Nije tvoj, nego moj... blog

Dragi prijatelji i ostali dobronamernici, u ovo vreme oseke ideja, a plime toksičnih odnosa, sa velikom radošću
sam shvatila da je lični blog dragoceno i spasonosno mesto za dobre odnose... za poklanjanje životne energije,
ali i prihvatanje iste...za javno iskazivanje ljubavi i pažnje, prijateljstva i razumevanja, bez straha da ćete biti
ismejani, ili da nećete biti shvaćeni...u svakom slučaju, bićete zagrljeni prijateljskom rukom...

Dragi prijatelji, hajde da oživimo ovaj blog - šalama! Uživajte!

Screenshot_56.png

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:

Poslednja izmena:
ZAVESA SE DIŽE...

"PUČINA"
Branislav Nušić

Ovde ću da pišem malkice i o pozorištu, mojoj "drugoj kući"..
Juče je održana generalna proba Nušićevog komada "Pučina" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u režiji Egona Savina. Dve glavne uloge igraju Sloboda Mićalović i Nenad Jezdić...

Daleke 1977., bila je premijera istog Nušićevog komada, ali u režiji Dejana Mijača. Glavne uloge su igrali Svetlana Bojković i Milan Gutović.

Biće vam jasno da, ako zamislimo skalu od 1 do 10, Mijačeva predstava bi ponela neprevaziđenu ocenu 10, a režija Savina jedva 5... Mićalović ne može da domaši ni "S" od Svetlana, a Jezda ni "L" od Laneta...
1977. je bilo vreme kada su glumci bili negovani i umešeni pod dragocenom palicom reditelja i tada je predstava postajala hit za više decenija...
Danas, pekmezast reditelj i loši, kvazi glumci, ne mogu da se nose sa starim kvalitetima i kriterijumima...
Ne treba se čuditi ako publika bude razočarana izašla iz pozorišta, naravno, pod uslovom da nije kvazi publika...

Screenshot_62.png

Ovu novu realnost teško prihvatamo.
Voleli bi smo da bude kako je nekada bilo.

A nekada smo redovno čitali horoRskope...

Šta je HOHORSKOP?

HORORSKOP je proricanje budućih događaja koji će nepovoljno uticati na tvoj život i raspoloženje.
Bazira se na predviđanju ljudi iz tvoje bliže i dalje okoline, kao i na informacijama iz budućnosti koje
slušaš na televiziji, ili čitaš u novinama. Nema životnog hohoRskopa, ali zato su dnevni, nedeljni,
mesečni i godišnji prilično pouzdani...

DNEVNI...

Screenshot_71.png

NEDELJNI...

Screenshot_72.png

MESEČNI...

Screenshot_73.png

GODIŠNJI...

... // ...

LJUBA TADIĆ, strašni bard sišao sa Olimpa, govorio je da je gluma zanat koji se uči celog života.
ZANAT u kome je glumac instrument da prenese TUĐU UMETNOST. Umetnost pisca, reditelja...
AKO uspe da je prenese, dočara... I samo to... ZANATLIJA...

Danas klinke, kaćiperke plaćaju da postanu glumice, plaćaju da postanu UMETNICE...
"Ubedite ih da će postati umetnice, napunite kasu, od te kase živimo"... su razgovori
takozvanih profesora glume, koji pomalo i siluju...

Kada se Mira Karanović bavila profesurom, na privatnoj "akademiji umetnosti",imala je
10-15 studenata godišnje. Godina dana studiranja po studentu je 4.000.- evra... puta 4
godine, mamica i tatica iskeširaju 16.000.- evra... puta 10 studenata jeste KOLIKO?
160.000.- evra koje ona, večita Petrija, nabaci u kasu... pa: lapa/lapa...
To je jedini razlog hiper produkciji glumaca u Srbiji... koji se kasnije ne bave tim
poslom, već rade na benzijskim pumpama, samoposlugama, kuplerajima...
Da li poznajete jednog glumca izašlog iz škole "one koja zna sve" kako je posprdno
zovu kojege? Ja znam: onaj SIN DRAGAN iz one serije o babi koja se češlja...
Zamislite sada SUSRET SINA DRAGANA i LJUBE TADIĆA... ko je bolji zanatlija?

Sramota srpskog glumišta raste... pozorišta postaju leglo umišljenih veličina,
ranjeni orlovi žude za aristokratijom Monike Beluči, ali leskovačka mućkalica sa
prazilukom nesnosno zdiba...

Heroine i bardovi pozorišta su davno sklopili oči, trudeći se do zadnjeg udisaja da
nauče ZANAT. Do zadnjeg izdisaja su znali da ga nisu naučili i da su ostali večite
kalfe... Razgolićenim klinkama zacopani roditelji i po neka Mira ulivaju u sivu masu
bez vijuga da su rođene umetnice... pre svih su to deca "UMETNIKA" koji nas
decenijama guše svojom prosečnošću...

"Spasli smo hiljade života" izjavio je "onaj koji sve zna", koji pati od zaborava, oholosti
i koji se igra Boga... Samoljubljivost kvazi umetnika je najružnija pojava koja se ogolela
i postala vidljiva u ova loša vremena... Neka misle da su umetnici... nisu stigli ni do šegrta...

Iza Mire Stupice je ostala urna sa pepelom i GLAS... predivan zvonki glas iznikao iz njene
erotike, uzavrele duše i neopisive lepote večite Petrunjele. Glas divne glumice koja nije
žudela da bude umetnica, već neko ko prenosi umetnost...

Poslednja izmena:
MOJ MUŽ

Screenshot_78.png

Hit predstava na vidiku!

Najlepše pozorište na Balkanu, naravno, Jugoslovensko dramsko pozorište!

Generalna proba predstave "Moj muž", po pričama Rumene Bužarovske, koje je brilijantno ispripovedala
u zbirci priča različitih žena...

Pet priča, dve mlade, divne glumice, mlada rediteljka, mlada producentkinja...
Apsolutno sve pohvale, ne bih da otkrivam, obavezno gledajte, sigurno ćete uživati!

Konačno, Jugoslovensko dramsko ponovo liči na sebe...

:bravo::bravo::bravo:

Dragi moji, ova naša "Krstarica" je veoma živa živuljka... Mrda, skače, svuda se zavlači, neke grli, nekima leđa gleda, nudi nam mnoooogo sobičaka gde možemo da se zavučemo, nekoga da pronađemo, nečije misli da pročitamo, nečijim šalama da se smejemo, pameti da se divimo, nepristojnosti da se gnušamo, nudi nam i razumevanje i nerazumevanje sa ljudima iza drugih ekrana, nudi nam buduća prijateljstva i neprijateljstva, nudi nam puno emocija i puno mogućnosti da popunimo sebe... da popunimo druge...

"Krstaričinim" venama teku životne energije forumaša, prepliću se, sudaraju, vezuju, putuju istim, ili različitim putevima, hrane gladne vampire, spašavaju nečije živote, popnjavaju blagotvornom energijom ogroman prostor virtualnog sveta, koji pulsira u ritmu kosmosa...

Večeras sam se prvi put družila sa jednom nežnom forumašicom, blogerkom, divnom osobom lakog pera, divne kulture, uvek spremnom za druženje...
Ukrasila mi je veče, nabacila osmeh na lice i učinila da se divno osećam...

Za nova druženja koja započinju poverenjem...

:vzagrljaj: :heart2::zag:
Savršeno napisano i istinito u potpunosti Soradze,pametna osobo
britkog uma..gorkastog humora.Ali čiste duše koja ume da prima..i da se daje. :ortakinje:

Savršeno napisano i istinito u potpunosti Soradze,pametna osobo
britkog uma..gorkastog humora.Ali čiste duše koja ume da prima..i da se daje. :ortakinje:
Već par sati ne mogu da nađem reči. pa da odgovorim na ovu poruku. Neprestano mi se vrzma po glavi da sam vaspitavana da budem skromna. Ovakav opis me je uplašio. Mislim da svako može uvek da bude bolji. Znam da mi je lakše da budem bolja, nego lošija...
Hvala, Poly46, što ste odvojili vreme i ocenili ono što je za ocenjivanje. Hvala na ukazanoj pažnji i predivnim rečima...
:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj:

Svašta lepo se dešava na ovoj našoj Krsti... ljudi se raspisali, ne znaš šta je lepše, šta pre da čitaš...
Dežurni baksuzi se posakrivali u bubašvabine rupe i kuju plan kako da nastave da vređaju sve oko sebe...
Bujaju nove teme na forumima, oseća se nova, lepa energija koja ubrzava turbo mašine...
A naša draga Krsta ostavlja beli trag za sobom na svom SF putu u nezaborav...

Neki forumaši nam baš nedostaju... baš, baš...
:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj:

Danas je dan crvenog meseca... plaše nas astrolozi... kažu da danas ne smemo ni pomisliti nešto ružno,
jer če se obistiniti u mnoooogo gorem obliku...
Danas smemo da imamo isključivo lepe misli, da bi smo ublažili negativno dešavanje oko nas...

Danas pustite muziku, mislite na ljubav, na zagrljaje, na opraštanje... mislite i grlite svoju decu kao nikada do sada...

:vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj:

Back