Nije fer ugasiti nekoga

Pošto je Bog Arhetip ili identitet koji je stvoren kroz povijest sa crtama misterija, Ja odabirem preko svega prvenstveno sebe i u trenutku toga odabira sve najbolje će se već ostvariti po asumpciji doći će po najbržoj mogućoj vremenskoj liniji bez otpora nisam prorok i ne znam kad u koje vrijeme ali znam da sam i pored svega odabrao za sebe najbolju moguću opciju smrti, a tako i života do tada.

To су веома квалитетни енглески речници.
Ако ниси чуо за Оксфордски речник као и Collins rečnik i Аmerican Heritage, хоћеш да ми кажеш да сва три речника нису у праву а да ти јеси ?
Samo dokazuješ to što sam rekao. Ja sam ti isto iz Oxfordskog rečnika naveo, piše isto...
Богумили су били чисто антицрквена организација. Нису имали везе са изворним хришћанством.
Obrnuto, crkvene organizacije nemaju veze sa izvornim hrišćanstvom jer se samo pozivaju na Hrista, ali njegovo učenje ne praktikuju.

Образложење речи секта није исто.
Ali je suština ista. Samo po sebi to nije ništa loše, i Isus je bio sektaš po doslvonoj definicji.
Reč je dobila u Srbiji pežorativno značenje krajem komunizma i početkom klerikalizma 1990-tih.
Lepše i pravednije zvuči verske zajednice, religiozne grupe, tu spadaju i katolička, i pravoslavna i ostale crkve i vere...

Dolazi, dolazi... proveri etimologiju u latinskom rečniku.

Po toj logici je onda hrišćanstvo ipak sekta... Dolazi mladić iz Nazareta, kaže jevrejima ja sam Mesija, ovi mu kažu nisi, kvariš judaizam itd.

Pa ne moraš, ali si na forumu. Tu svako može pitati, ne mora se odgovoriti. Svako ima pravo kulturno izneti svoje mišljenje.
Ako imaš bolje objašnjenje u vezi ljudskih sudbina, izvoli iznesi ga. Meni reinkarnacija ima smisla.

Ma šta mi napriča
Nema pravo ukoliko je sektasenje. Reinkarnacije ima i u budizmu, i kao budista mozes pisati o njoj, ali u hriscanstvu, to je sektasenje, sekta koja se pravi hriscanskom a nije.

Cilj ireinkarnacije je da se kroz mnoge reinkarnacije ostvari sve vece savrsenstvo.
Navodno neki imaju daleko veci broj reinkarnacija?
Ali praksa pokazuje da nemamo izuzetne ljude.
To je sve na skoro istom nivo zavisi od drugih faktora.
To jest, mesto da ljudi budu sve bolji, jer su se vec toliko reinkarnurali, oni sve gori i gori, moral je na dnu
Sto pokazuje da je jedan od glavnih stubova reinkarnacije, netacan
Pala reinkarnacija.

ево нина ти испунила жељу да носиш наногицу
:hahaha:
Ето шта ти је карма. Сад ја морам да испуним њену... А због секташких ретардација које су давно
Cilj ireinkarnacije je da se kroz mnoge reinkarnacije ostvari sve vece savrsenstvo.
To jest, mesto da ljudi budu sve bolji, jer su se vec toliko reinkarnurali, oni sve gori i gori, moral je na dnu
Pala reinkarnacija.
Да, има ово смисла...

Пошто си екстремно глуп очигледно да реинкарнација не ради. Али шта ти је алтернатива? Да није рај можда? Место замишљено да са другим глупсонима једеш забрањено воће?
Паде и рај онда.

Ето шта ти је карма. Сад ја морам да испуним њену... А због секташких ретардација које су давно

Да, има ово смисла...

Пошто си екстремно глуп очигледно да реинкарнација не ради. Али шта ти је алтернатива? Да није рај можда? Место замишљено да са другим глупсонима једеш забрањено воће?
Паде и рај онда.
Ovo gore je recnik navodno vernika prave crkve i vere...
Pa citaj u Bibliji sta kazu apostoli?
Nema alternativa vec kako ce stvarno biti.

2. Petrova 3,13 Ali čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi.

Ovaj tekst apostola Petra je za vas vernike jedine prave crkve, spansko selo.

Prvo kazes da ima smisla a onda sam glup?
Blago vama da bar vi vernici crkve, niste glupi?
Barem ste ubedjeni u to...

Poslednja izmena:
ево нина ти испунила жељу да носиш наногицу
:hahaha:
И сад ја морам по њеној карми да испуним њену...:eek:
А због секташке ретардије која кењуца и кмечи а одавно је за перма-бан, знаш то и сам? Хбш, такав закон, боље да још ово мало неко други по њима qrcem млати, него да постанем дужаник.

И сад ја морам по њеној карми да испуним њену...:eek:
А због секташке ретардије која кењуца и кмечи а одавно је за перма-бан, знаш то и сам? Хбш, такав закон, боље да још ово мало неко други по њима qrcem млати, него да постанем дужаник.
Ko kmeci,?
Pa ti si kmecao kod moderatorke... Biju meee...banuj ih...

Pala reinkarnacija.
To nije cilj reinkarnacije već šansa, i to privremena. A hoće li se ta šansa upotrebiti, zavisi od slobodne volje duše i čoveka.
To da su neki ljudi sve gori i da je moral na dnu upravo ukazuje na reinkarnaciju: ono što nije bilo savladano i prevaziđeno u prošlim životima se poput lavine gomilalo i eruptira u sadašnjem vremenu. Reinkarnacija dakle nosi u sebi šansu ali i rizik. Nekim se dušama čak savetuje da se ne reinkarnišu jer mogu još više uglibiti, ali svako odlučuje sam za sebe.

To nije cilj reinkarnacije već šansa, i to privremena. A hoće li se ta šansa upotrebiti, zavisi od slobodne volje duše i čoveka.
To da su neki ljudi sve gori i da je moral na dnu upravo ukazuje na reinkarnaciju: ono što nije bilo savladano i prevaziđeno u prošlim životima se poput lavine gomilalo i eruptira u sadašnjem vremenu.
Pa krsti ga kako hoces, to ne umanjuje cinjenicu da je to ipak cilj.
A vidimo da niko ne koristi tu sansu kako ju zoves, jer ne funkcionise.
A kada sam vlcitao objasnjenje samih vernika tih pravaca, oni govore o cilju.
Ali vidim i kod vas se jeguljuse.

Pa krsti ga kako hoces, to ne umanjuje cinjenicu da je to ipak cilj.
Cilj je povratak u carstvo Nebesko, izovrno kući a ne stalan boravak na Zemlji. To duša može uraditi i u carstvima bestelesnih duša koje su van Neba, samo tako trae duže za mnoge znatno teže.
A vidimo da niko ne koristi tu sansu kako ju zoves, jer ne funkcionise.
Koriste je, ali malo ko. Blizu smo vremena kada će se ta šansa znatno skratiti, a zatim i nestati.

Cilj je povratak u carstvo Nebesko, izovrno kući a ne stalan boravak na Zemlji. To duša može uraditi i u carstvima bestelesnih duša koje su van Neba, samo tako trae duže za mnoge znatno teže.

Koriste je, ali malo ko. Blizu smo vremena kada će se ta šansa znatno skratiti, a zatim i nestati.
A ko jev kazao da je cilj stalan bioravak na zemlji???
Zasto pricas o blnecemu sto nismo ni pomenuli?

Cinjenica je da se reinkarnacija navodno desava i na zemlji.
Ali ono sto obav ponnjes da treba da ocekujemo, nema ga u praksi na zemlj

A cilj nije nebesko carstvo, vec postati bog.
Deo boga.
Mi smo navodno njegov deo pa da mu se opet prisije rltaj deo.
Mi smo navodno big.
A to je lucifer kazao Evi.
Postacete bogovi.
E to je izvor reinkarnacije.

A cilj nije nebesko carstvo, vec postati bog.
Deo boga.
Mi smo navodno njegov deo pa da mu se opet prisije rltaj deo.
Mi smo navodno big.
A to je lucifer kazao Evi.
Postacete bogovi.
E to je izvor reinkarnacije.
Izvor reinkarnacije jeste pad, simbolično priča o Adamu i Evi. Dakle reinkarnaciju nije Bog stvorio, već je ona posledica otpadanja od Boga, odlaska iz nebeskog carstva (tako lepo slikovito objašnjeno u priči o bludnom sinu). Bog ne želi da se ljudi stalno reinkarnišu, već da se usmere na Hrista koji ih može voditi natrag u večnu Očevu kuću.

Mi nismo Bog sam, već smo božanski jer je naš Otac Bog, Večni te stoga imamo to božansko nasleđe, ali nismo bogovi.

Izvor reinkarnacije jeste pad, simbolično priča o Adamu i Evi. Dakle reinkarnaciju nije Bog stvorio, već je ona posledica otpadanja od Boga, odlaska iz nebeskog carstva (tako lepo slikovito objašnjeno u priči o bludnom sinu). Bog ne želi da se ljudi stalno reinkarnišu, već da se usmere na Hrista koji ih može voditi natrag u večnu Očevu kuću.

Mi nismo Bog sam, već smo božanski jer je naš Otac Bog, Večni te stoga imamo to božansko nasleđe, ali nismo bogovi.
E ovo sada vise nije nista
Ni budizam ni hinduzam ni reinkarnacija.
Ovo su tvoje ideje, ovo je bosabsku lonac.
Ja govorim o izvirnom ucenju reinkarnacije.
Tako da ti i ja govlvorimo o razlicitim stvarima.

E ovo sada vise nije nista
Ni budizam ni hinduzam ni reinkarnacija.
Ovo su tvoje ideje, ovo je bosabsku lonac.
Ja govorim o izvirnom ucenju reinkarnacije.
Tako da ti i ja govlvorimo o razlicitim stvarima.
To pokušavam da ti kažem.
Reinkarnacija nije ni hinduistička ni budistička. To je kao da kažeš da je planeta Zemlja, Galileovska... - možda o njoj nešto otkrio prvi u svom podneblju, ali planeta je i pre toga postojala pre toga tamo. Reinkarnacija se međitim može posmatrati i u hrišćanskom kontekstu.

To pokušavam da ti kažem.
Reinkarnacija nije ni hinduistička ni budistička. To je kao da kažeš da je planeta Zemlja, Galileovska... - možda o njoj nešto otkrio prvi u svom podneblju, ali planeta je i pre toga postojala pre toga tamo. Reinkarnacija se međitim može posmatrati i u hrišćanskom kontekstu.
Reinkarnacija ima izvor. A ona je u budi, hinduizmu, budizmu.
Jer neko mira da iznese to ucenje.
I u hriscanstvu ne postoji reinkarnacija.
Niti ima takav koncept.
Reinkarnacija je po Bibliji ono isto sto je lucifer kazao Evi.
Postacete kao bogovi.
E to je reinkarnacija, da postanete bogovi.

Reinkarnacija ima izvor. A ona je u budi, hinduizmu, budizmu.
Jer neko mira da iznese to ucenje.
I u hriscanstvu ne postoji reinkarnacija.
Niti ima takav koncept.
Reinkarnacija je po Bibliji ono isto sto je lucifer kazao Evi.
Postacete kao bogovi.
E to je reinkarnacija, da postanete bogovi.
Bez reinkarnacije, Isusova upozorenja o setvi i žetvi nemaju smisla. Prvi hrišćani su znali za reinkarnaciju. Bitna razlika od hindu i budističkog učenja je da nisu verovali u reinkarnisanje u životinjsko, biljno ili mineralno telo.

Back