НЕВИЂЕНИ БЛАМ

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Политичари су једна од деструктивних друштвених група, и по томе колеге са криминалцима, контроверзним бизнисменима (тајкунима), па и свирепим убицама и силоватељима. Све се ове групе регрутују из истог табора, који, према неким истраживањима, чини око 20 посто сваке популације.

Гледам ове "младе снаге", које учествују у страначким онлајн-биткама, исијавају своје знање, таленат, улажу труд, виспреност, а циљ?
Да политичарска говеда, која им нису до колена дођу на власт.

Тако наркомани умеју бити врло вешти, интелигентни, виспрени у процесу добављања дроге, којом се онда урнишу.
Лично сматрам да је за сваког човека, макар и просечне интелигенције „невиђени блам“ да и помишља да подржава, а камоли да и заиста подржава полиитчаре - типове који вређају интелигенцију и сам људски род, којем, нажалост, припадају.
Ова последња предизборна кампања уочи последњих избора је то показала боље него икад.
Мислим да се код поменутих младих људи ради не толико о недостатку интелигенције, колико о недостатку друштвене свести и самосвести.

Poslednja izmena:
Политичари су једна од деструктивних друштвених група, и по томе колеге са криминалцима, контроверзним бизнисменима (тајкунима), па и свирепим убицама и силоватељима. Све се ове групе регрутују из истог табора, који, према неким истраживањима, чини око 20 посто сваке популације.

Гледам ове "младе снаге", које учествују у страначким онлајн-биткама, исијавају своје знање, таленат, улажу труд, виспреност, а циљ?

Тако наркомани умеју бити врло вешти, интелигентни, виспрени у процесу добављања дроге, којом се онда урнишу.
Лично сматрам да је за сваког човека, макар и просечне интелигенције „невиђени блам“ да и помишља да подржава, а камоли да и заиста подржава полиитчаре - типове који вређају интелигенцију и сам људски род, којем, нажалост, припадају.
Ова последња предизборна кампања уочи последњих избора је то показала боље него икад.
Мислим да се код поменутих младих људи ради не толико о недостатку интелигенције, колико о недостатку друштвене свести и самосвести.

Sada iznesi rješenje .

Добро, твој став, коме се нечу супроставити, ипак си дипломирани социолог, што је за поштовање. Искрено, ово је најружнија, најцрња и најгора кампања икада вођења. Ма човеку дође да даљинским гађа ТВ. Но на страну то, него ово ради се о недостатку друштвене свести ми није сасвим јасно. Зашто ? Зато што је друштвена свест за мене преширок појам. Понављам, не питам те да бих ти опонирао, минирао тему нити исмевао тренутно бољег од себе, већ ме занима шта под "недостатком друштвене свести" мислиш.

Добро, твој став, коме се нечу супроставити, ипак си дипломирани социолог, што је за поштовање. Искрено, ово је најружнија, најцрња и најгора кампања икада вођења. Ма човеку дође да даљинским гађа ТВ. Но на страну то, него ово ради се о недостатку друштвене свести ми није сасвим јасно. Зашто ? Зато што је друштвена свест за мене преширок појам. Понављам, не питам те да бих ти опонирао, минирао тему нити исмевао тренутно бољег од себе, већ ме занима шта под "недостатком друштвене свести" мислиш.
Друштвена свест је свест о друштву, његовом функционисању, његовој структури, и свом месту у њему.
Млади људи које помињем у топику се својим квалитетима позиционирају боље од оних за које воде онлајн-битке. Очито немају свест о томе за коју с е групу ангажују, шта је друштву као целини, односн већини, потребно, како друштво може да функционише, а како улази и помоћу кога у дисфункционалност и деструктивност.
Прошла су времена када су политичари, бар неки, бар личили на "друштвено корисне".
У данашње време кад акажеш политичар исот је као да си рекао опасно, деструктивно биће које ће зарад власти и лагати и издавати и уништавати сопствену нацију,мењати опцијем као циган коње, па и брже итд.
Зато кажем да је подржавати талкве, а сви су такви, блам за сваког ко је бар просечно интелигентан. Ето.

Друштвена свест је свест о друштву, његовом функционисању, његовој структури, и свом месту у њему.
Млади људи које помињем у топику се својим квалитетима позиционирају боље од оних за које воде онлајн-битке. Очито немају свест о томе за коју с е групу ангажују, шта је друштву као целини, односн већини, потребно, како друштво може да функционише, а како улази и помоћу кога у дисфункционалност и деструктивност.
Прошла су времена када су политичари, бар неки, бар личили на "друштвено корисне".
У данашње време кад акажеш политичар исот је као да си рекао опасно, деструктивно биће које ће зарад власти и лагати и издавати и уништавати сопствену нацију,мењати опцијем као циган коње, па и брже итд.
Зато кажем да је подржавати талкве, а сви су такви, блам за сваког ко је бар просечно интелигентан. Ето.
Право да ти кажем и мени је од 90 % политичара мука. И од онога што изговарају и од онога што раде. Није ни битно сам у тој причи, важно је да су часни мотиви. Но, на страну о мени, да мало елаборирамо добру тему...
Слушао сам уживо недавно излагање једног врхунског стручањака из области политике и маркетинга који је пуно проопутовао и по Истоку и по Западу и каже да су у модерним, уређеним државама, политичари третирани као Богови, а код нас од њих људи окрећу главу, презиру их, често и сматрају да је сваки политичар бар мало лопов, с тим што неко крадуцка, а неко краде на велико па растура.
Где видиш проблем, у менталитету људи, систему или у оба ?
Партизована (надам се да убох прави термин, ако не сиправи ме) јесте велики проблем. Данас млад човек тешко налази посао без партијске књижице партије која је у том тренутку на власти. Чак се и послови тешко склапају без партијских веза, чак ни дозволе за многе ствари или не можеш да добијеш или те завлаче шест месеци. То мора да се промени.

Е, ту правим пресек, да не помислиш да сам случајно за УРС (њих презирем више но све остале заједно) јер о департизацији што је најцрње у овом никада већем блату од кампање говоре они који су највише својих нешклованих људи на важна места у државној управи запослили и нагомилали бирократији и администрацију.

Е, како би било лепо када би то нестало...

Но, на истом смо циљу и задатку ти и ја, само различитим путевима, ја променама унутар система, ти вероватно мењањем комплетног. Шта могу да кажем сем да ти пожелим срећу али за успех ти је потребно и људство, ајде планове, пројекете, програм имаш боље но неке парламентарне странке мора се признати. Поред великог људства, мораш медијумима допрети до значајног броја људи.
Не заносим се о ТВ-у. Нити би те тамо пустили, а и тих пара вероватно и немаш.
Шта ти остаје-фејсбук, огласи и текстови у нережимским новинама и часописима (нажалост на прстима једне руке се могу набројати), као и промотивне акције, флајери, дељење материјала младима...
Нека ти је са срећом, ваљда ћемо једном дочекати бољу Србију :)

Kampanja je zapravo uvredljiva. Dakle, ona je vise uvredljiva i recito pokazuje prezir ovih politikanata prema ovom narodu, nego sto je gadna i glupa. A gadna je i glupa strahovito.
Најпатетичнија, највише вређа интелигенцију грађана (мада реално у сваком народу имаш 15 % паметних, остали су овце за шишање), никада али заиста никада тлико неквалитетна кампања није вођена.
Дође ми да вапим за неким прошлим временима које сам толико пљувао...

Nije problem u sistemu , svaki sistem može da se upotrebi i zloupotrebi . Nema boljeg sistema od apsolutne vladavine ,ako je vladar dobar i pošten . ZAto se došlo do kombinaovanog rješenja , presjedničkog i parlamentarnog . Nažalost kod nas je sistem zloupotrebljen . Nije ni problem u Društvenoj svijesti ili inteligenciji većine , ja mislim da je narod u cjelini odlično svjestan i vrlo inteligentan ,i vrlo zainteresovan za politikom .
PA u čemu je problem , male grupe ljudi sa primitivnih , kratkotrajno i lično korisnim motivima je vrlo dobro uvezana , a zajednički grijeh i osjećaj krivice ( podsvjesno ili svjesno ) ih drži u čvrstoj vezi .
Sa druge strane imamo masu koja sve to vidi i zna , a ne reaguje jer nije organizovana .
PA šta je rješenje jedna grupa fanatično poštenih na čelu mase , spremnih da podnesu žrtvu za opšti interes , kao što su oni spremni da podnesu žrtvu za lični interes . Elita , moralna i hrabra to nama nedostaje .

Решење је "насликано" и на мом аватару. За више информација иди на НАРОДНИ ОДГОВОР.

@Zoroastar, "праћење политике" је као праћење професионалног спорта, рецимо фудбала. Неко воли "премијер лигу". Неко више воли (да гледа) предизборну утакмицу, која траје од састављања одлазеће владе, али сада се "игра 90. минут". Но, без енормно плаћених фудбалера и политичара нема ни фудбала ни политике. А, народ воли "да учествује" још од Римске републике. Знате, социологија није егзактна наука, и зато ниједан социјални феномен не може да сувисло објасни, већ се појављују "решења са аватара".
Средњевековна демонологија је била далеко егзактнија "наука" од социологије, а алхемију и астрологију да и на помињемо.

Сложио би се да је кампања блам. Па шта? Ништа. Хоће ли проћи? Хоће. Људи, какаво гласачко тело таква кампања. Ја мислим да је проблем у гласачком телу. Свест и просвећеност гласачког тела су пресудни за изборе. Гледам пре коју недељу човек каже да око 30% гласача у Србији не зна како се гласа! Када добију листић окрећу се не би ли им неко помогао да заокруже некога! Ако на то додате број оних који гласају за одрђену странку из личног интереса (лоповлуци, крађа, корупција и сл), видите до ког процента већ долазимо. А шта је са категоријом која седи пред телевизором по вас дуги дан и прати које-какве сапунице? Зар није то категорија коју телевизија као медиј може окренути око малог прста. И да не дуљим, ако грађани знају, препознају, осете, зрело размисле, нема блам-кампање. Може бити блам колико хоћеш, ако људи знају шта хоће.

Ево, ви који сте сагласни да је кампања блам, имате ли странку или свог кандидата за кога ће те гласати? Има ли међу озваниченим кандидатурама, било парламентарним, било председничким, страна за коју сматрате да може да поведе Србију у наредне четири године? Анализирајте сами себе. Хоће ли вас ова блам-кампања ипак дотаћи или неће? Само немојте рећи да ће те изаћи али нећете никога заокружити.

Велике газде на власти дају мрвице тим клинцима да гризу за њих.Та деца су њихови јаничари.Они најподлији,најбезобзирнији и најпокваренији ће да их наследе једног дана.

@Zoroastar, "праћење политике" је као праћење професионалног спорта, рецимо фудбала. Неко воли "премијер лигу". Неко више воли (да гледа) предизборну утакмицу, која траје од састављања одлазеће владе, али сада се "игра 90. минут". Но, без енормно плаћених фудбалера и политичара нема ни фудбала ни политике. А, народ воли "да учествује" још од Римске републике. Знате, социологија није егзактна наука, и зато ниједан социјални феномен не може да сувисло објасни, већ се појављују "решења са аватара".
Средњевековна демонологија је била далеко егзактнија "наука" од социологије, а алхемију и астрологију да и на помињемо.

Нисам ни тврдио да је социологија егзактна наука.
Моји ставови и нису засновани на њој.
Само сам је завршио и користим се њоме искључиво у оном делу који је довољно егзактан.
Све остало је резултат једне друге науке, која, управо зато што је егзактна, а спада у ред хуманистичких, још није довољно афирмисана, јер ремети "мир"неегзактних.

Starosna granica za biračko pravo treba da bude dignuta na 30 ili 40 godina, a svako vrbovanje mlađih u političke svrhe kažnjivo. TTo bi uglavnom rešilo problem studentske i omladinske bolumente kao i uticaja politički stranaka na studentska i omladinska udruženja.

Starosna granica za biračko pravo treba da bude dignuta na 30 ili 40 godina, a svako vrbovanje mlađih u političke svrhe kažnjivo. TTo bi uglavnom rešilo problem studentske i omladinske bolumente kao i uticaja politički stranaka na studentska i omladinska udruženja.

Može tako, ali da se ograniči i na 65 godina života. Sa 65 godina te zakon tera u penziju, pa ako više nisi u stanju da radiš, ne treba ni da odlučuješ o budućnosti onih koji ti zarađuju penziju (naši vlastodršci su opljačkali penzioni fond, tako da se sada puni prodajom firmi koje rade i nametima onima koji su i zvanično zaposleni).

Na tvoje razočarenje, većina ljudi, potencijalnih glasača, politiku prati kao špansku seriju a neki kao recimo fudbalsku utakmicu.
U toj utakmici, neretko moraš biti i prljav i zaboravan i flexibilan i bezskrupulozan i ovakav i onakav kako bi stvorio šansu i dao gol ili iskoristio na počinjen prekršaj protivnika u jedanaestercu i postigao pogodak iz penala.
E BAŠ ZBOG TOGA što su pravila i okviri utakmice takvi da se MORA biti prljav, OVAKAV SISTEM SE MORA POTPUNO PROMENITI.
Srbiji nedostaju NOVE IDEJE i NOVI LJUDI.
Nažalost, medijski prostor na najvećim medijima je takav da je mesta za promovisanje takvih ideja i ljudi JAKO MALO.
Nabroj mi 2 od 7 ili 8 VELIKIH Radio i TV medija u Srbiji na kojima čovek može da govori duže od 2min. O ČEMU GOD ŽELI a da to ima veze sa politikom.

Može tako, ali da se ograniči i na 65 godina života. Sa 65 godina te zakon tera u penziju, pa ako više nisi u stanju da radiš, ne treba ni da odlučuješ o budućnosti onih koji ti zarađuju penziju (naši vlastodršci su opljačkali penzioni fond, tako da se sada puni prodajom firmi koje rade i nametima onima koji su i zvanično zaposleni).

Погрешно! То су приче неспособних скотова! Нико ником не зарађује пензију. Постоје само безобразно велике пензије ничим оправдане, то треба под кресати! Нека ми само неко да објашњење, чиме су то заслужили тако велике пензије а број таквих пензионера је инпозантан, то је сасвим сигурно! Ово је само један пример а постоји сијасет детаља који обичном народу скида кожу с леђа а да он то и не примећује чак верује да то тако треба бити! Ма повраћа ми се од свега!:bljak::bljak::bljak:

A šta ti misliš što se ja zavitlvam po ovom forumu?
Evo sad da pitam nekog da mi pozajmi 1000 dinara neće niko
ali zato će da glasaju i balave o onima koji ih pogledati neće...

ja bih bar bio zahvalan :D

Тако је !
Смрт политичарима, слобода народу !

Живела шестојануарска диктатура !!!
Живео говорник !
Живео друг Тито!

Пардом , мртвео !!!

Ма какав друг Тито, то је исто било политичарско говедо, неспособно д анпарави систем који ће га надживети.
А и краљ Александар је заправо био политичар и то пројугословенске оријентације. Такоће некадар д абаправи систем који би функционисао и без њега.

Na tvoje razočarenje, većina ljudi, potencijalnih glasača, politiku prati kao špansku seriju a neki kao recimo fudbalsku utakmicu.
U toj utakmici, neretko moraš biti i prljav i zaboravan i flexibilan i bezskrupulozan i ovakav i onakav kako bi stvorio šansu i dao gol ili iskoristio na počinjen prekršaj protivnika u jedanaestercu i postigao pogodak iz penala.
E BAŠ ZBOG TOGA što su pravila i okviri utakmice takvi da se MORA biti prljav, OVAKAV SISTEM SE MORA POTPUNO PROMENITI.
Srbiji nedostaju NOVE IDEJE i NOVI LJUDI.
Nažalost, medijski prostor na najvećim medijima je takav da je mesta za promovisanje takvih ideja i ljudi JAKO MALO.
Nabroj mi 2 od 7 ili 8 VELIKIH Radio i TV medija u Srbiji na kojima čovek može da govori duže od 2min. O ČEMU GOD ŽELI a da to ima veze sa politikom.

Тешко ћеш мене разочарати, јер се и не очаравам.
Што се тиче већине гласача, цитирам једну изреку: Верност народа је као тополин цвет.
Небитно је шта гласачи сада мисле и чине. ПОсле избора долази "олуја", која ће тополин цвет одувати у жељеном правцу.:)

Сложио би се да је кампања блам. Па шта? Ништа. Хоће ли проћи? Хоће. Људи, какаво гласачко тело таква кампања. Ја мислим да је проблем у гласачком телу. Свест и просвећеност гласачког тела су пресудни за изборе. Гледам пре коју недељу човек каже да око 30% гласача у Србији не зна како се гласа! Када добију листић окрећу се не би ли им неко помогао да заокруже некога! Ако на то додате број оних који гласају за одрђену странку из личног интереса (лоповлуци, крађа, корупција и сл), видите до ког процента већ долазимо. А шта је са категоријом која седи пред телевизором по вас дуги дан и прати које-какве сапунице? Зар није то категорија коју телевизија као медиј може окренути око малог прста. И да не дуљим, ако грађани знају, препознају, осете, зрело размисле, нема блам-кампање. Може бити блам колико хоћеш, ако људи знају шта хоће.

Ево, ви који сте сагласни да је кампања блам, имате ли странку или свог кандидата за кога ће те гласати? Има ли међу озваниченим кандидатурама, било парламентарним, било председничким, страна за коју сматрате да може да поведе Србију у наредне четири године? Анализирајте сами себе. Хоће ли вас ова блам-кампања ипак дотаћи или неће? Само немојте рећи да ће те изаћи али нећете никога заокружити.
Немам свог кандидата и нећу гласати, и зашто бих када сам за систем без политичара.
Уместо тога са истомишљеницима покрећем ОПШТЕНАРОДНО ИЗЈАШЊАВАЊЕ за нови систем без парита и политичара.

Back