Nikola Jokic

@Thot katolici su skoro do istrebljenja pobili Indijance te je tako nastala Amerika - rasisticka je uprava od pocetka nisu samo robove zlostavljali.
Sportisti NBA se skupljaju sa margine siromastva da bi zabavljali masu te lazno prikazivali "americki san" (Dzordz Karlin lepo objasnio da to ne postoji)- ni to nije nista novo pogledaj Maradonu odakle je dosao(kao primer da se ne desava u kosarci iskljucivo).
Zasto reprezentaciju ne odvede u finale - cuva se od povreda plus nema para u reprezentaciji kao u NBA.

Poslednja izmena:

Ovo je isto kao kod nas ~obicne osobe se skupe da klicu milionerima kako bi zaboravila na svoje zivote na kratko.
Isto to ce kod nas da urade kako bi kao uvek smirili masu tuznih ocajnih nezadovoljnih ogorcenih u zemlji gde nam cene odose dok plata nema il' stagniraju.
Cesto postoji "manjak" koji se nadoknadi od plata radnika radnica ` cesto postoji "nema para pola dobijate u materijalu ` hrani " (cemu god zavisi gde ko radi).
Mnogi nemaju plate("prekvalifikovani" su ~ "nekvalifikovani") mnogi nemaju penzije te se zato ovakvi sou - programi prave da potrose uzalud energiju mnostva.

Poslednja izmena:
Zato su Skola i Meli na poziciji centra umesto krilnog centra što su igrali celu karijeru, bez većih problema izašli na kraj sa "najboljim" ikada.
Ali vidi, taj isti Skola i posebno Oberto su razvalili Divca i čitavu našu centarsku liniju 2002. u finalu SP u Indianapolisu, Skola je bez većih problema izašao na kraj sa Tim Duncanom na OI2004, jel to znači da su Skola i Oberto bolji od Divca i Duncana? Na istim OI2004 Manu je bio za 10 kopalja bolji i od Duncana i od Wadea i od LBJ i od svakog ko je izašao na parket taj dan, jel to znači da je Pop budala što je gradio tim SA Spursa oko Duncana a ne Manua ili je i to posljedica činjenice da je NBA cirkus liga. I što onda neka ekipa iz NBA ne uzme Melija, da mu 250 mil dolara i sastavi tim oko njega i uzme prsten, misliš da bi Meli odbio tu ponudu jer ne želi da igra u cirkusu 🤔

Ali vidi, taj isti Skola i posebno Oberto su razvalili Divca i čitavu našu centarsku liniju 2002. u finalu SP u Indianapolisu, Skola je bez većih problema izašao na kraj sa Tim Duncanom na OI2004, jel to znači da su Skola i Oberto bolji od Divca i Duncana? Na istim OI2004 Manu je bio za 10 kopalja bolji i od Duncana i od Wadea i od LBJ i od svakog ko je izašao na parket taj dan, jel to znači da je Pop budala što je gradio tim SA Spursa oko Duncana a ne Manua ili je i to posljedica činjenice da je NBA cirkus liga. I što onda neka ekipa iz NBA ne uzme Melija, da mu 250 mil dolara i sastavi tim oko njega i uzme prsten, misliš da bi Meli odbio tu ponudu jer ne želi da igra u cirkusu 🤔

Pa Pop i jeste gradio igru oko njega tacnije gradio je igru oko velike trojke Parker-Djinobili-Dankan ostali su uglavnom bili igraci zadatka.

No da se vratimo na Jokica, ono prvi igrac u istoriji koji je najbolji strelac, najbolji skakac i najbolji asistent u citavom plej ofu je zaista WoooW (pogotovo sad u neka moderna vremena pored toliko jezivo dobrih igraca), mislim da verovatno tek po okoncanju karijere cemo shvatiti sta je sve napravio i koliko maestralan je bio, tesko da ce se ko vise poput njega opet pojaviti.

Pa ko mu je bio glavni, Duncan, Parker ili Manu? I ko je po tebi najbolji igrač od njih trojice?

Pa sva trojica su bili jednako bitni i deo jedne celine i jednog organizma tako da kazem , mislim cinjenica da bez Parkera i Manua ni Dankan ne bi bio to sto jeste.
Inace Manu je takva igracina da je to strasno i po meni uz Kobija mozda najslicniji Dzordanu po karakteristikama i stilu igre (samo sto je levak sto ga jos dodatno cini nezgodnim za cuvanje), nestvarno prodoran, lagan na nogama, brze ruke, pa onaj naskok, preletanja na drugi obruc, sut, odbrana, mislim sta reci igrac koji je fakticki doneo "Euro-step" u NBA.
Pritom iznad svega rodjeni pobednik i igrac koji donosi trofeje, tako je bilo u Kinderu, tako je bilo u reprezentaciji Argentine i tako je bilo i u Sparsima.
Parker isto nestvaran i vanserijski igrac, one njegove krosovere i poteze je prosto milina gledati.
Po meni to je najbolji trio u istoriji lige.

Pa sva trojica su bili jednako bitni i deo jedne celine i jednog organizma tako da kazem , mislim cinjenica da bez Parkera i Manua ni Dankan ne bi bio to sto jeste.
Inace Manu je takva igracina da je to strasno i po meni uz Kobija mozda najslicniji Dzordanu po karakteristikama i stilu igre (samo sto je levak sto ga jos dodatno cini nezgodnim za cuvanje), nestvarno prodoran, lagan na nogama, brze ruke, pa onaj naskok, preletanja na drugi obruc, sut, odbrana, mislim sta reci igrac koji je fakticki doneo "Euro-step" u NBA.
Pritom iznad svega rodjeni pobednik i igrac koji donosi trofeje, tako je bilo u Kinderu, tako je bilo u reprezentaciji Argentine i tako je bilo i u Sparsima.
Parker isto nestvaran i vanserijski igrac, one njegove krosovere i poteze je prosto milina gledati.
Po meni to je najbolji trio u istoriji lige.
Po meni, nisu mu sva trojica jednako bitni jer da jesu ne bi Manua stavio da mu bude 6-ti igrac i uvodio ga s klupe (što je u NBA prilično bitna stvar) i ne bi Parkera poslao na klupu tokom zadnjih minuta finala sa NJ Netsima, ostalo što si rekao potpisujem, obojicu obožavam, Manua pogotovo, do te mjere da ne mogu da budem objektivan kad pričam o njemu, što bi Ameri rekli, vršipujem ga, ali ne mogu da se pravim da Tim nije bolji od obojice i suštinski glavni igrač SAS

Po meni, nisu mu sva trojica jednako bitni jer da jesu ne bi Manua stavio da mu bude 6-ti igrac i uvodio ga s klupe (što je u NBA prilično bitna stvar) i ne bi Parkera poslao na klupu tokom zadnjih minuta finala sa NJ Netsima, ostalo što si rekao potpisujem, obojicu obožavam, Manua pogotovo, do te mjere da ne mogu da budem objektivan kad pričam o njemu, što bi Ameri rekli, vršipujem ga, ali ne mogu da se pravim da Tim nije bolji od obojice i suštinski glavni igrač SAS

Pa Manu je cesto i pocinjao meceve u startnoj petorci, pritom bio i Ol'Star vise puta, bio jednom i druga petorka i jednom treca petorka lige, resavao gomile utakmica i definitivno je bio mnogo vise od igraca sa klupe, to sto je nekad pocinjao na klupi je samo takticka odlika Grega Popovica jer nikad nije hteo da otvara utakmice sa 100% snage i da odma pokazuje sve karte vec je voleo da sacuva i nesto za posle, uostalom ako je igrao po 30+ minuta nije ni bitno onda da li bi bas poceo odma ili ubrzo usao sa klupe.
Parker isto bio MVP finala, puno puta Ol'Star , 3 puta druga petorka lige, jednom i treca petorka, itd i bio je definitivno jedan od najboljih plejeva te ere, a u jednom momentu verovatno i najbolji plej u ligi (iako nije bio bas klasican razigravac tipa Nes, Kid ili Teo recimo, vise je bio krosover igrac, ball-handler (tipa Kajri Irving ili Dejm Lilard) i igrac koji je voleo da napada kos i sutira)

Pa Manu je cesto i pocinjao meceve u startnoj petorci, pritom bio i Ol'Star vise puta, bio jednom i druga petorka i jednom treca petorka lige, resavao gomile utakmica i definitivno je bio mnogo vise od igraca sa klupe, to sto je nekad pocinjao na klupi je samo takticka odlika Grega Popovica jer nikad nije hteo da otvara utakmice sa 100% snage i da odma pokazuje sve karte vec je voleo da sacuva i nesto za posle, uostalom ako je igrao po 30+ minuta nije ni bitno onda da li bi bas poceo odma ili ubrzo usao sa klupe.
Parker isto bio MVP finala, puno puta Ol'Star , 3 puta druga petorka lige, jednom i treca petorka, itd i bio je definitivno jedan od najboljih plejeva te ere, a u jednom momentu verovatno i najbolji plej u ligi (iako nije bio bas klasican razigravac tipa Nes, Kid ili Teo recimo, vise je bio krosover igrac, ball-handler (tipa Kajri Irving ili Dejm Lilard) i igrac koji je voleo da napada kos i sutira)
Sve tačno, sve potpisujem, samo reci molim te ko je bio najbolji igrač SAS?

Ima li u reprezentaciji saigrače kakve ima u Denveru?
Do juče su ti njegovi saigrači iz Denvera bili grupa građana, gde je Porter precenjen, Marej loš i nije konstantan, dok ih Jokić sam vuče na leđima celu sezonu.
Pišem samo ono što sam pročitao na mnogim forumima, kako ljudi rezonuju.

A kakve saigrače su imali Skola i Meli u trenutku kada su nas izbacili?
Italija bez jednog NBA igrača, a mi dva MVP-a mnoštvo solidnih igrača zadatka, ali sada trener ne zna, senilan, loši saigrači, domar bio bezobrazan, da da...

Odgovorili su ti drugi za SAS da se ne ponavljam, ja sam samo komentarisao da ko zna da igra košarku zna da igra na više pozicija, malo je čudno da tako vrhunski igrač poput Jokića to ne može.
P.Gasol je u reprezentaciji, LA često igrao i PF i C po potrebi jednako uspešno, samo naš Joka to nije u stanju.
A nije jer je teška rupa u odbrani.
Zato kažem da Gordonova igra vredi 10 puta više od svakog njegovog precenjenog triple doublea.

Imaju li ti saigraci para kakve se dobijaju u NBA?
To ti je najbolji argument?
Imaju li kasirke u Maksiju para kao naši košarkaši? Nemaju. Da li onda imaju pravo da nam svima **** mater kad dođemo na kasu?
Do juče su ti njegovi saigrači iz Denvera bili grupa građana, gde je Porter precenjen, Marej loš i nije konstantan, dok ih Jokić sam vuče na leđima celu sezonu.
Pišem samo ono što sam pročitao na mnogim forumima, kako ljudi rezonuju.
To kako neki rezonuju nije merilo. Merilo su rezultati.
Denver je završio sezonu kao prvi. Ušao u plejof podcenjen od većine, izbacio Sanse, počistio Lejkerse, pobedio Hit u finalu.
Nikola Jokić je prvi u istoriji NBA koji je završio kao vodeći u plejof seriji u tri kategorije - poeni, skokovi, asistencije.
Nikola Jokić i Džamal Marej su prvi par u istoriji NBA koji su jednu utakmicu završili sa 30-20-10 tripl dablom.
Nikola Jokić je sada zvanično igrač sa najviše TD u plejofu u istoriji.

Neki ovde imaju primedbu na to šta se sve piše u asistencije, skokove... činjenica je da NBA tako piše svima, rade to već nekoliko desetina godina, i opet ispada da Jokić nekako odskače od proseka. Sad, da li je u pravu NBA ili kako neko na nekom forumu rezonuje?

Eto, recimo 2005. to je bio Parker, ali je Dankan poneo MVP priznanje.
Ali je Ginobili bio bolji igrač od Dončića, što po statistici niko ne bi zaključio.
Ovde za 2005 vrv misliš na finale protiv Pistonsa. Možda najteža serija Duncanove karijere, Wallace i ekipa su ga smoždili, i Parker i Manu i Horry su ga izvukli, lično dao bi MVP finala Ginobiliju ali to je moj kapric, kao što bi se čak i složio za tvoje poređenje Manu - Dončić... Tako je isto i 2014 najbolji bio Kawhi ali opet ajmo ispočetka, ko je bio najbolji igrač dinastije Spursa, jesam li zabludjeli ljubitelj statistike, narativa, cirkusa ako kažem da je to Duncan, ljudi jesam li ja lud il glup ako je to meni banalno pitanje...

Odgovorili su ti drugi za SAS da se ne ponavljam, ja sam samo komentarisao da ko zna da igra košarku zna da igra na više pozicija, malo je čudno da tako vrhunski igrač poput Jokića to ne može.
P.Gasol je u reprezentaciji, LA često igrao i PF i C po potrebi jednako uspešno, samo naš Joka to nije u stanju.
Zato kažem da Gordonova igra vredi 10 puta više od svakog njegovog precenjenog triple doublea.
Nikola je loš u odbrani, tačka. Na pamet i inteligenciju definitivno zna to da djelimično sakrije, pomogne ekipi u tom segmentu koliko toliko ali on je loš u odbrani.

...
Ako si pod ovim mislio tačno ovo što si napisao, slažem se, TD statistika i meni ide na onu stvar, ukinuo bih je. Nadam se samo da pod ovim ne smatraš da je Gordon bolji igrač i bitniji za Denver od Jokića

Ako si pod ovim mislio tačno ovo što si napisao, slažem se, TD statistika i meni ide na onu stvar, ukinuo bih je. Nadam se samo da pod ovim ne smatraš da je Gordon bolji igrač i bitniji za Denver od Jokića
Ne kažem da je bitniji od Jokića, već da je njegovo prisustvo na terenu, energija, snaga vrednija od Jokićevih nepostojećih asistencija koje mu pripisuju.
Skoro su mu upisali asistenciju posle sudijskog podbacivanja kada se od njegovih prstiju lopta odbila do Gordona, koji posle 10s driblinga suta postiže poen. To je smešno, ali tako mu stalno upisuju asistencije.

Ne kažem da je bitniji od Jokića, već da je njegovo prisustvo na terenu, energija, snaga vrednija od Jokićevih nepostojećih asistencija koje mu pripisuju.
Skoro su mu upisali asistenciju posle sudijskog podbacivanja kada se od njegovih prstiju lopta odbila do Gordona, koji posle 10s driblinga suta postiže poen. To je smešno, ali tako mu stalno upisuju asistencije.
Ovdje se slažemo, i meni na džigere ide to potenciranje TD koje američki komenatatori uzdižu u nebesa jer je dosta tih ASS smiješna. Ja na taj TD gledam samo kao potvrdu Jokićeve fenomenalne pas igre koja je jedna od osnova i njegovog ličnog uspjeha kao i uspjeha Denvera. Opet, veliki broj fantastičnih pasova mu nisu ni upisani kao asistencija jer je saigrač uputio loptu do sledećeg otvorenog igrača, a taj je Jokićev pas omogućio čitavu akciju

Nikola Jokić nije prošao probu u Partizanu?​

Najpre dve MVP titule, pa šampionska titula i priznanje za najboljeg igrača finalne serije. Nikola Jokić nastavlja da ruši rekorde i pomera granice. Ali ko zna šta bi bilo da Nikolu Jokića nije zapazio Miško Ražnatović i doveo ga u Megu posle čega je sve krenuolio (ne) očekivanim tokom.
jokić.jpg
Prvi trener Nikole Jokića Siniša Savović je, otkrio veoma zanimljiv detalj sa početaka karijere najboljeg igrača planete.

– Nikola je počeo da trenira sa sedam godina, kada je krenuo u školu, počeo je sa košarkom. Bio je mali slatki bucko, koji je odlično baratao loptom. Već se tada videlo da ima smisla za košarku, ali apsolutno niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovih visina. Ja sam ga vodio na probu da ga vide kolege iz Partizana kada je imao 16 godina, ali sudbina je odredila drugi pravac, pa je završio u Megi i sve se fenomenalno završilo. Košarka je za njega bila ljubav i igra - rekao je Savović za emisiju „Među nama“, a preneo Sport Klub.

Svojevremeno je i legendarni Duško Vujošević izneo svoje mišljenje o Nikoli Jokiću i Partizanu:
- Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga - i dalje se kaje Vujošević.

SD

Да те подсјетим, ако си заборавио, на полувремену смо имали +6. У 3/4 Поцеко се театрално опрашта, грли своје, поздравља се и са нашом клупом... пљаште трице за које је ваљда крив Никола звани промаја, али у 4/4 ипак улазимо са +2. Посљедњу четвртину почињемо без рупе у одбрани која сједи на клупи. Наш убојити напад убацује чак 2 поена, а наша гранитна одбрана без рупе успијева примити само 13 поена (памтим један напад у ком се Мели увлачи под кош, добија лопту и промашује зицер, али хвата одбијену лопту и убацује је док га ЧЕТВОРИЦА из наше гранитне одбране без рупе активно гледају. Утакмица се ломи, Талијани су у налету... али нема ко да их прекине тајм аутом, нема паузе све док не дођемо до -9. За та 4 минута успјели смо без рупе у одбрани остварити сјајан резултат 2:13! Окривити за то играча који сједи на клупи малко је тупаво, зар не? Посљедњу половину 4/4 Јокић убацује ону чудесну „четворку” скоро са центра и уз пар слободних и полагања даје десетак поена за тих пола четвртине, али касно, већ смо пали и нисмо се подигли до краја утакмице. Ако смо то изгубили због рупе у одбрани зване Јокић, онда га и не треба више звати у репрезентацију, шта ће нам без Мелоуна.

Back