zvezdarac81
Aktivan član
- Poruka
- 1.559
Bolje podela i RS nama i mozemo da pricamo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E a sto bi bilo dobro da nasi rokaju ove EULEX-ove pripadnike onih zemalja koje su priznale KiM...![]()
Волео бих да нам ово објасниш!
O kakvim interesima pričamo kada govorimo o nezavisnosti RS i ujedinjenju? O interesima ujedinjenja naroda. OK! Nikakva druga dimenzija ne postoji osim te ili je ja ne vidim.
E pazite sad šta se može desiti ako Srbi iz Srpske odluče da naprave ozbiljan korak ka nezavisnosti:
Prvo, niko od bitnih država nam neće pružiti podršku, pre svega mislim na EU, a bez te podrške možemo da gledamo kud Sunce hoda.
Dalje, nakon takvog čina kao kontra-mera može da sledi ukidanje autonomije koju Srbi u BiH de facto i de jure imaju. Mi naravno to ne želimo da prihvatimo i na vidiku možemo imati novi konflikt ili sankcije u svakom slučaju. Sledi novo finansijsko-političko-kulturološko propadanje, a još nismo ni na pola puta da se izvučemo iz starog.
Treće, sve i da uspemo, nakon veoma duge i mukotrpne diplomatske (nikakvu drugu ne uimam u obzir) borbe, da izborimo nezavisnost, taj proces bi trajao deceniju. Koliko još vremena bi nam trebalo da se prašina slegne i da se Srpska pripoji Srbiji? A život braćo ne stoji. Imamo već dovoljno izgubljenih generacija. Ekonomija se tek počela oporavljati. Ljudi su taman ponovo počeli da žive koliko-toliko normalno.
Ono šta treba da uradimo:
BiH ne funkcioniše i to je činjenica. Srbi treba da traže proširenje svoje upravljačko-finansijske autonomije pretvaranjem RS u federalnu jedinicu. Taj proces bi bio relativno bezbolan, a već je Srpska pokazala kako ima snage da pokrene stvari. Standard polako, ali vrlo sigurno stiže onaj iz FBiH, a brzo će ga i prestići, zato što RS bolje funkcioniše.
Srpski interesi na prostoru BiH bi time bili potpuno zaštićeni.
Međunarodna zajednica bi verovatno pristala na takav predlog, ako bi se karte odigrale pametno.
Neko me nazva jugo-nostalgičarem. Nisam! Prvo što sam premlad da bih se sećao te Jugoslavije, a drugo jer cenim da je sve što nam se desilo posledica gluposti Kralja Aleksandra još onomad. Dakle, ideja bratstva i jedinstva se pokazala pogrešnom i za mene više ne postoji. Ja sebe smatram srpskim patriotom sa itekako pobuđenom istorijsko-kulturološkom svešću.
Ipak, dovoljno sam realan da bih shvatio da brzopletošću i nemogućim zahtevima ništa ne možemo postići. Sami znate da je nezavisna RS nemoguća, makar u ovom periodu. Ja sam za to da se istraže mogućnosti koje su realne i koje mogu funkcionisati po mnogim aspektima, a ne samo jednom.
A sada izvolite, nazovite sve ovo što sam napisao izdajom, glupošću ili kako god, ali time ne postižete ništa, osim što pokazujete da sam u pravu. Ja se potrudih da objasnim svoj stav, objasnite mi svoj pa ćemo da diskutujemo.
Bez EU podrške, one koju nemamo godinama!
Ako je već autonomija, lakše se ostvaruje samostalnost nego ujedinjavanje!
Citat: Srpski interesi na prostoru BiH bi time bili potpuno zaštićeni.
Na ovo se svi oni Srbi koji se sećaju SFRJ, valjaju od smehaKo nam to garantuje i kako?
Ko je pričao o brzopoteznim i nemogućim zahtevima? Pa ako je bilo moguće RASTURITI jugu, velikog li problema to uraditi sa 'državicom' koja to nije nikada ni bila![]()
Upravo tako, nemamo je godinama, a bez nje ne možemo ništa. Dakle tu prestaje svaka priča iole razumnom čoveku. EU neće dozvoliti samostalnost.
Juga se brzo raspala, to je tačno, ali posledive nisu male kao period vremena koji je bio potreban. Da li nam stvarno treba da nastavimo sa tom torturom i gde je tome kraj?
Ovdje se priča o BiH kao da je to sad nekakva ozbiljna država!!!
Raskolčiti BiH??? To je već završena stvar!!!
O kakvim interesima pričamo kada govorimo o nezavisnosti RS i ujedinjenju? O interesima ujedinjenja naroda. OK! Nikakva druga dimenzija ne postoji osim te ili je ja ne vidim.
E pazite sad šta se može desiti ako Srbi iz Srpske odluče da naprave ozbiljan korak ka nezavisnosti:
Prvo, niko od bitnih država nam neće pružiti podršku, pre svega mislim na EU, a bez te podrške možemo da gledamo kud Sunce hoda.
Dalje, nakon takvog čina kao kontra-mera može da sledi ukidanje autonomije koju Srbi u BiH de facto i de jure imaju. Mi naravno to ne želimo da prihvatimo i na vidiku možemo imati novi konflikt ili sankcije u svakom slučaju. Sledi novo finansijsko-političko-kulturološko propadanje, a još nismo ni na pola puta da se izvučemo iz starog.
Treće, sve i da uspemo, nakon veoma duge i mukotrpne diplomatske (nikakvu drugu ne uimam u obzir) borbe, da izborimo nezavisnost, taj proces bi trajao deceniju. Koliko još vremena bi nam trebalo da se prašina slegne i da se Srpska pripoji Srbiji? A život braćo ne stoji. Imamo već dovoljno izgubljenih generacija. Ekonomija se tek počela oporavljati. Ljudi su taman ponovo počeli da žive koliko-toliko normalno.
BiH ne funkcioniše i to je činjenica. Srbi treba da traže proširenje svoje upravljačko-finansijske autonomije pretvaranjem RS u federalnu jedinicu. Taj proces bi bio relativno bezbolan, a već je Srpska pokazala kako ima snage da pokrene stvari. Standard polako, ali vrlo sigurno stiže onaj iz FBiH, a brzo će ga i prestići, zato što RS bolje funkcioniše.
Međunarodna zajednica bi verovatno pristala na takav predlog, ako bi se karte odigrale pametno.
Neko me nazva jugo-nostalgičarem. Nisam! Prvo što sam premlad da bih se sećao te Jugoslavije, a drugo jer cenim da je sve što nam se desilo posledica gluposti Kralja Aleksandra još onomad. Dakle, ideja bratstva i jedinstva se pokazala pogrešnom i za mene više ne postoji. Ja sebe smatram srpskim patriotom sa itekako pobuđenom istorijsko-kulturološkom svešću.
Ipak, dovoljno sam realan da bih shvatio da brzopletošću i nemogućim zahtevima ništa ne možemo postići. Sami znate da je nezavisna RS nemoguća, makar u ovom periodu. Ja sam za to da se istraže mogućnosti koje su realne i koje mogu funkcionisati po mnogim aspektima, a ne samo jednom.
A sada izvolite, nazovite sve ovo što sam napisao izdajom, glupošću ili kako god, ali time ne postižete ništa, osim što pokazujete da sam u pravu. Ja se potrudih da objasnim svoj stav, objasnite mi svoj pa ćemo da diskutujemo.
Ti si pametan covek i pametno govoris. Ali, ako se nesto ne uradi brzo da se naturi makar federalizacija BiH, nova americka administracija sa nama dobro poznatim Holbrukom (koji je rekao da je greska bila dozvoliti stvaranje Srpske) ce uspreti da unisti Srpsku i rasformira je, a tad necete imati ama bas nista, a ne autonomiju.
Ti si pametan covek i pametno govoris. Ali, ako se nesto ne uradi brzo da se naturi makar federalizacija BiH, nova americka administracija sa nama dobro poznatim Holbrukom (koji je rekao da je greska bila dozvoliti stvaranje Srpske) ce uspreti da unisti Srpsku i rasformira je, a tad necete imati ama bas nista, a ne autonomiju.
Vremena ima godinu do dve. inace propast Srba i Bosni.
Nadam se u Dodika i normalne u Srbiji koji ce pokusati da se spase sta se spasti da, a ne da se kuka na staru velicinu dok nam Turci ne stignu pod Carigrad... (tj. Alabanci pod Bg). Procicemo ko Vizantija ako ovako nastavimo
O'ladi brate. Iskreno se nadam da je pitanje Kosova poslednje separaciono pitanje na ovim prostorima. Nema svrhe!
Заједничка држава је била федерација, а не чланице републике. Само је Србија имала две покрајине, које су скоро биле у рангу Република чланица федерације, па опет није била федерација.
Федерација је начин организовања државе, а покрајина је аутономна област неке територије. Ти то мене зезаш мало, а?![]()
Немој се више брукати. :smile:
Република Српска Крајина (РСК, Крајина), је била самопроглашена, међународно непризната република, која је постојала између 1991. и 1995. године и коју су већински настањивали Срби. Основана је на територији Савезне Републике Хрватске, која је у то време такође била самопроглашена и међународно непризната република.
Највећи део Републике Српске Крајине Хрватска војска је заузела у злочиначкој операцији Олуја .
По принципу Косова могуће је поново створити РСК, она је већ створена људима који су се вратили на своја стогодишња огњишта, још је само потребна мала политичка воља ...
Географске регије РСК биле су: Сјеверна Далмација, Лика, Кордун, Банија, Западна Славонија, Барања, Источна Славонија и Западни Сријем.
Два велика српска манастира саграђена су у времену прије почетка напада Турака на Србију. Та два манастира су Крупа саграђена 1317. и манастир Крка саграђен 1350.
А животати, чега је била део РСК.....РСК је прво била аутономна област у Аустријском Царству...један део у Турском Царству....део хрватске постаје тек пред 2 светски рат.....а ДАЛМАЦИЈА је била свачија само не хрватска...зато боље мало да обновиш историју,...Koje gluposti!!!!
Hrvatska samoproglašena kao i RSK??? SR Hrvatska je bila dio SFRJ.
Dana 25.06 1991. godine Hrvatska je proglasila nezavisnost od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a 08.10 1991. godine postala je nezavisna država. Zaključno do 07.10 1991. godine, taj oružani sukob bio je unutrašnjeg karaktera. Od 08. 10. 1991. godine u Hrvatskoj je postajao međunarodni oružani sukob i djelomična okupacija. Hrvatska je međunarodno priznata 15.01. 1992.
Онда је тако требао да се изрази, не читам мисли.Nemojte momka napadati, vjerovatno je mislio "savezna država Hrvatska" kao "savezna država Teksas" ili "savezna država Bavarska", tj. savezna kao članica federacije![]()
Постоји, има влада у егзилу..као што је било пола европе у Лондону од 1938-45 год..сада само мало модерније фашисте окупираше РСК...RSK ne postoji od 1995.
А животати, чега је била део РСК.....РСК је прво била аутономна област у Аустријском Царству...један део у Турском Царству....део хрватске постаје тек пред 2 светски рат.....а ДАЛМАЦИЈА је била свачија само не хрватска...зато боље мало да обновиш историју,...
А животати, чега је била део РСК.....РСК је прво била аутономна област у Аустријском Царству...један део у Турском Царству....део хрватске постаје тек пред 2 светски рат.....а ДАЛМАЦИЈА је била свачија само не хрватска...зато боље мало да обновиш историју,...
Životati!!! Vojna Krajina je dio AU u kojem su živjeli Hrvati i Srbi u približnom omjeru 1:1.
Koje je to srpsko ekskluzivno pravo na Vojnu Krajinu?? Nikakvo!!!
Dalmacija svačija.Isto kao da ja kažem da je Srbija vjekovni turski teritorij.
како само измишљаш...па ти благе везе немаш...Životati!!! Vojna Krajina je dio AU u kojem su živjeli Hrvati i Srbi u približnom omjeru 1:1.
Koje je to srpsko ekskluzivno pravo na Vojnu Krajinu?? Nikakvo!!!
Dalmacija svačija.Isto kao da ja kažem da je Srbija vjekovni turski teritorij.