new now

aaa, pa nije mi palo na pamet, uglavnom se spominju zajedno kad god cujem, bio i popularan snimak na youtube-u gde su dislike-ovali snimak sto je verovatno bio sok za same te "intelektualce" iza te geopoliticke "revolucije". Moja greska, oprosti, prevideo sam tu mogucnost totalno koja se tebi zadesila
ovo je tematika o kojoj veoma veoma malo znam tako da jesam čuo za termin i ranije nešto detaljnije (malo) ali sam i zaboravio. ali nisam se interesovao da čujem ko to govori. otuda svaki moj komentar.

aaa, pa nije mi palo na pamet, uglavnom se spominju zajedno kad god cujem, bio i popularan snimak na youtube-u gde su uveliko dislike-ovali snimak sto je verovatno bio sok za same te "intelektualce" iza te geopoliticke "revolucije". Moja greska, oprosti, prevideo sam tu mogucnost totalno koja se tebi zadesila
Jeste, zanimljivo je takođe što se čini da ima dosta ljudi s obe stane političkog spektra koji su užasnuti njegovim idejama - mada, njihovo je mišljenje nebitno ako im se vlasti (s matorom budalom) slažu. A Švab je otvoreno pričao ko je sve prošao njegovu "školu mladih lidera" napravljenu u svrhu da ti ljudi jednom budu na čelu ili u vrhu čela država. Pa tu imaš Trudoa, Makrona, Angelu (to "mladi" je eufemizam, ne znači nužno mlade godine"), skoro svi koji su na čelu skandinavskih zemalja, mislim da je i ova nova engleska premijerka iz te priče, itd itd

ja mislim da je najbolje samo nauciti biti inertan na tudje perfidne ideje. Kad manipulatori vide da se ljudi ne povode za njihovim idejama videce da predlazu svoje gluposti uzaludno, pa se nadam da ce i oni nauciti da budu plemenitiji i saosecajniji kad tad...

Poslednja izmena:
ja mislim da je najbolje samo nauciti biti inertan na tudje perfidne ideje. Kad manipulatori vide da se ljudi ne povode za njihove ideje videce da predlazu svoje gluposti uzaludno
To je super kad je stvar lična.

Šta kad se ideju nameću s vrha vlasti, uvode u zakone i kad se prenebregavanje istih kažnjava? Kako ćeš onda da ignorišeš?

Osim toga, pouzdaješ se u ideju da je gro ljudi na svetu svestan manipulacije (što nije) i da će ustati ko jedan protiv iste (manipulacije). To se nikad nije desilo, ne u tako masovnim okvirima (pa ni u manjim), pogotovo kad se stvari ovako perfidno suptilno sprovode da većina ljudi blagog pojma nema da se nad njima vrši ikakva vrsta manipulacije.

Poslednja izmena od moderatora:
To je super kad je stvar lična.

Šta kad se ideju nameću s vrha vlasti, uvode u zakone i kad se prenebregavanje istih kažnjava? Kako ćeš onda da ignorišeš?

Osim toga, pouzdaješ se u ideju da je gro ljudi na svetu svestan manipulacije (što nije) i da će ustati ko jedan protiv iste (manipulacije). To se nikad nije desilo, ne u tako masovnim okvirima (pa ni u manjim), pogotovo kad se stvari ovako perfidno suptilno sprovode da većina ljudi blagog pojma nema da se nad njima vrši ikakva vrsta manipulacije.
Znaju da ne odlučuju.
I zato se samo hrabri i/ili ludi ljudi mešaju...

Servirano nam je. Naše je da odživimo...

ako dodje do toga, zato cemo i mi "revoluciju" na nas nacin da pokrenemo, uz sto vise diskusije i ravnopravnosti i iskrenosti ;)
Osim toga, pouzdaješ se ideju da je gro ljudi na svetu svetan manipulacije (što nije) i da će ustati ko jedan protiv iste (manipulacije). To se nikad nije desilo, ne u tako masovnim okvirima (pa ni u manjim), pogotovo kad se stvari ovako perfidno suptilno sprovode da većina ljudi blagog pojma nema da se nad njima vrši ikakva vrsta manipulacije.
ono sto sam iz svog iskustva sa takvima naucio, ali nek neko ne uzima ko muva bez glave moje iskustvo kao generalno pravilo, to je da te mase nesvesne manipulacije moraju da osete manipulaciju na svojoj kazi da bi uopste shvatili pojam manipulacije i da bi naucili sami da to nije na kraju dobro po njih, uz osecaj za sopstveno dostojanstvo kazu izricito "ne"

Poslednja izmena:
Zar zaista misliš da se narod, običan plebs, bilo šta pita?
zato sam za pokret Zakona Postojanja po Ljubomiru Jergovicu, koja stavlja svest svakog pojedinca u prvi plan i ravnopravnost i opste dobro koliko god se to moze postici u ovim haoticnim vremenima, sa covekom mozes da pricas i da ga pitas, ovde je na forumu, uglavnom je na pdf filosofiji koju ti ne volis, ali sta da radim sa tvojim negodovanjem kad ja licno nemam trenutno bolju viziju, nalog mu je @Ljubo2

Jeste, zanimljivo je takođe što se čini da ima dosta ljudi s obe stane političkog spektra koji su užasnuti njegovim idejama - mada, njihovo je mišljenje nebitno ako im se vlasti (s matorom budalom) slažu. A Švab je otvoreno pričao ko je sve prošao njegovu "školu mladih lidera" napravljenu u svrhu da ti ljudi jednom budu na čelu ili u vrhu čela država. Pa tu imaš Trudoa, Makrona, Angelu (to "mladi" je eufemizam, ne znači nužno mlade godine"), skoro svi koji su na čelu skandinavskih zemalja, mislim da je i ova nova engleska premijerka iz te priče, itd itd
pa oni su tema za zaljenje. Propast im je neminovna, tako ja to vidim.

Back