Nikola Jokic

Screenshot_20210705-163339_Samsung Internet.jpg

POVREDIO SE NIKOLA JOKIĆ: MVP NBA lige pao na pakret uz BOLNU grimasu​

Nikola Jokić se povredio, u porazu košarkaša Denvera od Jute 122:110 u nastavku košarkaške NBA lige.
Srpski košarkaš je do povrede, koja je po prvim informacijama ipak lakše prirode, još jednom bio nerešiva enigma za Rudija Gobera, posle sudra sa kojim je ostao da leži na parketu. Jokić i Gober su se sudarili kolenima, Nikoli je stradalo , kome je stradalo desno.

Do povrede, Nikola je bio fenomenalan: on je za samo 15 minuta na terenu nanizao 24 poena, 6 skokova i 6 asistencija.

Najefikasniji igrač u pobedi tima iz Solt Lejk Sitija bio je Rudi Gober sa 23 poena. Kod Nagetsa to je ostao Jokić, iako je igrao samo 15 minuta.
*********************************************************************************************************************************************************************

Na poluvremenu lekarski tim Nagetsa je testirao Jokiću povređeno koleno i deluje da se ne radi o ozbiljnijoj povredi.

"Mislim da to nije ništa previše, previše ozbiljno. Prišao sam Nikoli dok se zagrevao na poluvremenu. Rekao sam: "Kako se osećaš?" Rekao je: „Osećam se malo slabo. Tada sam odlučio da ne igra drugo poluvreme. Ja sam doneo odluku - to nije njegova odluka", otkrio je trener Nagetsa Majk Meloun nakon utakmice.

Kurir .rs

Jokić bez problema do 26 poena i 15 skokova – umalo tripl-dabl​

Srpski centar Nikola Jokić je još jednom predvodio Denver Nagetse do pobede.

1831699027620b4f9bd35f2730746928_w640.jpg

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Orlando Medžik rezultatom 121:111 u noći iza nas.

Aktuelni MVP, srpski centar Nikola Jokić utakmicu je završio sa 26 poena, 15 skokova i 7 asistencija i to za 34 minuta provedenih na parketu.

Jokić je izašao iz igre krajem treće četvrtine, propustio veći deo četvrte deonice i po povratku na parket igrao potpuno opušteno i rasterećeno, što je rezultovalo nekim lošim potezima i izgubljenim loptama.

Nagetsi se nisu mučili sa pretposlednjom ekipom Istočne konferencije, a pitanje pobednika je bilo rešeno već posle prve četvrtine kada je na semaforu pisalo 29:14 u korist ekipe iz Kolorada.

Tokom naredne dve deonice je Orlando uspeo da održi korak, ali se u poslednji dvanaestominutni period ušlo sa 15 poena prednosti Nagetsa, kada je na semaforu stajalo 85:70.

Kao što je već rečeno, na kraju su slavili rezultatom 121:111, bez većih problema.

Jokića je ispratio Vil Barton sa 17 poena i 7 uhvaćenih skokova, isti broj poena je upisao i Džef Grin koji je uz to imao i po 3 skoka i asistencije, dok je Brin Forbs meč završio sa 16 poena, Našon Hajlend 14, a Eron Gordon 10.

U redovima Orlanda, sa 26 poena i 8 skokova se istakao Franc Vagner, dok je dabl-dabl učinak od 25 poena i 12 skokova zabeležio Vendel Karter Džunior, 16 je postigao Sags, a 15 Geri Heris i Medžik više nije imao igrača sa dvocifrenim učinkom.

Back