Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Meni i vise nego dovoljno...pogodili ste naslov knjige - koji je kod nas preveden kao "Vij,kralj duhova" - a tako se zove i film....Tako da ste u principu tacno odgovorili ...pitanje je vase,ali mi obecajte da cete procitati knjigu ...:D

pikax:
Anansi Boys ?
nisam sigurna...

Zao mi je pix ovo nije bio pravi odgovor (518 pitanje), ali krivica je moja jer nisam mogao vise da se ukljucim.

Tacan odgovor je "Monarch of the Glen"

Gaiman's novel Anansi Boys shares a character with American Gods, Mr. Nancy, and was actually conceived before "American Gods." It is not a sequel but is a part of the same fictional world.
The novella, "Monarch of the Glen" (from the Legends II anthology), does continue Shadow's journeys, and is a lead-in to a new "American Gods" novel yet to be written.
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Gods

In this it was following the lead of its competitor Startling Stories whose frequent cover artist Earle Bergey pioneered this imagery and is cited as the inspiration for Princess Leia's slave girl costume in Return of the Jedi...?
Cenim da je ovaj "kriv" za Lejin kostim...
tws4810.jpg

Uh...prethodno pitanje...
a068.gif

527.Koji disko hit iz 1977. je za temu imao pobunu mutanata (koje je stvorio ludi naucnik da bi okoncao glad na zemlji) protiv ljudi?
Hint - autor je Francuz...Parizanin,ovaj singl mu je prodat u 8 miliona primeraka...2001 je doziveo remix od strane Boba Sinklera...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back