new now

Poruka
8.713
Zanimljivo da se ne sećam da sam igde na forumu videla teme o Švabu. Još je zanimljivije što o njemu otvaram temu na Teorijama zavere, kad je čovek na Svetskom ekonomskom forumu, i jasno i glasno govori šta njegovi puleni planiraju za planetu. Nešto sumnjam da bi Alexa Džonsa pustili na svetski ekonomski. To je očigledno ozbiljno mesto, kojem prisustvuju ozbiljni ljudi.

Zašto se niko na forumu ič ne pita oko vrlo diskutabilnih stvari koje Švab promoviše, i koje svetski "lideri" - bar na osnovu toga što ga puštaju među sebe i hvale ga - promovišu takođe? Pre nekako sam na nekom neobavezno pdf-u postavila mim o velikom resetu, i svi su prošli kraj njega kao kraj turskog groblja - dok sam za oveštale mimove tipa motivacionih govora i sličnih gluposti dobila stotine lajkova. Zašto se veliki reset ignoriše? Da li mislite da je to teorija zavere, i ako mislite, kako je moguće da mislite i pored toga što je čovek velepoštovani gost na sastancima svetskih lidera, i njegove se ideje non stop citiraju i parafraziraju od strane istih?

Zašto se čini da nikog nije briga za Švaba? Da li uopšte znate šta sve njegova agenda obuhvata? I ako znate, u redu se s tim? Zašto ste u redu? Najbitnije, ZAŠTO o ovome niko ne priča? Ne radi se o vanzemaljcma. Ponavljam, radi se o čoveku o kojem NIKO ni u jednoj vlasti na zapadu ne misli da je teoretičar zavere, ŠTAVIŠE - mnogo je hvaljen zbog svog "vizionarstva". Zašto je ovom forumu totalno nezanimljiv?

Poslednja izmena od moderatora:
Cuo sam za to, da. I za veliki reset sam cuo ili procitao ali nista ozbiljno. Zato nemam pojma, realno. Zvuci jezivo to sto je rekao
Ma ni po jada da je on "rekao". Poenta je da se čini da čelnici najmoćnijih zemalja sveta prihvataju njegove ideje, i žele da ih sprovedu. Četvrta industrijska revolucija, nepostojanje privatnog vlasništva u budućnosti itd itd. Naravno, ko god se pobunio, proglašen je paničarem - ali FAKT je da je naci-unuk (mislim da mu je deda bio naci, možda čak i otac, što nije naročito bitno ali jeste zanimljivo) sa sajta morao skinuti "Nećete imati ništa i bićete sretni" svoju teoriju koja JESTE uznemirila ljude. I to što ju je skinuo sa sajta, ne znači da se od nje odustalo.

I dalje mi je neverovatno da ljudi, pogotovo mladi, nemaju nikakvo interesovanje za svetski ekonomski forum koji Švab vodi i na kojem se okupljaju lideri najmoćnijih svetskih država.

Upravo se o ovome radi. Nikad nisi čuo za Klausa Švaba? "Nećete imati ništa i bićete sretni"?
Morali su da obrišu to sa sajta, jer su dobili previše lošeg fidbeka.
Reset...

Yeah. Što da ne...

Šta to štitiš pa ti ne odgovara resetovanje?

Ček da pročitam ostatak...odčitah.
Nacisti komunisti su skoro pa isto.
Ali zanimljivo je da su najsebičniji oni koji nisu ni marksisti ni fašisti.

Ukoliko ikad izvedu taj famozni "reset"da privatna imovina ne postoji više to ne znači da će tako i ostati.
Ali treba videti i ovo kao borbu protiv materijalnih nejednakosti, protiv plave krvi i bespotrebno gubljenja dragocenih resurasa.
Zašto neko da ima vilu? Dvorac? A neko ni kvadrat?

Reset je i Udar na trenutni sistem kredita...
Zaduživanje vezom i silom...

Poslednja izmena:
Ma ni po jada da je on "rekao". Poenta je da se čini da čelnici najmoćnijih zemalja sveta prihvataju njegove ideje, i žele da ih sprovedu. Četvrta industrijska revolucija, nepostojanje privatnog vlasništva u budućnosti itd itd. Naravno, ko god se pobunio, proglašen je paničarem - ali FAKT je da je naci-unuk (mislim da mu je deda bio naci, možda čak i otac, što nije naročito bitno ali jeste zanimljivo) sa sajta morao skinuti "Nećete imati ništa i bićete sretni" svoju teoriju koja JESTE uznemirila ljude. I to što ju je skinuo sa sajta, ne znači da se od nje odustalo.

I dalje mi je neverovatno da ljudi, pogotovo mladi, nemaju nikakvo interesovanje za svetski ekonomski forum koji Švab vodi i na kojem se okupljaju lideri najmoćnijih svetskih država.
kakvo interesovanje? samo igrice, strimovi, mimovi, lajkovi, sličice, jutjuberi, lažna slava, pratioci, brz keš, lagodan život. koga briga šta se dešava u svetu i šta tamo neka Susa sto helit trabunja o ekonomskom porobljavanju

evo ja bih ovde sigurno popizdeo da sam ja otvorio temu, jer se zajebavas
Jeste, stvarno čudno. Čovek bi rekao da je prosek godina na forumu 12. Klinci koji idu na yt samo da bi pevali dečije pesmice i to je sve što im mama i tata dozvoljavaju da vide na netu.
Međutim, ovde ima odraslih ljudi. Čuli su za babu prase NARAVNO - a nisu čuli za čoveka čije ideje će možda krojiti i njihove, i živote njihove dece i unuka. I, NE na dobro.

čuo jesam za veliki reset ai nisam čuo za tog lika
aaa, pa nije mi palo na pamet, uglavnom se spominju zajedno kad god cujem, bio i popularan snimak na youtube-u gde su ljudi uveliko dislike-ovali snimak sto je verovatno bio šok za same te "intelektualce" iza te geopoliticke "revolucije". Moja greska, oprosti, prevideo sam tu mogucnost koja se tebi zadesila totalno

Back