Nije nama toliko problem samo Vučić, već i mentalitet naroda

Apsolutno jeste. I iako se čovek potrudio da napiše ovo ostalo i iako je za (samo) pojedine stvari u pravu, nije zaslužio da se ostatak uopšte čita.
Tekst je sramotan!
Bilo mi je muka dok sam čitala.
Pa, majku mu, ima li Srbina da valja?!
Bora kaže da 'priča o ljubavi može da udavi', šta je priča o srpskom mentalitu?
Mentalitetu uopšte...

Piše sociolog školovan u Americi.
Zašto nije ostao tamo?

Takvi su stariji ljudi, mozak im se sparuška u tofu, i onda počinju da veruju da je Vučić pametan
Kad sam bio mlad (kad mi mozak nije bio tofu-sir,kako ti kažeš) verovao sam da je Milošević za sve kriv,sve naše frustracije smo "lečili" mržnjom prema "svemogućem" kreatoru naše loše sudbine,a mentalitet svetine,puka,izluđene sirotinje nam je bio odvratan.
Posle oktobarskih promena bio sam kao "Alisa u zemlji čuda"! Jeste bilo mnogo nasleđenih problema,ali delovanje elitne inteligencije je bilo u suprotnosti sa očekivanjima mladih,koji su hteli ravnopravnije i pravednije društvo,a dobili smo haos u tajkunizaciji i potpunu nebrigu za javni i opšti interes.
E,sad,kad mi se mozak polako sparuškava u tofu,vidim ono što kad sam bio mlad i buntovan nisam mogao videti od besa i zlovoljne političke mržnje,a to je da napredak jednog društva mora biti postupan,temeljit,strpljiv,a ne putem sloma i revolucije,pa posle biti iznenađen još lošijim stanjem,pa bi onda sledile optužbe na račun budućeg vladara (te ovakav je,te onakav je,kriv je,nije kriv za sve),pa neće valjati onda ni narod,prost je, sluša onu pevaljku...

A kako izgleda taj KRAJ?
Zašto mislite da je to NJEGOV kraj? Možda to "dinstanje" uzrokuje finansijski slom!
Čiji će to onda biti kraj? Možda,početak posle takvog KRAJA bude bolan za mnoge,za mnogo onih koji su priželjkivali DINSTANJE DO KRAJA.
Možda je sadašnjost bolna za mnoge?!

Tad si bio u pravu

Ovo sad što misliš da su Sloba i Vučić vizionari, se duguje tvojoj penzionerskoj nesklonosti promjenama
To da će neko biti vizionar,to ostaje u vremenu posle nas,u kasnijem vremenu. Promene ne smeju biti revolucionarne,jer bi polazne tačke budućeg uređenja bile znatno lošije i bolnije-to ne izmišljam ja,dokazano je u teoriji,proučavajte to!

Да није таквог менталитета, не би било ни Вучића. Узрочно последична веза.
Pa nije taj Vučić tu od nastanka sveta! Šta je bilo od 2000 do 2012? koji je tu mentalitet naroda bio sa nekim drugačijim režimom vladanja?

Tekst je sramotan!
Mentalitetu uopšte...

Zašto nije ostao tamo?
Ma kakva njegova Amerika. Sad tek videh ko je napisao. Čovek je neopevana budala.

Nije nama Vučić problem, nego mentalitet.I kada ode ko će nam posle biti kriv?Svaki sledeći.Mentalitet koji danas viče "mi smo nebeski narod",a sutra "nema goreg naroda od nas".Mentalitet koji viče "zakon" i "pravda",a spreman je da da i primi mito, bez i da se zamisli. Mentalitet koji neće da čeka u redu kod specijaliste,ali prelazi 500 kilometara do Tumana.Mentalitet koji ne veruje Ivi Andriću i Meši Selimoviću,ali zato se kune u horoskop i razne baba Vange.Mentalitet kome je Ceca srpska majka, a Karleuša diva.
Mentalitet koji slavi Baju Malog Knindžu i Acu Lukasa, a ne zna nijednog umetnika ili naučnika,osim onih sa Pinka.Mentalitet koji nosi ikonu na retrovizoru i krsti se kada vidi crkvu,a psuje Boga, ženu, decu, oca, majku...Mentalitet koji se kune u ponos i inat,a oleši se od alkohola kod svakog problema.Mentalitet koji prezire zapad,a štedi u evrima, u zapadnim bankama i sanja da tamo pošalje decu.Mentalitet koji umetnike smatra budalama,i uvek ih pita isto – može od toga da se živi? Mentalitet koji ne zna da kaže "izvini, pogrešio sam...",ali je zato sujeveran do bola.Mentalitet koji ne veruje u Hrista, ali veruje u popove. Ne veruje u znanje, ali veruje u titule.Oduševljava se Kristijanom Golubovićem, a nastavnicima i profesorima deli lekcije o vaspitanju dece.
Mentalitet koji ima i dobrih strana, ali dok dođeš do njih,prođe ti život.Toga treba da se oslobodimo, ne Vučića.Da smo pravi, ne bi ni postojao u našim životima.
Mentalitet koji "ne da na svoje",a kanalizacija i otpad – sve ide u reke.Mentalitet koji misli da je bunt kad si protiv svih,a u stvari si samo protiv zdravog razuma.Mentalitet koji ženu zove "kraljica", "carica",a ljubomoran je do bola. Mentalitet koji devojci kaže "nisi za udaju, previše si pametna",a posle se žali što nema sa kim da razgovara. Mentalitet koji stalno traži promenu,a ne veruje nikome.Mentalitet koji ne ide kod psihologa,jer "nije lud, samo je malo nervozan."
Mentalitet koji veša zastave i busa se u grudi,a baca kese kroz prozor kola. Mentalitet koji viče „Ne damo svetinje!“dok uništava sve što je sveto –poštenje, znanje, čestitost, istinu.Mentalitet koji uvek brani Srbiju od svih,a nikad od sebe. Mentalitet koji više voli grobljanske običajei "Bog da dušu prosti",nego žive ljude. Mentalitet koji se "duhovno vozdiže" preko interneta,i piše "amin" gde god vidi ikonu ili sveca,a koji minut posle vređa koga stigne. Ako je nešto dobro, Srbin je to. Ako je nešto loše, Srbin je to. Ili smo najbolji, ili smo najgori na svetu. Nema sredine. Mentalitet treba da menjamo, lako ćemo sa Vučićem. Kada više čitamo Arčibalda Rajsa, "Čujte, Srbi",a manje pretparačke priče YouTube gurua,biće nam bolje. Zato što ćemo mnogo šta priznati sebi. Ovako ovakvi, u globalu gledano,kakvi nas vodei u kakve sve gluposti verujemo, dobro da nas uopšte i ima.
Stefan Simic
Pogledajte prilog 1730715
veruj da ne znam nikoga iz kruga ljudi koje znam, a znam ih dosta sa svih socijalnih frontova, a da se neko bas lozi na te dileje... mozda neki jadan polusvet ili neke botine koje ovde lupetaju sve u 16.

mi smo mnogo pametniji narod no sto izgledamo kada nam prostacki maniri zamene sustinu.

Zameni "Vučić" sa "Milošević" i dobićeš moje razmišljanje iz devedesetih.

Milošević i Vučić su ista ekipa iz te crveno crne koalicije iz devedesetih i trebalo je da neko bude veliki kreten pa da glasa za radikala. Zato je tu nova generacija mladih i pametnih ljudi koji hoće napravit normalnu i funkcionalnu državu. Ljudima padaju nadstrešnice na glavu, predsjednik države je psihopata koji je preuzeo sve poluge vlasti i onda se neko pita zašto mladi ljudi ne žele živjet u takvoj državi i zašto hoće suštinske promjene.

Naslov je na mestu. Od stotina socijalističkih i komunističkih stranaka celom svetu su samo komunisti, kasnije socijalisti, u Srbiji pod Slobom iz levice prešli u desnicu. To može samo taj mentalitet kojise u naslovu pominje. Nikakvi protesti, nikakvo razbijanje izloga. Ako neko zna da se još negde to isto desilo, voleo bih da čujem.
Hahaha, samo u Srbiji je komunista Vulin postao najveći desničarski branilac pravoslavlja od satanista. :super: :super: :worth: :worth:

Nije nama Vučić problem, nego mentalitet.I kada ode ko će nam posle biti kriv?Svaki sledeći.Mentalitet koji danas viče "mi smo nebeski narod",a sutra "nema goreg naroda od nas".Mentalitet koji viče "zakon" i "pravda",a spreman je da da i primi mito, bez i da se zamisli. Mentalitet koji neće da čeka u redu kod specijaliste,ali prelazi 500 kilometara do Tumana.Mentalitet koji ne veruje Ivi Andriću i Meši Selimoviću,ali zato se kune u horoskop i razne baba Vange.Mentalitet kome je Ceca srpska majka, a Karleuša diva.
Mentalitet koji slavi Baju Malog Knindžu i Acu Lukasa, a ne zna nijednog umetnika ili naučnika,osim onih sa Pinka.Mentalitet koji nosi ikonu na retrovizoru i krsti se kada vidi crkvu,a psuje Boga, ženu, decu, oca, majku...Mentalitet koji se kune u ponos i inat,a oleši se od alkohola kod svakog problema.Mentalitet koji prezire zapad,a štedi u evrima, u zapadnim bankama i sanja da tamo pošalje decu.Mentalitet koji umetnike smatra budalama,i uvek ih pita isto – može od toga da se živi? Mentalitet koji ne zna da kaže "izvini, pogrešio sam...",ali je zato sujeveran do bola.Mentalitet koji ne veruje u Hrista, ali veruje u popove. Ne veruje u znanje, ali veruje u titule.Oduševljava se Kristijanom Golubovićem, a nastavnicima i profesorima deli lekcije o vaspitanju dece.
Mentalitet koji ima i dobrih strana, ali dok dođeš do njih,prođe ti život.Toga treba da se oslobodimo, ne Vučića.Da smo pravi, ne bi ni postojao u našim životima.
Mentalitet koji "ne da na svoje",a kanalizacija i otpad – sve ide u reke.Mentalitet koji misli da je bunt kad si protiv svih,a u stvari si samo protiv zdravog razuma.Mentalitet koji ženu zove "kraljica", "carica",a ljubomoran je do bola. Mentalitet koji devojci kaže "nisi za udaju, previše si pametna",a posle se žali što nema sa kim da razgovara. Mentalitet koji stalno traži promenu,a ne veruje nikome.Mentalitet koji ne ide kod psihologa,jer "nije lud, samo je malo nervozan."
Mentalitet koji veša zastave i busa se u grudi,a baca kese kroz prozor kola. Mentalitet koji viče „Ne damo svetinje!“dok uništava sve što je sveto –poštenje, znanje, čestitost, istinu.Mentalitet koji uvek brani Srbiju od svih,a nikad od sebe. Mentalitet koji više voli grobljanske običajei "Bog da dušu prosti",nego žive ljude. Mentalitet koji se "duhovno vozdiže" preko interneta,i piše "amin" gde god vidi ikonu ili sveca,a koji minut posle vređa koga stigne. Ako je nešto dobro, Srbin je to. Ako je nešto loše, Srbin je to. Ili smo najbolji, ili smo najgori na svetu. Nema sredine. Mentalitet treba da menjamo, lako ćemo sa Vučićem. Kada više čitamo Arčibalda Rajsa, "Čujte, Srbi",a manje pretparačke priče YouTube gurua,biće nam bolje. Zato što ćemo mnogo šta priznati sebi. Ovako ovakvi, u globalu gledano,kakvi nas vodei u kakve sve gluposti verujemo, dobro da nas uopšte i ima.
Stefan Simic
To je mentalitet manjine kojoj je podmukli acosrbine dao veliku medijsku pažnu.
to su neuki ljudi uvek ih je bilo i uvek će ih biti a sada ih primećujemo zato što ih
ova politička opcija agresivno zloupotrebljava i koristi za ličnu promociju.
računajući na to da mentalitet krda možeš da usmeravaš u pravcu iz kog miriše hrana

Stefan Simic
Koje licemerje.. Tekst sraman i više nego sramotan, kao i slika koja se zloupotrebila u nečije političke ambicije. Još jedno u nizu etiketiranja naroda, kao da se radi o nekom divljačkom plemenu iz prašume.

Tekst je sramotan!
Mentalitetu uopšte...

Zašto nije ostao tamo?
Jadno i žalosno.. srpski slobodarski i stradalnički narod kroz istoriju, stavlja se u rang priprostih naroda.

Koje licemerje.. Tekst sraman i više nego sramotan, kao i slika koja se zloupotrebila u nečije političke ambicije. Još jedno u nizu etiketiranja naroda, kao da se radi o nekom divljačkom plemenu iz prašume.

Jadno i žalosno.. srpski slobodarski i stradalnički narod kroz istoriju, stavlja se u rang priprostih naroda.
Nisi daleko od istine.
Zato bi trebalo da ostanu u prašumi jer na asfaltu ne umeju da se ponašaju

Back