Nije tvoj, nego moj... blog

Dragi prijatelji i ostali dobronamernici, u ovo vreme oseke ideja, a plime toksičnih odnosa, sa velikom radošću
sam shvatila da je lični blog dragoceno i spasonosno mesto za dobre odnose... za poklanjanje životne energije,
ali i prihvatanje iste...za javno iskazivanje ljubavi i pažnje, prijateljstva i razumevanja, bez straha da ćete biti
ismejani, ili da nećete biti shvaćeni...u svakom slučaju, bićete zagrljeni prijateljskom rukom...

Dragi prijatelji, hajde da oživimo ovaj blog - šalama! Uživajte!

Screenshot_56.png

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj::heart2::vzagrljaj:

Poslednja izmena:
Rade je divan, Barbaru volim, mnogo je stihova koje je doneo fantastično... , ali Disa nije doneo dobro.
Dis traži dno, ne dramu, ne ponos svojim stihom... ne ushićenost, ne uživanje...
Dis traži razočarenje bivstvom. Pročitav dva-tri puta pesmu, jasno je da se tu ne traži to...
:dosadno:
Iako sam uživala u live performansu Radeta Šerbedžije, ostala sam uskraćena za ovo.
Dis ovo nije zaslužio svojim bolom natopljenim stihovima.

Poslušajte još jednom... gde je bol? Gde je shvatanje da smo samo čovek?
Moj omiljen recitator... (ajd' neću biti opaka, najbolji posao je uradio sa pesmom Barbara.).
Ali Disa nije dostojan.
Svi su godinama lajkovali to isto izvođenje Disa kao da je sve ok.
To je ono kad ti prodaju hleb kad tražiš mleko.
Rade je divan... biće uvek...
Uzimamo zagarantovao da je Rade fantastičan uvek, uvek je dobro kupiti Nike.
Ne dozvoljavam da umetnik ne zna da donese stvar na pravi način-pa to mu je jedini posao!

Ali zašto? Bio je plaćen (verovatno) da donese ovu pesmu verodostojno, i onda BLJAK!???
Da li su Srbi takav narod da se uvek umiljavaju tom drugačijem kovu, ili smo svi kolektivo izdresirani da ih obožavamo pa je to usput zakazalo negde?
Brate, konstantno obožavanje nekoga-hvala, želim da idem negde gde neću morati da obožavam bilo koga!
Da, mi smo takav narod, ljiga, ono što zovu ''slime, /slajm/
Ček, muzika...

Čini mi se da dosta ljudi poseti temu...
Nemojmo da lajkujemo.
Brate, ovo nije to ono što je Dis hteo da kaže.
Meni je Dis veći od uvlakačkog poriva, njegova osećanja moraju biti bitna!
''Nisi ni prošao pored Disa, ko ga šiša... idemo dalje!"
Molim lepo, izazivam čitaoca da to uradi bolje jer je teško gore uraditi!

Ej, pozdrav! Moja forum-familija! Volim ove ljude, tako su cool! :vnaocare:... opasno kreativne i sa visokom tolerancijom...
Nema takvih mnogo i na svakom koraku! Evo mog Disa, velikog Disa... Mnogo volim ovu pesmu od ovog pesnika.... Ja to ne bih tako čitala, ali ok...
Imam osećaj da moram biti nema... izazivam čitaoce da ovo donesu bolje.

...
Uživo slušala izvedbu kao što je ova.... Masa nestala, reč po reč... kao da sam se našla van planete.
Ne bih ja to tako čitala, definitivno... ali to je Rade Šerbedžija!
Rade Šerbedžija je prvenstveno šarmer... manje glumac...najmanje recitator...
Nerazumno izgovara reči
Nema dobru dikciju
Ne recituje tako da bude shvatljiva misao
Recka čitanje tamo gde ne treba, ne zna se gde je stih
Ima grč u govoru, koji se zove "šarm"
Ne razumemo reči, ne shvatamo njihov značaj...

Rade Šerbedžija je nabeđeni monden, žene su ga volele jer je bio kulturni šmeker...
Nije ni po mom ukusu neki recitator...
Glumci prvo treba da budu glumci
pa treba da budu sluhisti
pa treba da znaju svako slovo da izgovore tako da ga čuje i onaj na trećoj galeriji
Malo je glumaca koji su dobri recitatori..

Goran Sultanović je glumac i dobar recitator

Evo DIS-ova pesma "Novi dani"

Screenshot_26.png

Screenshot_25.png

:rotf: :vzagrljaj:

Ukucala sam neka bolja imena i svima našla istu zamerku. Izvinite, veliki Rade Šerbedžija, to je varovtano manir u kojem ste svi učili da recitujete...
Po meni, skroz pogrešan.
Čak i poezija mora da se približi svakodnevnom govoru...
Ne sviđa mi se to veštačko...
@Soradze, izvinite...
Mislim da je noćas pun Mesec, malo sam na svoju ruku!😚

Ali zašto? Bio je plaćen (verovatno) da donese ovu pesmu verodostojno, i onda BLJAK!???
Da li su Srbi takav narod da se uvek umiljavaju tom drugačijem kovu, ili smo svi kolektivo izdresirani da ih obožavamo pa je to usput zakazalo negde?
Brate, konstantno obožavanje nekoga-hvala, želim da idem negde gde neću morati da obožavam bilo koga!
Da, mi smo takav narod, ljiga, ono što zovu ''slime, /slajm/
Ček, muzika...
Srbi su majmunski narod koji glave imaju zarad frizura raznoraznih, ne radi razmišljanja...
majmunišu se, vide da neko tapše, pa i oni...misle: "valjda oni znaju, pa da ne ispadnem glup"... a tapšu naručeni, plaćenici koji sede u publici i tapšu kada im je naređeno... to imamo prilike da vidimo u svakoj emisiji na televiziji koja je snimana sa publikom u studiju...

Ukucala sam neka bolja imena i svima našla istu zamerku. Izvinite, veliki Rade Šerbedžija, to je varovtano manir u kojem ste svi učili da recitujete...
Po meni, skroz pogrešan.
Čak i poezija mora da se približi svakodnevnom govoru...
Ne sviđa mi se to veštačko...
@Soradze, izvinite...
Mislim da je noćas pun Mesec, malo sam na svoju ruku!😚
Slobodno budi na svoju ruku i kad je mesec pun i kada nije... :vzagrljaj:

Da, ali recitovanje pesme je navala osećanja! Osećanja su ta koja su bitna, ne reči, mada one imaju taj neki čudan redosled...

Ja nikako da budem zadovoljna osećanjima prenesenim u recitovanju čak najvećih imena našeg glumišta!
Gde su recitatori, nema ih!
Gde su ti ljudi čije bismo izvedbe lajkovali zdušno? Oni bi tako možda zaradili neki dinar, a ušima kao što su moje bi konačno laknulo!
Ne kapiram sakaćenje poezije na taj način, eto... Šerbedžija da prođe mojim sokakom, okrenula bih glavu na drugu stranu jer to nije to!

Da, ali recitovanje pesme je navala osećanja! Osećanja su ta koja su bitna, ne reči, mada one imaju taj neki čudan redosled...

Ja nikako da budem zadovoljna osećanjima prenesenim u recitovanju čak najvećih imena našeg glumišta!
Gde su recitatori, nema ih!
Gde su ti ljudi čije bismo izvedbe lajkovali zdušno? Oni bi tako možda zaradili neki dinar, a ušima kao što su moje bi konačno laknulo!
Ne kapiram sakaćenje poezije na taj način, eto... Šerbedžija da prođe mojim sokakom, okrenula bih glavu na drugu stranu jer to nije to!
Ja ne bih okrenula glavu da Šerbedžija prođe mojim sokakom... ja bih ga zagrlila i pozvala da mi bude gost...
On je simpa lik, nije kriv što se tebi i meni ne sviđa njegovo recitovanje... On je super u drugim stvarima i dobar čovek...
Znaš kako... odavno je rečeno da o ukusima ne treba raspravljati... Moja svekrva je govorila: "Neko voli popa, neko popadiju"... i to je to..

Ja ne bih okrenula glavu da Šerbedžija prođe mojim sokakom... ja bih ga zagrlila i pozvala da mi bude gost...
On je simpa lik, nije kriv što se tebi i meni ne sviđa njegovo recitovanje... On je super u drugim stvarima i dobar čovek...
Znaš kako... odavno je rečeno da o ukusima ne treba raspravljati... Moja svekrva je govorila: "Neko voli popa, neko popadiju"... i to je to..
Inače, probaj sama da odrecituješ i to sa emocijom... onako kako bi se tebi dopalo... pa nam javi...
e, sada se setih... ti kažeš da recitovanje treba da liči na govor... skoro da se ne oseti rima... ok.. i ja mislim slično...
ali, šta ćemo sa slobodnim stihom? kako njega odrecitovati, pa da ima smisla, pod uslovom da mu smisao shvatiš...
Ko će to da recituje?

Not happy with that response! 😥
Neko to treba da izrecituje, pa da svi budemo u miru konačno.
Npr. Disova pesma... znači mi, volela bih da je čujem u izvođenju dobrog recitatora. Realno, imam svoju verziju ali mi je glas šnj, ja to ne bih slušala u slobodno vreme... niti dopustila da drugi sliša🤣
. Recitator treba da ima glas+umetnost, eventualno malo smernica... Neki besan cover i to je sve.

Not happy with that response! 😥
Neko to treba da izrecituje, pa da svi budemo u miru konačno.
Npr. Disova pesma... znači mi, volela bih da je čujem u izvođenju dobrog recitatora. Realno, imam svoju verziju ali mi je glas šnj, ja to ne bih slušala u slobodno vreme... niti dopustila da drugi sliša🤣
. Recitator treba da ima glas+umetnost, eventualno malo smernica... Neki besan cover i to je sve.
Tek sam sada shvatila! Ti treba da se baviš režijom! Nađeš glumca sa glasom i izrežiraš kako da recituje stihove!
To bi bila recitacija!
:heart2:

Back