Naravno da ima, veze, trudiš se više od Kroasanija da predstaviš Hrvatsku nekakvom zasebnom kraljevinom. Dakle, da ponovim, Hungaria proper je zemlja gde se govori mađarski a Ugarska je kraljevina koja obuhvata i druge teritorije, ergo, Hrvatska je bila inkorporisana u Ugarsku kraljevinu kojom je vladao ugarski kralj. Tačka.
Pazi, mađarski akademik, doktor istorijskih nauka i jedan od njihovih najvećih medijevista
doslovno piše (tim rečima) da je za sve vreme
Hrvatska bila zasebno kraljevstvo, a ti ovde meni stavljaš u usta kao da je to nešto što ima veze bilo sa mnom bilo sa Kroasanijem.

I još kaže da je bila inkorporisana u Ugarsku kraljevinu, iako sam naveo eksplicitni primer literature gde se to ne tvrdi uopšte ni za Transilvaniju, kao i da imamo jasno primere u habzburškom periodu izdvojenosti iz ugarskog državnog sistema. Vidi, ti možeš reći svakojaku neistinu i staviti
tačka na kraju i to je ni na koji način nimalo neće učiniti istinitim. Niko nikada nije povezivao jezik sa ovom stvari, niti direktno ni indirektno. To što si napisao u doslovnoj je suprotnosti sa onim što sam iznad citirao iz stručne literature.
Pogledaj šta piše u
Istoriji Mađara koju su mađarski istoričari napisali specijalno za srpsko tržište (Petar rokai, Zoltan Đere, Tibor Pal i Aleksandar Kasaš). Str. 41 o
Ugarskoj u užem smislu:
Evo str. 377 iste knjige, gde se može videti šta se podrazumeva pod
užom Ugarskom:
U Erdelju se govori mađarski. Nema to sa jezikom doslovno nikakve veze što si pomenuo, već sa složenim izdvojenim celinama. Ugarska nije bila centralizovano birokratsko unitarno kraljevstvo kakvo u modernom značenju tog termina upoznajemo tek odista sa pojavom prosvećenog apsolutizma.
O situaciji početkom XVIII stoleća, u vreme pragmatičnih sankcija, kada je ugarski sabor doneo odluku zbog toga što je pretila opasnost od raskida viševekovne državne zajednice sa Hrvatskom (str. 325, 326)
Malena opaska o Erdelju (str. 318) nakon što je bio osvojen od Turaka:
Evo i o Kolomanovom krunisanju u Biogradu na moru za hrvatskog kralja (str. 44), kao i o
državnosti Hrvatske:
Група мађарских аутора књиге за коју је Василије Крестић:
Освајање Хрватске наставио је и окончао Ладислављев наследник, његов синовац краљ Коломан. Дошавши на угарски престо 1095, он је 1097. године предузео нови поход према југоисточном суседу. Током овог похода, у бици на планини Гвозд (Петрова гора), погинуо је, према угарској хроници из 14. века, последњи народни владар Хрватске Петар Свачић (Сначић). Коломан је после тога продро у јадранске обале и у Биограду се крунисао за хрватског краља.
Према хрватској традицији, овом чину претходио је уговор између Коломана и представника хрватског родовског племства. Тај споразум, закључен 1102. године, познат је као „Pacta conventa“. Податак о овом споразуму сачуван је и у изворима из 14. века, због чега га је мађарска историографија одбацивала као неверодостојан. Без обзира на његову веродостојност, неки споразум између угарског краља и хрватског „племства“ је ипак постојао. Другим речима, Хрватска није потчињена угарској круни искључиво силом оружја, као што се раније тврдило. Томе противуречи околност да су се, и поред касније вишевековне владавине угарских краљева, до њеног краја 1918. године сачували елементи државности и некадашње независности Хрватске, као што су назив краљевина (regnum), звање бана, сабор, жупанија и племство. После прикључења Славоније и Хрватске Угарској почело је досељавање становништва из ових крајева у плодну Панонску низију. Овде су се, међу осталима, настанили представници рода Осла и Качића, што је допринело јачању словенског становништва у Угарској.
Gledston je na prethodnoj stranici pominjao i Gezu Palfija. Nemojte misliti da ce se moci kod njega pronaci preterano drugacije vidjenje.
Integralni deo znači sastavni deo (celine). Sastavni deo ugarskog kraljevstva i jesu bile.
Ovo je sad semantičko cepidlačenje. Jasno je kao dan svakome ko poznaje ovaj jezik šta sam rekao, kao i drugi koje sam citirao, tako da je poprilično besmisleno diskutovati da lije dobro reći da nije bila
inkorporisani,
integralni ili koju god reč drugu pominjasmo. Ne znam zašto ovoliko diskutujemo o ovim stvarima, kada sa rad i o elementarnim istorijskim činjenicama koje su dobro poznate doslovno svakome ko se stručno bavi ovim temama. Hrvatska nikada nije bila izravno pripojena Ugarskoj. To se nije desilo ni u srednjem veku, niti posle, ni ikada sve do kraja Prvog svetskog rata.
I ne znam zbog čega se toliko ovde govori o
imenu?
Ime ne znači ništa samo po sebi...
nešto nosi ime. E sada, šta je to nešto? Kako se zove to što nosi
hrvatsko ime? O geografskoj oblasti, ne radi se.