Ni Hrvati nisu naivni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

sumnjivo lice:
Bob@
daleko od toga da su Hrvati naivni.Napravili su vozilo za prolaz kroz minska polja i prodali ga armiji USA.Napravili su svoje bespilotne letelice,svoj pistolj,eto i svoju pusku.Iskoristili su na najbolji moguci nacin svoja iskustva u ratu sa nama devedesetih.Nije tajna da na oruzju moze odlicno da se zaradi.Nece oni nikad praviti nesto komplikovano sa puno elektronike.Samo jednostavne stvari koje nezahtevaju enormna ulaganja a dostupni su svakom kupcu.
Do tada ce Zastava i dalja "modernizovati" nesto sto je pusteno u serijsku proizvodnju jos polovinom proslog veka kao na primer "Vidru".Ali to samo govori o nama samima.Mi smo inetelektualno impotentni.Imamo daleko vece resurse i iskustva od Hrvata, pa opet nismo u stanju da ucinimo ni nesto za nas same ,a kamoli za izvoz.
Hrvati su izbacili snajpersku pusku u kalibru 20mm,ili rucni top.Unapredili su neke sisteme Obala-Mora sa svedskim raketama,..u svakom slucaju respektabilno od njih.Na zalost mi cemo samo sedeti i dalje, i pokusavati da njihov uspeh minimalizujemo.Jadni smo sta reci.

eto konačno i da malo realnosti bude na ovom forumu....

svaka čast! Lijepo si to sročio....a sad lijepo odi i objasni nekim naivcima i na temu "Ko je jači"
jer se meni stvano neda sa djecom natezat

Silent Bob:
LOL, ne ime, nego link...

Gledaj, u Google, sekcija slike, otkucaj XD kad ti se pojave klikni na sliku pištolja, a onda iskopiraj onaj gornji link što piše u vrhu browsera: npr http://images.google.com/imgres?img...D&svnum=10&um=1&hl=sh&lr=lang_en|lang_sr&sa=N

E, onda to (tj link) staviš onako kako sam objasnio u prošlom postu.

eeee
vidiš ovo je lijepo od tebe

ni ja nisam znao kako se postavljaju slike a već preko pola godine na ovom forumu... :roll:
doduše nisam se ni trudio da saznam

al eto sad znam

mada mi se ne da predugačak je proces

rađe puknem sliku koju imam u kompu
(brže i jednostavnije je)

Iskreno ja sam gadjao iz Gloka i HS-a i mnogo mi je bolji Glok od kojega je i nastao HS!!!
Izrada se nemoze porediti a po meni i kvalitet ova dva pistolja!!!
Ja imam CZ 99 i preciznost je slicna sa HS-om,ovo bez nacionalne pristrasnosti!!!
Pomeni je najbolji Djeriho on je vrh pistolja!!!

tokyo:

svaka čast! Lijepo si to sročio....a sad lijepo odi i objasni nekim naivcima i na temu "Ko je jači"
tokyo, ti, sikhoi i sloboda da otvorite jednu zajednicku temu i tu da ********* do mile volje, bar da postedite ostatak ljudi vasih *********

pa dok ta puska udje u serijski proizvodnju potrajace... pogledajte m-21 kod nas... a hrvati su vec pokusali sa APS 95, koju su nahvalili naveliko po svim sajmovima oruzja... da ne idemo dalje, svi znamo da je ona sadsamo muzejski primerak!

pejos:
Iskreno ja sam gadjao iz Gloka i HS-a i mnogo mi je bolji Glok od kojega je i nastao HS!!!
Izrada se nemoze porediti a po meni i kvalitet ova dva pistolja!!!
Ja imam CZ 99 i preciznost je slicna sa HS-om,ovo bez nacionalne pristrasnosti!!!
Pomeni je najbolji Djeriho on je vrh pistolja!!!
Pun k### me nije dugo bilo ovdi ..reka sam neću čitat gluposti alii onda dođem opeti i zar opet glupost...nemam sreće..jadan ja.
Pejosu... ti očigledno nisi ni vidio ni jedan ni drugi pištolj. Da budem iskren... ja sam pucao iz raznog i vojnog i lovačkog oružja ali pištolji su me zaobilazili. Kao mali uvijek su mi davali da pucam na svadbama ali to je bilo praktički to. Do nedavno nisam uopće pucao iz pištolja. Kako mi je cura nekakva tajna agentica , pucao sam iz njenog glocka a isto tako sam pucao iz hs2000 od njenog starog. Govoriti o kvaliteti ta dva pištolja i reći kako se ta dva pištola "NE MOŽE POREDITITI" po kvaliteti...sam si sebe izbacio kao irelevantnog sugovornika. Jeli glock možda ima ve N, možda N5? Pa i hs i glock imaju isti N , čak bi rekao da da je u unutrašnjosti to i izraženije u hs-ovu prednost. Uz to, hs ima tenifer plus a glock ima obični tenifer, tj tvrdoću 33 naprema 40 HRc i površinsku čvrstoću 880-1080N/mm2 naprema 1200-1300N/mm2. Znači glock će ti se prije ogrebati od hs-a. ONda druga stvar, kod hs , je praktički ista navlaka ista rama i za 357sig i 40sw. Pa ti uzmi 9mm i imaš sve dijelove predimenzionirane za jedno 80% ... neuništivo! A kod Glocka, svaki pištolj je zasebna priča. A govoriti o sigurnosnoj kočnici na zadnjoj strani pištolja i indikatorima metka u cijevi i napetosti udarne igle ne treba govoriti riječi.
I govoriti kako je hs nastao od glocka... :roll: , jedino sto imaju isto je lever na okidaču aunutrašnjost im je drugačija. Danas svaki iole relevantniji proizvođač ima polimerni pištolj u produkciji. O preciznosti...ne mogu govoriti .. tu nisam relevantan. Ali općenito svi hvale Hs-a u odnosu na glocka i sad se ti pojaviš i kažeš takve luposti o kvaliteti.
Da se razumijemo, postoje neke razlike. hs 99(bez levera), 2000-2001(bez mogućnosti montaže lasera i svijetla) , 2001-2004( nije bilo tenifer plusa već bruniral), 2004(tenifer+) - pa na ovamo. možda si ti naletio na nekakvi hrđavi model iz 2000. godine. Današnji su bez ikakve mane. Gotovo 60% svih prodanih pištolja u americi su hs odnosno xd, 400 000 prizvedenih u razdoblju do 2004.
A o ovoj njihovoj pušci... izvana izgleda kao tavor ali iznutra je druga priča, ima neke stvari kojea nijedna druga nema, raspitat ću se kod rođaka o njoj pa dobijete informacije iz prve ruke.

dejina81:
nemoj da se ljutis ali taj vas pistolj je bio na testu u SAJ-u i oni su ipak glock-u dali prednost... a ako se neko razume u oruzje onda su to oni!
Ma ne ljutim se, meni ni u džep ni iz džepa. Mislim i glock i hs su li-la po tehnologiji, recimo da su u jednakom tehnološkom razredu. Nije to ni bitno koji je bolji, osobno smatram da treba proći još bar nekoliko godina da bi se hs dokazao. Ali reći kako su hs i glock potpuno neuporedivi po kvaliteti a rađeni su u sličnom tehnološkom nivou...kao što rekoh glupost ili možda vjerojatnije namjerno blaćenje.

HS1911:
Ma ne ljutim se, meni ni u džep ni iz džepa. Mislim i glock i hs su li-la po tehnologiji, recimo da su u jednakom tehnološkom razredu. Nije to ni bitno koji je bolji, osobno smatram da treba proći još bar nekoliko godina da bi se hs dokazao. Ali reći kako su hs i glock potpuno neuporedivi po kvaliteti a rađeni su u sličnom tehnološkom nivou...kao što rekoh glupost ili možda vjerojatnije namjerno blaćenje.

hs i glock nikada nece biti na istom nivou jer ce glok imatu uvek jacu reklamu, bilo kroz filmove ili kroz strucnu javnost, ali jbg reklama prodaje proizvod

HS1911:
Ti pucas iz curinog pistolja a ja iz mojih i sluzbenih,i bavim se streljastvom od davne 1987 a od 96 profesionalno!!!
Po tebi je HS naj pa bolan nemoze da se usporedi sa Glokom!!!
Prodaje se u USA zato sto je isti (po izgledu gloku) ali je upola jeftiniji i to zato ide tako!!!
Kod nas HS nosi samo sudska policija ostali svi CZ,Glok ili Cesku Zbrojovku...
neznam kako nije HS prosao na testiranju!!!
A Top 20 je bog...

sve sto je hrvatska izvezla od naoruzanja u zadnjih 10 godina moze da stane u jedna kamion! pa ja se secam kad napravise onu dugometnu pusku 20mm , p[esme su o njoj pevali, hvalili je do nebesa , govorili kako ima svetlu buducnost , i ? cak je ni hrvatska vojska nije htela... o bacacu granata da nepricam! nisu one imale neki velik propust , ili neku falinku, ali nisu bile ni dobre! prosto sada pesadisko oruzje pravi svako, i tesko ga je prodati, komplikovanije stvari mozes, ali to dal ce neko da kupi nasu noru b92 , ili bumbar, neodlucuje samo po tome dali to oruzje vrhunsko i dali ima malu cenu, vec i drugim, cesto mnogo bitnijim kriterijumima! gde ni mi, a ni hrvati ne stojimo dobro!

Silent Bob:
Zar ti zaista misliš da bi naši uzeli Hrvatsko oružije... Oni koji bi to i pomislili leteli bi sa pozicija u roku od 15 min...

Nego, Glock je sad standardan za SAJ? Nisam znao, pre sam se nadao sam će biti Five-Seven... Oh well...
Pa oni ce uzeti ono sto je najbolje... zato sto oni koriste samo najbolje, nevazno dali je hrvatski, americki ili austrijski, u takvom poslu nije vazno odakle je, vazno je da je pouzdano-da radi posao!
Da glock je standarad, imali su par testova sa slicnim oruzjima, P99 i pomenuti HS, ali je glock tukao oba u uporednim testovima!
Five-Seven je oruzje ciji metak ima ogromnu probojnost, pa mozes ocekivati da ako dodje do pucnjave neku metu i propuca pa rani nekog prolaznika... 9mm je sasvim efikasan, a retko kad moze da prodje kroz coveka ako koristis HP municiju, ili jos bolje Hydra Shock.

ZORANNS83:
sve sto je hrvatska izvezla od naoruzanja u zadnjih 10 godina moze da stane u jedna kamion! pa ja se secam kad napravise onu dugometnu pusku 20mm , p[esme su o njoj pevali, hvalili je do nebesa , govorili kako ima svetlu buducnost , i ? cak je ni hrvatska vojska nije htela... o bacacu granata da nepricam! nisu one imale neki velik propust , ili neku falinku, ali nisu bile ni dobre! prosto sada pesadisko oruzje pravi svako, i tesko ga je prodati, komplikovanije stvari mozes, ali to dal ce neko da kupi nasu noru b92 , ili bumbar, neodlucuje samo po tome dali to oruzje vrhunsko i dali ima malu cenu, vec i drugim, cesto mnogo bitnijim kriterijumima! gde ni mi, a ni hrvati ne stojimo dobro!
Tu pusku su prodali Francuskoj armiji.Ustvari Francuzi su bili ekstra zagrejani za nju,da li je doslo do transfera to neznam.Ali ismevati takvu spravicu je prilicno smesno.Zasto ne ismevas Crnu Strelu?

tokyo:

Raspravljati ko je jaci mogu samo diletanti,i to totalni.Odnos sanga izmedju Srbije i Hrvatske je takav da ni jedna strana nije u stanju da ozbiljinje ugrozi drugu.Niti bi Srbija mogla da napravi nesto u Hrvatsko,niti bi Hrvati videli Sid.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back