Nik Vujičić

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.288
Gledala sinoć na TV-u, zahvaljujem mu se što postoji, hvala Bogu da svi imamo neku svrhu postojanja u ovom životu. Ovu temu sam otvorila jer smatram da zaslužuje da se o njemu piše i priča.

Malo znam o njemu, ali prvo sto sam pomislila bilo je "Boze, kolika je snaga volje covek nije ni svestan"
Ako je on snagom svoje volje uspeo da pobedi svoj strasni hendikep time sto surfuje, pliva i igra golf sta bi trebali reci ljudi bez takvog hendikepa koji upadaju u letargiju?

Zaista facinantan covek.Hrabar,uporan,veruje u sebe,ima dobru dusu i zeljan je da pomogne deci bez roditelja.Zaista,svaka mu cast.Treba imati snage i prebroditi sve nevolje u zivotu.On nema ni ruke ni noge a srecan je.A mi koji smo citavi i imamo sve uslove da budemo srecni, uvek smo nesto nezadovoljni,nismo zadovoljni sobom...Mislim da je na neki nacin uticao na mene,u pozitivnom smislu naravno.

Svaka cast coveku, retko ko bi mogao tako...iskreno sumnjam da bi postao takav covek da je odrastao u Srbiji..

Ali ima i ovde hendikepiranih ljudi mnogo, medju nama, ni ne primecujemo ih, ili ih zaobilazimo, sklanjamo pogled, oni nemaju njegovo stanje duha, i zive na margini drustva..i samim tim nisu vredni paznje ili sta...ne znam

Meni je to i dalje tuzna prica, koliko god je on fantasticnog uma, sigurno je uzasno ziveti tako...eto, mozda sam ja povrsni kreten, ali barem sam iskrena, za razliku od mnogih koji ga hvale i velicaju a u sebi zahvaljuju bogu sto oni nisu takvi..i odu da ga odslusaju da bi se utesili - ako on "kao takav" moze to i to, zasto ne bih ja mogao i slicno..

meni se ne dopada to sto se desava oko njega
njemu svaka cast,covek jeste za primer
ali kad vidim na blicu komentare "nije on onvalid nego ja " i slicno ,pocne da mi se dize sadrzaj iz stomaka
ogromno licemerje uz tu pricu,svi su puni saosecanja i hvale ,i tako se osecaju vecima u sopstvenim ocima
daj pomozite bliznjem svom,ne osudjujte ljude kad su u depresiji,ne mora covek da bude bez ruku i nogu da bi ga neko saslusao,budite ljudi prema svima ,u tome je velicina

Svaka cast coveku, retko ko bi mogao tako...iskreno sumnjam da bi postao takav covek da je odrastao u Srbiji..

Ali ima i ovde hendikepiranih ljudi mnogo, medju nama, ni ne primecujemo ih, ili ih zaobilazimo, sklanjamo pogled, oni nemaju njegovo stanje duha, i zive na margini drustva..i samim tim nisu vredni paznje ili sta...ne znam

Meni je to i dalje tuzna prica, koliko god je on fantasticnog uma, sigurno je uzasno ziveti tako...eto, mozda sam ja povrsni kreten, ali barem sam iskrena, za razliku od mnogih koji ga hvale i velicaju a u sebi zahvaljuju bogu sto oni nisu takvi..i odu da ga odslusaju da bi se utesili - ako on "kao takav" moze to i to, zasto ne bih ja mogao i slicno..

Pa upravo zato on i ide po raznim mestima i prica viceve o sebi... Mada ima ljudi koji padnu u bedak zbog njega, npr. daju sve od sebe da bi uspeli, a onda vide lika bez nogu i ruku kome cvetaju ruze i smore se za medalju...
By the way, zena mu je super...

Ja znam za njega još pre par godina, imam DVD sve o njemu. Fascinira me i osećam svu snagu u njemu i iz njegove reči.Gledam ga kao čoveka a ne kao invalida.

I ne samo on, tu je Oskar Pistorijus, atletičar bez noge, tako je rođen i svrstali su ga među zdravim najboljim trkačima.

Pa tu je Helen Keller, rođena slepo gluvonema, postala je slavna pedesetih godina prošlog veka. Završila dva fakulteta i znala je pravilno grčki.

Oni su najsnažnije ličnosti koje mogu da ostave veoma snažan utisak.

Poslednja izmena:

i meni , njegov invaliditet je velik, samo on zna kako se oseća

nas je tako lako impresionirati... a na ulici kad naidje neko takav u susret svi se nesto sazaljivo sklanjaju i okrecu glave, prelaze na drugu stranu ulice... i ne mogu sad da nadjem temu o samoubistvima pa da ishchitamo sta je ko rekao, mislim posto je i on pokusao da se ubije i to vise puta, pa da uporedimo... sta bi pricali da je uspeo... a tek depresija, koju neki i ne tretiraju kao bolest vec kao foliranje, a ovamo padaju u trans kad je neka slicna prica aktuelna, pa kao on se izvukao a neki kukaju ni za sta... ovakvi ljudi su zivi spomenik licemerju nas ostalih i pozitivan podsetnik ljudima sa hendikepom koliko smo mi ostali zapravo licemerni

nas je tako lako impresionirati... a na ulici kad naidje neko takav u susret svi se nesto sazaljivo sklanjaju i okrecu glave, prelaze na drugu stranu ulice... i ne mogu sad da nadjem temu o samoubistvima pa da ishchitamo sta je ko rekao, mislim posto je i on pokusao da se ubije i to vise puta, pa da uporedimo... sta bi pricali da je uspeo... a tek depresija, koju neki i ne tretiraju kao bolest vec kao foliranje, a ovamo padaju u trans kad je neka slicna prica aktuelna, pa kao on se izvukao a neki kukaju ni za sta... ovakvi ljudi su zivi spomenik licemerju nas ostalih i pozitivan podsetnik ljudima sa hendikepom koliko smo mi ostali zapravo licemerni
upravo tako.
ova dama je to sjajno objasnila http://www.vaseljenska.com/misljenja/nik-vujicic-i-domace-licemerje/

nisam imala prilike da ranije procitam ovo... ne bih znala ni ko je nik da prosle nedelje nisam saltala kanale trazeci nesto gledljivo za uz jutarnju kafu a zavrsila sam trazeci kanal na kome ga nije bilo :neutral:

:) svaka cast sto se pronasao u necemu u cemu uziva i sto zna da se bori kroz zivot sa tako velikim problemima....mene licno njegova prica nije dojmila, to je cista autosugestija pomesana sa religijom i meni zvuci sektaski.......opet kazem, svaka mu cast na borbi.....

као што рекох у првом посту на овој теми, мене је импресионирао његов оптимизам
у истој оној мери у којој ме импресионира оптимизам људи који живе у мојој околини и који се не предају и не падају у бедак (бар тако делују) без обзира на тешке животне околности

nemam nista protiv Nika,ali mene mnogo vise impresionira recoimo ovaj sprinter iz juzne afrike

da ne pominjem nase sjajne paraolimpijce,njihova snaga,volja,entuzijazam,motivisanost....raspametio me je.zao mi je sto nisu bar deseti deo medijski propraceni kao sto je bio Nik.
Nik-u je cak lako u zivotu,ocigledno ima jaku masineriju koja ga prati,sve mu organizuje,i finansijski podrzava....njegovo je samo da bude nasmejan i blablabla.
Za mene su pravi heroji nasi,koji se bez takve podrske,bore i uspevaju.

Back