Niko nije onakav kakav se čini

gost 310829

Veoma poznat
Poruka
10.351
1. Ako se osoba često smeje, čak i na beznačajne, glupe stvari, najverovatnije je jako usamljena
2. Ako osoba previše spava, tužna je
3. Ako osoba govori malo, ali brzo onda krije nešto
4. Ako neko ne može plakati, slab je
5. Ako neko previše jede, napet je
6. Ako neko plače zbog malih stvari, mekog je i nevinog srca
7. Ako se neko naljuti zbog malih ili smešnih stvari, to znači da mu treba ljubav

što više posmatram ljude ja ovo vidim, niko nije onakav kakav se čini, da li mislite da grešim?
da li neko može da doda neko svoje zapažanje?

1. Ako se osoba često smeje, čak i na beznačajne, glupe stvari, najverovatnije je jako usamljena
7. Ako se neko naljuti zbog malih ili smešnih stvari, to znači da mu treba ljubav

što više posmatram ljude ja ovo vidim, niko nije onakav kakav se čini, da li mislite da grešim?

Mogu samo da na osnovu svojih iskustava potvrdim teze 2,3 i 7.

Sinoć sam sanjao da teram majmuna iz sobe. Porušio pola stvari dok ga nisam istero. Probudim se posle, bilo pola tri i popijem pola litre fante, 'ladne ko zmija.

1. Ako se osoba malo smeje?
2. Ako malo spava, nervozna je.
3. Ako puno priča ima opsesivno kompulzivni poremećaj.
4. Ako stalno plače, cava je.
5. Ako malo jede, gladan je.
6. pročitaj po 4.
7. Ako ga bole uvo i nikad se ne ljuti znači da mu nije stalo.

greshish u svih sedam stavki :lol:
jedino ovo mogu da podrzim niko nije onakav kakav se čini,
a sve je neka varijanta istine :D

ne dopada mi se nijedna od ovih karaketrizacija
suvise su pojednostavljene, a covek je suvise kompleksan da bi se posmatrao na taj nacin
cak ni kod zivotinja ne mozes postaviti tako jednostavne paralele

Don't be fooled by me.
Don't be fooled by the face I wear
for I wear a mask, a thousand masks,
masks that I'm afraid to take off,
and none of them is me...

ili kao što je jedno dete reklo: "namrštim se i niko ne zna da sam tužan"
tako čovek čitav svoj život gradi kompleksnu masku kojom štiti i prilagođava svoje krhko biće.

Poruka koju holivud forsira je: NISTA NIJE ONAKO KAKO IZGLEDA.
Stvarnost je upravo suprotna. SVE JE ONAKO KAKO IZGLEDA.

Poaro je retard, ali je na kraju najpametniji. Rambo je visok metar ipo, ali obara ruku sa kupolom na tenku. David lomi koske golijatu, Pepeljuga se udaje za princa....
Ko se ikada odmakao 100 metara od televizora zna da zivot izgleda dijametralno drugacije.
Pa ipak:
95% ljudi voli ocigledan i ljigav sliht!!!

Pojedinac je svestan masine. Malo vise od uobicajene konverzacije stvara u glavi iluziju da je covek, bar na kratko, van masine, slobodan.
Cuju se vapaji raznih udruzenja "odnosite se prema nama kao prema ljudima, kao prema individuama, bar na kratko, ne stavljajte nas u masinu!"

Medjutim, ljudi se na smrt plase slobode. Kljucni izraz je "bar na kratko". Svako ko pokusa da ih stvarno probudi bice docekan vilama i bakljama.

U korenu svakog zla stoji osecanje nemoci. A njega hrani svakodnevna laz "nista nije onako kako izgleda".

Ne mozemo srusiti sistem, urusice se sam kad sebe preraste. Ali ne pokusati osvescivanje, budjenje, nazivanje stvari pravim imenom, znaci odreci se svoje svrhe, razloga postojanja.

mislim tako nekad, jesam li uopste ono kako se sebi cinim?
dodjavola, sta ako citav zivot zivim u nekoj samoobmani?:neutral:
a onda misim, ko je uopste jedno? ili dva? ili pet?
a ako je svako hiljadu, koje je od to hiljadu pravo? i koje se od tih hiljadu cini paji, koje peri, a koje ziki?
i ko od njih vidi istinu?
postoji li uopste istina?:)

Back