Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaa:
Garwora nema...ako se pojavi u medjuvremenu ustupicu mu moje pitanje...
193.Gde pocinje radnja filma i knjige "2001" Mesto u Africi - klisura...?(ima i prica "7 pogleda na klisuru ...")

Ovako ovo pitanje trazi malo siri odgovor....

Iako je prica "Sentinel" osnova za pravljenje kako filma tako i romana "2001", scena sa pocetka poznata kao "Dawn of Man" je zasnovana na Klarkovoj prici "Encounte at Dawn" i ni tamo se ne pominje ime klisure.
http://www.imdb.com/title/tt0062622/trivia"Though the Arthur C. Clarke story "The Sentinel" is often cited as the source for the movie, the ape-man segment is loosely based upon his story "Encounter at Dawn"."

Sama scena u filmu inace je snimana iza MGM studija u Londonu.
http://www.imdb.com/title/tt0062622/trivia
"The ape scenes at the beginning of the movie were filmed on a backlot at MGM's Borehamwood Studios in London. If the camera had been moved up a metre, London's famous Red Double Decker Buses would have been clearly in sight."

Jedina referenca bilo gde koja se moze naci na stvarnu lokaciju scene "Dawn of Man" bilo u vezi sa pricama bilo u vezi sa knjigom bilo da je neko to spomenuo je da je to "mesto u Africi sa koga je potekla ljudska rasa".

A ovo je odgovor na samo pitanje.......

Klisura na koju Kaa misli je klisura Olduvaji koja se spominje u prici Majkla Resnika "7 pogleda na klisuru Olduvaji"
objavljena kod nas u "Polarisovoj antologiji `96" i koja ipak nema nikakve veze sa 2001-om i Klarkom.

Ajd da ne zastajemo bas mnogo evo pitanja....
Tragajuci za famoznom klisurom nasao sam da su motivi iz 2001 upotrebljeni u nizu filmova i drugih dela, a posebno kada je u pitanju kompjuter HAL.

194. PITANJE

U kom filmu jedan od dva glavna lika ima laptop kompjuter koji pri podizanju sistema izgovara "Good Morning, Dave" glasom HAL-a ?

Mozete naravno reci i koji je glumac u pitanju.

195.Sheckley je u ovoj svojoj chuvenoj prichi stvorio utopijsku planetu,ali organizovanu tako shto su vetjina stvari koje obichno nisu legalne legalizovane,i time se postizhe utopija.Kako se zove ova pricha i kako se zove "utopijska" planeta ;p
ender,iskuliraj sa pitanja,da malo slabiji odgovaraju ;p
mada ako iimash ideju za neko zanimljivo pitanje onda odgovori pa postavi ;p

Pokusao sam da na netu potrazim da li postoji jos neki kviz slican ovom nasem, naravno sa namerom da ucestvujem.
I na par foruma sam pronasao nesto slicno, ali vec mesecima nisu aktivni i bili su mnogo kratkotrajniji od ovoga.
Tako da je moguce da je ovaj nas kviz trenutno jedinstvena pojava na netu kada je rec o fantastici.

ender71:
Pokusao sam da na netu potrazim da li postoji jos neki kviz slican ovom nasem, naravno sa namerom da ucestvujem.
I na par foruma sam pronasao nesto slicno, ali vec mesecima nisu aktivni i bili su mnogo kratkotrajniji od ovoga.
Tako da je moguce da je ovaj nas kviz trenutno jedinstvena pojava na netu kada je rec o fantastici.
Prilicno sam siguran da sto se domacih foruma tiche,jeste ;p Krsta je ipak najveci forum u Srbiji,a cini mi se i na Balkanu (da ne preterujemo,ali cak i u celoj Evropi nema mnogo foruma vecih od ovog),tako da uopshte nije chudo shto se ovde okupilo vishe uchesnika...uostalom,ovde smo sa celim tim sf teamom,druzhenjem,itd,napravili veoma lepo i prijatno okruzhenje,tako da vishe ljudi dolazi ;p

Oximoron:
Prilicno sam siguran da sto se domacih foruma tiche,jeste ;p Krsta je ipak najveci forum u Srbiji,a cini mi se i na Balkanu (da ne preterujemo,ali cak i u celoj Evropi nema mnogo foruma vecih od ovog),tako da uopshte nije chudo shto se ovde okupilo vishe uchesnika...uostalom,ovde smo sa celim tim sf teamom,druzhenjem,itd,napravili veoma lepo i prijatno okruzhenje,tako da vishe ljudi dolazi ;p

Их,сад баш у Европи :D Видео сам један форум који има 870000(!) чланова.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back