Murray je bolji igrac od Jokica. Bez njega Jokic je kao MVP dva puta popio metlu u playoffu.Pa Jokic ga je verovatno vec i pretekao u nekim parametrima u individualnom smislu ali da ce uzeti 5 prstenova (za po svaki prst na ruci po jedan) tesko, jer treba imati na umu da su ipak igralu u skroz drugacijim okolnostima, Jokic u timu nema bas neku veliku zvezdu (mada verovatno Marej je nesto blizu tome), jedini je Ol'Star u ekipi dok Dankan dok je osvajao te prstenove je uvek imao najjaci roster u ligi, tipa sem Manua i Parkera imao je saigrace kao sto su Kavai Lenard, Fabrisio Oberto, Majkl Finli, Peti Mils, Robert Ori, Marko Belineli, brutalni defanzivac Brus Bouven, Tiago Spliter, Rasa Nesterovic, Beno Udrih, Brent Beri, Son Marks isto onda kad je uzeo prvu titulu 1999. Dejvid Robinson, Son Eliot, Stiv Ker, Mario Eli, Ejveri Dzonson, legendarni Australijanac Endru Gejz.......ono kad pogledas sve imena da se smrznes, sve legende i sve igraci koji su reprezentativci svojih zemalja, jedni od nosilaca igre u svojim reprezentacijama i igraci koji su igrali na ko zna koliko velikih takmicenja, Ol' Star igraci, prethodno vec osvajaci prstenova, Hall of Fame-eri, itd plus Greg Popovic na klupi, a Jokic tako nesto nema ni iz bliza i inace da se razumemo ja skroz gotivim Dankana ali mislim da je osnovna razlika izmedju njega i Jokica to sto su Dankana koliko god on bio sjajan igrac njegovi saigraci i tim cinili boljim i uspesnijim igracem dok Jokic svoje saigrace i svoj tim on sam cini boljim i uspesnijim.
Ono pored takvih saigraca i u ekipi koja je imala tipa 10 igraca top klase verujem da mu nije bilo tako tesko da osvaja titule.
Kako Jokic svoje saigrace cini boljem kada je ukanalio sve svoje saigrace u reprezentaciji?