Nikola Jokic

Za početak, Embid ga nije svaki put nadigrao nego poslednji put kad su igrali. To je kao da kažeš da je onaj argentinski centar bolji od Jokića jer je u jednom meču bio bolji.

Poslednji put mu je Embidd ubacio 47p- Jokic 24p, a pre toga 34p dok je Jokic imao 22p. Znaci nije samo poslednji put.
Da je Jokic Embiddu ubacio 47p, niko ovde Embidda vise ne bi pominjao.

Argentinski centar nije centar, vec krilni centar, i na toj poziciji je igrao celu karijeru.
Zove se Skola, a ne onaj. To bi neko ko prati kosarku i NBA trebao dobro da zna, jer je Skola bio odlican igrac.
Po potrebi je igrao centra protiv nas, i nadigrao Jokica, koji je u garbage time jurio statistiku.
Slicno ga je i protiv Italije nadigrao Melli, jos jedan krilni centar, koji je po potrebi igra centra.
Jokic 32p 15 sa slobodnih bacanja (zasticen kao beli medved tu utakmicu), dok Melli ima 21p samo 4sb.
Namerno naglasavam "krilni centar", jer kada je nas genije igrao tu poziciju kod Djordjevica, svi zivi su kukali kako unistava Jokica na toj poziciji.
Tada se videlo koliko je Jokic inferioran u fazi odbrane, a nije ni u napadu lako mogao da se snadje-samo 6p u finalu protiv Amera.
Dok je, recimo, P.Gasol bez problema kroz karijeru igrao i C i PF.

Upravo onakav odgovor kakav sam ocekivao od derleta.
Derle si mozda ti, a i kultura ti je na nivou.
Koje pitanje si postavio? I da li si odgovorio na neko pitanje.

Naravno da je igrao na EP 20 min kada imamo senilnog selektora koji je za penziju.
Znaci na tri utakmice neko je dao vise poena od Jokica i automatski je Jokic los igrac? Kakvo rezonovanje, da se covek samo prekrsti i zahvali kakvog "strucnjaka" imamo ovde na forumu.

Pozovi Spolstru pa mu objasni kako da postavi igru protiv Jokica i Denvera. Steta je da takav talenat propadne.

Zašto je NBA jasno bolja od Eurolige i ostalih liga. Svaki bolji igrač odlično bi prošao u Evropi, a obrnuto ne važi. Zato je Jokić najbolji na svetu. Cherry picking poput onog da je neko bolji od njega jer je na jednoj utakmici dao više poena je loš argument.

Derle si mozda ti, a i kultura ti je na nivou.
Koje pitanje si postavio? I da li si odgovorio na neko pitanje.

Naravno da je igrao na EP 20 min kada imamo senilnog selektora koji je za penziju.
Znaci na tri utakmice neko je dao vise poena od Jokica i automatski je Jokic los igrac? Kakvo rezonovanje, da se covek samo prekrsti i zahvali kakvog "strucnjaka" imamo ovde na forumu.

Pozovi Spolstru pa mu objasni kako da postavi igru protiv Jokica i Denvera. Steta je da takav talenat propadne.
Djordjevic nije valjao jer je bio prepotentan prema Jokicu kazu.
Onda su zbog Jokica a ne zbog losih rezultata (Djordjevic doneo dva srebra) sklonili njega i doveli Pesica da igru bazira upravo na Jokicu.
Kada sam pre pocetka prvenstva pisao da nas ceka debakl sa Jokicem kao glavnim igracem, isto su mi se pojedini smejali i nazivali strucnjakom.
Onda kada nas je Italija poslala kuci, Pesic je postao senilan, glup jer je Jokica drzao samo 20min na utakmici.
Međutim, da si gledao pomno utakmicu video bi da nevidjeni centar u tvrdoj evropskoj kosarci fizicki i ne moze vise da izdrzi, da je pao kao domina vec pocetkom druge cetvrtine. Drugi razlog njegovog sedenja na klupi bio je autoput u nasem reketu, jer Jokic nije u stanju da igra kvalitetnu odbranu, prakticno je amater u odbrani i protivnici su to max koristili.

Koliko je Argentina pogodila trojki?
Normalno da ce da pogadjaju trojke kada je reket busan kao sito zbog Jokica, i uvek neko mora da udvaja i pomaze u reketu sto za posledicu ima samog sutera na tri poena.

Kao sto rekoh "strucnjak". Eno svi bekovi trcali u reket da pomazu Jokicu, pa zato promaja na liniji za tri poena.
Pesic je iskljucivi krivac za poraz. Covek je u godinama i trebao bi da uziva u penziji. Ako si gledao kvalifikacije, vec tada je bilo jasno da je za penziju.

Drugi uzrok poraza je sujeta Vase Micica koji je mislio kad je odstranjen Teodosic da ce biti glavni igrac.

Sto se Jokica tice, ako ti kazes da je los, pored svih nba zvezda i strucnjaka koji ga hvale i velicaju, cak sve statistike idu na njegovu vodenicu onda mi ovde vise nemamo s tobom sta da diskutujemo. Mada ga

Kao sto rekoh "strucnjak". Eno svi bekovi trcali u reket da pomazu Jokicu, pa zato promaja na liniji za tri poena.
Pesic je iskljucivi krivac za poraz. Covek je u godinama i trebao bi da uziva u penziji. Ako si gledao kvalifikacije, vec tada je bilo jasno da je za penziju.

Drugi uzrok poraza je sujeta Vase Micica koji je mislio kad je odstranjen Teodosic da ce biti glavni igrac.

Sto se Jokica tice, ako ti kazes da je los, pored svih nba zvezda i strucnjaka koji ga hvale i velicaju, cak sve statistike idu na njegovu vodenicu onda mi ovde vise nemamo s tobom sta da diskutujemo. Mada ga
Prvo je bio Djordjevic krivac, onda Pesic, Vasa Micic.
U pocetku je bila ista prica i u Denveru. Kriv trener Maloun, Haris, Barton, Milsap mator kvari igru, svi osim Jokica.
Zatim stetocine Marej, Porter, ko im dao tolike ugovore itd.
Prica se sada polako menja i Marej postaje superstar. Jer ne ide da Marej nosi Denver kroz playoff kao neko stalno osporavan , a Jokic nevidjen igrac kada se utakmica lomi baca loptu Mareju.
Ide se cak do te granice, da se Jokicu pripisuje kako igra najbolju odbranu u Denveru.
Ne daj boze da sutra skoci i dva puta zakuca, poredice ga sa Carterom, Vilkinsom, Jordanom.

aha.
Pešić kažeš senilan. Sa tim senilnim trenerom smo pobedili Amerikance na njihovim terenu u Indianapolisu.
Dušan Ivković je sa Srbijom 2014. god osvojio srebro a tada je imao 71 godinu. Niko nije rekao ovaj je senilan posle medalje, kao što ne bi rekli ni za Pešića.
To je neumesno i bez poštovanja na kraju krajeva prema starijem čoveku.
Sa druge strane smešno je i ružno krivicu svaliti na trofejnog trenera u godinama, bez obzira da li je senilan ili ne, da bi se opravdao Jokić.
Ako je Jokić takav genije i neviđeno dobar igrač, zasto kada ga je Pešić vratio na teren nije uzeo stvar u svoje ruke, ubacio par trojki, Sombor shufflea i rešio utakmicu? Ne, nego je popio bananu, izgubio dve lopte tako što ih je bacio u ruke protivnika. Nije imao Mareja štetočinu da veže sam 20p u četvrtini kao protiv San Antonia u playoffu, ili 50p kao protiv Jute.
Onda se bez objašnjenja, te bilo kakvog komentara, izjave, skromni i flegmatični džokej pokupi i ode kući.

Nema svako kapacitet da nauči.

Pratim NBA preko 25 god, vodio sam često polemiku oko nekih igrača u prošlosti. Neke sam precenio, za karijere drugih pogrešio, ali nikada se nisam susreo sa armijom zaslepljenih fanatika kao u slučaju Jokića. Toliki šovinizam, podanički mentalitet koji se opire kritičkom i zdravom razmišljanju me je iznenadio.
Ako neko od američkih komentatora napiše reči hvale postaje omiljena ličnost, oni koji kažu nešto što se masi ne sviđa postaju državni neprijatelji.
Nemoguće je bilo šta napisati, reći u negativnom kontekstu.
Odmah je sve trolovanje, gluposti, smešno, nema šta pametno da se nauči, a ni na jedno pitanje ne mogu da odgovore.

Na pitanje kako je Jokić bolji ako ga je Embidd svaki put nadigrao, kažu Embidd se nije pojavio u Koloradu.
To nije odgovor na pitanje kako mu je "slabiji" protivnik ubacio 50p.
Većinom se svaka prepiska završava sa prozivanjem, ismevanjem.

Sličnu sam raspravu davno vodio oko Ronda, K.Love-a, gde su pojedini tvrdili kako su oni neviđeni igrači u tom trenutku najbolji na svojim pozicijama.
Kada sam pisao da je Rondo limitiran plej, bio sam isto ovako tretiran.
A to je bio trenutak kada su sve sportske novine u Americi hvalile Ronda i pisale o njegovoj genijalnosti.
E kada ga je u prijateljskoj utakmici Bo McCaleb, posle izlaska iz duge povrede i ne igranja mesecima za Fener rastavio na proste činioce, brojni fanatici koji su branili Ronda pripisali su to nebitnoj utakmici. Sve sumnjam da bi Jordan dozvolio da ga neko pravi smešnim i na prijateljskoj utakmici.

Senzacionalizam je uvek podgrevao mase. Ako čovek nema znanje i kritičko razmišljanje on ne može da mu se odupre, i postaje broj u masi, papagaj koji ponavlja ono što je čuo. Mene koleginica koja ne razlikuje košarkašku loptu od duleka skoro pita: Da li si video kako Jokić igra?
Kažem jesam, kako nisam. Pitam je onda, da li si videla Sombor Shuffle posle 6 sitnih koraka, genijalno zar ne.

Ako pratiš NBA 25 godina, a u stvari i ne moraš toliko dugo da pratiš da bi to primetio, možeš videti da u NBA danas vlada neverovatan rasizam.
Meni lično ne smeta mišljenje da ima neko bolji od Jokića i da se o tome može pričati. Meni smeta očigledan stav njihovih takozvanih analitičara da se Jokić smatra najboljim zato što je belac.

Njima je teško da prihvate da pored toliko nabildovane, naduvane "braće" sa svojom bling bling pojavom, ligom već par godina dominira guzati belac koji čak i nije Amerikanac. I kog pri tom zabole za njihova priznanja i ne trudi se da bude kul. Dakle bez ikakve analize ili statistike ili činjenice.

Takođe, trebalo bi da znaš da košarka kao kolektivni sport, ne može tako da se analizira. Recimo, ove sezone je u Torontu bio odličan onaj Siakam. I šta sad, ako on da 30 poena Lejkersima, on je bolji od LeBrona Džejmsa? Ako Dušan Tadić da više golova Argentini nego Leo Mesi Srbiji, to znači da je on automatski bolji igrač od njega.

Takođe, ti njihovi analitičari taj svoj stav iznose na sebi svojstven način, agresivno, glasno i ponavljajući iste reči. A dobijaju milione dolara godišnje da samo povremeno pričaju o basketu. Kao na primer Kendrik Perkins koji je i dok je igrao košarku bio poznat kao balvan u reketu sa koeficijentom inteligencije zrna pasulja.

Ako pratiš NBA 25 godina, a u stvari i ne moraš toliko dugo da pratiš da bi to primetio, možeš videti da u NBA danas vlada neverovatan rasizam.
Meni lično ne smeta mišljenje da ima neko bolji od Jokića i da se o tome može pričati. Meni smeta očigledan stav njihovih takozvanih analitičara da se Jokić smatra najboljim zato što je belac.

Njima je teško da prihvate da pored toliko nabildovane, naduvane "braće" sa svojom bling bling pojavom, ligom već par godina dominira guzati belac koji čak i nije Amerikanac. I kog pri tom zabole za njihova priznanja i ne trudi se da bude kul. Dakle bez ikakve analize ili statistike ili činjenice.

Takođe, trebalo bi da znaš da košarka kao kolektivni sport, ne može tako da se analizira. Recimo, ove sezone je u Torontu bio odličan onaj Siakam. I šta sad, ako on da 30 poena Lejkersima, on je bolji od LeBrona Džejmsa? Ako Dušan Tadić da više golova Argentini nego Leo Mesi Srbiji, to znači da je on automatski bolji igrač od njega.

Takođe, ti njihovi analitičari taj svoj stav iznose na sebi svojstven način, agresivno, glasno i ponavljajući iste reči. A dobijaju milione dolara godišnje da samo povremeno pričaju o basketu. Kao na primer Kendrik Perkins koji je i dok je igrao košarku bio poznat kao balvan u reketu sa koeficijentom inteligencije zrna pasulja.
Rasizam u SAD vlada zadnjih 100 godina. To nije nešto od juče, jer su crnci decenijama bili ugnjetavani.
Ne znam da li ima smisla porediti, recimo Rozu Parks sa milionerom kojem je neko jedne godine poklonio MVP priznanje a druge oduzeo.
Reći kako na njemu vrše diskriminaciju, kako je rasizam neverovatan danas u NBA je smešno.
NBA nikada nije imala više Evropljana.
Jokic nije jedini belac koji je dobijao MVP, zadnjih godina tu je bio i Nowitzki, Steve Nash dva puta.
U to vreme niko nije pominjao rasizam, niti su novine pisale o MVP-u, čak i ovi koji su osvajali to priznanje nisu tome davali neki značaj.
Danas kada je naš čovek u prilici da to bude kreću teorije zavere, kreću neverovatne priče kako su svi protiv njega.
Sada je Perkins na tapetu, jer je čovek namlatio neke gluposti. Ali ja nikada nisam vrednovao izjave bivših ali ni sadašnjih košarkaša, jer je to polupismen svet, većinom uličari u SAD. Skoro je Gilbert Arenas savetovao Moranta u vezi pištolja, kokainom našmrkana budala koja je vadila pištolj u svlačionici.

Ako Jokića kako kažeš zabole za njihova priznanja, u čemu je onda problem? Zašto drugi plaču na tuđem groblju?
Posebno priča kako Jokića ništa to ne zanima vređa inteligenciju.
Embidd kada osvaja MVP trofej plače, Jokić kada mu uručuju trofej u štali plače i slika se sa porodicom ispred kojih stoji MVP pehar.
Zašto ako ga to ne interesuje?
Čovek igra do poslednje sezonske utakmice, i igra max minutažu u utakmici koju je Denver već dobio jureći statistiku.
Na pitanje novinara zašto ne odmara, kaže nema vremena za odmor.
Istog leta odbija reprezentaciju jer je kao umoran.
Novine prave priču kako je on flegmatičan, skroman, dobar, kako ga taj NBA ne zanima.
Ali kada juri MVP priznanje zbog max ugovora to je sve spontano, slučajno.
Kako ima telo i kondiciju veterana, da bi se shvatila njegova dominacija, NBA liga, mediji stvorili su priču kako on ima neverovatnu košarkašku inteligenciju.
Neće da kažu kako je NBA zadnjih godina degradirala, kako danasnje zvezde poput Tatuma, Mitchela, Midltona na SP ne mogu ni peti da budu u konkurenciji ostatka sveta koji takođe nikada nije bio lošiji. NBA je bila u krizi negde oko 2001.god, dolaskom Jamesa i veštačkom pričom oko njega malo su povratili ugled, ali generalno kvalitet košarke sve više opada.

Ako je tako pametan kako reprezentaciju ne odvede bar u finale?
Jokić najviše igra na snagu, koristi telo protiv nižih i lakših, odlično se gradi pod košem i tu pravi najveću razliku.
Pregled igre mu je takođe odličan, zna da asistira, ali u tvrdoj evropskoj košarci od svega toga prolazi samo igra pod reketom i snaga.
U NBA situacija je drugačija, jer je košarka tamo postala kečerska predstava, sa odsustvom timskih odbrana.
Svodi se sve 1-1 u odbrani, gde odbrambeni igrač praktično sme samo ruke da podigne.
Napadači su max zaštićeni, i svako veče neko ubaci 50p.
Dok je igrao Shek uveli su pravila da smanje njegovu dominaciju u reketu, a danas uvode pravila da što više pomognu napadačima, da i prosečan igrač može da dominira.
Ne mogu da razumem da J.Butler nekome ubaci 40p u playoff utakmici, Butler je odličan ali talentom limitiran igrač u fazi napada.
Boston kao neka ekipa, Brown i Tatum vrede 600 miliona, ne mogu Majami da pobede kući.
Cela liga praktično precenjena kao i MVP.
Što se tiče Embidda i rasizma, odgovor je u ljubomori.
Najveća mržnja prema Embiddu posledica je one utakmice u Phili gde je vratio Jokića na fabrička podešavanja.
Druga stvar, Jokića su dve godine za redom prozivali i ismevali jer je kao MVP dobio dve metle u playoffu.
Zato su naši dirigovani i partijski mediji napali Embidda, koji je uvek bio ovakav, kome iq nikada nije bio jača strana.
Ali ja se opet pitam, ako je on lažni MVP, ako je lošiji od Jokića, kako mu ubaci 47p?
Nije to jedna utakmica, to je jedina utakmica protiv kakve takve konkurencije.
Kada ti najveći rival ubaci 50p, onda je prosto bolji od tebe i tu se svaka priča završava.

Ovo je netačno. Ne vlada rasizam, gomila drugih faktora je u pitanju. Mislim da se već o tome pisalo.

Dovoljno kao i vecina ovde. A ti nemoj da se ponavljas. Stvarno kako te ne mrzi
Dobro sam te ocenio, derle. Eto, opet se ponavljam. Ali ponavljam se da bi ti nešto naučio, međutim to se neće dogoditi.
Vidim da razmišljaš poput botova, navodiš isto ono što forsiraju režimski i plaćeni mediji.
Nisi jedini, ima vas masa koji isto pišete i mislite.
Ismevaš mene jer pratim dugo NBA. Ja ocenjujem i vrednujem igrače na osnovu empirizma gledanja i igranja košarke, kada bih slušao novine i hvalospeve pomislio bih kako danas u svakom NBA timu ima po 2-3 Jordana.
Nemam problem sa Jokićem, nije on jedini za koga smatram kako je precenjen.
Problem imam sa fanaticima koji ga brane za svaku sitnicu, a koji nisu znali šta je košarka dok dotični nije zaigrao u NBA cirkusu.

Ocenio si me kao i Jokica :hahaha:

Da si izneo jednu, ali makar jednu validnu cinjenicu, ali nisi ni to.

Cim si napisao za Pesica i 2002. tu si se zakopao. Jer na sve sto sam ti napisao ti odgovor nemas. Probaj na portalima da pises, jer si odatle verovatno i dosao

Back