Nezavisnost RS Krajine od Hrvatske i RS od BiH !?

• Začetnik teme Začetnik teme uhip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

По моделу Косова може се тражити одвајање РСК од Хрват

• Да

glasova: 90 71,4%
  • Не

glasova: 36 28,6%

• Ukupno glasova
    126
  • Anketa je zatvorena .
Волео бих да нам ово објасниш!

O kakvim interesima pričamo kada govorimo o nezavisnosti RS i ujedinjenju? O interesima ujedinjenja naroda. OK! Nikakva druga dimenzija ne postoji osim te ili je ja ne vidim.
E pazite sad šta se može desiti ako Srbi iz Srpske odluče da naprave ozbiljan korak ka nezavisnosti:
Prvo, niko od bitnih država nam neće pružiti podršku, pre svega mislim na EU, a bez te podrške možemo da gledamo kud Sunce hoda.
Dalje, nakon takvog čina kao kontra-mera može da sledi ukidanje autonomije koju Srbi u BiH de facto i de jure imaju. Mi naravno to ne želimo da prihvatimo i na vidiku možemo imati novi konflikt ili sankcije u svakom slučaju. Sledi novo finansijsko-političko-kulturološko propadanje, a još nismo ni na pola puta da se izvučemo iz starog.
Treće, sve i da uspemo, nakon veoma duge i mukotrpne diplomatske (nikakvu drugu ne uimam u obzir) borbe, da izborimo nezavisnost, taj proces bi trajao deceniju. Koliko još vremena bi nam trebalo da se prašina slegne i da se Srpska pripoji Srbiji? A život braćo ne stoji. Imamo već dovoljno izgubljenih generacija. Ekonomija se tek počela oporavljati. Ljudi su taman ponovo počeli da žive koliko-toliko normalno.

Ono šta treba da uradimo:
BiH ne funkcioniše i to je činjenica. Srbi treba da traže proširenje svoje upravljačko-finansijske autonomije pretvaranjem RS u federalnu jedinicu. Taj proces bi bio relativno bezbolan, a već je Srpska pokazala kako ima snage da pokrene stvari. Standard polako, ali vrlo sigurno stiže onaj iz FBiH, a brzo će ga i prestići, zato što RS bolje funkcioniše.
Srpski interesi na prostoru BiH bi time bili potpuno zaštićeni.
Međunarodna zajednica bi verovatno pristala na takav predlog, ako bi se karte odigrale pametno.

Neko me nazva jugo-nostalgičarem. Nisam! Prvo što sam premlad da bih se sećao te Jugoslavije, a drugo jer cenim da je sve što nam se desilo posledica gluposti Kralja Aleksandra još onomad. Dakle, ideja bratstva i jedinstva se pokazala pogrešnom i za mene više ne postoji. Ja sebe smatram srpskim patriotom sa itekako pobuđenom istorijsko-kulturološkom svešću.
Ipak, dovoljno sam realan da bih shvatio da brzopletošću i nemogućim zahtevima ništa ne možemo postići. Sami znate da je nezavisna RS nemoguća, makar u ovom periodu. Ja sam za to da se istraže mogućnosti koje su realne i koje mogu funkcionisati po mnogim aspektima, a ne samo jednom.

A sada izvolite, nazovite sve ovo što sam napisao izdajom, glupošću ili kako god, ali time ne postižete ništa, osim što pokazujete da sam u pravu. Ja se potrudih da objasnim svoj stav, objasnite mi svoj pa ćemo da diskutujemo.

O kakvim interesima pričamo kada govorimo o nezavisnosti RS i ujedinjenju? O interesima ujedinjenja naroda. OK! Nikakva druga dimenzija ne postoji osim te ili je ja ne vidim.
E pazite sad šta se može desiti ako Srbi iz Srpske odluče da naprave ozbiljan korak ka nezavisnosti:
Prvo, niko od bitnih država nam neće pružiti podršku, pre svega mislim na EU, a bez te podrške možemo da gledamo kud Sunce hoda.
Dalje, nakon takvog čina kao kontra-mera može da sledi ukidanje autonomije koju Srbi u BiH de facto i de jure imaju. Mi naravno to ne želimo da prihvatimo i na vidiku možemo imati novi konflikt ili sankcije u svakom slučaju. Sledi novo finansijsko-političko-kulturološko propadanje, a još nismo ni na pola puta da se izvučemo iz starog.
Treće, sve i da uspemo, nakon veoma duge i mukotrpne diplomatske (nikakvu drugu ne uimam u obzir) borbe, da izborimo nezavisnost, taj proces bi trajao deceniju. Koliko još vremena bi nam trebalo da se prašina slegne i da se Srpska pripoji Srbiji? A život braćo ne stoji. Imamo već dovoljno izgubljenih generacija. Ekonomija se tek počela oporavljati. Ljudi su taman ponovo počeli da žive koliko-toliko normalno.

BiH ne funkcioniše i to je činjenica. Srbi treba da traže proširenje svoje upravljačko-finansijske autonomije pretvaranjem RS u federalnu jedinicu. Taj proces bi bio relativno bezbolan, a već je Srpska pokazala kako ima snage da pokrene stvari. Standard polako, ali vrlo sigurno stiže onaj iz FBiH, a brzo će ga i prestići, zato što RS bolje funkcioniše.
Međunarodna zajednica bi verovatno pristala na takav predlog, ako bi se karte odigrale pametno.

Neko me nazva jugo-nostalgičarem. Nisam! Prvo što sam premlad da bih se sećao te Jugoslavije, a drugo jer cenim da je sve što nam se desilo posledica gluposti Kralja Aleksandra još onomad. Dakle, ideja bratstva i jedinstva se pokazala pogrešnom i za mene više ne postoji. Ja sebe smatram srpskim patriotom sa itekako pobuđenom istorijsko-kulturološkom svešću.
Ipak, dovoljno sam realan da bih shvatio da brzopletošću i nemogućim zahtevima ništa ne možemo postići. Sami znate da je nezavisna RS nemoguća, makar u ovom periodu. Ja sam za to da se istraže mogućnosti koje su realne i koje mogu funkcionisati po mnogim aspektima, a ne samo jednom.

A sada izvolite, nazovite sve ovo što sam napisao izdajom, glupošću ili kako god, ali time ne postižete ništa, osim što pokazujete da sam u pravu. Ja se potrudih da objasnim svoj stav, objasnite mi svoj pa ćemo da diskutujemo.

Bez EU podrške, one koju nemamo godinama!

Ako je već autonomija, lakše se ostvaruje samostalnost nego ujedinjavanje!

Citat: Srpski interesi na prostoru BiH bi time bili potpuno zaštićeni.

Na ovo se svi oni Srbi koji se sećaju SFRJ, valjaju od smeha:D:D Ko nam to garantuje i kako?

Ko je pričao o brzopoteznim i nemogućim zahtevima? Pa ako je bilo moguće RASTURITI jugu, velikog li problema to uraditi sa 'državicom' koja to nije nikada ni bila:D

Bez EU podrške, one koju nemamo godinama!

Ako je već autonomija, lakše se ostvaruje samostalnost nego ujedinjavanje!

Citat: Srpski interesi na prostoru BiH bi time bili potpuno zaštićeni.

Na ovo se svi oni Srbi koji se sećaju SFRJ, valjaju od smeha:D:D Ko nam to garantuje i kako?

Ko je pričao o brzopoteznim i nemogućim zahtevima? Pa ako je bilo moguće RASTURITI jugu, velikog li problema to uraditi sa 'državicom' koja to nije nikada ni bila:D

Upravo tako, nemamo je godinama, a bez nje ne možemo ništa. Dakle tu prestaje svaka priča iole razumnom čoveku. EU neće dozvoliti samostalnost.
Ako bi imali Republiku Srpsku, sa svojim finansijama, zakonima, pa čak i mogućnošću da sklapamo neke inostrane ugovore sami imali bi sve što nam treba. Već nešto slično postoji, ali nije fino definisano.

Juga se brzo raspala, to je tačno, ali posledive nisu male kao period vremena koji je bio potreban. Da li nam stvarno treba da nastavimo sa tom torturom i gde je tome kraj?

Upravo tako, nemamo je godinama, a bez nje ne možemo ništa. Dakle tu prestaje svaka priča iole razumnom čoveku. EU neće dozvoliti samostalnost.

Juga se brzo raspala, to je tačno, ali posledive nisu male kao period vremena koji je bio potreban. Da li nam stvarno treba da nastavimo sa tom torturom i gde je tome kraj?

Bez EU ne možemo ništa, ili ima previše onih koji i unutar Srbije koče napredak!?

Baš zato da elimiramo moguće buduće izvore sukoba, treba se i BiH raskolčiti!

Ovdje se priča o BiH kao da je to sad nekakva ozbiljna država!!!
Raskolčiti BiH??? To je već završena stvar!!! Dokaz??? Očajni napori Muza da stalno proizvode nove razloge za ostanak protektorata EU u BiH i to u njihovoj utopističkoj nadi da će im neko pokloniti unitarnu Bosnu i staviti 1,3 miliona konstitutivnih Srbalja pod njihovu unitarističku diktaturu!!!

Utopističke težnje Muya??? Paaa naravno da su utopističke, a istina u Sarajevu predstavlja je ono što niko tamošnji ne želi da čuje!!! Istina je da Bosna nema problem sa Srbijom, već sa barem 50% svojih građana koji se patriotski ne identifikuju čak ni sa ovom današnjom Bosnom, a kamoli tek sa ratnim unitarističkim ciljevima Sarajeva i državom po njihovom šmeku!!! Niko normalan u Bosni ne vjeruje u idiotske lakrdije tipa multietničnost kao današnju modifikaciju "bratstva i jedinstva"!!! Bosna nije čak ni u mogućnosti da osmisli svoj istorijski identitet kroz elementarne institute kao što su grb, zastava ili tekst himne!!! Vojna doktrina onih dvije tri hiljade nacionalno podijeljenih vojinih jedinica je teški sarkazam jer je jasno da bi pripadnici ovakvih oružanih snaga prvim povodom najprije okrenuli cijevi jedni prema drugima!!! Gdje je tu onda "odbrana", čega i od koga???
Za nas Srbalje u RS Sarajevo je najdalje inostranstvo u koje smo zasad ponekad primorani da dođemo i to isključivo iz razloga potrebe rješavanja nekakvih administrativnih poslova!!

ferbuar , 2035.god

Stanovnistvo teritorija koje su po modelu Kosova izasle iz Republike Hrvatske i Republike BiH , a zatim se spojile sa maticom Serbskom, zatrazilo je referendum na kome bi se glasalo o istupanju tih teritorija iz SrBske Imperije.Razlog - sklonost zitelja matice da sve sto je lose - naprave da bude jos gore.

Stanimir Dragisic , 35 , Banjaluka - Pre 2008 , deca su u skolama ucila engleski i francuski , imala racunare po skolama,isli smo na letovanje,zimovanje...Ovo sad je Uzas,Imperator Kostunica je doveo zemlju u propast.

Milunka Stanojkovic , 42 , Doboj - Zelim referendum.Obecali su nam Evropu sa Srbijom.Obmana.Moja deca uce ruski a na casovima domacinstva uce da vezu goblene i kako se muzu krave.Imperatora Kostunicu,Premijera Ilica i generalnu sekretarku Cecu treba da je sramota.

Dragomir Brdjanin , 25 , Virovitica - Pre neki dan sam gledao slike mojih roditelja iz mladosti.Bio sam skoro u Beogradu , i to nije Beograd sa tih slika.Na Trgu Republike je ogromna skulptura Imperatora Kostunice kako u jednoj ruci drzi macku a u drugoj daljinski , a nekad je tu stajala statua , kako smo ucili u skoli ,neke totalno marginalne licnosti iz serBske istorije.

Jagoda Ristanovic , 12 , Dubrovnik - Tetka mi je pricala da je ovo nekad jako lep grad , dolazili su turisti iz celog sveta.Volela bi da sam zivela u to doba.Sada je nivo radijacije u moru jako veliki,jer nam je tu mala ruska pomorska baza,ima samo oko 200 podmornica , nosaca aviona i borbenih brodova.
Sada nam je najveca zanimacija da posle 9 uvece , kad stupi na snagu policijski cas,saplicemo pijane ruske vojnike.

Dragojlo Veselinovic , 56 , Osek - ex Osijek - Secam se , sve je pocelo lepo.Stvorili smo Veliku Srbiju ,Krajine su se prikljucile matici,ali je tadasnjoj vlasti nedostatak Kosova predstavljao nesto sto je gorelo pod nogama.Ni danas mi nije jasno kako se taj performans OBRAZA sa bodljikavom zicom oko Srbije,koji je trebao da traje 24h,oduzio do danasnjih dana...O Boze,ima li nam spasa...

Veliko Otazbinski Otacastveni Odbor , na cijem je celu Imperator Kostunica , odbacio je mogucnost referenduma uz obrazlozenje da je to jos jedan pokusaj NATO placenika,masonerije i vanzemaljskih snaga da porobe jedini slobodan narod na Ravnoj Ploci Zemlje.

Premijer Ilic tvrdi da narod zivi dobro . U to se uverio proslog vikenda , dok je na srednjoskoj ekskurziji pokazivao kako se rade integralne jednacine sa dve nepoznate , uz pomoc kazana za rakiju i dva jagnjeta.

Ministar finanansija Bogoljub Karic poziva narod na jedinstvo , kao i na jedinstvo mobilne i fixne telefonije.Ko nema 3 postpid broja,porez na vazduh ce mu biti povecan za 15 posto.

Ti si pametan covek i pametno govoris. Ali, ako se nesto ne uradi brzo da se naturi makar federalizacija BiH, nova americka administracija sa nama dobro poznatim Holbrukom (koji je rekao da je greska bila dozvoliti stvaranje Srpske) ce uspreti da unisti Srpsku i rasformira je, a tad necete imati ama bas nista, a ne autonomiju.

Vremena ima godinu do dve. inace propast Srba i Bosni.

Nadam se u Dodika i normalne u Srbiji koji ce pokusati da se spase sta se spasti da, a ne da se kuka na staru velicinu dok nam Turci ne stignu pod Carigrad... (tj. Alabanci pod Bg). Procicemo ko Vizantija ako ovako nastavimo

Ti si pametan covek i pametno govoris. Ali, ako se nesto ne uradi brzo da se naturi makar federalizacija BiH, nova americka administracija sa nama dobro poznatim Holbrukom (koji je rekao da je greska bila dozvoliti stvaranje Srpske) ce uspreti da unisti Srpsku i rasformira je, a tad necete imati ama bas nista, a ne autonomiju.

Taman da i sve rasture:
Nije nama problem, lako ćemo naći novog psihijatra, zubara ili milicajca koji će stati na mesto uklonjenih!

Vremena ima godinu do dve. inace propast Srba i Bosni.

Nadam se u Dodika i normalne u Srbiji koji ce pokusati da se spase sta se spasti da, a ne da se kuka na staru velicinu dok nam Turci ne stignu pod Carigrad... (tj. Alabanci pod Bg). Procicemo ko Vizantija ako ovako nastavimo

Delim tvoje mišljenje u potpunosti. Treba biti pametan, a ne nadmen.

Донекле си у праву...
Свиђа ми се тај план о федералној БиХ са три федералне јединице... то би могло лепо да функционише, али Бошњаци не пристају на тако нешто.

Али реалност је нешто друго... реформа и гашење полиције РС, укидање војске РС, наметање оних смешних аутомобилских таблица, Дистрикт Брчко, личне карте, грб, химна, прегласавање српских посланика у заједничким институцијама, конститутивност Бошњака и Хрвата у РС....

Што се мене тиче, Дејтонски споразум је изузетно добар по српску страну, али као што видиш, он се из године у годину све више КРШИ!

Заједничка држава је била федерација, а не чланице републике. Само је Србија имала две покрајине, које су скоро биле у рангу Република чланица федерације, па опет није била федерација.

Федерација је начин организовања државе, а покрајина је аутономна област неке територије. Ти то мене зезаш мало, а? :)

Немој се више брукати. :smile:

Nemojte momka napadati, vjerovatno je mislio "savezna država Hrvatska" kao "savezna država Teksas" ili "savezna država Bavarska", tj. savezna kao članica federacije :D

Република Српска Крајина (РСК, Крајина), је била самопроглашена, међународно непризната република, која је постојала између 1991. и 1995. године и коју су већински настањивали Срби. Основана је на територији Савезне Републике Хрватске, која је у то време такође била самопроглашена и међународно непризната република.
Највећи део Републике Српске Крајине Хрватска војска је заузела у злочиначкој операцији Олуја .
По принципу Косова могуће је поново створити РСК, она је већ створена људима који су се вратили на своја стогодишња огњишта, још је само потребна мала политичка воља ...

Географске регије РСК биле су: Сјеверна Далмација, Лика, Кордун, Банија, Западна Славонија, Барања, Источна Славонија и Западни Сријем.

Два велика српска манастира саграђена су у времену прије почетка напада Турака на Србију. Та два манастира су Крупа саграђена 1317. и манастир Крка саграђен 1350.

Koje gluposti!!!!

Hrvatska samoproglašena kao i RSK??? SR Hrvatska je bila dio SFRJ.

Dana 25.06 1991. godine Hrvatska je proglasila nezavisnost od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a 08.10 1991. godine postala je nezavisna država. Zaključno do 07.10 1991. godine, taj oružani sukob bio je unutrašnjeg karaktera. Od 08. 10. 1991. godine u Hrvatskoj je postajao međunarodni oružani sukob i djelomična okupacija. Hrvatska je međunarodno priznata 15.01. 1992.

Koje gluposti!!!!

Hrvatska samoproglašena kao i RSK??? SR Hrvatska je bila dio SFRJ.

Dana 25.06 1991. godine Hrvatska je proglasila nezavisnost od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a 08.10 1991. godine postala je nezavisna država. Zaključno do 07.10 1991. godine, taj oružani sukob bio je unutrašnjeg karaktera. Od 08. 10. 1991. godine u Hrvatskoj je postajao međunarodni oružani sukob i djelomična okupacija. Hrvatska je međunarodno priznata 15.01. 1992.
А животати, чега је била део РСК.....РСК је прво била аутономна област у Аустријском Царству...један део у Турском Царству....део хрватске постаје тек пред 2 светски рат.....а ДАЛМАЦИЈА је била свачија само не хрватска...зато боље мало да обновиш историју,...

А животати, чега је била део РСК.....РСК је прво била аутономна област у Аустријском Царству...један део у Турском Царству....део хрватске постаје тек пред 2 светски рат.....а ДАЛМАЦИЈА је била свачија само не хрватска...зато боље мало да обновиш историју,...

ti i povijest se ocito dva nespojiva pojma

Životati!!! Vojna Krajina je dio AU u kojem su živjeli Hrvati i Srbi u približnom omjeru 1:1.

Koje je to srpsko ekskluzivno pravo na Vojnu Krajinu?? Nikakvo!!!

Dalmacija svačija.Isto kao da ja kažem da je Srbija vjekovni turski teritorij.

Životati!!! Vojna Krajina je dio AU u kojem su živjeli Hrvati i Srbi u približnom omjeru 1:1.

Koje je to srpsko ekskluzivno pravo na Vojnu Krajinu?? Nikakvo!!!

Dalmacija svačija.Isto kao da ja kažem da je Srbija vjekovni turski teritorij.
како само измишљаш...па ти благе везе немаш...
Какви хрвати, па њих тамо никада није било...било Срба...

Back