Nikola Jokic

Dok nema rata mi ove nastupe na takmicenjima koristimo za nekakva dokazivanja velicine i posebnosti, za izlive patriotizma i ostale bolestine stvaranja naciona koji jos uvek traje, jer smo u tom smislu adolescenti, slicni Hrvatima... Zato preziremo izostanke sportista kao izostanak vojnika na frontu....
Razlog je sto covek hoce da se odmori, jer je istrosen i treba da se spremi za sledecu sezonu...Mada sad ide ono, a i drugi su... A cale brani sina, jer ga bolumenta napada... Verovatno je tesko coveku pa izmislja nekakve druge razloge koji bi mogli da smire razularenu masu koja mu razapinje sina.. Kao nece da kaze koji je razlog...
Covek je odlucio i tacka, covek, a ne adolescent koji gleda na olimpijadu kao na bojno polje...

Dok nema rata mi ove nastupe na takmicenjima koristimo za nekakva dokazivanja velicine i posebnosti, za izlive patriotizma i ostale bolestine stvaranja naciona koji jos uvek traje, jer smo u tom smislu adolescenti, slicni Hrvatima... Zato preziremo izostanke sportista kao izostanak vojnika na frontu....
Razlog je sto covek hoce da se odmori, jer je istrosen i treba da se spremi za sledecu sezonu...Mada sad ide ono, a i drugi su... A cale brani sina, jer ga bolumenta napada... Verovatno je tesko coveku pa izmislja nekakve druge razloge koji bi mogli da smire razularenu masu koja mu razapinje sina.. Kao nece da kaze koji je razlog...
Covek je odlucio i tacka, covek, a ne adolescent koji gleda na olimpijadu kao na bojno polje...
Taj isti covek rece da mu je najdraze sto ce posle njegove MVP nagrade klinci u Srbiji uzeti basketaru....Pa onda rece Srbi ne sede znas da nerazocara navijace koji nespavaju zbog njegovih tekmi....Kad takve stari kazhes a onda ispalis te iste navijace koji se lozio onda je krajnje licemerno da trazis od njih toboze neko razumevanje a jos je smesnije sto tajo brani malog valjda dok mali poraste...A najsmesnije sto se vi "racionalisti" toboze upirete u razumevanju sa visim nivom svesti...Vidi za svoje postupke snosis posledice bato moj...To zna i tajo a i jokara verujem...ali bi guzicom u kraj a da ga navijace ipak gotive...sto bi nas narod reko oce da se **** a da mu ne udje...ne ide ******....Budes covek i snosis posledice a ne zoves taja da te brani....
Sto se ovoga tice o srpskom narodu sto si napiso odmah znam da nisi nikada provorio nosa van granica Srbije kapiram da bi bilo sve bajno u tvom zivotu i da bi tvoja genijalnost bila primecena samo da si rodjen na nekom drugom mestu ali ****** prokleti Srbi i Srbija stas....Paradoks je sto vi stojite na braniku Jokicevih postupaka 🤣🤣🤣 Mozes misliti gde bi on bio danas da se drzao te vase filozofije 🤣🤣🤣🤣

Најгласнији у осуди Јокића јесу и биће аутошовинизмом заражен део међу Србљем, они који се наслађују ако Србија у сваком спорту и иначе потоне и који "вребају" негативне вијести, укључујући и спреченост неког спортисте да наступи за националну селекцију како би то пропратили злурадим и малициозним коментаром.

Никола Јокић је, без сумње, физички и емотивно истрошен, вјерујем да је то основни разлог што није у могућности помоћи колегама из репрезентаџије на ОКТ. Да ли постоје још неки породични и други разлози, ту је на Николи да их, ако постоје, саопшти или то задржи за себе. Неке ствари и нису за медије, то "дежурни моралисти" и тако неће разумјети. Имали смо ситуацију из 2001-е када је армија лажних моралиста скрвила на Ребрачу, касније смо сазнали апсолутно оправдан разлог због којих је Жељко био сречен.
О некој "препоруци" или "сугестији" клуба па да је то утицало, бесмислено је говорити, није то ситуација од прије четири године када се морао борити за третман и гдје би се оглушавање о "препоруке" могло протумачити као ароганција што би му тада могло штетити око статуса у клубу, сада је Никола лидер екипе, ту ће клуб сваку његову одлуку прихватити и подржати. Вјерујем да је једини или барем основни разлог, као што написах физичка исцрпљеност и емотивна истрошеност, процјена да у таквом стању не може испунити оно што се од њега очекује.

Шта је ту је, одлука је таква, Николу ћемо сачекати на наредном великом такмичењу репрезетације. Кога нема без њега се мора, Кокошкову и српским кошаркашима пуно среће на ОКТ.

Sto se ovoga tice o srpskom narodu sto si napiso odmah znam da nisi nikada provorio nosa van granica Srbije kapiram da bi bilo sve bajno u tvom zivotu i da bi tvoja genijalnost bila primecena samo da si rodjen na nekom drugom mestu ali ****** prokleti Srbi i Srbija stas....Paradoks je sto vi stojite na braniku Jokicevih postupaka 🤣🤣🤣 Mozes misliti gde bi on bio danas da se drzao te vase filozofije 🤣🤣🤣🤣
Sve si ispromasivao...
Jokic je jako dobar covek...Kako si mu samo nasao da je izdao decu u srbiji to ti je za udzbenike, prosto da ja coveku odmah jasno koliko si kvalitetnija osoba od njega...
A on je primer ne samo deci u Srbiji vec neretko i podjednako i deci u Nigeriji, Francuskoj, USA, Rusiji, Nemackoj, Bosni...

Mislim da će ovo odustajanje Jokića izazvati veliko razočarenje, posebno među najmlađima. Tako da negativan efekat će se osetiti, možda i kao loš primer mladim igračima i budućim naraštajima. Ipak je on MVP i naš ubedljio najbolji igrač i mora biti svestan koliku odgovornost ima. Ne igrati na OI - teško je to barem malo ne osuditi.

Најгласнији у осуди Јокића јесу и биће аутошовинизмом заражен део међу Србљем, они који се наслађују ако Србија у сваком спорту и иначе потоне и који "вребају" негативне вијести, укључујући и спреченост неког спортисте да наступи за националну селекцију како би то пропратили злурадим и малициозним коментаром.

Никола Јокић је, без сумње, физички и емотивно истрошен, вјерујем да је то основни разлог што није у могућности помоћи колегама из репрезентаџије на ОКТ. Да ли постоје још неки породични и други разлози, ту је на Николи да их, ако постоје, саопшти или то задржи за себе. Неке ствари и нису за медије, то "дежурни моралисти" и тако неће разумјети. Имали смо ситуацију из 2001-е када је армија лажних моралиста скрвила на Ребрачу, касније смо сазнали апсолутно оправдан разлог због којих је Жељко био сречен.
О некој "препоруци" или "сугестији" клуба па да је то утицало, бесмислено је говорити, није то ситуација од прије четири године када се морао борити за третман и гдје би се оглушавање о "препоруке" могло протумачити као ароганција што би му тада могло штетити око статуса у клубу, сада је Никола лидер екипе, ту ће клуб сваку његову одлуку прихватити и подржати. Вјерујем да је једини или барем основни разлог, као што написах физичка исцрпљеност и емотивна истрошеност, процјена да у таквом стању не може испунити оно што се од њега очекује.

Шта је ту је, одлука је таква, Николу ћемо сачекати на наредном великом такмичењу репрезетације. Кога нема без њега се мора, Кокошкову и српским кошаркашима пуно среће на ОКТ.
Promasio si prijatelju drzavu ma planetu....Malo vise citaj i prelistaj druge forumw upravo autosovisti ovo pravdaju jer toboze su Srbi zatucani i nepostuju odluku odraslog coveka....
Kapiram da te ovo jako boli i mozak trazi neki racionalan razlog pa ni sam neverujes u ove izgovore koje si napisao...Jokic ima sve da bude legenda i jednostavno neces radi njegovog dobra i dobra nacije da navlaci gnev...i sam se tako osjecam....Meni je basket daleko posle fudbala ali ko malo dete gledam repku....
Ovako mene i jos jace bole postupci i stavovi Deja Savicevica sta sve nebi dao da nije tako...Stim sto Jokic nije doso do tog nivoa jadnosti...jos uvek i nadam se da ce igrati posle svaku ali se bojim da nema nista od toga da cemo opet morati imati razumevanja za oduku...
Kazes istrosen sta mislis da je Denver iso do finala bili mozda reko e moram ja malo da odmorim?...

Covek najvise misli na svoju karijeru i misleci na nju dosao je u situaciju da deca vide njega kao svetao primer.. I upravo ovo radi da bi tu karijeru sacuvao i nastavio je na najvecem mogucem nivou, ali vi bolje znate da je to lose za nasu decu...
Ovo je svakako postenija varijanta nego kao Djordjevic i Teodosic kad su odradili onu foru za povredu da ne igra turnir i bude odmoran za ambicoje njihovog zajednickog kluba...

Sve si ispromasivao...
Jokic je jako dobar covek...Kako si mu samo nasao da je izdao decu u srbiji to ti je za udzbenike, prosto da ja coveku odmah jasno koliko si kvalitetnija osoba od njega...
A on je primer ne samo deci u Srbiji vec neretko i podjednako i deci u Nigeriji, Francuskoj, USA, Rusiji, Nemackoj, Bosni...
Ne samo decu nego naciju...Zove me stari kaze sta ovaj nece igrati za repku?! Pa da mogu najradje bi sakrio tu vjest od njega i slago ga...Svako normalan je razocaran i jako ovo boli ****** o cemu prichamo...I sto je Truman rekao gore ovo povlaci mnostvo stvari...urusava kult los primer...Znash mozda njega zaista boli *****...ali veruj mi sve to te komsije taj Sombor koliko god ga tapsali smejali se osetice kako gledaju na taj postupak mozda ga i za to zaboli jer je takav flega sta znam...ali imace i on sutra klince pa kad njegovom klincu na basketu kaze drugi "a tvoj tajo ona picketina sto nije igro za Srbiju" nisam siguran da ce mu biti svejedno...Lovu ima a je kad imas shvatis da nije sve u zivotu...I ovo ja negovorim jer sam neko zlopamtimo niti zelim da mu se ovo desi nedaj Boze...ali ovo je neki realni scenario jer deca jesu brutalno iskrena! Neke stvari ostavljas iza sebe i nisi sam na ovome svetu i snosis posledice za svoje postupke...I nije patetika nikakva niti su Bogdanove suza u finlu trivijalna pateticna prestava...to je zivot...

Nije on neki koji cesto srbuje, prica o Dereticu i nasoj istoriji kao Djokovic itd... On je obican, posvecen iskljucivo kosarci i tim konjima... On je svetski, on je vaspitan i kao takvog ga jos vise odbijate od otadzbine vi koji se bijete u grudi pevajuci rodoljubive pesme, vi prostaci koji ste od naseg drustva napravili divljinu.... I naravno da mu je nelagodno i neprijatno zahvaljujuci vama... Ne bi me cudilo ni da covek uzme americko drzavljanstvo samo da pobegne od sve te bolescine....

Promasio si prijatelju drzavu ma planetu....Malo vise citaj i prelistaj druge forumw upravo autosovisti ovo pravdaju jer toboze su Srbi zatucani i nepostuju odluku odraslog coveka....
"Прелетио" сам неке форуме и портале,на некима и оставио коментаре, летимично погледао друге коментаре, истина имамо и такав аутошовинистички траг гдје се своди на њима омиљену мантру "ма ову државу и овај народ треба од*ебати", но аутошовинисти имају тај порив да сваког успјешног српског спортисту упрљају и укаљају, то им је у крви.

Е сад, мало сам маторији, вјероватно најматорији форумаш на спортском форуму, одавно су ме прошли ти скокови из усхићења до разочарења, био сам док сам био млађи, баш због разочарења због много чега, склон осуђивању спортиста, и небројено пута сам се огрешио о многе спортисте.
Наравно да сваки спортиста мисли на каријеру и наравно да је наступ за националну селекцију највећа част и привилегија, и велика обавеза, некад и велики терет, играчи који имају напорну сезону бивају физички и емотивно истрошени, некад сами осјете да нису у таквом стању испунити оно што се од њих очекује, посебно ако су велика очекивања нације.
А од Николе су велика очекивања нације. Уосталом, иако је одиграо јако добро СП, имали смо поплаву злурадих коментара. Шта су људи очекивали, да постиже на сваком мечу 30 поена и оствари 15 скокова? Не иде то тако у репрезентацији.
Ту увијек постоји и бојазан да ли може задовољити очекивања нације, испунити оно што се од њега очекује, и тако је већ дуже времена под стресом, човјек некада једноставно није спреман за тај терет.

Како год, одлука је таква, ја свакако нећу једну ружну ријеч написати о Николи, као и о 99% других стрпских кошаркаша, постоје други који су заслужили и које ћу "почастити" негативним постом, Никола ће свакако играти за националну селекцију још годинама, када једном оконча каријеру подвући ћемо црту.

Poslednja izmena:
"Прелетио" сам неке форуме и портале,на некима и оставио коментаре, летимично погледао друге коментаре, истина имамо и такав аутошовинистички траг гдје се своди на њима омиљену мантру "ма ову државу и овај народ треба од*ебати", но аутошовинисти имају тај порив да сваког успјешног српског спортисту упрљају и укаљају, то им је у крви.

Е сад, мало сам маторији, вјероватно најматорији форумаш на спортском форуму, одавно су ме прошли ти скокови из усхићења до разочарења, био сам док сам био млађи, баш због разочарења због много чега, склон осуђивању спортиста, и небројено пута сам се огрешио о многе спортисте.
Наравно да сваки спортиста мисли на каријеру и наравно да је наступ за националну селекцију највећа част и привилегија, и велика обавеза, некад и велики терет, играчи којиимају напорну сезонубивају физички и емотивно истрошени, некад сами осјете да нису у таквом стању испунити оно што се од њих очекује, посебно ако су велика очекивања нације.
А од Николе су велика очекивања нације. Уосталом, иако је одиграо јако добро СП, имали смо поплаву злурадих коментара. Шта су људи очекивали, да постиже на сваком мечу 30 поена и оствари 15 скокова? Не иде то тако у репрезентацији.
Ту увијек постоји и бојазан да ли може задовољити очекивања нације, испунити оно што се од њега очекује, и тако је већ дуже времена под стресом, човјек некада једноставно није спреман за тај терет.

Како год, одлука је таква, ја свакако нећу једну ружну ријеч написати о Николи, као и о 99% других кошаркаша, постоје други који су заслужили и које ћу "почастити" негативним постом, Никола ће свакако играти за националну селекцију још годинама, када једном оконча каријеру подвужћи ћемо црту.
Ja bi volio da si upravu iskreno se nadam....Ali sumnjam...reakcije negativne od veceg dela nacije su sasvim razumljive nemoj da se lazemo...
To sto se tice ocekivanja nacije brate na takmicenju ****** mi jesmo emotivan narod i sta da ti kazem odatle je poteko nije od kruske otpo...Ali tom Jokicu zivot sudbina istorija ma kako oces dodeljuje ulogu vodje ne mozes od toga da bezis...A ono cega se ja bojim je da nije upitanju beg od pritiska nego su malo drugaciji prioreti nazalost....

Nije on neki koji cesto srbuje, prica o Dereticu i nasoj istoriji kao Djokovic itd... On je obican, posvecen iskljucivo kosarci i tim konjima... On je svetski, on je vaspitan i kao takvog ga jos vise odbijate od otadzbine vi koji se bijete u grudi pevajuci rodoljubive pesme, vi prostaci koji ste od naseg drustva napravili divljinu.... I naravno da mu je nelagodno i neprijatno zahvaljujuci vama... Ne bi me cudilo ni da covek uzme americko drzavljanstvo samo da pobegne od sve te bolescine....
On to moze tuga je sto ti to nemozes tako nesposoban za 3 zivota to nebi mogo 🤣🤣🤣
Ali se upravo on pozivo na toj narod i "srbovo" i na tu decu znas kume...Malo ti vise isprati Jokica i pisi americkoj ambasadi 🤣🤣🤣 ali sta ces im realno 🤣🤣🤣

Када је у питању однос према роду, врло је слично то код двојице великих спортиста, Јокића и Ђоковића, истина различити су профили личности, али ту је то, у пар дека. Није то како то воле провући аутошовинисти или другосрбијанци некакво "србовање" већ родољубље, показују приврженост народу којем припадају, то се од Јокића види и у односу према српским навијачима у САД, и кроз разне изјаве, и један и други су подржали српски народ у Црној Гори у одбрани светиња
nikola-jokic-ne-damo-svetinje.jpg

У Јокићево родољубље не треба сумњати, верујем да су разлози спречености ти које сам написао, могуће постоје још неки, но не мислим да је то превише важно.
Одлука је таква, идемо даље.

Odlučio. Njegova karijera,njegova procena,njegovo pravo i njegova stvar. Neke ljude nije briga, neki su razočarani neki su baš mnogo razočarani. Život ide dalje.

Ono što se ne bih složio sa razočaranim delom je da on išta duguje Srbiji. Nije njemu Srbija ništa dala, on je sam svoj uspeh gradio i ima pravo da raspolaže njime kako želi.
Ali se slažem u delu da se kod ovakvih stvari ipak vidi nečija puna veličina. Ako mogu ostale njegove evropske kolege od kojih će neki duže igrati play-off da stisnu zube i pokažu privrženost drugovima i naciji, mogao je i on. 100% bi mu se izašlo u susret u vidu odmora.
I dalje sam uz njega i želim mu sav uspeh, dobar je i pozitivan reprezent Srbije, ja se prvi opirem celog života patetičnom guslanju kafanskih nacionalista i njihovom etiketiranju neistomišljenika, ali bih svakako voleo da je zaigrao i da imamo najbolji tim na raspolaganju da bi realno procenili gde smo i eventualno napali i zlato. To neću poreći.

Odlučio. Njegova karijera,njegova procena,njegovo pravo i njegova stvar. Neke ljude nije briga, neki su razočarani neki su baš mnogo razočarani. Život ide dalje.

Ono što se ne bih složio sa razočaranim delom je da on išta duguje Srbiji. Nije njemu Srbija ništa dala, on je sam svoj uspeh gradio i ima pravo da raspolaže njime kako želi.
Ali se slažem u delu da se kod ovakvih stvari ipak vidi nečija puna veličina. Ako mogu ostale njegove evropske kolege od kojih će neki duže igrati play-off da stisnu zube i pokažu privrženost drugovima i naciji, mogao je i on. 100% bi mu se izašlo u susret u vidu odmora.
I dalje sam uz njega i želim mu sav uspeh, dobar je i pozitivan reprezent Srbije, ja se prvi opirem celog života patetičnom guslanju kafanskih nacionalista i njihovom etiketiranju neistomišljenika, ali bih svakako voleo da je zaigrao i da imamo najbolji tim na raspolaganju da bi realno procenili gde smo i eventualno napali i zlato. To neću poreći.

Ako ćemo o dugovanjima, ništa nije dugovao ni Denveru kada je u poslednjih deset utakmice sezone mogao da odmara, a on sam je insistirao da igra uprkos čak i Melounovim savetima. Tako da je kod njega to očigledno pitanje prioriteta i on je svoj prioritet izabrao. Jer tih deset poslednjih utakmica regularnog dela sezone je bukvalno jednako olimpijskom kvalifikacionom turniru plus samim OI. Šteta, prvi sam ga branio kad nije igrao na EP prošlog puta jer je stvarno bilo nebitno. Ne bi bilo bitno čak ni SP, ali OI jesu bitne i samim Amerikancima i njihovim velikim zvezdama, a njemu eto nisu.

Ali je u redu kada ti radis upravo isto to?
Siguran sam da znas kako se to zove...

Jokić je izabrao odavno da ne igra za reprezentaciju. Ne treba ga zbog toga osuđivati i pljuvati. Ima pravo da ne igra. Lično mislim da je možda i bolje tako nego da igra kao u Kini(ko puškom nateran). Nisam nešto specijalno ni razočaran njegovim otkazom jer sam ga očekivao. Nije prvi put. Ako se Milutinov oporavi do OI imaćemo ponovo odličan tim. A otkaze nekakvog Smailagića i nekakvog Pokuševskom smešno je i komentarisati. Momci su nivo ABA lige. Da mi poželimo sreću ovima koji će igrati i kvalifikacije i nadam se OI ..Gledao sam maločas Durenta. Jokić za tri života neće odigrati takvu utakmicu.

Čuj...i ja mislim sve najgore o srbovanju i deretiću pa mislim da treba da se igra za reprezentaciju. Ispadosmo svi mi koji to mislimo radikali a to nema veze s vezom. Kao što sam rekao, ova njegova odluka imaće posledice koje ne može da zamisli. Jednostavno, urušava mnogo toga.

А од Николе су велика очекивања нације. Уосталом, иако је одиграо јако добро
Како год, одлука је таква, ја свакако нећу једну ружну ријеч написати о Николи, као и о 99% других стрпских кошаркаша, постоје други који су заслужили и које ћу "почастити" негативним постом, Никола ће свакако играти за националну селекцију још годинама, када једном оконча каријеру подвући ћемо црту.
Nešto mi kaže upravo da neće igrati još godinama. Ako ne igraš sa 26 godina na OI kad ćeš? Još ako se zainati što ga nacija pljuje...
A s tom pričom o autošovinistima si dozlogrdio i bogu i narodu. :D

Back