Nesumnjivo Hrvati

Па сви су у то време али имао је он још испада пре тога где је цитирао неки спис ваљда у освајању Салоне да су Хрвати описани ко варвари да су цркви св. Петра појели и свеће???!(Ово је у "Мисли о човеку")
На жалост наш Краљ првенствено па после сви остали!

Ja razumem Hrvate jer su oni, kao Bošnjaci, Makedonci i Montenegrini postali od Srba - nisu ni prvi ni poslednji, drevni Sarbi sa Iranske visoravni bili su pravi rezervoar naroda. Recimo Hetiti, Huriti i Asirci su od istoričara nazvani sa tri različita imena a u pitanju je jedan narod koji je sebe nazivao Subarjanima, Subrima (Srbima). Ergo, Hrvati se identifikuju kao Hrvati u XIV veku, ove tri newcompozed nations od 1945-1963, s tim da su Bošnjaci do 1996, bili Muslimani. Koji haos! Sa teme treba brisati sve hrvatske budalaštine ali, šta će oni siroti, ne mogu bez Srba jer jedino ih "opreka" spram njih drži u životu. Mogu mislit kako je onome Survanom Hrobatosu, pa ćovek je u hropcu zadnjih 123 posta- prvo ga je Mrkalj izmrčio, sad i NF missile.

Mozda zato sto smo uopste zivi?:think:

Hafajst, druže, ako si Hrvat piši hrvatskim a ne da podilaziš ovim nacionalistima i celo vreme pišeš zapadnom varijantom srpskog jezika. E, sad ću ja da napišem nešto na čistom hrvatskom i pokažem ovim zlim Srbima ko smo mi Hrvati. Ne bo v ohlem miru najti takti zelo lepe zemje kakti je Horvatska tujti bom vsaki Serbov buti kačen na galgama.

Beogradski muftija je Srbin islamske veroispovesti, šta tu ima čudno, ima ih u Srbiji bar 200 hiljada. Evo, i ef. Zukorlić se na popisu 1991 izjasnio kao Srbin- musliman i to ne spori. Jedno je vera a drugo nacija.

Hamdija Jusufspahić??? Koješta, on se izjašnjava kao Jugosloven. Tako se izjašnjavao i odvajkada, Srbin nikada nije bio.

Ne vjerujem da ih ima 200 iljada, pretjerujes; pa pogledaj popis stanovništva.

Ne vjerujem ti ni za podatak o Zukorliću, odakle ti ta informacija?

Hafajst, druže, ako si Hrvat piši hrvatskim a ne da podilaziš ovim nacionalistima i celo vreme pišeš zapadnom varijantom srpskog jezika. E, sad ću ja da napišem nešto na čistom hrvatskom i pokažem ovim zlim Srbima ko smo mi Hrvati. Ne bo v ohlem miru najti takti zelo lepe zemje kakti je Horvatska tujti bom vsaki Serbov buti kačen na galgama.

Можда једним делом али има арапске крви знам да се на то позивао не митски већ у шали али традиционално као на "свету крв" међутим оно што је интересантно код њега да издваја и тврди да има Срба муслимана и Бошњака и других Муслимана на овим просторима да је било раније таквих ликова више(да су имали већи ауторитет) као и мало флексибилнијег става СПЦ по овом питању сигурно би стање на терену било дручије на данас као што би можда био избегнут рат у Босни преко муслиманских леђа између Срба и Хрвата.

Poslednja izmena:
Hamdija Jusufspahić??? Koješta, on se izjašnjava kao Jugosloven. Tako se izjašnjavao i odvajkada, Srbin nikada nije bio.

Ne vjerujem da ih ima 200 iljada, pretjerujes; pa pogledaj popis stanovništva.

Ne vjerujem ti ni za podatak o Zukorliću, odakle ti ta informacija?

Zar Jugosloven nije eufemizam za Srbina, odnosno, zar se uglavnom Srbi nisu izjasnjavali kao Jugosloveni (mada ima i slucajeva sa ostalim nacijama ali tu izuzetak potvrdjuje pravilo). Zukorlic je jedne prilike pre par godina gostujuci na jutarnjem programu ovu vest potvrdio pravdajuci se "takvim vremenom" sad je, naravno, kad se okacio o politiku, Bosnjak. Vazan je podatak da je na tavanu svoga dede nasao ikonu (nepotvrdjen tratch iz Novog Pazara). Sve u svemu, nista spektakularno, ali na ovim prostorima su podele uzele maha a kakvo je stanje moze komotno jos jedan gradjanski rat da izbije al, sad EU ne da, onaj od 91 do 95 je pozdravila. Istina je da Srbi svima smetaju, kao sto je fakat- poturica gori od Turcina ergo, posrbica gori od Srbina.

Можда једним делом али има арапске крви знам да се на то позивао не митски већ у шали али традиционално као на "свету крв" међутим оно што је интересантно код њега да издваја и тврди да има Срба муслимана и Бошњака и других Муслимана на овим просторима да је било раније таквих ликова више(да су имали већи ауторитет) као и мало флексибилнијег става СПЦ по овом питању сигурно би стање на терену било дручије на данас као што би можда био избегнут рат у Босни преко муслиманских леђа између Срба и Хрвата.

Muslimansko vodjstvo je svesno izabralo ratnu opciju i naoruzalo se, kao i svi ostali. U ratu jesu najvise stradali, imaju lazne saveznike u Croatiji a srce ih vuce ka Srbima sa kojima su oduvek bili dobre komsije. U BiH su politicari i tajkuni tako zavadili narod da tu nece svanuti zora jos dugo vremena.

Zar Jugosloven nije eufemizam za Srbina, odnosno, zar se uglavnom Srbi nisu izjasnjavali kao Jugosloveni (mada ima i slucajeva sa ostalim nacijama ali tu izuzetak potvrdjuje pravilo). Zukorlic je jedne prilike pre par godina gostujuci na jutarnjem programu ovu vest potvrdio pravdajuci se "takvim vremenom" sad je, naravno, kad se okacio o politiku, Bosnjak. Vazan je podatak da je na tavanu svoga dede nasao ikonu (nepotvrdjen tratch iz Novog Pazara). Sve u svemu, nista spektakularno, ali na ovim prostorima su podele uzele maha a kakvo je stanje moze komotno jos jedan gradjanski rat da izbije al, sad EU ne da, onaj od 91 do 95 je pozdravila. Istina je da Srbi svima smetaju, kao sto je fakat- poturica gori od Turcina ergo, posrbica gori od Srbina.

Muamer Zukorlić je na tavanu mogao da nađe samo keče i šargiju.

Poslednja izmena:
a1f70ea3b768da9d79b640c8eef33a04.jpg

Ukoliko je Zukorlic poreklom iz Orlja kod Ribarica, onda je vrlo verovatno da jeste pronasao ikonu na tavanu, jer Zukorlici poticu od plemena Komatovica koji su se na to podrucje naselili iz Crne Gore sredinom XVIII veka, koji su inace bili pravoslavni Srbi. Inace podatatak potice iz knjige koju je objavila SANU pedesetih godina. (ne secam se autora, ako nekog zanima mogu da potrazim)

Sredinom 19. veka, postojala je jedna poznata izreka:

books

Uz to pomislite si ljude učene koji često puti svojom učenosti i najjasnije stvari zamrse jerbo nemogav si gdjekojega pojava drugčije protumačiti iz svoje glave izmišljaju i grade neistine te eno nas na domak svietu i odviše poznate izreke da pravih Hrvata u smislu narodopisnom neima.

Vatroslav Jagić, Književnik br. 1 1864

Evo, još iz jednog izvora potvrde ovog što pričam od 2005:

http://globus.jutarnji.hr/kultura/krleza-je-pet-sati-urlao-na-mene-masuci-stapom

krleza_7a.jpg
Koncentrirajmo se sada na taj vaš (Ljubiša Ristić) prvi razgovor s Krležom.
- Rekao mi je: "Dobro, imate tu kavu, evo imate i šećera, ako hoćete, imate i mlijeka, tu vam je žličica, ili kašičica, kako vam je drago..." Na to mu ja, malo isprovociran, rekoh: "Gospodine Krleža, ne razumijem vam ja te 'kašičice’ i ’žličice’, i te vaše srpsko-hrvatske probleme, meni je to prilično daleko i strano..." Nasmijavši se, upitao me: "Kako to, nije mi jasno?" Kažem: "Znate, kad ste se vi - Avari, Huni, Srbi i Hrvati – spuštali s Karpata, nama je na Bizantu bilo dobro."

Zapravo, ne znam što mi je bilo; iz te svoje početne nelagode i straha, napravio sam vic. I - Krleža je prasnuo u smijeh: "Ma nemojte, a tko ste vi, ako smijem znati?" Rekoh: "Mi smo Cincari, i kažem vam, nama je, kao i cijelome Bizantu, prije vašega dolaska na ove prostore bilo sasvim OK." Krleža se sada već smijao kao lud; onako debeo, omanjeg rasta, počeo se tresti, pa kaže: "A znaš li ti – tu je prešao na ti – tko su uopće Cincari?" Rekoh: "Nešto malo znam." "Sad ću ti ja reći." I na to je on meni puna dva sata držao predavanje o Cincarima, sve mi je o njima objasnio! Potpuno nevjerojatno – bio je to monolog bez prestanka.

Na kraju je rekao: "Uostalom, u našem teatru svi su Cincari: i Gavella, i Sterija, i Nušić..." Za Gavellu mi je, štoviše, kazao: "U Zagrebu je sve prevario, svima je govorio da je Grk, a zapravo je Cincar! A da znaš, i Krleže su došli s Dojrana..." Kasnije su mi u Makedonskoj akademiji nauka ispričali da je on njima potanko objasnio svoje podrijetlo, priznavši da je ono rumunjsko, cincarsko, s Dojrana. "Krlež" na makedonskom znači - "krpelj".

Zar Jugosloven nije eufemizam za Srbina, odnosno, zar se uglavnom Srbi nisu izjasnjavali kao Jugosloveni (mada ima i slucajeva sa ostalim nacijama ali tu izuzetak potvrdjuje pravilo).

Није еуфемизам за Србина, на пример у Војводини су се као Југословени, поред Срба изјашњавали и нпр. Мађари, Румуни итд. На пример, ако изузмемо људе из мешовитих бракова, у Војводини су се као Југословени процентуално највише изјашњавали Буњевци.

Back