivanom Miljkovićem i Bojanom Petrović (Bora Stanković, Niš, oboje moja generacija) i gledao sam ih uživo početkom i krajem školovanja kad su već prešli u profesionalce, svrate pa odigraju turnir za školu, niko nije pravio problem - te budalaštine može da priča samo neko ko profesionalca nije video. Na kraju četvrte smo igrali ja i školski baš protiv njih dvoje basket u sali, zajebancija da se prekrati vreme, ja čuvao Bojanu zbog visine. Pobedimo ih mi, ono bilo je opuštencija i sprdnja, ali je zastrašujuće koliko su njihova tela bila moćna, on nam ovde prosipa neke fantazije koje samo govore da pojma nema. Ivana na odbojci niko nije mogao pogledom da isprati kamo li da mu blokira smeč.

Drugi primer, priča drugara - ložio se na biciklizam, imao dobru trkačku, takmičio se sa društvom i ubijao ih u downhillu. Pruži mu se prilika da vozi sa likom koji se takmiči u Srbiji, ostavio ga ovaj u prašini da nije mogao da se opasulji. Posle mu priča, kaže "ovo što sam ja tebi uradio meni rade ovi koji su najbolji u Srbiji, a to njima rade ovi što se takmiče na svetskom nivou".

Razumem te u potpunosti, kad je Miljkovic presao u Partizan igrali smo protiv njih u juniorskoj konkurenciji, tad se vec videlo kolika je razlika, a da ne pricam godinu dana kasnije kada su u izlaznom juniorskom godistu vracali Rosica, Mitrovica iz prvog tima. Iako smo bili isto godiste, samo treniranje sa prvim timom ih ucinilo mnogo boljim, drugi svet u odnosu na sve nas.

Sta bi sa tvojom teorijom da centar cuva centra, izvegavali se tri četvrtine da se medjusobno cuvaju.

Kako ga je to ponizio?

Jokić u odbrani skakuće nešto, mlati rukama u prazno kao da je vaterpolo, smešno gledati.
Kako ne vidiš da je čovek teški amater u odbrani, koga on da čuva?
Ubacio bi Embidd 80p da ga je čuvao Jokić.

Još imao 3 puta više asistencija, to znači po tvojoj računici 10p više.
I opet geniji poput tebe neće da priznaju da je Embidd bolji igrač, nego opet loši saigrači, Marej ne zna ništa i slično.
Ja ti kažem, tebi i sličnima, da Jokić još nije na nivou Divca. Kakvi MVP, triple doublovi mogu da se porede u današnjem cirkusu od NBA sa NBA recimo 90-ih.
Jokić sa ovim telom i kondicijom ne može da izdrži 20min na SP, šta bi tek mogao u ligi pored Šeka, Olajuwona gde moraš da igraš na obe strane terena u košarci punoj fizičkog kontakta, udvajanja, jakih odbrana kakve danas ne postoje.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne moze Jokic da izdrzi 20 min? Hahahahah. Ajde malo pogledaj tvoju voljenu statistiku pa vidi koliko Jokic igra minuta po utakmici, rekao bih da je oko 33 do 34. A da ne pricamo o gomili utakmica sa preko 35 kad je bilo bitno.

Jokic da je Amerikanac, ju ju ju, sta bi tek njihovi mediji pisali o njemu i kakav bi sudijski tretman imao...

A te price sta bi bilo kad bi bilo ostavi za taj tvoj basket ispred zgrade.

Poslednja izmena od moderatora:
Da dodam, Jokic jos nije na nivou Divca? Jos jedna glupost. Eno uporedjuju ga svi strucnjaci, novinari sa Cembrlenom, ali ne neki thote sto trtlja najbolke zna.
Presao je Divca nekoliko svetlosnih godina. I ovo sto on radi nekoliko sezona unazad je nesto sto ce tesko ko sa ovih prostora uspeti da ponovi.

Ne moze Jokic da izdrzi 20 min? Hahahahah. Ajde malo pogledaj tvoju voljenu statistiku pa vidi koliko Jokic igra minuta po utakmici, rekao bih da je oko 33 do 34. A da ne pricamo o gomili utakmica sa preko 35 kad je bilo bitno.
Malo je čudno da u NBA igra 35min, a na EP ne može da izdrži 20min, a u nekoliko utakmica bio je mrtav u prvoj četvrtini, profesionalac jbt.
Zato ti kažem nije isto igrati kečersku košarku 35min ili EP, SP gde se još igra takmičarska košarka i postoje odbrane.
Pogledaj kako se igralo 90-ih i uporedi sa ovim mrtvilom danas, gde ni Jokić ni Embid ne igraju odbranu i ne čuvaju stalno jedan drugoga.
Jokića čuva krilo Batum u 35god, pa to je smešno. I on jedva prebaci 20p.

Svetlosnim godinama je samo tvoje neznanje ispred Divca. Ovo što Jokić igra nije ništa spektakularno i neviđeno. Protiv jedinog centra koji nešto vredi u ligi Jokić uvek podbaci.
U zadnja tri meča ubacio mu je Embidd 124p, što je mnogo mnogo je.

Ne lupetaj zivota ti i mani se poredjenja sa 90tim jer tada su bila neka druga pravila, ali posto sve se podredjuje novcu imamo ovo sto je danas. Odbrane su slabije jer je tako odluceno od strane NBA mocnika i kriterijum je takav da se daje prednost napadacima i to nema veze sa igracima.
Videlo se pred kraj utakmice kad je pustena malo jaca odbrana kako je Embid prosao u 2 napada...

Naravno glup si do koske sto potvrdjujes svakim postom. Dzabe pokusavas da lazima ubedjujes ljude, kojih 124 poena??? Hahahaha. Pogledaj te tri utakmice pa prebroj. Vec si se ispalio sa Melijem i Italijom gde si pokusao da ubedis da je Jokic krivac za poraz... Pitaj Pesica zasto ima malu minutazu kad je u reprezentaciji.

Sto se tice Divca, idi u USA i reci svim trenerima i strucnjacima da Jokic ne radi nista specijalno...

Ne lupetaj zivota ti i mani se poredjenja sa 90tim jer tada su bila neka druga pravila, ali posto sve se podredjuje novcu imamo ovo sto je danas. Odbrane su slabije jer je tako odluceno od strane NBA mocnika i kriterijum je takav da se daje prednost napadacima i to nema veze sa igracima.
Videlo se pred kraj utakmice kad je pustena malo jaca odbrana kako je Embid prosao u 2 napada...

Naravno glup si do koske sto potvrdjujes svakim postom. Dzabe pokusavas da lazima ubedjujes ljude, kojih 124 poena??? Hahahaha. Pogledaj te tri utakmice pa prebroj. Vec si se ispalio sa Melijem i Italijom gde si pokusao da ubedis da je Jokic krivac za poraz... Pitaj Pesica zasto ima malu minutazu kad je u reprezentaciji.

Sto se tice Divca, idi u USA i reci svim trenerima i strucnjacima da Jokic ne radi nista specijalno...
A da li si gledao utakmicu protiv Italije?
Valjda si video da je Jokić u I četvrtini hteo da izdahne, nije mogao da se kreće.
Ili ga posle Đorđevića i Pešić mrzi.
Sve samo da se opravda trapava smlata.
Pogledaj uostalom kako trči Jokić, kakvi su to neartikulisani potezi, kako pravi korake na postu u svakom napadu. On nije video sportiste, i da nije nakljukan hemijom u USA mogao bi sada samo u Megi da igra.
Divac je bio doktor košarke za Jokića.

Kad se pominje Embid treba samo diskutovati o njegovom učinku u plejofu, tj onda kad je bitno.

Jokić je u prošlom plejofu imao najviše poena, najviše skokova i najviše asistencija, što je nezapamćen učinak u istoriji NBA.

Ali mi na forumu imamo one koji kažu da on pojma nema i da bi oni mogli bolje, ali neće da se cimaju :mrgreen:

Kad se pominje Embid treba samo diskutovati o njegovom učinku u plejofu, tj onda kad je bitno.

Jokić je u prošlom plejofu imao najviše poena, najviše skokova i najviše asistencija, što je nezapamćen učinak u istoriji NBA.

Ali mi na forumu imamo one koji kažu da on pojma nema i da bi oni mogli bolje, ali neće da se cimaju :mrgreen:
Najjači mi je taj narativ kako Embiid u direktim okršajima razbije Jokića svaki put. To što svake godine prođe (maksimalno) 1 rundu playoffa nema veze. To što protiv Nuggetsa nikad ne igra u Denveru, nego samo u Philadelphiji, isto nema veze. To što u gostima ne igra protiv jedno 10-ak momčadi isto nema veze.Ajmo se divit kako zabija u Philadelphiji. I u gostima ako se radi o Pistonsima, Spursima, Blazersima, Hornetsima, Netsima, Wizardsima, Grizzliesima isl.

Seti se prošle godine, jedan od izgovora zašto Jokić nije MVP - "loš poslednji plejof" (mada je MVP nagrada za regularni deo). Da sad možemo da pitamo onog čupavog majmuna Nika Rajta i rasistu Kendrika Perkinsa kako je Embid u igri za MVP posle onako "sjajnog" plejofa.

Back