Neuspeli abortus - beba dise, bori se za zivot. Sta dalje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
Pocev od toga da je jos nerodjen plod/fetus/beba (sta god deo) majcinog tela, odluka je doneta da se izvrsi abortus u podaljem stanju trudnoce.
abortus nije uspeo i beba je na stolu, dise, kuca joj srce, bori se.
doktor je tu, mama je tu, familija je tu i odluka mora da se donese.
koju odluku doneti i ko odlucuje?

da ponovim, dva pitanja:

1. koju odluku doneti?

2. ko odlucuje?

sta brfe ne kapiras?
aj ovako, bila si u 7-om mesecu trudnoce i zbog komplikacija ili neke privatne zelje koja je zadovoljila zakone si se odlucila na abortus. doktor klestima pokusa da ubije plod, izvadi ga napolje i plod koji je bio plod u tvom uterusu je sad beba na stolu koja jos dise i bori se za zivot, moze da bude spasena.
e sad pogledaj ona pitanja gore.

jel jos neko ne razume?

Pocev od toga da je jos nerodjen plod/fetus/beba (sta god deo) majcinog tela, odluka je doneta da se izvrsi abortus u podaljem stanju trudnoce.

da ponovim, dva pitanja:

1. koju odluku doneti?

2. ko odlucuje?
Pre nego što lupiš idiotsku glupost zamišljajući kako fetus u 9. mesecu trudnoće čereče na stolu, izguglaj do kog vremenskog perioda i u kojim situacijama je dozvoljen abortus.

Pre nego što lupiš idiotsku glupost zamišljajući kako fetus u 9. mesecu trudnoće čereče na stolu, izguglaj do kog vremenskog perioda i u kojim situacijama je dozvoljen abortus.

izguglao sam, jos odavno.
ne vredjaj

Član 6

Prekid trudnoće može se izvršiti do navršene desete nedelje trudnoće.
--------------------------
Izuzetno, prekid trudnoće može se izvršiti i posle navršene desete nedelje trudnoće:

1) kada se na osnovu medicinskih indikacija utvrdi da se na drugi način ne može spasiti život ili otkloniti teško narušavanje zdravlja žene;

2) kada se na osnovu naučno-medicinskih saznanja može očekivati da će se dete roditi sa teškim telesnim ili duševnim nedostacima;

3) kada je do začeća došlo izvršenjem krivičnog dela (silovanje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad maloletnim licem, obljuba zloupotrebom položaja, zavođenje i rodoskrnavljenje).

odlucuje onaj cije je dete a ne mi

covek nem,a prava da odlucuje u nicije ime. samo o sebi. a psoto je dete dato od boga tj dar, abortus treba da se zabrani. idioti su ga osmislili.

- - - - - - - - - -

Već ti rekoh, idi protestuj ispred Narodne skupštine i traži da ukinu i abortus i pilulu za jutro posle.
Mislim, možda i te žive ćelije stare 72 sata koje nastavljaju da se dele, mogu da prežive na stolu, udahnu vazduh i zaplaču.

sta znaci pilula za jutro posle.. ?

da ponovim, dva pitanja:

1. koju odluku doneti?

2. ko odlucuje?

Зашто је донета та одлука (да се изврши абортус) ?
Морала се утврдити нека аномалија.

Итекако је могуће и након 10. недеље, чак и у веома касној трудноћи радити абортус.
Ради се чак декапитација , а надаље комадање.
Под условом да постоји јасна индикација.

Али, та метода комадања се примењује веома ретко, углавном се уради индуковани порођај у висикој трудноћи.

борба дон кихотеа са вертењачама је сваки покушај удељивања моралних и лекција части и етике потрошачким материјалистичким робовима, егземпларима сисара из рода примата...

мислиш да новопронађене у ријалити срањинама, шипарице и алајк уопште трепну кад оду на популарни термин "чишћење", оно мало се запрљале па да се исчисте...

абортус = убиство (и то најгори облик поменутог, ни из материјалне користи, нити напад на врсту, већ чедоморство)

ако тако лако убију своје дете неће трепнути да сј.ебу тебе, мене, неког петог

то су патолошке садистичке сподобе а не људи
контакт са моралом, савести, етиком, је одавно урушен до тачке непоправљивости

коментар оног што је уплоадовао

There has been in fact a number of similar cases in Alberta lately where women virtually go unpunished, just get some community work or probation time. That's why they keep doing it. But it's disgusting. It's become so normal that they even start calling it abortion.

превод - Чињеница је да постоји низ сличних случајева у Алберти у последње време где жене буквално пролазе некажњено само добију неки друштвено користан рад или условно. Зато се то и наставља а одвратно је. Постало је тако нормално да чак почињу да називају то абортусом. -
крај превода

дакле питање више није ни који месец и да ли или не, већ прелази у форму инфантицида, класичног чедоморства, убијање беба

да је ово нека лева земља типа северна кореја или авганистан или арабија па да сви слегнемо раменима али то је демократски првенац, обећана предивна земља велика канада...

бојим се да се бебе не би сложиле...

Итекако је могуће и након 10. недеље, чак и у веома касној трудноћи радити абортус.
Чак се прво ради декапитација , а надаље комадање.
Под условом да постоји јасна индикација.

Али, та метода комадања се примењује веома ретко, углавном се уради индуковани порођај у висикој трудноћи.

Ne smem da odem na Google i pitam ga šta je to dekapitacija :( Koliko god me zanima, opet nisam sasvim sigurna da želim da znam.
A ovo za komadanje baš i nisam morala pročitati... :sad2:

Odgovor na temu - ne želim ni da razmišljam o tome, ne želim da zamišljam situaciju. Dovoljno mi je što sam otvorila temu, pa pročitala ovo što Sofija napisa, i sad sam shebanija nego malopre. A i malopre sam bila žestoko shebana :sad2:
Radoznalost je ubila mačku i dokusurila mene načisto...

Зашто је донета та одлука (да се изврши абортус) ?
Морала се утврдити нека аномалија.

ovo je hipoteticko pitanje. radi se o zakonima gde je plod deo majcinog tela a posle rodjenja nije. u ovom slucaju se desilo rodjenje, plod je postao beba, beba je privatno lice.

- - - - - - - - - -

Sofija objasni coveku koji otvara temu , da se u sedmom mesecu ne vrsi ''abortus'' kasikama i klestima pa dobijes bebu koja dise
nego se radi ''prevremeno izazivanje porodjaja '' po odredjenim clanovima zakona i kroz odredjenu proceduru

Ako i tada dete dise ... majka odlucuje sta ce sa bebom ili ako je maloletna staratelj majcin .
U vecini slucajeva se odricu bebe .

zakon ti je citiran, citaj.

takodje postje dva pitanja gore. ako nisi u stanju da odgovoris i objasnis se, probaj da mi ne trolujes temu

Ne smem da odem na Google i pitam ga šta je to dekapitacija :( Koliko god me zanima, opet nisam sasvim sigurna da želim da znam.

Odgovor na temu - ne želim ni da razmišljam o tome, ne želim da zamišljam situaciju. Dovoljno mi je što sam otvorila temu, pa pročitala ovo što Sofija napisa, i sad sam shebanija nego malopre. A i malopre sam bila žestoko shebana :sad2:

Па и то је живот бре. ;)
Код неких жена се тек у високој трудноћи установи жестока аномалија плода или , рецимо, инфекција.
Има жена које не оду код гинеколога ни једном у току трудноће и шта ту тек може да се нађе, не питај. :neutral:

ako ne zelis da razmisljas o temi pa onda ni da odgovaras i diskutujes na temu -molim onda, ne pretrpavaj temu glupostima

ovo je hipoteticko pitanje. radi se o zakonima gde je plod deo majcinog tela a posle rodjenja nije. u ovom slucaju se desilo rodjenje, plod je postao beba, beba je privatno lice.
Не, свида је то законски регулисано.
Код нас је дете у поседу породилишта, ваљда 40 дана- под условом да ни не изађе из породилишта због здравствених тегоба.
Можда сам омашила број дана, не знам то тачно али је сигурно законски регулисано свуда у свету.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back