Ni Hrvati nisu naivni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sumnjivo lice:
Ti si definitivno bolesnik.
sta je sada ? prv o si zvao na pice , ja dolazim u tvoj grad a ti neces da vodis na njega? ako nisi punoletan ne brini, pustice te sa nama u koji god oces kafic u minhenu1 ja ti ozbiljno kazem, ja sam tamo 12 tog , e sada ako se ti plasis neceg .... ne moras ti! ja ti samo drugarski nudim pozivnicu da vidis ko drzi casove vasim specijalnim odredima policije! a sto nisi odgovorio na ova pitannja , nebrini , svi vec znaju da nisi nikada pusku u zivotu video, i da si slagao za svoju proslost! ali to sa ovim mojim pozivom nema nikakve veze , uvek je lepo videti i ugostiti zemljaka sirom sveta,a i naucices svasta, bice ti zanimljivo! poziv jos stoji, ja sam u nemackoj 10tog, u minhenu 12 tog!

ZRNANS83:
sta je sada ? prv o si zvao na pice , ja dolazim u tvoj grad a ti neces da vodis na njega? ako nisi punoletan ne brini, pustice te sa nama u koji god oces kafic u minhenu1 ja ti ozbiljno kazem, ja sam tamo 12 tog , e sada ako se ti plasis neceg .... ne moras ti! ja ti samo drugarski nudim pozivnicu da vidis ko drzi casove vasim specijalnim odredima policije! a sto nisi odgovorio na ova pitannja , nebrini , svi vec znaju da nisi nikada pusku u zivotu video, i da si slagao za svoju proslost! ali to sa ovim mojim pozivom nema nikakve veze , uvek je lepo videti i ugostiti zemljaka sirom sveta,a i naucices svasta, bice ti zanimljivo! poziv jos stoji, ja sam u nemackoj 10tog, u minhenu 12 tog!
Sta da kazem na ovo sve.U pravu si :roll:

sumnjivo lice:
Glup si ko panj.Kad se popnes na uzbrdicu i osmatras dogledom,ta radnja se zove osmatranje,a ne izvidjanje.

Већ дуже време пратим шта се све лупа на овом форуму па хајде и ја да лупим нешто.
По нашој тактици ИД јединица дефиниција извиђања је отприлике следећа:
Извиђање је активност усмерена на прикупљање обавештајних података о непријатељу,простору и времену борбених дејстава.Примењује се у свим видовима борбених дејстава.Значи извиђање организује свака јединица која изводи борбена дејства,било она артиљеријска,пешадијска и др.(да не разводњавам ствари).Када су у питању извиђачке јединице које су намењене за потребе вишег нивоа,оне (бар по нашој тактици) формирају извиђачке органе типа Осматрачка група (раније осматрачница,али је то исто),Извиђачка патрола и Извиђачка група.Радио извиђачке јединице овде сада нисам уврстио.Ови извиђачки органи ПРИКУПЉАЈУ ПОДАТКЕ примењујући извиђачка борбена дејства (изв.заседа,изв.препад итд.),односно ОСМАТРАЊЕМ,прислушкивањем(са и без техничких средстава).
Значи да када се попнеш на узбрдицу и осматраш двогледом и тиме прикупљаш обавештајне податке онда то јесте извиђање.
Поздрав!!!

Zoran31:
Zorane dodji do Mannheima ja zivim tamo pa da popricamo o Posavini jacu ti pokazat sve papire od vojske pa da vidimo gdje je ko bio dodji slobodno nista ti se nece desit
:-) jese ti to salis ? sta da mi se desi ? aj nemoj biti saljivdzija! ajde mi ostavi neki broj ili kako vec da te nadjem, pa te vodim na poligon spec. jedinica, i policije, a prvo ce valjda biti negde predavanja ,i to ce biti zanimljivo! ja tebi mogu poslati broj mog moba, ali tek kada stignem tamo, jer moj t.mobile tamo neradi, pa neznam ni koji cu broj imati, a bice malo vremena pa neznam dal ce mo se uspeti navatati! ajde pa da posle ovima ispricas kako se snalazim na poligonu :-)

sumnjivo lice:
Sta da kazem na ovo sve.U pravu si :roll:
e koja si ti devojcica, i koji si ti u stvari lajavac! znas ti da si ti meni pretio da ces da me isamaras u tom minhenu ? a sada kakis u gace, jos ti ja nudim drugarski, ej ko bi to odbio , da te vodim tamo gde nemoze niko da udje, da budes, pucas, i ceo dan provedes na jednom od najboljih poligona u bavarskoj , pa ko bi to odbio ? samo onaj ko je ovde pricao da je neki specijalac, a u stvari je dete od 12 godina! ako je tako, onda da te i nezovem!

Nikolica:
Већ дуже време пратим шта се све лупа на овом форуму па хајде и ја да лупим нешто.
Поздрав!!!

Cudi me da si se ukljucio u pricu.Mislio sam da nemas sta da kazes,s' obzirom da price imaju,ponekad,glupe obrte.Mislim da znam ko si,ali nisam siguran.Zivis u Pa,ili...

Broj tel neznam dali da ti dam vidim da si neki SPECIJALAC a specijalaca imas svakakvih kategorija vec ti care kad budes bio u Njemackoj posaljes e-mail pa nacemo se da vidim i tu silu od covjeka a kod mene u Bosni kazu ljudi pas koji laje ne ujeda pa oticemo u te specijalne jedinice da vidimo ko se i kako snalazi na poligonu

m-i-m-i:
Cudi me da si se ukljucio u pricu.Mislio sam da nemas sta da kazes,s' obzirom da price imaju,ponekad,glupe obrte.Mislim da znam ko si,ali nisam siguran.Zivis u Pa,ili...

Da,živim i radim u Pančevu već dugo vremena.Primetio sam da su mnogi na ovom forumu veliki specijalci,ali ne primećuju da im je ponašanje nažalost kao kod deteta od 7-8 godina.Rasprave tipa moj tata je bolji od tvog tate i slično su po mom mišljenju čisto lupanje i hvalisanje koje nema nikakve veze sa stvarnim životom.
Nagledao sam se i naslušao takvih likova mnogo u životu.Kada dođe vreme da se iskoči iz aviona tada ih boli kičma,kada se ide na borbeni zadatak tada imaju napad bubrega,u panici ispaljuju signalne metke kao besomučni itd,itd,itd.
Mnogi misle da ako su nabildovani i poznaju neke od kerefeka tipa kung-fu i sl. i imaju smelosti da se potuku sa nekim (pre toga dobro procenivši da sigurno mogu da ga prebiju),da smeju i da idu na zadatak,postave bojnu minu,izvide nepoznat teren itd,itd.
Medjutim kada im daš kartu u ruke ne znaju gde je koja strana sveta.

Ovo je sve napisano iz dobre namere,jer smatram da je ovaj forum namenjen iskrenim ljubiteljima vojske,naoružanja,vojnih nauka i slično tome.
Pozdrav svima!!!

P.S. Ne zamerite mi na iskrenosti

...

Ovo je sve napisano iz dobre namere,jer smatram da je ovaj forum namenjen iskrenim ljubiteljima vojske,naoružanja,vojnih nauka i slično tome.
Pozdrav svima!!!

P.S. Ne zamerite mi na iskrenosti[/QUOTE]

čovjek dobro priča. nisam aktivan na ovom topicu,ali vidim da se stvarno svašta piše.mislim da bi se trebalo malo spustiti na zemlju.
nadam se da neće niko čovjeku zamjeriti na iskrenosti,stvarno je pošteno rekao

Zoran31:
Broj tel neznam dali da ti dam vidim da si neki SPECIJALAC a specijalaca imas svakakvih kategorija vec ti care kad budes bio u Njemackoj posaljes e-mail pa nacemo se da vidim i tu silu od covjeka a kod mene u Bosni kazu ljudi pas koji laje ne ujeda pa oticemo u te specijalne jedinice da vidimo ko se i kako snalazi na poligonu
Pa nema tu ''kad budes bio'' lepo ti kazem, 10tog sam tamo, i ko laje? ja te bre zovem na poligon gde inace nebi mogao da pridjes ni blizu! pre toga ce biti odrzano i predavanje, i neke pokazne vezbe, ali bice sve krajnje zanimljivo... niti ti govorim da sam sila od coveka, niti ista drugo, zovem te da budes gost, pa ces sve sam videti...

Nikolica:
Pozdrav svima!!!

P.S. Ne zamerite mi na iskrenosti
Ovo i jesu iskreni ljubitelji Vojske itd.Samo ne diskutuju na svom nivou.Srbi imaju potrebu da kada analiziraju,da se poistovecuju sa onima koji su u akciji ucestvovali.

Pozdrav za sve.

Skontah ko si,zbunio me nick,ali i to je sada logicno.
Zar ti nemas pametnija posla nego da blejis po forumu?!
Ko bi se tome od tebe nadao.Poseban pozdrav za tebe

A,da,pomogao mi avatar

Zoran31:
Nema frke kad budes bio sutra tu napisi e-mail a procito sam negdje da dolazis u Frankfurt to je jos bolje Frankfurt nije daleko od mene pa javi se i nacemo se
? Odakle bre da ti se javim i na sta ? da ti ostavim poziv na forumu , pa kad ga procitas :-) ? ja krecem za nekih 3 sata.... da prvo idem u frankfurt, ali tu sam samo 2 dana , sutra sam tamo, tako da... ko se nije skrio magarac bio :-) poz...

Pre dva dana sam se vratio iz Srbije a prethodno vreme bio banovan i vidim da su padale prozivke za to vreme.Evo nekoj gospodi da objasnim neke stvari i povlacim se sa ovog podforuma.
Pre dve nedelje u Hagu je bilo aktuelno svedocenje G.Stoparica u slucaju Pavkovic,sainovic i ostali.Znaci momak je svedocio u Hagu pa ovo nije tajna.
Stoparic je u svojoj jedinici bio celni izvidjac.Ranjen je na Kosmetu sestog ili sedmog Maja u ruku.tacnije u lakat leve ruke.Prlikom borbenog zadatka kao celni izvidjac je na jednom visu izbio na osmatracke polozaje OVK.Polozaj je bio ne jednom visu ispred dominantne kote koju je taj vis zaklanjao.Posto nisu imali tu uredjene polozaje to su mesto koristili povremenim izlascima za osmatranje sireg terena.Znaci OSMATRACKO mesto.Stoparic je izbio na vis kad se iznenada nasao na pedesetak metara udaljen od dva borca OVK.Zbog netipicne uniforme koju je posedovao ova dva siptara su bili za trenutak zateceni kao i G.S.Na njegovu nesrecu treci borac OVK je istog casa kad ga je ugledao otvorio vatru.Tom prilikom je pogodjen je u lakat, i ostaje na cistini izlozen daljoj vatri u koju se ukljucuju i ostali izvidjaci iz jedinice G.S.Nastaje zestoko puskaranje i citava prethodnica nase jednice se ukljucuje u borbu.Stoparic pod zastitom vatre uspeva ranjen da se povuce u siguran zaklon.Za vreme trominutne razmene vatre SNAJPERISTA(inace profesionaac)sakrio se iz jedne bukve.Momci su ga gadjali kamenjem da se javi i podrzi Stoparicevo izvlacenje.Covek je jednostavno bio "odlutao"zestinom vatre oko njega.Ubrzo je odluceno da nasa grupa pokusa da sa leve strane brda probije na sam vis,jer je zakljuceno prilikom razmene vatre da je gore grupa od 10-15 boraca(znaci nikakva POTKOVICA).Ta grupa je nekih 400-500m na udaljenosti od glavnine pocela uspon ka visu sa desne strane.Dotle je i dalje trajala razmne vatre sa OVK.Na pedesetak metara od samog vrha gupa je razvila liniju koliko joj to sirina terena odgovara i to je bilo otprilike 6-7m izmedju pripadnika.Tada su otkriveni od OVK koji su se javili kratkim rafalima i povukli na dominatne i utvrdjene polozaje koje je koristila OVK nekih kilometar dalje u pozadini.
Sta je dalje bilo nije ni bitno.Za neke bi to zvucalo kao naucna fantastika.
Izvlacenje Stoparica do prve bolnice je trajalo 5 casova i prenet je na konju.Da su malo zakasnili momak bi iskrvario.Neko je ovde poceo da prica o hrabrosti.Da li je hrabrost boriti se u vukojebini u koju ti donose hranu,municiju i sve ostalo na konjima?Ili je hrabrost na takvom terenu biti bez prvog zavoja koji je posedovao samo bolnicar?Ovaj dogadja je samo semenka u onome sto se dogodilo kasnije i trajalo je bez prekida osam dana.
kad se postavi pitanje :"Ma video sam ja takve,on ne bi smeo,.." ja se povlacim iz takve diskusije.Da li je hrabrost iskociti iz aviona na obuci?ili je ukracti se u u sest Mi 8sa drugovima i cekati komandu o poletanju za Sarajevo za izvlacenje Kukanjca(iz duge price).Ici svesno mecki na rupu?
1 Celni izvidjac ide prvi,ne staresina.
2 Nije snajperista svako ko ima snajpresku pusku u rukama.To je samo covek sa snajperskom puskom.Snajperisti su veoma retki.Daleko vise je snajpera nego "snajperista"koji ih duze.
3 Daljine su relativna stvar.G.S. je ranjen sa 50m u lakat.Svako ce pogoditi skolsku metu na 100m.ali u stvarnosti je malo drugacije.Pogotovo kod onih sto ako zele pogodice i na 600m u glavu.
4 Pravi ljubitelj vojske je floskula.Paljevine i li pacenici je pravi izraz.Ko je god u vojsci, a voli je tom nesto fali.Sama organizacija i ono sto predstavlja, i kakvi su sve likovi u hijerarhiji nedozvoljava da budes ljubitelj vojske.Ona je nuzno zlo.
Pozdrav i cao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back