new now

zato štekajte keš, kupujte ili pravite kuću u nekom selu i osmislite način da se obezbedite sa hranom taman da preživite. otkačite se što je više moguće od sistema. jer, kada vas budu porobili, želećete da ste seljak kome ste se smejali do juče.

zato štekajte keš, kupujte ili pravite kuću u nekom selu i osmislite način da se obezbedite sa hranom taman da preživite. otkačite se što je više moguće od sistema. jer, kada vas budu porobili, želećete da ste seljak kome ste se smejali do juče.
Seljak najviše zavisi od sistema. Moderni.

Ad hok seljaku ne treba niko. Uvek će biti tih direktnijih komuna.

Možda je AC ipak bio pogrešan način. DC je realniji(niko od nas ne brine za milione ljudi, nego za sebe, porodicu, prijatelje, prirodu, poznanike, potomke ma koliku poziciju imao). Ali progres je bio u tom smeru...

Znaš kako, i ja sam defetista, i mislim da vajde nema. Samo mi je čudno što se čini da su svi blaženo nesvesni. Neznanje je blagodet ili kako ono?
Nikad nam nije bilo bolje nego do sada u zapisanoj istoriji.
Iako smo postali zombificirano doba.

Tako da zašto da ne opet sve ispočetka?
Ali ne brini, nema toga.
Ma koliku štetu napravili uvek ima dan posle sutra...

Nikad nam nije bilo bolje nego do sada u zapisanoj istoriji.
Iako smo postali zombificirano doba.

Tako da zašto da ne opet sve ispočetka?
Ali ne brini, nema toga.
Ma koliku štetu napravili uvek ima dan posle sutra...
Jeste, ali ne za nas.

Sve su civilizacije na kraju propadale, pa će i ova. Međutim, postoji razlika između toga kako je propao Rim, i kako veliki reset zamišlja da ova civilizacija mora da se okonča. Švabova ideja uključuje i transhumanizam i još svašta nešto. I ne smatra da je ovoliko ljudi na planeti poželjno ili potrebno. Pitanje je ko će i kako preživeti pad ove civilizacije - a mnogi na forumu mogu da dočekaju da to vide svojim očima. I, opet nikog nije briga.

Biti defetista je jedno, u smislu: nikog ne zanima (a ima poremećenih koji čak veruju da je to nešto super i cool) ali totalnu nezainteresovanost ne kontam. Pa ni Kim Kardašijan ne zna nikog u Srbiji, al to mulce odavde ne sprečava da detaljno bistre njen život. Kim je ok, ali to što nagodinu možda neko uvede lokdaun jer je napolju previše vruće (hm), to nikog ne zanima? Ljudi su stvarno ovce.

Poslednja izmena od moderatora:
pa nemojte ni vi da mi budete trivijalni :D
Po čemu smo mi trivijalni? Po tome što ne verujemo u izbore? Po tome što smatramo da više moći imaju lideri svetskih sila, nego običan plebs?

Pitala sam te kako TI misliš da ignorišeš, ako se određene ideje implementiraju u državne zakone. Nisi mi odgovorio. Kako misliš ignorisati nešto što je državni zakon, što, ako budeš ignorisao, može da te odvede u zatvor, naprimer?

jesi, al' mi je trebalo da povežem ličnost, organizaciju i poznato mesto, previše mi je bilo konspiratvno

na tu temu sećam se nekih rasprava i kritike koje iskreno nisam ispratio u vreme kad je to bilo hit
Da, to je problem: što ljudi danas imaju tik tok pažnju, i smatraju kako su stvari "trenutni hit". Nisi ti kriv. Sve je to žalosno.

Najžalosnije je što je ova tema na teorijama zavere, i što se niko ne potresa ni otprilike koliko bi oko novog klipa babe praseta. S te strane posmatrano, sve što nam rade, zaslužili smo, debelo.

Da, to je problem: što ljudi danas imaju tik tok pažnju, i smatraju kako su stvari "trenutni hit". Nisi ti kriv. Sve je to žalosno.

Najžalosnije je što je ova tema na teorijama zavere, i što se niko ne potresa ni otprilike koliko bi oko novog klipa babe praseta. S te strane posmatrano, sve što nam rade, zaslužili smo, debelo.
vidi, ja gledam tiktok pred spavanje, neko gleda tv pred spavanje, gomila gluposti uspavljuje

ali za Davos je malo drugačija priča kod mene, da sam se više družio sa starom ekipom verovatno da bi bio bolje obavešten, mislim u vreme kad su oni dosta pričali o tome, a ja se 'avaj' bio zakucao u neke sasvim drugačije teme i aktivnosti. Tih raznih foruma ima toliko da čovek ne može da ih isprati, osim a ko se samo time bavi, a kamoli da se švrćka po svetu, pa da biva po njima - pre nekog vremena sam bio na eurodig-u kad je bio u bgd-u.

vidi, ja gledam tiktok pred spavanje, neko gleda tv pred spavanje, gomila gluposti uspavljuje

ali za Davos je malo drugačija priča kod mene, da sam se više družio sa starom ekipom verovatno da bi bio bolje obavešten, mislim u vreme kad su oni dosta pričali o tome, a ja se 'avaj' bio zakucao u neke sasvim drugačije teme i aktivnosti. Tih raznih foruma ima toliko da čovek ne može da ih isprati, osim a ko se samo time bavi, a kamoli da se švrćka po svetu, pa da biva po njima - pre nekog vremena sam bio na eurodig-u kad je bio u bgd-u.
Svetski ekonomski forum se održava svake godine, koliko znam, i održao se pre par meseci. Tako da nije baš nešto što se desilo jednom, pre deset godina, i nikada više. Skroz razumem da ljudi ne prate sva ta sastajališta lidera, ali Švab je izazvao čitavu senzaciju svojim izjavama i činjenicom da je najveći broj EU predesdnika/premijera izašao iz njegove škole - mislim da nije pre o tome govorio. Pogotovo što je svoj veliki reset povezao s kovidom.

Svetski ekonomski forum se održava svake godine, koliko znam, i održao se pre par meseci. Tako da nije baš nešto što se desilo jednom, pre deset godina, i nikada više. Skroz razumem da ljudi ne prate sva ta sastajališta lidera, ali Švab je izazvao čitavu senzaciju svojim izjavama i činjenicom da je najveći broj EU predesdnika/premijera izašao iz njegove škole - mislim da nije pre o tome govorio. Pogotovo što je svoj veliki reset povezao s kovidom.
ima li to neke veze sa Straussians-ima?

Jeste, ali ne za nas.

Sve su civilizacije na kraju propadale, pa će i ova. Međutim, postoji razlika između toga kako je propao Rim, i kako veliki reset zamišlja da ova civilizacija mora da se okonča. Švabova ideja uključuje i transhumanizam i još svašta nešto. I ne smatra da je ovoliko ljudi na planeti poželjno ili potrebno. Pitanje je ko će i kako preživeti pad ove civilizacije - a mnogi na forumu mogu da dočekaju da to vide svojim očima. I, opet nikog nije briga.

Biti defetista je jedno, u smislu: nikog ne zanima (a ima poremećenih koji čak veruju da je to nešto super i cool) ali totalnu nezainteresovanost ne kontam. Pa ni Kim Kardašijan ne zna nikog u Srbiji, al to mulce odavde ne sprečava da detaljno bistre njen život. Kim je ok, ali to što nagodinu možda neko uvede lokdaun jer je napolju previše vruće (hm), to nikog ne zanima? Ljudi su stvarno ovce.
I za nas.

Do nedavno civilna kategorija je samo na papiru postojala. Bila je elita(sve privilegije), vojska(neke privilegije) koja služi eliti(sve kategorije sluga), i oni koji služe slugama elite(bez privilegija)..

Plus tehnološki razvoj. Od komunikacije, transporta, ljudskih prava, tkzv slobodnog tržišta, obrazovanja...

Plus doba.

Nadam se da ne sledi minus.
Logičnije bi bilo ++

I ne brini dok je prava i privatna svojina će biti sigurna. Sumnjam da ćemo pristati na gubitak tog prava kao civilizacija.

Poslednja izmena od moderatora:
Po čemu smo mi trivijalni?
nisam ja rekao.
Ma mi smo trivijalniji od prosečnog twitteraša, njih barem zarezuju...
Po tome što ne verujemo u izbore? Po tome što smatramo da više moći imaju lideri svetskih sila, nego običan plebs?
Ali sta ti drugo predlazes nego to da se osvestimo kao ljudi i budemo aktivisti? Ne treba mnogo energije ulagati u gluposti, kao sto ni sebi neces, da mi oprostis na ovoj analogiji, davati 999 razloga zasto ne konzumirati izmet, nego je dovoljno imati osecaj da to nije dobro i izjasniti se sa NE, ako ti vec neko to gura u usta. Naravno, ako krenu nasilno, imamo dve opcije, pa svako po svom osecaju:
1. Da se branimo (nasilno)
2. Da podizemo svest, a sta nam telu urade, to nije bitno. Da li si citala Novi Zavet? U Boga se uzdaj, i videces da ti ovi zemaljski paćenici ne mogu ništa, ako išta, i najveci buzdovan od vojnika koji će da porobljava druge silom po nečijoj naredbi je tema za žaljenje. Kad tad cemo umreti, a ko se u Boga uzda, nema čega da se boji.
Pitala sam te kako TI misliš da ignorišeš, ako se određene ideje implementiraju u državne zakone. Nisi mi odgovorio.
Cek da prvo vidimo da li uopste nameravaju da implementiraju, posto je odgovor ljudi bio jako negativan, pa ako imaju i malo karaktera, sigurno su se osramotili koliko je glupo i pokvareno tako tretirati "masu" ciji je deo dosao do video snimka i komentarisao neodobravajuce po taj glupi reset
Kako misliš ignorisati nešto što je državni zakon, što, ako budeš ignorisao, može da te odvede u zatvor, naprimer?
To je njihov problem, ne moj. Ovo sledece sto cu citirati bolje je od svega sto sam rekao i mogao da kazem:

Evanđelje po Luki 21

1
Pogleda i vidje kako bogataši bacaju u riznicu svoje darove.

2
A ugleda i neku ubogu udovicu kako baca onamo dva novčića.

3
I reče: "Uistinu, kažem vam: ova je sirota udovica ubacila više od sviju.

4
Svi su oni zapravo među darove ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sav žitak što ga imaše."

5
I dok su neki razgovarali o Hramu, kako ga resi divno kamenje i zavjetni darovi, reče:

6
"Doći će dani u kojima se od ovoga što motrite neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen."

7
Upitaše ga: "Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?"

8
A on reče: "Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam' i: 'Vrijeme se približilo!' Ne idite za njima.

9
A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak."

10
Tada im kaza: "Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva.

11
I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba."

12
"No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega.

13
Zadesit će vas to radi svjedočenja."

14
"Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu!

15
Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik.

16
A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti."

17
"Svi će vas zamrziti zbog imena mojega.

18
Ali ni vlas vam s glave neće propasti.

19
Svojom ćete se postojanošću spasiti."

20
"Kad ugledate da vojska opkoljuje Jeruzalem, tada znajte: približilo se njegovo opustošenje.

21
Koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; a koji u Gradu, neka ga napuste; koji pak po poljima, neka se u nj ne vraćaju

22
jer to su dani odmazde, da se ispuni sve što je pisano."

23
"Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom.

24
Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana."

25
"I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja.

26
Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati.

27
Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom.

28
Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje."

29
I reče im prispodobu: "Pogledajte smokvu i sva stabla.

30
Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto.

31
Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje.

32
Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve ne zbude.

33
Nebo će i zemlja uminuti, ali moje riječi ne, neće uminuti."

34
"Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan

35
jer će kao zamka nadoći na sve žitelje po svoj zemlji."

36
"Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega."

37
Danju je učio u Hramu, a noću bi izlazio i noćio na gori zvanoj Maslinska.

38
A sav bi narod rano hrlio k njemu u Hram da ga sluša.

Iskreno, na zalost, nemam citav dijapazon ciklusa pocetka covecanstva, pa ni kraja, u znanju tako da ne mogu da ti bilo sta preporucim nego da se licno i iskreno pomolis Bogu, ako ti tako srce veli. Ako zelis, obrati paznju na 36. i 42. stih u 24 poglavlju Matejevog jevandjelja od kojeg cu deo sada da citiram:

Evanđelje po Mateju 24

32
"A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: blizu je ljeto.

33
Tako i vi kad sve to ugledate, znajte: blizu je, na vratima!"

34
"Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude.

35
Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti."

36
"A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

37
Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.

38
Kao što su u dane one - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju

39
i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije - tako će biti i Dolazak Sina Čovječjega.

40
Dvojica će tada biti u polju: jedan će se uzeti, drugi ostaviti.

41
Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti."

42
"Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi.

43
A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće.

44
Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

45
"Tko li je onaj vjerni i razumni sluga što ga gospodar postavi nad svojim ukućanima da im izda hranu u pravo vrijeme?

46
Blago onome sluzi kojega gospodar kada dođe nađe da tako radi!

47
Zaista, kažem vam, postavit će ga nad svim imanjem svojim."

48
"No rekne li taj zli sluga u srcu: 'Okasnit će gospodar moj'

49
pa stane tući sudrugove, jesti i piti s pijanicama,

50
doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti;

51
rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među licemjerima. Ondje će biti plač i škrgut zubi.

Back