NEUHVATLJIVA I ZAVODLJIVA MUZIKA NEPTUNA

Ne mogu da verujem kao da mene opisujes! Ja sam Ribe u ASC sa Neptunom na vrhu horoskopa u konj. sa Mesecom. Znaci misli nikako ne mogu da kontrolisem, o mojoj rasejanosti da ti ne pricam. Nikad ne znam gde sam nesto ostavila, zasto sam ustala i otisla u drugu prostoriju, u momentu zaboravim sta sam htela, prelecem preko niskog stolcica u mojoj sobi jer " nisam znala da je tu" mozes misliti kad sam na ulici rame uz rame prosla pored keve na sta se ona zacudjeno okrenula i viknula me, o komentarima da se ne javljam ljudima na ulici i da ne pricam, kako se pravim luda da ih ne primacujem - nekad me bude sram, ne znam kako to vise da resim.

Isto. Nemam Neptun na ascendentu, imam Mesec na vrhu dvanaeste i Neptun u kvadratu sa Mesecom i konjunkciji sa Venerom (vladar ascendenta). Neptun je u Strelcu, treća kuća, inače je vladar šeste.

Poslednja izmena:
I

Ne mogu da verujem kao da mene opisujes! Ja sam Ribe u ASC sa Neptunom na vrhu horoskopa u konj. sa Mesecom. Znaci misli nikako ne mogu da kontrolisem, o mojoj rasejanosti da ti ne pricam. Nikad ne znam gde sam nesto ostavila, zasto sam ustala i otisla u drugu prostoriju, u momentu zaboravim sta sam htela, prelecem preko niskog stolcica u mojoj sobi jer " nisam znala da je tu" mozes misliti kad sam na ulici rame uz rame prosla pored keve na sta se ona zacudjeno okrenula i viknula me, o komentarima da se ne javljam ljudima na ulici i da ne pricam, kako se pravim luda da ih ne primacujem - nekad me bude sram, ne znam kako to vise da resim. Na ovakvo stanje svesti casica likera da manja ne moze biti mi dodje kao heronin - totalno mi pomuti ono malo razuma sto imam. I odmah mi se spava dak su svi oraspoloze kad se dohvate alkohola ja jos gora! :p . O ne mogucnosti da kontrolisem svoje emocije, ( sto me stvarno nervira) opet da ne govorim - zato je muzika moja bolest e, pomocu nje bas mogu da poboljsam raspolozenje al i da se neplanirano ubedacim. :roll:

Pa tu mesa prste i ME u ribama,apsolutno saosecam sa tobom..:whistling:

Antonina ako si ribe mc i mjesec na vrhu......zajedno sa neptunom....

pazi ako SLUCAJNO imaš kvadrat mars ili opoziciju na ovaj mjesec i neptun to govori o žrtvovanju ili dobrovoljnom odricanju od nečega u korist mnogih .

nekad je ovo aspekt fanatika ali kod tebe su druge stvari u pitanju.

Naglašava Neptunove osobine kod te osobe. ;) Naravno, opet u kombinaciji sa ostalim pokazateljima ali u principu svaka planeta koja je blizu Ascendentu (pa još ako je egzaktno tu) ostavlja jak pečat na karakter i pojavu osobe, često više nego sam znak (tj podznak).

ona je kao kameleon ,uvek drugačije izgleda,ima neobične zelenkaste oči, što bi Dupor rekao, prave neptunijanske,ima naglašen umetnički talenat za slikarstvo i izraženu intuiciju,koja se graniči sa vidovitošću...u svojoj generaciji je neshvaćena-ne uklapa se u kliše...jako je ženstvena, iako već ima godinica...objavila je već nekoliko knjiga..autobiografskih..ne 120 me....itd..

Hmmm, ne znam gde mi je Neptun. Imam dva vremena rođenja. PO jednom mi je u VI kući, po drugom u VII. Uglavnom, u strelcu je i aspekti koji se slažu u obe su sekstil sa venerom, plutonom i severnim čvorom, opozicija sa ASC i neki sesquisquere sa marsom :). Mislim da sam negde čula da je Neptu u VII prilično loš za veze, brak. Jel to tačno?

Па то су неке илузије, заноси па горка разочарења, незадовољства, пасивност, повлачење (нека ме неко исправи ако грешим)... секстил са Венером - слагање са партнером по питњу сензибилитета, укуса, ствари које волите. Владар 7. је Јупитер у 2. у знаку егзалтације... богатство или побољшање материјалне ситуације кроз партнера или кроз брак. Квадрат са Венером - нека тврдоглавост и неповерење са твоје стране... Јел' има ово досад икаквог смисла?

Па то су неке илузије, заноси па горка разочарења, незадовољства, пасивност, повлачење (нека ме неко исправи ако грешим)... секстил са Венером - слагање са партнером по питњу сензибилитета, укуса, ствари које волите. Владар 7. је Јупитер у 2. у знаку егзалтације... богатство или побољшање материјалне ситуације кроз партнера или кроз брак. Квадрат са Венером - нека тврдоглавост и неповерење са твоје стране... Јел' има ово досад икаквог смисла?

Ima. Jedino ovo o sređivanju materijalne situacije kroz partnera ne znam. Mada, obzirom na moj posao i sklonosti ka stvarima koje nisu profitabilne, vrlo verovatno. Mada me to ne raduje. Ne volim to. Čak se plašim toga da budem u položaju gde on ima mnogo više novca.

ona je kao kameleon ,uvek drugačije izgleda,ima neobične zelenkaste oči, što bi Dupor rekao, prave neptunijanske,ima naglašen umetnički talenat za slikarstvo i izraženu intuiciju,koja se graniči sa vidovitošću...u svojoj generaciji je neshvaćena-ne uklapa se u kliše...jako je ženstvena, iako već ima godinica...objavila je već nekoliko knjiga..autobiografskih..ne 120 me....itd..
Da, to je to onda :)

Nemam uvid u kartu, bitno je gde je Mesec kao dispozitor Jupitera (vladar 7.) i kako je aspektovan, a kvadrat Jupitera i Venere može da ukaže na rastrošnost, to je inače hedonistički aspekat ali vuče u preterivanje. Pa, ako je Jupiter u Raku pa još Mesec dobar i dobro ga aspektuje, sa ovom Venerom biće situacija "gde se ima tu se i prosipa". :lol:

Mali offtopic (poveli me ovi lepi aspekti :lol: ) mada tema nije 7. kuća, povodom Neptuna u 7., kao što rekoh, sve zavisi kako je položen tj aspektovan. On je malefik pa zato najčešće daje iluzije, obmane i razočaranja u odnosima, ali ako je jako dobro postavljen daje nešto što je vrhunsko i nesvakidašnje - dobre lekare, umetnike, glumce; jaku harizmu, duhovnost, intuitivnost ... (mislim na partnera, pošto je on 7. polje).

hmmm..neptun u Strelcu u 11.kuci...kvadrat sa jupiterom i venerom u Vagi u 8. i sekstil sa plutonom takodje u Vagi u 9.kuci...kakva zavrzlama..?
Ako već postavljate pitanje, bolje ne pišite aspekte i položaje, nego postavite kartu.

Antonina ako si ribe mc i mjesec na vrhu......zajedno sa neptunom....

pazi ako SLUCAJNO imaš kvadrat mars ili opoziciju na ovaj mjesec i neptun to govori o žrtvovanju ili dobrovoljnom odricanju od nečega u korist mnogih .

nekad je ovo aspekt fanatika ali kod tebe su druge stvari u pitanju.

Nije mi mesec ni u kvadratima niti opozicijama, srecom, sve ostalo u horoskopu jeste. Na koje druge stvari mislis?

Da li je tacno da je neptun u 6 kuci katastrofalan po pitanju zdravlja,cak i u dobrim aspektima.Meni je jos u kvadratu sa marsom,u prevodu nagrabusila sam:eek:.Za koje se to bolesti vezuje?

Ah katastrofalan, teska je to rec :D

I ja ga imam u 6. kuci , plus mi je Sunce pod njegovim vladarstvom (a Sunce mi je opet pa vladar ascedenta:whistling:).
Sve zavisi u kojoj je kuci (i on i mars) i kakvi su ostali aspekti koje pravi.
U svakom slucaju, moze ti doneti pogresne dijagnoze od strane lekara, da nekako ne mogu da ti pridju na pravi nacin pa "od drveta ne vide sumu", tj sta je pravi uzrok problema, pa nemoj da te mrzi da trazis drugo misljenje ako u sebi imas feeling da nesto nije kako doca kaze.
Isto tako, moze doneti razne alergije, sto na neke lekove sto na raznorazne hemikalije... Isto tako, psihosomatika je naglasena.
U svakom slucaju, uvek se preporucuje da se okrenes alternativnoj medicini, homeopatiji, akupunkturi i sl, pre nego da se kljukas lekovima.

P.S. Ne moram da napominjem da zaobilazis alkohol i ostale dopinge ;)

Poslednja izmena:
Dakle, volela bih da cujem nesto od Neptunijanaca, onih natusa kod kojih je izrazena Riba, Neptun ili 12. kuca. Ali bi lepo bilo da i drugi kazu da li osecaju neki Neptunov uticaj u svom zivotu, iako kod njih nije toliko izrazen.

Kakav uticaj vi osecate?

Au... :neutral: Mesec u 12. aplikaciona opozicija Neptun, Neptun kvadrat Venera. Jako cesto odlutam, izgubim se, povremeno halucinacije, i nesto pa... :-/ :neutral: Kao malaksalost, desava mi se povremeno, imam osecaj da nisam u svom telu. :eek: A i Veneru mi je malo zeznuo, nedostatak samopouzdanja u odredjenim situacijama, posebno mi daje neke iracionalne strahove, imam osecaj da nista ne radim dovoljno dobro, a i daje mi razocarenja u ljubavi. Ne bih o Neptunu vise, previse je bolan. :(

Jao Neptun,Neptun uvek nas buniHa Ha:dash:Znas kako Ja sam Lav-Strelac,ali pazi sad draga,imam Neptuna na ASC strelca na19,57 i to Retrogradni,a pri tom mi je 3 kuca u Ribama,Neptun toliko utice na mene da ponekad pomislim da sam Riba,(naravno mislim u horoskopu:zper:)!Daje mi bujnu mastu toliku nemozes ni da zamislis,u stanju sam toliko da opteretim mozak i pravim filmove u glavi,od najtragicnijih do najsrecnijih ma mogla bi ladno da budem reziser i scenarista.Ponekad te povede u nerealni svet,kao da te mami letis letis letis i samo tup vrati te u realnost i ti u soku pa sta sad gde nestade sve:(
Neptun u 1 kuci daje malo idealiste,uobrazilje,mistican izgled,lepe nepoverljive oci,mastu,umetnost a ulosem aspektu moze da donese i opasnost hipnoze.Na ASC-u uspeh spijuna,dobre muzicare eto to sam ti ja,onda zavodnike itd.Ma nije lako ni drugima sa nama i sami sebi nekada nismo jasni a kamoli drugima,to je neki poseban svet!Daje iluzije koje mogu debelo da nas kostaju,ali dobro ume da bude i jako lep i koristan ponekad!Eto recimo ja ima jako izrazeni intuiciju,osecaj za druge neverovatno nesto a i saosecam se sa drugim ljudima,kad mi pricaju svoju tuznu pricu toliko se saosetim da eto kao da sam ja prozivela to bude mi tesko prosto me uzdrma!

Meni je neptun na AC u 12 u strijelcu,a sta reci na to,imam veliku intuiciju,osjecam tudje osjecaje,nikako se prilagodit na ovaj svijet,depresije i tjeskobe...
Dosta ljudi mi je reklo da imam tajanstven pogled a neki su mi rekli da cu kasnije s godinama moci drugima gledati,inace gledam pomalo na karte.
Koliko me muci taj neptun,ali opet sta bi ja bez njega,bez ovih dozivljaja,jos uz mjesec u biku,emocije me ubijaju,pretjerana afektivnost...

Asc mi je u Jarcu i to na 4. stepenu, stepenu Raka, a Neptun je upravo u prvoj kuci i to na famoznom 5. stepenu...

Imam cak i konjukciju sa Mjesecom, koji je u Strijelcu u 12. kuci na 28 ili 29. stepenu...E ne znam sto jos da vam kazem, vjerovatno vam je jasno.

Hipersenzitivna sam, ali i povucena...emocije me preplavljuju, a drugima izgledam hladno i distancirano-valjda zbog podznaka u Jarcu...Kazu da sam fotogenicna, iako ja ne mislim tako...
Sve sto ste naveli o otsutnosti, naglasenoj masti, snovima-u svemu se pronalazim...ja sanjam bukvalno svako vece i svakog sna se sjetim! Mislim da nemam naglasenu intuiciju, ali zato imam naglasenu imaginaciju. Obozavam vodu, opusta me...Plava je moja omiljena boja...naravno -platonske ljubavi, idealizovanje ljudi...:roll:

Povrh svega-samoj sebi sam tajna!:roll: Za sve je kriv Neptun!

Ako neko umije da rastumaci ovaj moj Neptun, jer je meni nedokuciv!

Uploaded with ImageShack.us

zanimljiv je Neptun, a bilo bi još zanimljivije da tema ne bude mrtva :D

meni je na 1 stepenu jarca u 7 kući, na samom početku kuće, tj leži na DC-u...i u stelijumu sa Jupiterom i Mesecom (zapravo nisam skroz sigurna je l stelijum, jer je Ju na 11 stepenu, a Mesec na 16-om ) koji su naravski takođe u 7-oj, vladar 7 je u 5-oj na 15 stepenu škorpije

od aspekata- opozicija sa ascendentom, kvadrat sa Suncem iz 10, u konjunkciji sa Jupiterom, u sekstilu sa MC-om i sekstilu sa Plutonom iz 5 kuće, na 1 stepenu škorpije

eh sad šta mi je sve 'doneo' i šta bi mogo da mi donese, prema onome što sam ovde saznala- razočarenja u ljude-tj one koji ti se izdaju za prijatelje, to što moram da idealizujem momke koji mi se sviđaju-to mi je potpuno prirodno i normalno, i uglavnom mi se sviđaju neki sa autentičnim osećajem za lepo... bilo bi svakako bolje da još neko da komentar ;)

Hmm..., zanimljivo, nema šta. Saturn na 15 Škorpiona u V, svakako će dati još intrigantniju pozadinu tom Neptunu, koji pored toga što naglašava partnera kao čoveka koji mora posedovati izvesne tajne, verovatno i porodične. Ne bi me čudilo da su ti partneri bili oženjeni ili udovci, svakako prevrtljivi ili nestabilni, a još i kvadrat sa Mesecom i separacija od Jupitera daće tom Neptunu pravi aspekt lica pod maskom ili velom laži koje sam kreira, predimenzionira svoju ličnost i izdaje se za nešto što nije.

Hajde da oživimo temu Neptuna. Ja ću postaviti Novi post.

Nepzunovi tranziti

Energija Neptuna jeste energija koju povezujemo sa nekoliko različitih arhetipova, od kojih su najpoznatiji arhetip spasioca i arhetip žrtve. Sa ovom planetom najviše je u vezi naš religiozni instinkt. Kao i sve ostale planete i Neptun ima svoje mnogobrojne Neptunov tranzitplanove i načine na koji se izražava. Ovi načini izražavanja najviše zavise od kuće u kojoj se nalazi, aspekata koje pravi itd. Ukoliko npr njegova energija dolazi iz I kuće onda stvari sa kojima se suočavamo jesmo mi sami, odnosno naš identitet. Kuća iz koje dolazi planeta govori o tome koje je bojno polje, odnosno gde i u kom delu naše ličnosti dolazi do ovih uticaja.
Neptunovi tranziti se vrlo teško otkrivaju i uočavaju. Deluju na nas veoma suptilno, kao što je i sam Neptun. Njegov način delovanja je razgradnja. Kao što voda razara čvrste oblike i u mogućnosti je da i najčvršće stene razori tokom dugog niza godina, tako i Neptun deluje na nas u vreme tranzita. Njegovi uticaji jednostavno iznutra podrivaju planetu koju tranzitira. I dok mi mislimo i pravimo se da je spolja sve u redu iznutra smo vrlo načeti Neptunovim razornim dejstvom koje nas pobuđuje na ozbiljno bavljenje ovom tematikom. Problemi jasnog viđenja stvari, problemi nedovoljno definisanih granica između nas i drugih, problemi jasnog izražavanja su glavne Neptunove teme u vreme tranzita.

Veoma često mi jednostavno ne obraćamo pažnju na niz sitnih stvari koje se događaju pod uplivom ove planete. Najčešće ih postajemo svesni onda kada se kompletan Neptunov tranzit odigra. Moguće je da nam je sve ono što se događalo u vreme upliva ove planete izgledalo nebitno i tek kad se u vremenu akumuliralo, kad je postignuta određena gustina energije, mi vidimo događaj. Često tada kažemo: ‘Znala/znao sam!’ ili smo vrlo svesni da smo još od prvog trenutka imali veoma jak osećaj u vezi sa tim, osećaj koji smo potisnuli jer nismo smatrali da je bitan. Ili možda nismo imali dovoljno vere u ono što osećamo, odnosno u sopstvenu intuiciju. Onog trenutka kad se ova energija spustila na materijalni nivo mi više nemamo mogućnost da je preoblikujemo već samo da učimo iz date lekcije. Kako je ne bismo drugi put ponovili.
Kada je u pitanju Neptun, tada nam snovi mogu biti veoma jako sredstvo pomoću koga možemo opažati lakše ovu vrstu energije. Beskrajna je simbolika koju nosi jedna planeta, naročito Neptun. Prepoznavanje intuicije, raspoznavanje Neptunovih štetnih uticaja od čiste intuicije je veoma bitno u ovom periodu.
Kod prognoziranja budućih događaja ili trendova, nije poenta u tome – da li će se data prognoza ostvariti. Poenta je da mi ovu energiju iskoristimo pre nego što se neosvešćena spusti na materijalni nivo i zada nam gomilu problema sa kojima je nekad veoma teško da se nosimo. Ako se ostvari loša prognoza ne znači da je astrolog dobar, već pre znači da nismo dovoljno radili na sebi, nismo odreagovali ranije, nismo shvatili poruku – desio se za nas neprijatan događaj. Onda jeste astrolog pogodio ali to zaista nikome ne donosi nikakvu korist. U svakom slučaju, trendovi koje donosi Neptun jesu ono što ćemo u ovom periodu osećati i živeti. Mi ne možemo poništiti energiju koju ova planeta nosi sa sobom. Naše je samo da je prepoznamo i da je živimo u skladu sa trenutnim nivoom svesti na kome se nalazimo. I da prolazeći kroz to dozvolimo ovim planetarnim energijama da nam pokažu put. Da ne dopustimo da se najlošija manifestacija jednog aspekta dogodi, ako je to moguće. Da se pustimo i svesno pratimo šta nam se dešava kako bismo shvatili poruku koju određeni aspekt nosi. A za svakoga od nas, ova poruka je jedinstvena. Svako od nas ponaosob treba da otkrije šta za njega određena situacija znači. Astrolog je tu da pomogne da do ovog saznanja lakše dođemo.
Često u vreme ovakvih tranzita mi počinjemo da shvatamo šta je trebalo da uradimo a nismo, sa čim smo to izbegavali da se suočimo, šta nam je bilo toliko bolno da prihvatimo…Ukoliko u ovome sledeći put uspemo onda nam se ovakva situacija, na ovaj način, neće više ponoviti. Mislim, može se ponoviti ali ovoga puta na višem nivou u smislu, da će nam situacija izgledati potpuno nova, da možemo pomisliti kako smo uspeli da se deprogramiramo a onda kada detaljno izanaliziramo situaciju možemo shvatiti da se još nismo deprogramirali već samo da je situacija u odnosu na prošlu bila inteligentnija, sofisticiranija… Da je sve govorilo u prilog tome da je to sada potpuno druga priča a da shvatimo da je osnova i suština u pozadini ista. Možemo otkriti da u osnovi i dalje stoji jedan isti problem. Zaista je jako teško sebe deprogramirati, to jeste proces koji se odigrava korak po korak. Situacija se svaki sledeći put ponavlja na način kome mi još nismo dorasli. Ali tada treba da budemo zadovoljni, jer nam to govori u prilog činjenici da smo se mrdnuli na svom putu i da smo korak bliže rešenju. I to ni u kom slučaju nije mala stvar.
U 2009.godini bili smo svedoci Prvog Neptunovog povratka od trenutka kada je otkriven 24.09.1864. u Berlinu i nalazio se na 24˚53́ Vodolije. To je bilo vreme razvoja komunizma, razvoja komunističkog manifesta, buđenja tih ideja, novog društva,rušenja jednog sistema. Pojavom Neptuna javlja se potreba za menjanjem društva, za revolucijama, za stvaranjem nekog boljeg, idealnijeg sveta. Kao da pre toga Neptun u ulozi društva nije imao tu funkciju, nije bio toliko jak. Kao da su ideali društva bili nešto manji, jer ideja o jednakosti, potpunom ostvarenju najrazličitijih snova, a danas će nas ponovo okrenuti istim idejama i ciljevima, dok će se u 2011. kada bude kročio na Sazvežđe Riba, 04.aprila u 9h po vremenu u Srbij ipokazati kao uzrok stvaranja novih tehnologija u pogledu umetnosti naročito filma i fotografije, ali će biti uzrok i mnogih razočarenja, samoubistava na globalnom svetkom nivou, poplava i tehtonskih poremećaja u okeanima, pa će i nagovestiti klimatske promene koje nas očekuju do 2020. Neptun na Ribama prouzrokovaće promene na planu svetskih religija, te će “instant religije” nestati ili se utopiti u velike, koje će takođe biti izložene promenama, naročito hrišćanstvo koje i nosi simboliku sazvežđa Ribe. Velike tajne biće otkrivene i planeta će se naći pred novim ratnim pohodima i revolucijama unutar država koje su tradicionalno nastrojene.

Back